URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Septembrie 2023, 15:16

Oradea găzduiește elita medicinei dermatovenerologice din România, la a X-a ediție a Conferinței Naționale dedicate rezidenților

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noi terapii de dermato-estetică – de la peeling, mezoterapie ori combaterea îmbătrânirii pielii – până la cele mai complexe aspecte ale afecțiunilor dermato-oncologice, bolilor cu transmitere sexuală, genetice și autoimune vor fi dezbătute timp de trei zile la Oradea, în cadrul celei de-a X-a ediții a Conferinței Naționale a medicilor rezidenți în Dermatovenerologie.

Evenimentul științific, unul jubiliar, este patronat de Societatea Română de Dermatologie (S.R.D.) și are loc în premieră la Oradea, de vineri până duminică inclusiv, alegerea orașului fiind motivată de președintele Comisiei de specialitate a Ministerului Sănătății, dr. Alin Nicolescu, prin faptul că în ultimii ani Oradea „a investit mult în infrastructura de sănătate și are o facultate de medicină în plină ascensiune”.

Pe parcursul celor trei zile, la lucrările Conferinței Naționale vor participa prestigioși profesori și coordonatori de clinici universitare din București, Cluj, Timișoara, Iași, Târgu Mureș, Sibiu, Craiova, Oradea, precum și medici rezidenți, aflați în plină formare, organizatori fiind, alături de Societatea Română de Dermatologie, FMF Oradea și Spitalul Județean.

În cadrul Conferinței vor fi abordate subiecte diverse ce privesc cercetări științifice de imunologie și fiziopatologie în afecțiunile cutanate, corelate cu ultimele descoperiri terapeutice, informează un comunicat al președintelui Conferinței Reziderma 2023, conf. univ. dr. Ilarie Brihan, șeful clinicii de Dermatovenerologie a Spitalului Județean din Oradea.

Potrivit acestuia, cei aproximativ 200 de participanți vor avea oportunitatea să aprofundeze atât teoretic, cât și practic, „noile terapii de dermato-estetică - de la peeling-uri, mezoterapie, proceduri de biorevitalizare și injectări până la tehnici de tratament în volumetria facială și combaterea efectelor îmbătrânirii cutanate”, dar și „teme ce vizează patologii complexe - de la afecțiuni alergice, boli genetice, boli cu componentă imunologică și boli autoimune până la boli cu transmitere sexuală și probleme de dermato-oncologie”.

Lucrările Conferinței Naționale Reziderma 2023 se vor desfășura în prima zi, vineri, în amfiteatrul Spitalului Județean, sâmbătă în Sala Mare a Teatrului Regina Maria, iar duminică în Sala Paladium a Hotelului Continental Forum Oradea, fiind structurate în 6 sesiuni de lucrări și teme.

„De asemenea, vor fi prezentate ultimele noutăți în domeniul cercetărilor dermatologice la nivel mondial, sub forma a 20 de simpozioane științifice educaționale, privind noile descoperiri fiziopatologice și terapeutice în psoriazis, dermatită atopică, patologie vasculară, și chiar prevenția și combaterea îmbătrânirii premature”, mai arată dr. Ilarie Brihan.

Un aspect notabil este că, pentru a sprijini tânăra generație de dermatologi, Societatea Română de Dermatologie, care anul acesta împlinește 95 ani de activitate, organizează Conferința dedicată lor suportând în totalitate costurile organizatorice, inclusiv pe cele privind transportul, cazarea și masa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON