URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 11 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Septembrie 2023, 15:16

Oradea găzduiește elita medicinei dermatovenerologice din România, la a X-a ediție a Conferinței Naționale dedicate rezidenților

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noi terapii de dermato-estetică – de la peeling, mezoterapie ori combaterea îmbătrânirii pielii – până la cele mai complexe aspecte ale afecțiunilor dermato-oncologice, bolilor cu transmitere sexuală, genetice și autoimune vor fi dezbătute timp de trei zile la Oradea, în cadrul celei de-a X-a ediții a Conferinței Naționale a medicilor rezidenți în Dermatovenerologie.

Evenimentul științific, unul jubiliar, este patronat de Societatea Română de Dermatologie (S.R.D.) și are loc în premieră la Oradea, de vineri până duminică inclusiv, alegerea orașului fiind motivată de președintele Comisiei de specialitate a Ministerului Sănătății, dr. Alin Nicolescu, prin faptul că în ultimii ani Oradea „a investit mult în infrastructura de sănătate și are o facultate de medicină în plină ascensiune”.

Pe parcursul celor trei zile, la lucrările Conferinței Naționale vor participa prestigioși profesori și coordonatori de clinici universitare din București, Cluj, Timișoara, Iași, Târgu Mureș, Sibiu, Craiova, Oradea, precum și medici rezidenți, aflați în plină formare, organizatori fiind, alături de Societatea Română de Dermatologie, FMF Oradea și Spitalul Județean.

În cadrul Conferinței vor fi abordate subiecte diverse ce privesc cercetări științifice de imunologie și fiziopatologie în afecțiunile cutanate, corelate cu ultimele descoperiri terapeutice, informează un comunicat al președintelui Conferinței Reziderma 2023, conf. univ. dr. Ilarie Brihan, șeful clinicii de Dermatovenerologie a Spitalului Județean din Oradea.

Potrivit acestuia, cei aproximativ 200 de participanți vor avea oportunitatea să aprofundeze atât teoretic, cât și practic, „noile terapii de dermato-estetică - de la peeling-uri, mezoterapie, proceduri de biorevitalizare și injectări până la tehnici de tratament în volumetria facială și combaterea efectelor îmbătrânirii cutanate”, dar și „teme ce vizează patologii complexe - de la afecțiuni alergice, boli genetice, boli cu componentă imunologică și boli autoimune până la boli cu transmitere sexuală și probleme de dermato-oncologie”.

Lucrările Conferinței Naționale Reziderma 2023 se vor desfășura în prima zi, vineri, în amfiteatrul Spitalului Județean, sâmbătă în Sala Mare a Teatrului Regina Maria, iar duminică în Sala Paladium a Hotelului Continental Forum Oradea, fiind structurate în 6 sesiuni de lucrări și teme.

„De asemenea, vor fi prezentate ultimele noutăți în domeniul cercetărilor dermatologice la nivel mondial, sub forma a 20 de simpozioane științifice educaționale, privind noile descoperiri fiziopatologice și terapeutice în psoriazis, dermatită atopică, patologie vasculară, și chiar prevenția și combaterea îmbătrânirii premature”, mai arată dr. Ilarie Brihan.

Un aspect notabil este că, pentru a sprijini tânăra generație de dermatologi, Societatea Română de Dermatologie, care anul acesta împlinește 95 ani de activitate, organizează Conferința dedicată lor suportând în totalitate costurile organizatorice, inclusiv pe cele privind transportul, cazarea și masa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON