URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Octombrie 2022, 10:02

Nu vă montați repartitoare!

Nu vă montați repartitoare! (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea are peste 70.000 de apartamente conectate la sistemul centralizat de încălzire. E al doilea oraș ca număr de consumatori după București, iar acum a apărut o lege care cere ca, până în iarnă, toți locatarii să-și monteze repartitoare pe calorifere.

Dacă în Capitală nu e niciun impact, pentru că oricum la mulți nici nu va ajunge agentul termic din cauza găurilor din magistralele de transport, noi, orădenii vom fi mult mai afectați. Sistemul acesta a mai fost pus în practică, cu rezultate catastrofale, și nu degeaba s-a renunțat la el. Dar acum ne trezim că lepădăturile din Parlament bagă o lege pe sub masă, spre desfătarea băieților deștepți din energie.

Cum se face o lege la noi? Vine un șmecher, chipurile cu conexiuni la servicii, la câțiva parlamentari pentru a iniția legea. Se ung roțile pe unde trebuie și, uite așa, ne trezim că aleșii noștri, ca oile, behăie la unison după cum le cere șeful de grup parlamentar.

Acum, când nimeni nu știe ce va fi cu prețul la gaze și curent, mai apare un factor conturbator. Legea este clar cu dedicație, pentru că cei care ar încerca să intre pe piață vor fi excluși, la fel ca în cazul BMW-urilor Poliței, prin caietul de sarcini.

Soluția pentru orădeni? Nu vă montați repartitoare, nu-i lăsați să intre în casă, urcați-i pe garduri pe nesimțiții care vă bagă mâna în buzunar! Pentru că legea cere să vă și plătiți mizeriile puse pe calorifere, ba chiar și citirile lunare!

Blocurile noi au contoare termice, fiabile și exacte, pentru că sistemul de distribuție se face pe orizontală. Soluția trebuie extinsă la blocuri când se vor înlocui țevile vechi. Nu vă montați repartitoare, n-au ce să vă facă, pentru că nici aleșii noștri, oricât ar fi de nesimțiți, nu riscă să fie gratulați cu furci și topoare!
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Uite aci niste repartitoare...de costuri
https://rumble.com/embed/v1lifkf/?pub=4
Postat 17 Octombrie 2022, 05:34 de excalibur
Cireasa de pe coliva
Mai in primavara se duse si taica-meu la cele vesnice. Avea pensia pe card la BRD. Nu ma dusei repede la banca, am timp, mi-am zis, da-i in plm. Am golit cardul pina la ultimul leut, pe autobuz ,la OTL. Prin septembrie, hai sa SAVIRSIM si faza asta, cu banca. Ma pune duduia sa completez o cerere, de inchidere cont ,cred, nevermind, nu ma interesau formalitatile lor. Am plecat fericit, ba cum am rezolvat-o si pe asta. Peste vreo saptamina, ma suna duduia, cum ca trebuie sa platesc 30 lei. Pentru ce, intreb, eu adusesem la zero contul tatei, via OTL, 3 lei calatoria. Administrare cont, 5 lei/luna. Banuiam, dar am vrut sa fac pe prostul, ceea ce nu mi-e greu deloc. Ma servise doamna cu niste chestii,anterior, si m-am dus si-am platit. Ce era daca nu plateam? Chiar as vrea sa stiu. Si Tudose, ex-pm, a trecut prin dilema asta: cum ca el nu-si tine banii la banca, ca de ce comision, ca ii scot bancherii banii noaptea la olita etc. Cam asa si cu repartitoarele: nu conteaza calculul,temperatura,caldura specifica, grade kelvin, important e ca ei iti furnizeaza contra cost un serviciu obligatoriu fara de care viata ta ar fi mult mai frumoasa. Aferim
Postat 12 Octombrie 2022, 21:10 de excalibur
Sunt destept, dar ma tratez...
De ce? Vreau sa fiu prost. Vreau sa gindeasca altul pentru mine. Iar am zis-o... ALTUL. Deja ma paste un infringement. Discriminare pe baza de sex. Aoleu, de GEN am vrut sa spun... Deci , vreau ca ALTA sa gindeasca pentru mine. Cin' sa fie? Ursula? Ei,as!... E colega de camera. Iar am gresit. E colega de apartament, ca dormim in paturi diferite. Deci, spalati-va bine pe creier. Repartitoarele sunt niste gadget-uri virite cu forta in viata noastra, ca economie, ca incalzire globala, green deal etc. Jucariile costa, nu mult, 10€, cam ca un vaccin. Nu te ajuta cu nimic, doar niste obsedati care au camere si apartamente nelocuite, sa-si inchida caloriferele sa nu plateasca. Ei, asta e o problema de discutat, de ce unii au camere in plus iar altii in minus, dar alta data, la alta masa. Bibliografie: [ https://www.ista.com/ro/produse/repartitoare-de-costuri-si-robinete-termostatate/ ]. Citat: "În varianta cu 2 senzori, repartitorul înregistrează temperatura la suprafaţa radiatorului şi temperatura aerului din cameră. El începe să măsoare de îndată ce există o diferenţă de temperatură de cel puţin 4,5 Kelvin între senzorul de radiator şi senzorul de cameră. Repartitorul nu măsoară dacă temperatura pe radiator este sub 23°C. În varianta cu 1 senzor, temperatura aerului din cameră este simulată electronic la o valoare fixă (20°C). În acest caz repartitorul calculează diferenţa dintre temperatura masurată la suprafaţa radiatorului şi temperatura aerului din încăpere de 20°C. Această diferenţă de temperatură este criteriul de măsurare a consumului de căldură în fiecare variantă de funcţionare (cu 1 sau cu 2 senzori).". Imi bag falusul in calculul si estimarile lor. Io la fizika, la gojdu, anii '80, coleg cu insusi Profetul, am invatat ca CALDURA este Q= cm (t 2 -t 1)=> capacitate specifica apa, masa volumului de lichid, temperatura tur/retur. Contorul de energie termica masoara debitul si diferenta dintre tur si retur. Inchizi robinetul, debit zero, kwh zero. Acesta este montat in subsolul fiecarui bloc. Platesti cit consumi. Punct. Se fac masuratori are caloriferelor si se obtine suprafata echivalenta termic, adica daca ai 50mp supr utila. poti avea 65 set, daca ti-ai tras calorifere mai mari. Asta face asociatia, esti obligat sa raportezi modificarile radiatoarelor. Uite cum nemtii, care iau lumina de la Ur-sula lor, sunt pregatiti sa foota citeva miliarde de euro pe contoare inteligente [ https://www.energynomics.ro/germania-e-on-va-instala-circa-25-milioane-de-contoare-inteligente-pana-in-2030/ ]. Numa sa mai aiba ce contoriza...
Postat 12 Octombrie 2022, 20:25 de excalibur
Orasul smart?
Pana nu demult societatea de termoficare/primaria se lauda ca va instala contoare inteligente la nivel de bloc care sa permita ajustarea agentului termic direct din CET, in functie de temperatura exterioara, astfel incat sa nu mai fie nevoiti oradenii sa stea cu geamurile deschise in zile mai putin friguroase. De ce sa facem jocurile ista sau elsaco, cand o simpla anvelopare + sistem smart pot duce la economii substsntiale? Este demonstrat deja ca aceste repartitoare au adus doar costuri mai mari, dezechilibru termic in cladiri si frig in apartamentele locuite. Deci un mare NU!
Postat 12 Octombrie 2022, 18:45 de oradeanbihor
mmm eu am alta parere
Da, repartitoarele sunt niste porcarii. totusi e cea mai ieftina forma de a repartiza cumva costurile in lipsa formulelor 'empirice' de a calcula: suprafata, volum elemente, tevi, etc. Nu e o forma mai buna decat cele enumerate dar da impresia ca e totusi mai controlata. Un repartitor costa ~50 de lei. Cat costa un contor adevarat? dar 'cablarea' -cu tevi pe orizontala? Legea e intr-adevar cu dedicatie ca mai toate legile Romaniei. Dar mentioneaza un lucru care e total ignorat de articol: contoarele/repartitoarele trebuie sa fie radio(citire de la distanta)!. E foarte important sa se faca toate citirile deodata astfel rezultatul e cat-de-cat onest. Asta nu se intampla niciodata cand tre sa le citeasca fiecare si de aici si o buna parte din proasta reputatie a sistemului. Cu cele radio cel putin bucatica asta se rezolva. D-le Chirila inteleg frustrarea, o am si eu. Dar in cladiri care nu au fost proiectate cu astfel de distributii optimizate ale utilitatilor(cabluri, tevi) nu e chiar usor/ieftin sa implementezi solutiile respective asa ca pana vine momentul sa se faca investitii si proiecte majore in cladire, trebuie adoptate solutii de carpeala: pausal sau alte forme de repartizare a costurilor contorizate in comun. Si va reamintesc ca cladirile respective in majoritate au >= 40 de ani, trebuie sa intre in refaceri generale daca e sa mai tina inca atat: anvelopari/zugraveli exterioare; ape pluviale care slabesc fundatiile ca se scurg langa cladire, protejarea fundatiilor, pantele gradinilor; electricitate; toata instalatia de apa/incalzire/canal de la subsol pana in varf; acoperisurile ca majoritatea sunt vechi; si altele. In mod ideal ar fi prinse toate intr-un proiect mai mare si executate in aprocximativ aceiasi perioada. Asa privite lucrurile - da, se pot face sisteme calumea. Pana atunci carpesti in ideea ca cheltuiesti putin, alegi carpeli ca sa strangi bani pt proiectul mare.
Postat 12 Octombrie 2022, 16:50 de nihil
Repartitoare...povesti
Singurul calcul exact/apartament se poate face cu un pic de fizica, un contor, un controler care sa citeasca, sa stocheze datele si sa faca media delta t lunara si 2 senzori de temperatura astfel: se monteaza un contor pe turul de agent termic care va da un total agent de incalzire intrat in apartament. Se monteaza un senzor de temperatura pe tur si unul pe retur, legati la controler. Delta t, diferenta dintre cele doua temperaturi calculata ca medie lunara, impreuna cu volumul de agent termic livrat in apartament intr-o luna, ne dau energia livrata apartamemtului. Punct. fara bla bla, fara vecini, fara ala are izolatie ala nu, fara geamuri deschise sau inchise. Pentru georgec: in cazul in care nu ai izolat blocul pe exterior cu un termosistem mai bun, mai de calitate decat cel interior facut de tine, nu ai facut altceva decat sa aduci in interiorul apartamentului punctul de roua, condensul. O sa ai mucegai in spatele polistirenului si sporii de mucegai sunt toxici, o sa te imbolnavesti. Mai intreaba si tu si pe altcineva. Sunt sanse sa miroase a mucegai pe timpul iernii, cand incalzesti. Numai bine tuturor!
Postat 12 Octombrie 2022, 15:55 de Kid
Prostul nu-i prost destul, dacă nu e și fudul!
Odată că montarea repartitoarelor e obligatorie prin lege la data articolului. Apoi să scrii așa ceva este ilegal, ca să nu mai spunem că e imoral să dai apă la moara proștilor care se pricep la toate conspirațiile puse la cale de oculta mondială: globalizarea, vaccinarea, respectul drepturilor omului, s.a.m.d. A treia chestie e că este o idioțenie să lansezi o dezbatere pe o temă clară cu soluție verificată de zeci de ani în țările cu nivel de trai civilizat: economisirea și repartizarea costurilor cu energia în locuințele de la bloc. Pur și simplu aplici ce fac alții la care Treaba Merge! De aia suntem săraci, de aia nu progresăm și nu putem să ne apropiem de lumea civilizată: că ne credem mai deștepți și ne pricepem doar la un singur lucru, ne pricepem să ne furăm singuri căciula...
Postat 12 Octombrie 2022, 15:50 de decalog
Doar două vorbe să mai spun.... avocatului poporului
Primo: Dacă repartitoarele garantează succesul echității, de ce nu se implementează repartitoare pentru greutate? Nu e corect ca eu, care datorită inflației merg cu portbagajul, din ce in ce mai gol, să plătesc aceeași taxă de rovigneta cu cel care merge cu mașina încărcată. Iar la ce preț a ajuns comustibilul merg și din ce in ce mai rar. Secundo: Dacă refuzăm montarea repartitoarelor, ce o să ne facă? Ne opresc livrarea căldurii precum au oprit rușii livrarea de gaze? După modelul european, la momentul respectiv ar trebui să nu mai așteptăm nimic, ci să ne debranșăm cu toții. În războiul cu frigul, ori suntem solidari ori nu mai suntem!
Postat 12 Octombrie 2022, 15:12 de User anonimizat
Contor DA, repartitor NU
Injinerii de mai jos ar trebui sa inteleaga ca reapartitor nu e tot una cu contor. Repartitorul doar aloca un numar de unitati care se compara cu totalul masurat de contorul de bloc: nimic masurabil, nimic metrologic si foarte influentabil de un geam dschis sau de un vecin care da jos repartitorul de pe calorifer sau si mai rau, daca vecinul inchide caloriferele pe motiv de economie si pentru ca la el oricum e cald, pentru ca sunt fraieri sus-jos, stanga-dreapta care tin caloriferele pornite. Mai intai trebuiesc izolate absolut toate blocurile deservite de temoficare si abia apoi contorizare individuala (nu repartitor) dar aici conditia e ca toate circuitele sa fie pe orizontala.
Postat 12 Octombrie 2022, 13:22 de oradeanbihor
Poveste fara sfirsit
Bun venit marilor arhitecti si ingineri. Avem un coleg care zice ca el intelege si el nu. Sa incepem cu geneza. Dzeu a facut lumea asa cum o stim si la urma omul. Omul este cheia de bolta a Creatiei. Dupa chipul si asemanarea Sa, n'est pas? Iata cum fiinta umana este o creatura cu mari pierderi energetice. Nu (mai) are blana, sa'i tina de cald, are termostat reglat cu sfintenie pe 37°, este exoterma. Si presurizata. Un ansamblu bio-mecanic pe care stiinta il contesta. Un REBUT. Pai reptilele au singe rece, se incalzesc de la soare si iarna intra in hibernare, in vreun cotrov sub pamint. Homo spaeleus, ar zice unii. Acuma facem pasul inainte, in gindire. Ce este casa pentru om? Sau apartamentul? Este un exoschelet, o carapace unde sa se simta bine,sa se reproduca. Omul respira si transpira , citiva litri de apa pe zi. Care se evapora in atmosfera. Ai ferestrele cu condens zilele astea, ca nu avem caldura? Le ai. Pentru ca nu-s tripane,argoane,low-e? Nu neaparat. Pentru ca legea termodinamicii zice ca caldura pleaca de la corpul mai cald la corpul mai rece. Odata cu ea si vaporii pe care omul ii produce. Se condenseaza pe suprafetele mai reci, recte geamuri si pereti exteriori. Deci , LOCUINTA OMULUI trebuie sa asigure in permanenta acest transfer. Prin pereti, prin aerisire. Transferul e optim daca temperatura din casa e pe la 22-25 grade. Te simti bine, casa EXPIRA, higrometria sub control. Deci, s-ar putea ca mult laudatele case pasive sa aiba problemele lor. Transferul de vapori catre exterior, complicatii cu ventilatia, ventilatii cu recuperare de caldura. Deci atentie la polistiren la fatada, si la bariere de vapori la vata bazaltica# sau mult dorita spuma poliuretanica. Sa ne permitem sa fim PUTIN risipitori, Romania isi permite sa si incalzeasca natia. 80-90% independenti energetici. Resurse de gaz,petrol pentru cel putin 20 ani incolo. Da, putem face economie, incalzind doar 2-3 camere din zece, daca nu sta nimeni in ele. La blocuri,situatia e diferita. Prin constructie,e un monolit care trebuie incalzit unitar, platit pausal, nu lasat la latitudinea fiecaruia termostatul caloriferului. Desigur, nimeni nu pune problema daca termoficare sa vinde curent si cu cit. Circ si piine...
Postat 12 Octombrie 2022, 12:58 de excalibur
Daca e moca cu placere, daca costa cu durere
NU repartitoarelor: asta spun cei din categoria "daca e gratis cu placere"; DA repartitoarelor spun cei care ii "dor" la buzunar in fiecare luna subventionand caldura pentru altii vecini neizolati. E normal sa spui nu cand majoritatea blocurilor sunt neizolate. Stai la bloc te supui majoritatii ca si cum ai avea o firma in Romania: platesti impozite sa primeasca altii ajutoare sociale, cand ai predat proiect pe fonduri UE stai la coada sa primesti ce mai ramane dupa cei care "cotizeaza" la cei de la stat primesc primii, si exemplele pot continua. Eu pot sa zic ca stau la bloc si mi-am izolat pe interior cu polistiren de 10cm peretii dar platesc pausar. EU zic DA repartitoarelor si ne fie mila de cei care merita si muncesc.
Postat 12 Octombrie 2022, 12:22 de georgec
Hoppmester
Scuze Hoppmester
Postat 12 Octombrie 2022, 12:08 de Acela
Hopmester
Asociația de proprietari are obligația să verifice numărul de calorifere din cadrul apartamentelor din asociație. La multe blocuri s-au pus contor de călducră și robinet la fiecare scară de unde se poate reduce debitul călduri dacă temperatura de afară este ridicată. Calculul facturi se face confor numărului de calorifere din apartamen și suprafața utilă
Postat 12 Octombrie 2022, 12:08 de Acela
nu prea intelegeti cum functioneaza repartitoarele
Ideea asta ca daca ai repartitor platesti mai mult a ajuns deja un mit in cultura romaneasca.In primul rand cred ca e iresponsabil sa sugerezi oamenilor sa nu-si monteze repartitoare. Si ca sa revin, la ce zicea excalibur (care evident ca nu intelege cum functioneaza repartitoarele): Practic acel repartitor e un dispozitiv cu o rezistenta termica, care incrementeaza o valoare in contor in functie de temperatura caloriferului de care este atasat. Evident, in momentul in care se monteaza contorul, se ia in calcul dimensiunea caloriferului si amplasarea camerei (daca ai 1/2/3 pereti exteriori vei plati mai putin). Faptul ca este cu citire la distanta are avantajul ca nu mai trebuie tu in fiecare luna sa te pui sa muti mese, dulapuri sau ce mai ai pe langa calorifere ca sa citesti index-ul si sa-l trimiti la asocitatie (mai sunt persoane mai in varsta care nu vad bine). Totodata daca cumva esti plecat in concediu nu ti se adauga din "burta" un index de catre asociatie. Si nu poate nimeni sa-ti opreasca caloriferul sau sa-ti seteze temperatura mai mica in casa, pentru ca termostatul/robinetul de pe calorifer e una, iar repartitorul e cu totul altceva. Diferenta dintre a a avea repartitor si a plati pe mp o da faptul ca inainte, ca statea lumea sau nu in acel apartament, tinea caloriferele deschise la maxim, pentru ca oricum tot atata plateau. Ceea ce e o risipa imensa atat pentru locatari cat si pentru retea. Tin minte ca in urma cu vreo 15 ani cand nu aveam repartitoare, cand mai venea o zi insorita si inca se mai dadea agent termic de la oras, noi (si multi altii) deschideam geamurile pentru a lasa caldura afara pentru ca nu aveam nici macar un robinet sa oprim caldura din calorifer. Si in situatia asta sunt foarte multi in momentul de fata. Asa ca hai sa privim si partile bune, si sa nu sarim ca arsi de fund degeaba.
Postat 12 Octombrie 2022, 12:07 de marius_ro
Harap-Alb
S(tă)pânii de la Bucale s-au lăudat în fața moașei de la Bruxel că fețele palide românești nu vor mai folosi unitățile de măsură comuniste, ci totul va fi măsurat individual, la bucată. Așadar, nimic nu se va mai putea cumpăra la kilogram. Nici salățile din grădina turcului, nici merele din livada polonezului. Mai greu va fi cu boabele de cereale din grădina Maicii Domnului. Dar ce nu se poate contra cost? Vorba ceea: "pe la noi cine are bani bea și mănâncă, iară cine nu se uită și rabdă". Așa ne trebuie, dacă nu am vrut ouăle lui Nastase la kilogram!
Postat 12 Octombrie 2022, 11:47 de User anonimizat
Pentru cei ce nu-ntelege
Scopul legii este controlul. Daca facem un efort de documentare, citim si obligativitatea ca pina in 202x repartitoarele sa fie cu citire la distanta. Traducere libera : repartitoare/contoare SMART. De ce trebuie sa fie contorul smart? Pe linga telecitire, va avea si functia de control de la distanta. Pe romaneste, daca Ursula vede de la bruxelles ca tu in rogerius stai la 24 grade, ai footut-o. Ursula insasi va regla temperatura la 19, cit a calculat ea. Daca nici atunci nu te conformezi, ramii fara caldura,curent,gaz. Ideea e ca suntem prea multi si nu mai ajunge la toata lumea. Si nici n-ati vrut 4 doze de vaccin, mama voastra de smenari...
Postat 12 Octombrie 2022, 11:00 de excalibur
Si atunci cum?
Cum se va face diferenta intre consumatorul x, care fiind mai modest nu isi permite schimbarea caloriferelor, fata de Y care si le a schimbat, punandusi elementi mai multe plus a montat unul si pe balcon? consumatorul x va plati in continuare caldura folosia si de consumatorul y? Ce poate sa faca consumatorul x care e mai modest asa si nu isi permite sa placteasca caldura cand afara sunt 18 grade iar el sta cu geamul deschis neputand opri caldura? va sta pe mai departe cu geamul deschis contribuind la caldura de afara? Nu zic ca montarea contoarelor e o solutie buna, dar totusi care este solutia buna de a nu plati caldura folosita de vecini, cum pot avea eu un control de a opri, porni caldura cand mi este cald / frig?
Postat 12 Octombrie 2022, 10:38 de Hoppmester
LEGEA DE RAHAT
Această lege este făcut cu dedicație pentru firmele care sponsorizează partidele și pentru neamurile aleșilor din parlament. Au mai fost aceste repartitoare la căteva blocuri din Oradea și a fost un mare eșec pentru locatari care plăteau cu 150 - 200 de lei mai mult la factură și nici nu aveau căldură în apartamente. Atunci întrebarea firească este CE SCOP AU ACESTE REPARTITOARE DE APARTAMEN. Să îți scoată mai mulți bani din buzunar și așa sunt multe persoane care nu se știe cum vor achita facturile la iarnă. Pentru ce sunt montate acele contoare pe scară pentru energia termică???????
Postat 12 Octombrie 2022, 10:13 de Acela
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON