URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2011, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curvele lui Nechi

Medici, poliţişti, funcţionari, patroni, chiar şi preoţi, erau abonaţi cu toţii la prostituatele furnizate de gruparea de proxeneţi condusă de orădeanul Ciprian Nechi. Cea mai mare reţea de prostituţie descoperită la Oradea cuprindea 15 tinere, dintre care şase erau eleve de liceu care îşi momeau clienţii prin anunţuri la rubrica de matrimoniale a unui ziar local.

"Malpraxis" în familie

Cercetat pentru abateri profesionale, controversatul ginecolog Doru Crăiuţ se războieşte şi cu fosta soţie. După ce la divorţ doctorul i-a cerut consoartei pensie alimentară şi apoi i-a făcut plângere penală deoarece i-ar fi vandalizat BMW-ul de lux, femeia l-a dat şi ea în judecată, pentru împărţirea uriaşei averi adunate în timpul căsniciei, dar şi fiindcă i-a şterpelit bijuteriile, actele personale şi chiar o... proteză dentară.

ORADEA NOASTRĂ
Vulturul Negru prinde aripi!

Palatul Vulturul Negru este un simbol al Oradiei. Mai toţi turiştii care vin în oraşul de pe Crişul Repede îşi doresc să pozeze vulturul negru din vitraliul colorat al pasajului. Puţini ştiu, însă, că Palatul este cea mai mare clădire Secession din Transilvania şi una din cele mai reprezentative ale acestui stil din ţară. Din acest motiv, Primăria vrea să introducă întregul imobil în circuitul european al Secessionului. Chiar dacă între timp imobilul a fost privatizat, pasajul a rămas în domeniul public, motiv pentru care municipalitatea a pregătit un proiect de aproape un milion de euro, potrivit căruia pavajul, reţeaua de iluminat şi cea de canalizare urmează să fie complet schimbate.

Metoda samsarilor

Primăria vrea să blocheze vânzarea CET II până când va reuşi să aducă cele 144 hectare de teren în proprietatea oraşului. BIHOREANUL a descoperit că municipalitatea ia în calcul revendicarea în justiţie a celor 249 de hectare lăsate în paragină la CET II şi la fostul tancodrom, pe considerentul că acestea au aparţinut iniţial oraşului şi au fost naţionalizate printr-o "şmecherie".

Ce mică e Oradea Mare!

Scăderea populaţiei sub pragul de 200.000 de locuitori la ultimul recensământ ar putea provoca retrogradarea municipiului Oradea la oraş de rangul doi. Scăderea importanţei oraşului va însemna scăderea atractivităţii economice, a alocărilor de la bugetul central şi a numărului de consilieri locali, dar şi a impozitelor pe proprietate, cu 4% în cazul clădirilor şi cu 12% pentru terenuri.

Reţete penale

Medicamente gratuite de peste 50.000 de lei au fost scoase din farmacii pe reţete fictive ce purtau ştampilele şi parafele contrafăcute ale unor medici din zona Tinca. Falsificatorii au accesat bazele de date ale unor medici de familie şi au "prescris" medicamente scumpe, pentru astm şi boli neurologice, pe numele unor copii, veterani de război şi persoane cu handicap, pe care mai apoi le-au scos din farmaciile orădene.

Războiul Crişanelor

Un fost angajat al Ansamblului Crişana, coregraful Ioan Silaghi, şi-a înfiinţat o trupă cu acelaşi nume, cu care organizează tot spectacole folclorice. Şeful noului grup e convins că nu poate fi acuzat de furt intelectual, pe motiv că reprezentanţii ansamblului aflat în subordinea Consiliului Judeţean au omis să înregistreze denumirea "Ansamblul Crişana" la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

TIME OUT:
Antonia, all in one

Pentru ea, muzica e doar un hobby. Dar îl ia mult mai în serios decât alte tinere, care spun că muzica e "viaţa lor". La 28 de ani, Antonia Cun e preparator de limba engleză la Universitatea din Oradea şi studentă în anul IV la Medicină. Chiar şi aşa îşi găseşte timp să cânte. La festivaluri, în studio, ba şi acasă. Pentru a da lovitura pe posturile naţionale de radio, un compozitor care a lucrat şi cu Andra i-a realizat orădencei o melodie ritmată, cu versuri în engleză şi greacă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@Nice
hei, men, iu hev'ăn'obseişîn...
Postat 21 Noiembrie 2011, 21:11 de shadow
Mai bine mic ...
Ideea scaderii impozitelor pe cladiri si terenuri, pentru ca sunt mai mic la stat, chiar daca ma dau mare la sfat, imi suride. In aceste conditii, daca vom ajunge oras de rangul II, iar apoi de rangul III chiar, precum Alesd spre exemplu unde taxele si impozitele sunt si mai mici, atunci il voi vota pe Bolojan pina cind ochii mei o sa-l vada si pe el atit de mic ... dar atit de mic ... incit sa nici nu-l mai vad si nici sa nu mai aud de el.
Postat 21 Noiembrie 2011, 15:02 de Nice
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON