URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Decembrie 2021, 20:33

Mihai Lasca şi acoliţii săi au descins în zona Târgului de Crăciun din Oradea. Au dus vin şi dulciuri pentru nevaccinaţi (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Controversatul deputat ex-AUR Mihai Lasca și mai mulţi acoliţi de-ai săi au descins, duminică după amiază, în Piaţa Unirii din Oradea, lângă intrarea în zona împrejumuită a Târgului de Crăciun.

În semn de răzvrătire faţă de regulile de acces din acest an - şi anume prezentarea la intrare a certificatului verde - gaşca lui Lasca a amplasat în vecinătatea târgului o masă şi mai multe plase, de unde au împărţit gratuit vin fiert, fructe şi dulciuri.

Iniţiatorii au spus că acestea sunt pentru persoanele care ar vrea să-şi cumpere ceva de la Târgul de Crăciun din Oradea, dar nu pot fiindcă nu au certificatul verde.

De altfel, Lasca a subliniat că bunătăţile sunt pentru persoanele care nu s-au lăsat "injectate" cu "un ser cu armă biologică de la care oamenii paralizează". După cum se ştie, Lasca este un anti-vaccinist convins şi a mai răspândit în ieşirile sale informaţii false despre serurile anti-Covid.

"Aşa cum am promis, pregătim un pahar de vin pentru cei care vor să vină la Târgul de Crăciun şi nu au paşaportul sclaviei, paşaportul nazist. Aşadar, vă aşteptăm aici. Puteţi să veniţi cu copiii, vă aşteptăm în Piaţa Unirii din Oradea, aici lângă gardul ghetoului nazist", a spus el, într-o intervenţie live pe Facebook, din centrul Oradiei. 

Lasca şi prietenii lui nu s-au rezumat la împărţirea de mici atenţii în ajun de Moş Nicolae, ci au cerut să vorbească cu organizatorii Târgului şi să primească explicaţii legate de impunerea certificatului verde la intrare. 

Din înregistrarea publicată pe Facebook se vede că reprezentanţii APTOR, Alina Toie şi Alexandru Chira, s-au dus cu documente să le explice că, potrivit unei hotărâri a Guvernului, la târgurile din România, deci nu doar din Oradea, pot participa doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 6 luni. 

"Aveţi obligaţia să organizaţi pentru cei neinjectaţi", le-a spus Lasca reprezentanţilor APTOR, deşi acest fapt nu este adevărat. Deputatul ex-AUR a insistat să i se explice de ce i se interzice deplasarea într-o anumită zonă (cea a târgului) a pieţei publice. 

De asemenea, el şi câţiva dintre adepţii principiilor sale au purtat discuţii şi cu jandarmii orădeni, care au supravegheat situaţia. 

Cum gaşca lui Mihai Lasca ocupa o porţiune de domeniu public, de unde împărţea cadouri, deşi nu avea autorizaţie pentru asta, Poliţia Locală Oradea urmează să aplice o sancţiune. 

"Directia Poliţia Locală Oradea, prin agenţii care se aflau în perimetrul de patrulare din Piaţa Unirii, au identificat un grup de persoane care ocupau domeniul public fără a avea o autorizaţie în acest sens. În urma discuţiilor purtate, o persoană şi-a asumat ocuparea domeniului public fără autorizaţie, motiv pentru care i-au fost luate datele personale, urmând a i se intocmi un proces verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor faţă de fapta asumată. Ocuparea domeniului public fără autorizaţie constituie contravenţie şi se sancţionează conform HCL 896/2020 cu amendă în cuantum de 1.000 lei", a transmis, la solicitarea BIHOREANULUI, şeful Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Vin fiert made in LASCARICA
Ca e spre vanzare sau oferire trebuie niste documente.
Postat 06 Decembrie 2021, 23:48 de Sandu2100
vinut cald
in filmare se aude "daca si asta ii o problema....atunci trebuie sa ne mutam din tara" Daca respectarea unor legi si decizii guvernamentale te deranjeaza nu insemna ca nu sunt corecte. In mod sigur tu esti si ala care nu dai prioritate pietonilor, ca asa ii naormal in capul tau, in mod sigur tu esti ala care si scuipa si arunca mizerii pe jos, ca asa ii normal in capul tau, exista RER care ii platit sa curete, si exemplele pot cotinua. De ce nu i-ai chemat la tine acasa,om darnic ce esti? de ce nu ai cerut de la primarie autorizatia ca toti oamenii care doresc sa ocupe un spatiu public? Va respesct decizia de a nu va vaccina, foarte bine, dar sa iti faci capital politic pe astfel de subieste, sunteti penibili. Sunt curios la urmatoarele alegeri pe ce liste o sa fiti?
Postat 06 Decembrie 2021, 09:59 de CalinPopescu
Vedeti sa nu le violeze Lasca pe Fetițele de la Jandarmerie
Ce a ajuns Jandarmeria Bihor! De râsul lumii!!! Daca eram in Paris il luau pe Lasca dupa 30 de secunde si îl băgau cu bastoanele în mașină! Bogdan si Seica, asta este astăzi Jandarmeria Bihor?? Se tem sa aplice legea unui deputat sa nu își piardă șefii funcția?? Politicienii violează jandarmii mai ceva ca pe curvele mignon in filmele cu negri! Si Lasca postează Live pe internet cum le violează, parca am fi la OnlyFans! BRAVII APĂRĂTORI in fustițe mini și chilotei roz!
Postat 06 Decembrie 2021, 09:01 de GigiSpaga
Marinescu si Chisbora ,sister Kessler...
...si acolitii,....ce-ar fi daca ati incerca si voi,"lângă intrarea în zona împrejumuită a Târgului de Crăciun",asa in ciuda deputatului ex-AUR,care si-a castigat atatia adepti pro pe Facebook cu aceasta initiativa,un spectacol,un program artistic,asa ca pe vremuri: Lumeeee.lumeee... si acum Spendida,splendida,...giovanni, giovanni... surorile Kessler cu :La notte è piccola" Succes garantat.Mai ceva decat stirile si statisticile preluate pa nemestecate de la DSP Vanga si Prosectura Bihor.
Postat 06 Decembrie 2021, 01:19 de platona
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON