URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Martie 2023, 20:00

Ne enervează: autobuzele OTL care circulă prin Oradea, „îmbrăcate” în jeg (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Când urcă în unele autobuze OTL, orădenii ar trebui să numere în gând opririle, ca să nimerească stația la care trebuie să coboare. Nu de alta, dar pe geamurile vehiculelor nu-i sigur că pot vedea pe unde sunt!

Din lipsă de timp sau din pură nepăsare, șoferii societății de transport public scot în oraș autobuze foarte murdare.

S-a întâmplat și marți, pe linia T7, unde un autobuz marca Mercedes Citaro Hybrid era atât de jegos, încât din interior călătorii nu vedeau nici măcar dacă afară e soare sau nu.

Din nefericire pentru ei, prognoza meteorologilor nu cuprinde ploi pentru următoarele zile, așa că angajații firmei locale de transport public vor trebui să muncească la curățarea vehiculelor...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Execrabile unele comentarii...
Unii se cred aici la ei în țigănie, dar au pretenții de a fi votați ca partide în campaniile electorale, pe lângă astea trebuie să învățați unii să fiți diplomați nu cetățeni rupți din coada de topor, nu cu toții fac parte din partide, dar mulți citesc ziarul online, citind și unele mizerii pe care unii le scriu și se mai laudă că sunt de colo, colo din nu mai știu ce partide, oameni s-au săturat și de opoziție și de cei de la Guvernare, darămite de niște necunoscuți. În guvernul Ciucă și ai lui din alianța, cea de concentrare, S-au primit trei membri, pentru completare, Însă ca să fie un cabinet etern, Îmi bag şi eu pul… în acest guvern și-n alianță!
Postat 04 Martie 2023, 21:43 de Morometul
adi13-bolnăvel
Nu ai tu nici un drept ma.
Postat 04 Martie 2023, 20:48 de Sandu2100
Mars in Teleorman sandu2100
Daca nu suporti democratia si dreptul la opinie sandule2100, mars in Teleorman. Sau macar in Birtin, de unde te tragi tu. Spurcata gasca de postaci PNL, asa cum e si seful vostru local, mai agresivi ca nazistii. Afla ca am votat PNL, dar in viata mea nu voi mai vota acest partid in special la nivel local, vezi ca PNL face alianta cu PSD, asa ca e acelasi jeg, dar oameni ca tine stiu sa genereze o ura fata de partidul pe care reprezinti.
Postat 04 Martie 2023, 17:38 de adi13
sandu mincinosu, Pinochio
Mai bine ai linge autobusele sandu, nu mai da limbi sefilor din PNL. Trompeta care ne spune sa ne mutam. Bai trompeta Oradea e ca Vaslui pe care il pomenesti, si aia din Vaslui daca au nevoie de medic pleaca in Iasi, la aeroprot in Iasi, la scoala in Iasi,pentru meciuri, concerte, pentru salarii bune tot in Iasi, doar ca in Valui au taxe mai mici, salariile sunt la fel. Exact asa e Oradea fata de Cluj, cum e Vasluiul fata de Iasi.
Postat 03 Martie 2023, 19:59 de adi13
Interesant
2 minute diferenta, același creon.
Postat 03 Martie 2023, 18:17 de Sandu2100
sandu nebunu
Iar trompeta mincinoasa de sandu te trimite in Teleorman daca nu ne place, imbecilul asta numai asta stie
Postat 03 Martie 2023, 15:59 de adi13
Jegurile din PNL
Gasca PNL asa isi schimba si chilotii , odata pe saptamana, sa nu consume apa. Pe banii aia o sa se laude Bolovanul ca a mai facut un pod
Postat 03 Martie 2023, 15:58 de adi13
Drop/sandu
Atat poti drop/sandu2100 sa ne mutam. Ce ar fi sa te muti tu inapoi in vagauna de unde ai iesit? Mai schimba propaganda penibilule
Postat 03 Martie 2023, 15:57 de Petre93
au zis ca nu se mai cumpara vehicule SH
Acuma 2 ani primarul jumatate de ani a facut publicitare ca au cumparat 22 autobuze noi, au pus in centru pentru sedinte de foto/video, sa vedeti ce am cumparat. Atunci a zis ca de acum incolo nu mai cumparam vehicule SH si nici nu mai fie reclame pe vehiculele noi. Pai, de atunci au cumparat deja vreo 35 autobuse SH si pe unele au aparut reclame, dar nici mare tamdam n-au facut ca am cumparat niste autobuze SH, cum au facut cu cele noi, dar nici nu putem sa zicem ca n-a zis adevarul cu reclame, ca a zis clar ca pe vehicule NOI nu v-a fi reclame, cele cumparate sunt SH, bine la noi e "ca nou", in Amsterdam au zis ca au vechime si kilometraj destule :P si da, interiorul n-a fost curatat de cand au sosit din afara, dar stim, noi suntem pretentios sa fie macar igienizat dupa cumparare, dar nah, au pus validatoarele si gata pt traseu, nici afisaje n-au majoritatea nici acuma, in fata cu o hartie A4 circula
Postat 03 Martie 2023, 10:24 de cititor_
Exteriorul e exteriorul, dar interiorul?
Asta e cand face economie la OTL la tot ce se poate ca au primit ordinul la asta... exteriorul zici ca nah, e santier in oras peste tot, a plouat in ultimele zile, etc... dar interiorul? sa vezi praf de 2-3mm pe plastic in autobuze mai vechi? la cele verzi, marca MAN deja cand intri in autobuz simti un miros ca are o vechime de 20 de ani, cum au cumparat din Franta tot asa au pus in circulatie... bine ca macar a ramas din ele 2-3 daca bine am vazut, dar nici autobuzele/tramvaiele noi nu sunt curatate "detaliata", si acolo vezi deja praf oriunde unde e plastic, panza de paianjen in colturile la geamuri, tapiteria de cand au cumparat probabil nu au scos pt spalare, nici nu trebuie un ciocan cum fac unii in videourile pe Youtube, dai cu palma si sare praful din ele. Inteleg ca calatorii o murdaresc, dar sa vezi pe un tramvai Astra in spatele scaunului langa geam un ambalaj Oreo nedeschisa timp de cateva saptamani nemiscata ca am avut ocazia sa circul cu aceeasi tramvai de 3 ori in acele saptamani, pana m-am saturat si am aruncat eu... clar e dovada cat de bine e curatat in interior vehiculele... eu inteleg simtul civic sa curatam noi dupa noi, dar chiar asa sa nu se curete in depou...
Postat 03 Martie 2023, 10:20 de cititor_
Petre93
Se poate trăi, tu cu propaganda trebuie sa va mutați.
Postat 03 Martie 2023, 10:11 de Sandu2100
Tu faci dus morometul?
Atunci nici taxiurile, nici spitalele sau scaunele in institutiile publice sa nu se mai curete. Se poate trai si in jeg si mizerie. O sa te ia Bolojan consilier personal ca sunteti intr-o minte , ganditi foarte econom
Postat 03 Martie 2023, 09:58 de Petre93
Chiar pe nimeni nu interesează, funcționează autobuzele, sigur da,
Asta e important să ducă călătorii la destinație, de parcă ar circula călătorii în costume! Și călătorii sunt precum mijloacele de transport în comun. Nu poți oferii plus de comfort unor oameni care nu prea oferă nimic, plus valoarea nu în acoperăminte se vede sau prin comentarii de doi bani de către unii frustrați.
Postat 03 Martie 2023, 08:44 de Morometul
Hotie marca Bolovan
Acum 5 ani se lauda Bolo cu cea mai moderna spalatorie pt OTL. In care s-au bagat sute de mii de lei. Ma intreb pentru ce au facut-o daca nu o folosesc pe motiv ca costa apa si curent. Bine ca au furat bani cu investitia. Asa cum se fura la orice lucrare, gen bazinul Olimpic de 17 ori mai scump
Postat 03 Martie 2023, 06:07 de Petre93
toate sunt jegoase...
nu ma mir, la cat praf si noroi genereaza megalomaniile administratiei insetate de imagine. compania e in deriva de cand e condusa de traseistul Revnic, fost pesedist fara glorie, trecut la liberali pentru a urca in functie. independent de santiere, avem un transport in comun ineficient, timpi de asteptare mari, interconectare scazuta.
Postat 03 Martie 2023, 05:34 de User anonimizat
T7
Păcat cu acest contraexemplu . În tramvaie e curat și în interior și în exterior.
Postat 02 Martie 2023, 22:59 de Simonette
e de la sare
E jegul de pe carosabil ramas dupa dizolvarea sarii aruncate de RER pt degivrare. S-a folosit sare de proasta calitate care mai mult era nisip sau impuritati. Daca urmariti gramezile lasate pe marginea drumului aveti raspunsul.
Postat 02 Martie 2023, 20:10 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON