Noi terapii de dermato-estetică – de la peeling, mezoterapie ori combaterea îmbătrânirii pielii – până la cele mai complexe aspecte ale afecțiunilor dermato-oncologice, bolilor cu transmitere sexuală, genetice și autoimune vor fi dezbătute timp de trei zile la Oradea, în cadrul celei de-a X-a ediții a Conferinței Naționale a medicilor rezidenți în Dermatovenerologie.
Evenimentul științific, unul jubiliar, este patronat de Societatea Română de Dermatologie (S.R.D.) și are loc în premieră la Oradea, de vineri până duminică inclusiv, alegerea orașului fiind motivată de președintele Comisiei de specialitate a Ministerului Sănătății, dr. Alin Nicolescu, prin faptul că în ultimii ani Oradea „a investit mult în infrastructura de sănătate și are o facultate de medicină în plină ascensiune”.
Pe parcursul celor trei zile, la lucrările Conferinței Naționale vor participa prestigioși profesori și coordonatori de clinici universitare din București, Cluj, Timișoara, Iași, Târgu Mureș, Sibiu, Craiova, Oradea, precum și medici rezidenți, aflați în plină formare, organizatori fiind, alături de Societatea Română de Dermatologie, FMF Oradea și Spitalul Județean.
În cadrul Conferinței vor fi abordate subiecte diverse ce privesc cercetări științifice de imunologie și fiziopatologie în afecțiunile cutanate, corelate cu ultimele descoperiri terapeutice, informează un comunicat al președintelui Conferinței Reziderma 2023, conf. univ. dr. Ilarie Brihan, șeful clinicii de Dermatovenerologie a Spitalului Județean din Oradea.
Potrivit acestuia, cei aproximativ 200 de participanți vor avea oportunitatea să aprofundeze atât teoretic, cât și practic, „noile terapii de dermato-estetică - de la peeling-uri, mezoterapie, proceduri de biorevitalizare și injectări până la tehnici de tratament în volumetria facială și combaterea efectelor îmbătrânirii cutanate”, dar și „teme ce vizează patologii complexe - de la afecțiuni alergice, boli genetice, boli cu componentă imunologică și boli autoimune până la boli cu transmitere sexuală și probleme de dermato-oncologie”.
Lucrările Conferinței Naționale Reziderma 2023 se vor desfășura în prima zi, vineri, în amfiteatrul Spitalului Județean, sâmbătă în Sala Mare a Teatrului Regina Maria, iar duminică în Sala Paladium a Hotelului Continental Forum Oradea, fiind structurate în 6 sesiuni de lucrări și teme.
„De asemenea, vor fi prezentate ultimele noutăți în domeniul cercetărilor dermatologice la nivel mondial, sub forma a 20 de simpozioane științifice educaționale, privind noile descoperiri fiziopatologice și terapeutice în psoriazis, dermatită atopică, patologie vasculară, și chiar prevenția și combaterea îmbătrânirii premature”, mai arată dr. Ilarie Brihan.
Un aspect notabil este că, pentru a sprijini tânăra generație de dermatologi, Societatea Română de Dermatologie, care anul acesta împlinește 95 ani de activitate, organizează Conferința dedicată lor suportând în totalitate costurile organizatorice, inclusiv pe cele privind transportul, cazarea și masa.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.