URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Mai 2020, 22:10

Nu se mai liniștește! O nouă imagine cu premierul Ludovic Orban fumând în Palatul Victoria a devenit virală pe internet

Nu se mai liniștește! O nouă imagine cu premierul Ludovic Orban fumând în Palatul Victoria a devenit virală pe internet foto: eMaramures.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O nouă imagine cu premierul Ludovic Orban fumând în timpul unei ședințe de Guvern în Palatul Victoria a devenit virală pe internet.

Fotografia cu premierul având masca chirurgicală pentru protecție trasă sub bărbie și cu țigara în mână în timpul unor discuții cu colegii a fost publicată pe Facebook duminică, chiar de ziua mondială anti-fumat.

Premierul și țigara

Imaginea a fost publicată de Cristian Vasilcoiu, consilierul Liei Olguța Vasilescu, cu comentariul: „Din categoria învățămintele premierului Orban către popor, azi lecția Reguli de igienă: se fumează și în sala de ședințe de Guvern!”

Fotografia a fost publicată la doar două zile după un scandal similar declanșat în spațiul virtual de o fotografie în care Ludovic Orban și mai mulți miniștri pot fi văzuți fumând și consumând alcool în biroul premierului.

Poza a fost făcută pe 25 mai, în timpul unui chef de ziua premierului, ținut în cabinetul său, în plină stare de alertă. Participanții au încălcat atât obligațiile de a purta mască în spații închise, impuse românilor, cât și interdicția de a fuma în instituții publice.

Ludovic Orban s-a prezentat sâmbătă la Poliție unde s-a autodenunțat și a plătit două amenzi în cuantum de 3.000 de lei pentru cele două contravenții.

Ulterior, Direcția Generală a Poliției Municipiului București a anunțat printr-un comunicat de presă că pe baza fotografiei a amendat încă patru membri ai cabinetului Orban.

Cel mai aspru a fost sancționat mInistrul de Externe, Bogdan Aurescu, amendat cu 30.000 lei că a fumat și nu a purtat mască. Miniștrii Economiei și Transporturilor, Virgil Popescu și Lucian Bode, vor avea de plătit fiecare câte 2.500 lei pentru că nu au purtat mască .

Cel mai „ușor” a scăpat vicepremierul Raluca Turcan, amendat cu 1.000 lei pentru că a purtat masca necorespunzător, sub bărbie.

Rămâne de văzut dacă de data aceasta se va lăsa cu sancțiuni...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Sandele
Tie doar fumatul ti se parea ca ar fi in neregula in poza aia?
Postat 02 Iunie 2020, 12:48 de User anonimizat
Fete mari
Pentru foamea cu amenzile din starea de urgenta sunt de neiertat forever.Dar,pe de alta parte,suntem in stare de razboi.Churchill a cistigat Batalia Angliei, chiar daca era sub tratament cu amfetamine,whiskey si trabuce.Prin urmare...Drepti!
Postat 01 Iunie 2020, 19:59 de excalibur
Master chef
Ebihoreanul a cam ramas in ofsaid pe subiectul asta. In cazul Pasztor i s-a cerut demisia in patru articole pe zi. Acum e liniste. Ba chiar s-a asteptat cu publicarea pozei pana Orban a platit amenda. In cazut Pintea v-ati miscat mai repede, ati dat stirea chiar inainte ca ea sa paraseasca cladirea la asa zisul "frangrant", care s-a dovedit pana la urma un partz. Nici consilierul liberal nu vad sa ameninte cu demisia sau sa-si rupa camasa de jena ca are in fruntea partidului astfel de derbedei. Normal era ca Orban sa fie amendat cu o suma de zece ori cat e salariul lui, la fel cum au patit cei amendati aiurea in timpul starii de urgenta. USR-ul, care era toata ziua cu justitia in gura, a amutit iar PSD e pe principiul lasa-ma sa te las. Bine fac, oricum, dupa alegeri tot baietii astia care au transformat cladirea Guvernului in bordel vor guverna. Rares Bogdan a nuntat ca indiferent cu cine voteaza romanii, Iohannis tot guvern liberal va pune. Asa e democratia liberala.
Postat 01 Iunie 2020, 16:03 de 1x1
Anticonunist
Regula nu a fost emisă de el. În instituțiile publice, restaurante nu se fumează.
Postat 01 Iunie 2020, 15:06 de Sandu2100
Premierul și țigara
Este stiut si dovedit ca geniul vine la pachet cu diverse vicii condamnabile:alcoolism,fumat,homofilie,pedofilie.Deci, sa fim ingaduitori...Mai mult,alti cercetatorii au decretat ca :"suma viciilor e constanta"...adica nu poti excela in toate
Postat 01 Iunie 2020, 11:25 de excalibur
@Sandele
mai scoate-ti limba din curul pnl-istilor. A incalcat regulile emise chiar de el. Mai urma sa-mi spui ca pastorul a fost prins pe legheleu si sica la sediul guvernului, adica, orisicat! Hai sictir!
Postat 01 Iunie 2020, 10:41 de User anonimizat
"Prostu' nu-i prost destul, daca nu e si fudul"
Premierul ne demonstreaza ca regula de a purta masca in spatii inchise e doar pentru prosti iar fumatul interzis se aplica doar pentru fraieri
Postat 01 Iunie 2020, 09:09 de oradeanbihor
dar vai...
dacă era cabineltul dancila eram toți in strada cerând demisii și urlând cu toată puterea ca suntem conduși de corupți :)))))
Postat 01 Iunie 2020, 08:39 de denis
asta e de-al nostru si poate bea si fuma la birou
poate aduce si gagici pe protocol, doar pastor nu are voie.
Postat 01 Iunie 2020, 08:23 de Traian
Anticonunist
Pastorul o făcea în stare de urgență, nu de alertă
Postat 01 Iunie 2020, 08:04 de Sandu2100
...
Să fi fost de cealaltă culoare era crucificat de mult.
Postat 01 Iunie 2020, 05:15 de oradeaveche
Deontologic
ar fi sa-i cereti demisia, asa cum ati procedat (si pe buna dreptate) si in cazul pastorului prins la pescuit. Ce ziceti?
Postat 01 Iunie 2020, 02:08 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON