URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La Colegiul Traian Vuia, o jună nervoasă că a fost mustrată pentru că a adus un băiat în cameră nu a mai putut suporta umilința și a pus mâna pe cuțit. Asta, ca de acum înainte pedagogul rănit să se învețe minte să lase copiii să-și facă de cap...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Până în urmă cu o săptămână - când DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru a-i cerceta într-un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în prima parte a anului 2021, cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro - uitasem că „bomba” a fost amorsată din toamna anului trecut, când procurorii anticorupție anunțaseră public deschiderea in rem a dosarului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Uterul este un organ situat în pelvis, între vezica urinară şi rect, continuându-se în partea inferioară cu vaginul. Uterul este împărţit în trei porţiuni: superioară (corpul uterin), inferioară (colul uterin), care se deschide la nivelul vaginului şi medie (istmul), de legătură între corp şi col.
21 Septembrie 2023, 15:16

Oradea găzduiește elita medicinei dermatovenerologice din România, la a X-a ediție a Conferinței Naționale dedicate rezidenților

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noi terapii de dermato-estetică – de la peeling, mezoterapie ori combaterea îmbătrânirii pielii – până la cele mai complexe aspecte ale afecțiunilor dermato-oncologice, bolilor cu transmitere sexuală, genetice și autoimune vor fi dezbătute timp de trei zile la Oradea, în cadrul celei de-a X-a ediții a Conferinței Naționale a medicilor rezidenți în Dermatovenerologie.

Evenimentul științific, unul jubiliar, este patronat de Societatea Română de Dermatologie (S.R.D.) și are loc în premieră la Oradea, de vineri până duminică inclusiv, alegerea orașului fiind motivată de președintele Comisiei de specialitate a Ministerului Sănătății, dr. Alin Nicolescu, prin faptul că în ultimii ani Oradea „a investit mult în infrastructura de sănătate și are o facultate de medicină în plină ascensiune”.

Pe parcursul celor trei zile, la lucrările Conferinței Naționale vor participa prestigioși profesori și coordonatori de clinici universitare din București, Cluj, Timișoara, Iași, Târgu Mureș, Sibiu, Craiova, Oradea, precum și medici rezidenți, aflați în plină formare, organizatori fiind, alături de Societatea Română de Dermatologie, FMF Oradea și Spitalul Județean.

În cadrul Conferinței vor fi abordate subiecte diverse ce privesc cercetări științifice de imunologie și fiziopatologie în afecțiunile cutanate, corelate cu ultimele descoperiri terapeutice, informează un comunicat al președintelui Conferinței Reziderma 2023, conf. univ. dr. Ilarie Brihan, șeful clinicii de Dermatovenerologie a Spitalului Județean din Oradea.

Potrivit acestuia, cei aproximativ 200 de participanți vor avea oportunitatea să aprofundeze atât teoretic, cât și practic, „noile terapii de dermato-estetică - de la peeling-uri, mezoterapie, proceduri de biorevitalizare și injectări până la tehnici de tratament în volumetria facială și combaterea efectelor îmbătrânirii cutanate”, dar și „teme ce vizează patologii complexe - de la afecțiuni alergice, boli genetice, boli cu componentă imunologică și boli autoimune până la boli cu transmitere sexuală și probleme de dermato-oncologie”.

Lucrările Conferinței Naționale Reziderma 2023 se vor desfășura în prima zi, vineri, în amfiteatrul Spitalului Județean, sâmbătă în Sala Mare a Teatrului Regina Maria, iar duminică în Sala Paladium a Hotelului Continental Forum Oradea, fiind structurate în 6 sesiuni de lucrări și teme.

„De asemenea, vor fi prezentate ultimele noutăți în domeniul cercetărilor dermatologice la nivel mondial, sub forma a 20 de simpozioane științifice educaționale, privind noile descoperiri fiziopatologice și terapeutice în psoriazis, dermatită atopică, patologie vasculară, și chiar prevenția și combaterea îmbătrânirii premature”, mai arată dr. Ilarie Brihan.

Un aspect notabil este că, pentru a sprijini tânăra generație de dermatologi, Societatea Română de Dermatologie, care anul acesta împlinește 95 ani de activitate, organizează Conferința dedicată lor suportând în totalitate costurile organizatorice, inclusiv pe cele privind transportul, cazarea și masa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5313 RON
  • 1 EUR = 4.9726 RON
  • 1 HUF = 0.0132 RON