URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Septembrie 2020, 11:39

Pasajul subteran Magheru din Oradea, inaugurat în prezenţa ministrului Marcel Boloş (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pasajul subteran Magheru, construit cu scopul de a fluidiza circulaţia în zona intersecţiei Bulevardului Magheru cu străzile Aleea Ştrandului şi Parcul Traian, a fost inaugurat, vineri, în prezenţa ministrului Fondurilor Europene Marcel Boloş, dat fiind că lucrarea – care a cuprins şi lărgirea podului Dacia la trei benzi pe sens – a fost realizată cu ajutorul finanţărilor europene.

Boloş: E impresionant ce a făcut Oradea

Lucrarea a fost una complexă, dar constructorii s-au încadrat în termenul de predare fixat pentru luna septembrie a acestui an. Proiectul a fost executat de o asociere de firme reprezentată de Freyrom SA pentru suma de 14,5 milioane lei.

Primarul Ilie Bolojan, viceprimarul Florin Birta, viceprimarul Mircea Mălan, ministrul Marcel Boloş, secretarul de stat Carmen Moraru şi reprezentanţi ai constructorilor au participat la inaugurarea pasajului şi darea în folosinţă a acestuia, alături de Podul Dacia lărgit. 

Marcel Boloş a spus că e mândru că a făcut parte din echipa Primăriei Oradea şi a constatat că numărul proiectelor europene a crescut, iar suma atrasă din fonduri nerambursabile este una considerabilă. "În perioada 2014 – 2020 Oradea a derulat 70 de proiecte finanţate din fonduri europene, în valoare de circa 350 milioane euro, ceea ce este impresionant", a spus ministrul Marcel Boloş.

Potrivit acestuia, în total, începând din 2007 municipiul a avut în lucru proiecte în valoare de circa 600 milioane euro.

La rândul său, primarul Ilie Bolojan a lăudat echipa ministrului spunând că, pentru prima oară, reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene s-au consultat cu autorităţile publice locale pentru a elabora ghidurile de finanţare pentru următorul ciclu de finanţare 2021-2027.


360 de piloţi foraţi sub trafic

Despre construcţia pasajului Magheru a vorbit viceprimarul Florin Birta. "Gândiţi-vă că în peretele din dreapta şi în peretele din stânga sunt aproximativ 360 de piloţi foraţi la 20 de metri adâncime şi toată construcţia acestui pasaj s-a făcut fără a opri măcar o zi circulaţia pe Bulevardul Magheru. Într-adevăr, a fost restricţionată la o singură bandă, dar pasajul s-a făcut sub trafic. Mă bucur că începând de azi pasajul va fi dat în folosinţă. Tot azi îşi vor relua circulaţia tramvaiele pe Bulevardul Magheru. Mai trebuie spus că în cadrul acestui proiect s-a extins şi podul Dacia de la două benzi pe sensul de mers la trei benzi pe sensul de mers", a spus acesta. 

Tot el a afirmat că "valoarea iniţială a proiectului este de 14,5 milioane lei, însă mai sunt nişte costuri suplimentare". "După finalizarea tuturor actelor adiţionale vă vom pune la dispoziţie datele privind suma finală", a spus Birta. 

Cu aceeaşi ocazie, autorităţile locale i-au făcut ministrului Boloş un scurt tur prin unul dintre noile tramvaie ale OTL, Imperio, realizat de Astra Arad. Tramvaiele au fost cumpărate cu fonduri europene. Unul dintre ele era pregătit să treacă pentru prima oară podul Dacia după lărgirea acestuia. 

 

Fără panglici

Pasajul subteran a fost deschis circulaţiei cu cinci minute înainte de ora 12. Primarul Ilie Bolojan a refuzat să taie panglica inaugurală sau măcar să mute baliza care bloca accesul în subtraversare aşa cum a făcut în urmă cu câţiva ani la deschiderea drumului rapid. "Nu am venit pentru tăieri de panglici. Circulaţia va fi deschisă de Poliţia Rutieră când totul va fi în bună ordine", a spus edilul.

Bolojan este convins că pasajul duce la fluidizarea circulaţiei în zonă. "Se va circula mult mai bine pe Bulevardul Magheru, iar când vor fi finalizate şi pasajele subterane din centrul civic orădenii vor rămâne surprinşi să vadă că pot ajunge la o întâlnire fără să întârzie", a spus Bolojan.

Primele trei maşini, care aşteptau deja trase pe dreapta, au subtraversat Bulevardul Magheru rulând dinspre Aleea Ştrandului spre Parcul Traian.

Circulaţia prin pasaj a fost la început anemică, pentru că orădenii s-au obişnuit să evite zona, însă s-a înteţit treptat.

La ora 13, OTL a repornit oficial circulaţia tramvaielor pe Bulevardul Magheru. Circulaţia în zonă a revenit la normal după zece luni de şantier.

Lucrările pasajului Magheru au fost realizate de asocierea de firme formată din SC Freyrom SA (lider de asociere), SC Procons Group SRL (asociat), SC Integrated Road Solutions SRL (asociat), SC Electro Excel Green Consulting SRL (asociat) și SC Abed Nego Com SRL (terț susținător). 

Odată cu finalizarea lucrărilor la Pasajul Magheru și la Podul Dacia, s-a deschis circulația și pe arterele adiacente, respectiv Aleea Ștrandului, Parcul Traian, strada Libertății. De asemenea, circulația pe strada George Enescu a revenit la normal cu sens unic dinspre Magheru spre Parcul Traian, iar sensul giratoriu provizoriu de pe Magheru intersecție cu Enescu a fost desființat.  

Vezi mai jos cum arată cel nou pasaj subteran din Oradea: 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
CrisDumi
Ce fumezi??
Postat 13 Septembrie 2020, 13:14 de Sandu2100
La PNL s-a "legalizat" prin Ordin Comun al MS și ISU, definiția cuvântului DEMOCRAȚIE !?!
E democrație dacă ai dreptul (sau obligația) după caz ... să fi arogant, tupeist și prost până la profunda ignoranță !?! Se ascund după diverse "porecle" ca pupincuriști de serviciu ... după care arată cu degetul spre "anonimi" care nu au fost în viața lor bugetari și care provin din lumea reală. Adică din lumea unde oamenii trăiesc pe picioarele lor, fără să fie nevoiți să se aplece în fața unor "neterminați" care, dacă ar trebui să trăiască din munca lor directă și concretă, privată ca la majoritatea dintre noi, ar ajunge să cerșească de foame !?! Acești "amărășteni" care au nevoie neapărată de "lumină" de la un bec măcar, dacă nu reușesc să vadă farul, sunt oameni foarte slabi care, dacă nu sunt în stare să comenteze pe un subiect ori temă, jignesc și scuipă la adresa celor care discută în mod concret ... pe "titlu" și "conținut" de neînțeles pentru ei.
Postat 13 Septembrie 2020, 08:09 de CrisDumi
Bihon
Acolo pe bihon sunt exact aceiasi troli care comenteaza si aici, fosti angajati(spagari si incompetenti) ai PMO sau atarnatori. Dupa ce Bolojan i-a expediat au devenit dusmanii lui for ever... Oameni fara caracter si obisnuiti cu nemunca, niste lichele care nici pe Facebook nu-si asuma identitatea, e clar ca apartineti trecutului.
Postat 12 Septembrie 2020, 10:11 de Neutryno
Pinonel
Pe Bihon sunt catvia KAKATI, ca tine, CrisDumi și etc, acolo pt a comenta nu trebuie sa fii logat
Postat 12 Septembrie 2020, 09:27 de Sandu2100
Luni e programat un grup de turiști, care vin cu un autocar etajat de la Viena, după ce a făcut o escală la Debrecen.
O să fie distractiv pentru șofer, cu Tom-Tom-ul lui cu tot ... să caute parcarea hotelului Continental, după ce intră în Oradea din drumul care ajunge în cart. Episcopia Bihor !?! Pentru că va ajunge la mag. Crișul și va căuta hotelul pe partea stângă, conform coordonatelor geografice ... dar el va bulversa dreapta pe Enescu, iar dreapta la pasaj, iar dreapta către giratoriu, apoi stânga complet și, când va vrea să evite pasajul către Continental, va trebui să-i roage pe pietoni ca să elibereze trotuarul !?! Bă-i edililor, ați făcut kakatul praf, oe bani mulți ... cheltuind pe o lucrare prost gândită și făcută, de-a dreptul inutilă !?! Dar să zicem că nu e vorba de turiști, ci de un incendiu chiar imediat după pasaj, ori se aprinde vreo mașină în pasaj ...Doamne-ferește, cât de tâmpiți pot fi liberalii ăștia, când nu e vorba de banii lor, ci ai altora !?!
Postat 12 Septembrie 2020, 08:32 de CrisDumi
Președintele Academiei Române, acad. Pop, a dezvăluit drfiniția științifică a unui PNL-ist !?!
Arogant, tupeist, prost și aflat la putere ... definiție ce va completa DEX-ul limbii române, ediția 2020 !?!
Postat 12 Septembrie 2020, 08:17 de CrisDumi
Un kkt poleit....
Cititi comentariile pe care le fac oradenii, merita! https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/in-weekend-se-deschide-pasajul-magheru-si-reporneste-circulatia-tramvaielor-pe-podul-dacia-2369218/
Postat 12 Septembrie 2020, 05:38 de pinonel
BlackCrow
Du-te amu la Vaslui mă, muia larga
Postat 12 Septembrie 2020, 00:35 de Sandu2100
Podul Dacia lărgit???
Citind articolul n-am putut să nu remarc faptul că se dezinformează în legătură cu lărgirea podului Dacia. Să știți că podul ca atare n-a fost lărgit deloc! S-a mai optimizat, au fost îngustate trotuarele pentru a obține încă o bandă de circulație pe sens pentru mașini - asta da! Dar lărgirea podului - hai să fim serioși, nici vorbă de așa ceva!
Postat 11 Septembrie 2020, 18:05 de BlackCrow
silverkkat
La tine si minciuna-i vorba, este?
Postat 11 Septembrie 2020, 16:42 de Neutryno
O lucrare mizerabila ...
O lucrare mizerabila : subdimensionata, scumpa si inutila, care a umplut buzunarele clientelei de partid. Dupa cum era de asteptat, Bd-ul Magheru ramane supra-aglomerat si blocat in orele de varf. #buie molovane !
Postat 11 Septembrie 2020, 16:21 de Silver_Cat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON