URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2021, 08:04

"Injecţie" pentru Lasca: După un an de fake-uri despre Covid, deputatul Mihai Lasca ar putea fi acuzat de răspândirea de informaţii false (VIDEO)

'Injecţie' pentru Lasca: După un an de fake-uri despre Covid, deputatul Mihai Lasca ar putea fi acuzat de răspândirea de informaţii false (VIDEO) JOS MEDICINA! Promotor al conspiraţiei potrivit căreia "pandemia este o înşelătorie", Mihai Lasca nu se mulţumeşte să agreseze personalul centrelor de vaccinare, ci e pornit şi pe specialiştii străini. Pe 20 octombrie, zi cu record de decese, când o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ajungea la Bucureşti pentru a înţelege de ce românii nu se vaccinează, Lasca s-a dat în stambă şi la Cotroceni, comparând medicina cu comunismul, după ce tot el o face... nazistă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Faimos, până să fie ales pe listele AUR Bihor (de unde a şi fost exclus între timp), doar între interlopii orădeni, cu o veche condamnare pentru şmen, cu una mai nouă pentru violenţe şi anchetat pentru trafic de migranţi, doar pentru că procurorii n-au reuşit să-i probeze şi implicarea într-o grupare ce clona carduri, deputatul Mihai Lasca e în faţa unui nou dosar penal.

După mai bine de un an în care acesta s-a "rebranduit" ca luptător contra pandemiei, despre care susţine că există doar ca un plan diabolic de împuţinare a populaţiei, organizând proteste împotriva încercărilor autorităţilor sanitare de a limita proporţiile dezastrului, un procuror orădean s-a autosesizat asupra faptelor parlamentarului, acuzându-l de săvârşirea unei infracţiuni pedepsite cu până la 5 ani de închisoare: răspândirea de informaţii false ce pun în pericol însăşi securitatea naţională!

Chestiune de securitate naţională 

Medici, experţi în sănătate publică şi specialişti în comunicare sunt unanim de acord: rata de vaccinare redusă din România este cauzată de dezinformarea agresivă privind vaccinarea, fapt care şi explică în mare parte mortalitatea la care am ajuns "campioni" în Europa. Lor încep să li se adauge, însă, şi oameni ai legii, precum procurorul Cristian Ardelean (foto), de la Parchetul Bihor, care s-a autosesizat în legătură cu faptele tot mai stridente de acest fel ale deputatului Mihai Lasca, un "Şoşoacă" local care şi-a dobândit faima tocmai datorită propagării de fake-uri despre pandemie şi despre antidotul ei, vaccinarea.

Potrivit unei comunicări a Parchetului trimise BIHOREANULUI, în sesizarea din oficiu pe care a întocmit-o la 3 noiembrie, magistratul a apreciat că isprăvile parlamentarului încalcă articolul 404 din Codul penal, conform căruia "comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea între 1-5 ani".

Legea 51/1991 defineşte securitatea naţională ca fiind "starea de legalitate, de echilibru şi stabilitate socială, economică şi politică necesare existenţei şi dezvoltării statului, menţinerii ordinii de drept şi climatului de exercitare neîngrădită a drepturilor, libertăţilor şi îndatoririlor". Altfel spus, niciun cetăţean nu poate, în numele libertăţii de exprimare, să dezinformeze cu bună ştiinţă, manipulând teme esenţiale, cum este şi securitatea sanitară. 

"Plan biblic de selecţie umană"

Or, exact asta face Lasca, care de la începutul lunii octombrie, în fiecare weekend, a stârnit scandaluri la centrul de vaccinare din Piaţa Gojdu din Oradea, fapte cu care s-a şi lăudat pe pagina sa de Facebook, urmărită de 65.000 persoane. 

Într-o primă descindere la centrul de vaccinare, pe 1 octombrie, Lasca a afirmat că acestea ar fi "centre de exterminare în masă", "naziste", unde oamenii sunt injectaţi conform unui "plan biblic de selecţie a oamenilor", că vaccinarea ar fi "un genocid", pentru care se folosesc "seruri experimentale destinate şobolanilor de laborator", care ar produce "peste 1.600 de reacţii adverse (decese, paralizii, hemipareze, diabet, orbire, pericardite, AVC etc)", dar şi că în spitale "se produc atrocităţi".

"Acestea sunt centrele de exterminare ale sistemului. Sunt disperaţi aceşti ticăloşi să asigure centre tuturor, în toate zonele, în autobuze, în tramvaie. Prezintă aceste seruri ucigaşe ca fiind imunizare. Ceea ce se întâmplă este un plan biblic menit să facă o selecţie umană", susţinea Lasca în timp ce se filma pe Facebook, postarea sa culegând mii de aprecieri şi comentarii.

Manipulare cu impact

Mai mult, şi pe 1 octombrie, şi în următoarele weekenduri, Lasca i-a luat la rost pe angajaţii centrelor de vaccinare că nu au informat oamenii cu privire la pretinsele reacţii adverse despre care a aflat de pe Google. 

"Le spuneţi cum mor şi paralizează? Câte zeci de mii de oameni mor de la aceste seruri ucigaşe? Spuneţi oamenilor că nu e vaccinare, e ser criminal, intraţi pe Google să vedeţi. O să-i aveţi pe conştiinţă pe toţi oamenii ăştia!", a strigat deputatul, părăsind incinta abia când sanitarii au sunat la 112. Nu înainte, însă, să abordeze şi orădenii veniţi să se vaccineze, încercând să-i determine să renunţe, cu aceleaşi pretinse argumente, cum că "serul ucide şi paralizează".

Lasca a făcut circ în faţa aceluiaşi centru de vaccinare şi pe 26 şi pe 31 octombrie, când personalul medical a şi solicitat, din nou, intervenţia Poliţiei. Cu toate acestea, poliţiştii s-au mărginit să-i aplice individului doar două amenzi şi un avertisment, pentru... nepurtarea măştii.

 

Serurile ANTI-COVID sunt EXPERIMENTALE și nu sunt obligatorii! Vă îndemn să nu renunțați la drepturile voastre și să nu acceptați să deveniți cobai! https://informatialibera.ro/norvegia-a-oprit-vaccinarea-copiilor-cu-varste-intre-12-si-15-ani-cu-a-doua-doza-de-vaccin-anti-covid/ Oradea 24.10.2021 Vă puteți abona la canalul meu de Youtube ???? https://m.youtube.com/channel/UCDs-yj0xGHT1Y2l09O5agTQ

Posted by Mihai Lasca on Sunday, October 24, 2021

"Fabrica perfectă de morţi" 

Cea mai recentă faptă de dezinformare este transmiterea pe pagina de Facebook a lui Lasca, în 30 octombrie, a unui "interviu" cu un fost brancardier la secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului Municipal din Oradea, Cristian Cernat. Acesta susţinea că pacienţii sunt terorizaţi de brancardieri puşi de medici să se îmbrace în negru, cu cagule, ca nişte "îngeri ai morţii", legaţi de pat şi li se administrează "medicamente otrăvite" şi oxigen până "le ard plămânii", ceea ce face ca spitalul să fie "fabrica perfectă de morţi".

Fostul brancardier şi Lasca au acuzat la unison personalul medical că întreţine iluzia pandemiei, deputatul afirmând că aceasta "este una artificială, care are scop precis ca oamenii să ajungă în număr cât mai mare la ATI, după care să decedeze", televiziunile fiind complice, deoarece "au primit 30 milioane de euro ca să-i terorizeze pe români", arătând că spitalele sunt pline, deşi în realitate "erau goale". 

"Întelegeţi acum de ce mor oamenii în spitale, pentru că sunt testaţi fals pozitiv de această boală imaginară, obligaţi să li se administreze aceste tratamente criminale, iar dacă nu le acceptă intervin aceşti brancardieri mascaţi, precum nişte infractori cagulaţi, şi sunt legaţi de pat ca să fie trataţi cu forta, să ajungă nişte cifre, iar sporurile să fie păstrate de "eroii salvatori", care trebuie să răspundă pentru faptele lor. Vom solicita anchete ca urmare a dezvăluirii acestor informaţii extrem de grave şi preţioase, care sunt bucăţile acestui puzzle reprezentând genocidul din spitalele din Romania", a încheiat Lasca "interviul", care a adunat sute de mii de vizualizări pe Facebook şi zeci de mii de distribuiri pe alte pagini. 

 

Mărturia unui personal medical din spitalul TBC Oradea: ????pacienții sunt omorâți în spitale! ???? Oxigenul folosit în ATI la intubare este TEHNIC-INDUSTRIAL în locul oxigenului MEDICINAL! https://informatialibera.ro/dr-razvan-constantinescu-arafat-un-repetent-sustinut-de-servicii-si-ajuns-un-psihopat-bolnav-de-putere-asta-trebuie-internat-de-urgenta/

Posted by Mihai Lasca on Friday, October 29, 2021

Sabotaj sanitar

Contactat de BIHOREANUL, procurorul Cristian Ardelean nu doar că a confirmat sesizarea din oficiu, ci a şi explicat motivele. "Am făcut-o tocmai pentru a descuraja acest fenomen al dezinformării privind atât vaccinurile, cât şi tratamentele pretins inumane aplicate în spitale pacienţilor cu Covid, pentru că dezinformarea produce efecte catastrofale în contextul războiului sanitar prin care trecem. De altfel, campania de dezinformare a şi condus la situaţia în care suntem, cu foarte multe decese şi spitalizări. Consider normal ca organele judiciare să aibă o reacţie promptă atunci când constată că legea ar fi încălcată, indiferent de poziţia persoanei care face acest lucru. Astfel de fapte nu mai pot fi tolerate şi necercetate", a declarat magistratul, precizând că a trimis sesizarea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cel căruia îi aparţine competenţa de a cerceta parlamentari.

Procurorii de la Parchetul General au probele infracţiunii, cum s-ar zice, pe tavă. Doar să le ia în serios şi să oprească "vuvuzela" care contestă existenţa pandemiei şi, implicit, să împuţineze victimele dezinformării, de care ajung să se ocupe, în spitale, tot medicii numiţi "criminali" de către deputatul care cere insistent anchete. Desigur, fără a se gândi că l-ar putea viza şi pe el...


DE PSIHIATRIE
Venea în negru, cu cagulă!

Marţea trecută, după "interviul" luat de deputatul Mihai Lasca fostului brancardier Cristian Cernat, conducerea Spitalului Municipal a respins public alegaţiile celor doi privind "presupusele fapte de malpraxis în tratarea pacienţilor cu Covid", arătând că medicaţia administrată este adaptată fiecărui pacient în parte, iar "degradarea  bruscă a stării generale a pacienţilor despre care se susţine a fi un efect al supradozajului de oxigen este de fapt un element specific al evoluţiei fulminante a acestei infecţii".

Managerul unităţii, Laurenţiu Chiană, a precizat că Cernat fusese angajat în decembrie 2020 pe o perioadă de 6 luni, prezentând o adeverinţă cum că era "clinic sănătos", dar s-a aflat că, de fapt, fusese pacient la Psihiatrie, ceea ce explică şi conduita pentru care în aprilie Comisia de Disciplină a propus să nu-i fie prelungit contractul: se îmbrăca în negru cu cagulă şi venea la spital inclusiv în zilele libere, iar pe o pacientă a ameninţat-o şi, când rudele acesteia au făcut plângere la Poliţie, s-a încăierat cu acestea şi cu personalul care încerca să-i despartă. 

Pe de altă parte, Chiană a declarat BIHOREANULUI că spitalul va depune şi o plângere penală împotriva fostului brancardier şi a deputatului Mihai Lasca, pentru că aceştia "subminează actul medical". 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
La noi Campania de vaccinare a fost un succes ,noi practic am INVINS pandemia
https://www.facebook.com/watch/?v=2932570400301223
Postat 10 Noiembrie 2021, 22:08 de spaima_trepadusilor
spaima_trepadusilor
Din cazu unora ca tine și cu o gândireasemănătoare care au gura mare și sunt mari specialiști în virusologie și cunosc foarte bine cum a fost creat acest vaccin a ajuns țara aceast în situația în care este. Vă felicit și continuați tot așa că o să ajungem foarte bine. Ar fi bine să vă documentați înainte de a comenta aiurea toate subiectele.
Postat 10 Noiembrie 2021, 14:06 de Acela
"...comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea între 1
Pai atunci presa si mass media ar fi primele care ar trebui sa fie vizate ! Procuratura nu se autosesizeasa ? Oare de ce? Dar pentru propunerea unui general,precum Ciuca,cu antecedente penale,cu dosar penal deschis pentru delapidare,de ce nu se autosesizeaza Procuratura ? A,nu reprezinta un pericol pentru SIGURANTA NATIONALA !
Postat 10 Noiembrie 2021, 13:59 de platona
Daca critic premierul, presedintele nu inseamna ce sunt ANTIpresedinte sau ANTI premier ca institutie ci doar doresc sa fie mai PERFORMANTI, la fel si cu vacinul
Daca critic premierul, presedintele nu inseamna ce sunt ANTIpresedinte sau ANTI premier ca institutie ci doar doresc sa fie mai PERFORMANTI, la fel si cu vacinul
Postat 10 Noiembrie 2021, 13:35 de spaima_trepadusilor
spaima_trepadusilor
Daca ma uit la comentariile tale referitor la vaccin, se vede clar ca nu recomanzi
Postat 10 Noiembrie 2021, 13:07 de Sandu2100
Eu personal prefer IMUNITATEA NATURALA dar nu exclud vacinarea.
Astept sa fie corecti si sa comunice nr TOTAL de decese, nr de cicluri PCR, sa cumpere tratamente si lumea va avea INCREDERE. Cand tu strigi CIUMA si maine MUMA lymea nu te mai crede, devii PENIBIL.
Postat 10 Noiembrie 2021, 12:37 de spaima_trepadusilor
s-o ia pe Sosoaca avocat
Astia oricum sunt avizi sa adune cat mai multi sustinatori in mod cinic: castiga 10 adepti, si chiar daca pe parcurs mai moare vreunul, sau se mai razgandesc cativa, tot raman cu macar 5. Le urez succes procurorilor! Este foarte important sa se traseze o granita juridica intre libertatea de exprimare si dezinformare.
Postat 10 Noiembrie 2021, 12:29 de mitru
Eu recomand vacinarea pt toti care DORESC, nu constransi de oricine. Decizia trebuie sa fe ASUMATA."Dragoste" cu forta se numeste VIOL.
Eu recomand vacinarea pt toti care DORESC, nu constransi de oricine. Decizia trebuie sa fe ASUMATA."Dragoste" cu forta se numeste VIOL.
Postat 10 Noiembrie 2021, 12:26 de spaima_trepadusilor
spaima_trepadusilor
70% sunt ne-vaccinatii din cauza unora ca tine, voi sunteti responsabili de moartea Romanilor, voi faceti propaganda anti
Postat 10 Noiembrie 2021, 12:18 de Sandu2100
Cand ai 70%fara vacin si tu ii neglijezi, nu cumperi TRATAMENTE eficiente ci dai vina pe morti ca nu s-au vacinat, ASTA este o problema de SECURITATE NTIONALA
Ignorarea celor 70%,indiferent de motivele lor, faptyl ca nu ai asigurat un raport EFICIENT preventieVS TRATAMENT, ci ai cheltuit banii cumparand 120 000 000 MILIOANE de doze este o problema de SECURITATE NATIONALA. Domnule Ardelean va puteti sesiza din oficiu.
Postat 10 Noiembrie 2021, 11:31 de spaima_trepadusilor
Doamne, ia-le internetul!
Preventia antivirala e vaccinul. Tratamentul anti-viral post infectare sunt boabele. Nu poti sa iei boabe ca sa previi, boabele se iau dupa ce ai fost infectat ca sa neutralizeze virusul in organism. Eficienta lor e mai scazuta decat a vaccinului. Daca esti vaccinat si te infectezi (nu e un secret, exista probabilitatea chiar medie) nu ai nevoie de boabe ca forma pe care o faci e usoara (stiu din experienta proprie), adica stare de moleșeală si oboseala ce tine 2 pana la 3 4 zile. Atat! Fara medicamente in perioada asta desi DSP a fost contactat si a dispus masura izolarii. Si da, ce a spus individul ala e un atentat la siguranta nationala avand in vedere coeficientul de infectare si de multiplicare intr-un interval de timp, pornind de la o mana de nevaccinati. Alti nevaccinati pot scapa cu forme usoare, da este si o parte care, din cauza altor probleme de sanatate ori intra la ATI ori nu mai apuca. In oricare scenariu de mai sus, sansele de supravietuire sunt mici. Iar tot individul ala zicea ca salvarile se plimba goale si sectiile din spitale sunt goale. Apoi aduce un alt mediocru (brancardier cu apucaturi de ATIst) care zice ca de fapt nu sunt goale. Deci e atata de incuiat incat se contrazice singur. Cu toate astea, unii o pun pe aia cu "fara foc nu iese fum". Eh, poate iesi fum, uitati-va la IQOS. Deci cum am zis, internetul ar trebui acordat in urma unor testari, nu sa fie dat pe banda rulanta la toti care stiu faszbook, latrine, rumunjatv si ce naiba posturi de kkt mai tine CNA in must carry.
Postat 10 Noiembrie 2021, 10:01 de poiu
Auzi la unii, cât i-a dus capul, să spună că ... "securitatea națională" în pericol de la ce a spus Lasca.
Ca de obicei, demonstrat prin experiențele omenirii de atâtea mii de ani ai istoriei cunoscute, adevărul e la mijloc. Adică, vaccinul ajută să mori mai târziu decât un nevaccinat, în condiții normale de sănătate similară și de vârstă asemănătoare. Dinnacest punct de vedere e mai bine vaccinat decât nevaccinat. Pe de altă parte însă, securitatea națională trebuia invocată pentru că, "neterminații" puși de Johannis să guverneze, nu au permis și chiar au respins achiziția de antivirale conforme, în vederea asigurării prevenției antivirale. Nu au pregătit sistemul medical, astfel încât să răspundă nevoilor directe ale porențialilor pacienți, ba chiar au destructurat mecanismele corecte, urmare intervențiilor haotice care au condus la o confuzie de proporții anticonstituționale evidente. Practic, sha ajuns la o confuzie generală, nelegală, prin care deciziile medicale au fost înlocuite cu unele administrative. Nu degeaba chiar autorul 'de facto' al guvernării a recunoscut că trăim într-un stat eșuat, în care nu a fost făcută testare în masă și nu s-a procedat firesc, coerent și legal. Și nu în ultimul rând, Covidul a fost întors "din drum" de către niște amatori care se cred "specialiști" ori "experți", la nivelul întregii planete, care sunt indisolubil legați de interesele financiare ale BigPharma. Iar aceste interese, care au început să fie anchetate la nivelul politicului, numai în Europa au generat până acum peste 100.000.000.000 Euro profit pentru o parte a industriei farmaceutice. Așadar, Lasca nu a greșit cu nimic dacă nu a afirmat că nu crede în Covid, din moment ce propaganda provaccinare a fost, în România cel puțin, făcută de niște habarniști care au pus de așa manieră problema, încât au creat un puternic curent antivaccinist și au susținut vaccinarea obligatorie ca "singura soluție". Soluțiile nu erau deloc complicate, pentru că omenirea a avut parte de pandemii încă din preistorie. Iar experiențele arătau de fapt că nu vei salva pe nimeni cu forța, în condiții de criză sanitară, din moment ce în context de normalitate te doare-n fund de tot ce nu ține de tine și de interesul tău personal. "Securitatea națională" e vorbă goală într-o colonie euro-atlantică precum România și unde oamenii sărăcesc văzând cu ochii. Sărăcia materială și morală a unui popor în schimb, asta da. Așa ceva chiar ține de "securitatea națională".
Postat 10 Noiembrie 2021, 09:19 de KP
spaima_trepadusilor
Acest absurd a fost votat de bolnavii cu capul, si el e lideru lor, are GOAGLE si se crede destept. Acum se vede clar cati bolnavi umbla liberi
Postat 10 Noiembrie 2021, 09:18 de Sandu2100
INDATORIRILE sunt protejate NU si DREPTURILE si LIBERTATILE. Se mentine ORDINEA de DREPT?
INDATORIRILE sunt protejate NU si DREPTURILE si LIBERTATILE. Se mentine ORDINEA de DREPT?
Postat 10 Noiembrie 2021, 08:52 de spaima_trepadusilor
EXISTA acum asa ceva ca sa poata fi incalcata?
EXISTA acum asa ceva ca sa poata fi incalcata? Starea de ECHILIBRU si STABILITATE?
Postat 10 Noiembrie 2021, 08:48 de spaima_trepadusilor
Daca prin absurd se dovedeste ca acest ales al poporului a avut dreptate si ar exista nereguli la spital, se va face LUMINA?
starea de legalitate, de echilibru şi stabilitate socială, economică şi politică necesare existenţei şi dezvoltării statului, menţinerii ordinii de drept şi climatului de exercitare neîngrădită a drepturilor, libertăţilor şi îndatoririlor".EXISTA acum asa ceva ca sa poata fi incalcata?
Postat 10 Noiembrie 2021, 08:46 de spaima_trepadusilor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON