URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 08 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Vai, ce tragedie! O firmă din Oradea a blocat programul Casa Verde, lansat cu mult tam-tam și foarte târziu de geniile din Ministerul Mediului. De fapt, firma în cauză n-a făcut decât să ceară să se respecte legea. Or, ea fusese exclusă din lista instalatorilor validați de Administrația Fondului de Mediu, pentru că slujbașii de la Stat nu au respectat procedura, așa că patronii au deschis proces...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
10 Noiembrie 2022, 19:05

Percheziţii la Primăria Câmpani din Bihor: Procurorii DNA au ridicat documente din mandatul ex-primarului PNL Raul Bocşe

Percheziţii la Primăria Câmpani din Bihor: Procurorii DNA au ridicat documente din mandatul ex-primarului PNL Raul Bocşe FOTO: Bogdan Dumitraş/BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii DNA Oradea au desfășurat joi percheziţii la Primăria comunei Câmpani într-un dosar care priveşte fapte de abuz în serviciu asmiliat infracţiunilor de corupţie din cele trei mandate ale ex-primarului liberal Raul Bocşe. Anchetatorii au sigilat mai multe birouri, iar actuala primăriţă a afişat pe poarta instituţiei că activitatea a fost suspendată. 

Potrivit informaţiilor BIHOREANULUI, percheziţiile la Primăria Câmpani au început, joi, la ora 12, şi s-au încheiat după ora 18. 

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a spus, la solicitarea ziarului, că percheziţiile de joi s-au desfăşurat strict la sediul Primăriei Câmpani. „Este un dosar în care cercetările se desfăşoară, în acest moment, in rem, adică fără suspecţi în cauză. Sunt cercetate infracţiuni asimilate celor de corupţie care s-au derulat pe o lungă perioadă de timp şi privesc, printre altele, vânzarea nelegală a unor terenuri. Nu au fost persoane ridicate pentru audieri, nu s-au făcut reţineri", a declarat Livia Săplăcan.

Căutată de reporterul BIHOREANULUI pentru a oferi informaţii despre percheziţii, Valentina Ţoţa, primarul în funcție în comuna Câmpani, nu a răspuns nici apelului telefonic şi nici SMS-ului care i-a fost transmis.

Fostul edil Raul Bocşe susţine că nu are cunoştinţă ca pe mandatele sale să fi avut tranzacţii imobiliare litigioase. „Pe mine nu m-a întrebat nimeni, nu m-a anunţat nimeni de percheziţii şi nici despre ce anume privesc. Şi nici nu ştiu să fi fost vânzări de terenuri care să fie contestate în perioada în care am fost primar", a afirmat Bocşe.

Pe de altă parte, însă, fostul edil al comunei Câmpani a mai fost în atenţia publică înainte de alegerile locale din 2020, când auditorii Camerei de Conturi Bihor au descoperit că, sub conducerea sa, administraţia locală a "spart" sume uriaşe de bani fără justificare. 

Auditorii au găsit, de pildă, facturi de 139.818 lei, plătite pe confecţii bărbaţi şi femei într-unul din cele mai scumpe magazine de haine din Oradea, produse de curăţenie şi întreţinere în valoare de peste 50.000 lei, flori, jerbe, ghivece de zeci de mii de lei.

Totodată, foştii aleşi şi funcţionarii primăriei au fost prinşi că şi-au acordat suplimente salariale necuvenite de peste 1,4 milioane de lei în perioada 1 ianuarie 2016 - 31 iulie 2019, recurgând la şmecherii contabile halucinante: edilul Raul Bocşe a virat banii pe cardurile de salarii cu justificarea că funcţionarii au plătit din buzunarele personale deplasări în interes de serviciu ori că ar fi plătit facturile primăriei pentru furnituri de birou, materiale pentru curăţenie, servicii de apă, canal, salubritate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.614 RON
  • 1 EUR = 4.9679 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON