URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2024, 10:55

Pensionarul care a devenit milionar căutând prin gunoaie: are 10 case și cheltuiește doar 5 euro pe lună pentru mâncare

Pensionarul care a devenit milionar căutând prin gunoaie: are 10 case și cheltuiește doar 5 euro pe lună pentru mâncare sursa foto: libertatea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un pensionar în vârstă de 80 de ani din Darmstadt, landul german Hessa, a devenit celebru, după ce s-a aflat că a reușit să facă avere scotocind prin gunoaie. Bărbatul, Heinz B., și-a cumpărat până acum nu mai puțin de 10 case, pe care le închiriază și susține că a ajuns să cheltuiască doar 5 euro pe lună pentru mâncare.

„Trăiesc cumpătat, așa am fost învățat!”, spune pensionarul, a cărui poveste a fost prezentată de Libertatea.ro, precizând că motivul pentru care nu are telefon mobil este că l-ar costa „10 euro în plus pe lună!”.

„Nici măcar 5 euro pe lună nu cheltuiesc pe mâncare. Poate îmi cumpăr niște ulei de gătit sau altceva dacă rămân fără. Dar cea mai mare parte din mâncarea mea o găsesc la gunoi. Oamenii sunt risipitori și aruncă suficient de multă hrană, cât pentru o întreagă familie!”, spune bărbatul.

Unele dintre cheltuielile sale majore sunt un laptop și acces la internet.

Conform sursei citate, Heinz este cunoscut în cartier pentru că strânge de-o viață orice vechitură poate transporta cu bătrâna lui bicicletă. Apoi depozitează totul pe proprietatea sa și folosește tot ce poate.

Așa a reușit să economisească și să se îmbogățească, cumpărând și închiriind case.

Cât timp a fost activ în câmpul muncii, a fost inginer electrotehnist. Azi, primește o pensie de 3.600 de euro pe lună după ce a ocupat un post de funcționar superior la un birou de telecomunicații. Pe care o pune deoparte.

„Cel mai ciudat milionar din Germania” consideră că imobiliarele sunt cel mai bun mod de a salva economiile de inflație. În plus, face economie din tot ce poate: toate casele sale sunt situate în apropiere de locuința lui, astfel încât se se poată duce cu bicicleta de la o reședință la alta.

Nu dă bani nici pe meșteri, căci își face singur toate reparațiile și tot el se ocupă și de „contabilitate”. Ca să nu cheltuiască bani pe rafturi, „dosarele financiare” sunt împrăștiate pe podeaua casei sale, mai scrie Libertatea.ro.

Întrebat cine îi va moșteni averea, pensionarul spune că habar nu are. Are câțiva veri îndepărtați, dar nu este sigur că aceștia și-ar putea plăti taxele pentru succesiune...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON