URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Octombrie 2023, 10:05

Mafia din România poartă robe

Mafia din România poartă robe foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un site de presă din București a pus mâna, săptămâna trecută, pe un document al Ministerului Finanțelor care descrie un adevărat jaf la care este supusă România de un mic număr de cetățeni ai ei - magistrații. Potrivit informațiilor făcute publice, din 2008 până anul trecut, judecătorii și procurorii au intentat Statului 22.800 de procese pentru salarii mai mari. Desigur, și-au dat dreptate unii altora, într-un blat mai ticălos decât cele ale „Cooperativei” din fotbal, odinioară.

Un judecător din Bihor, să zicem, deschide proces pentru mai mulți bani și-l câștigă la Timișoara, unul din Timișoara se judecă cu Statul și-l răpune la Craiova, iar pe magistratul din Craiova îl face și mai avut colegul din Oradea. Și tot așa, astfel că până acum Statul, adică noi toți, le-am băgat în buzunare aproape 1 miliard de euro, deja plătiți, și mai sunt de achitat încă 3,2 miliarde de euro, pentru care, culmea, magistrații cer și penalități. Iar tăvălugul e departe de a se fi oprit, continuă cu nerușinare.

„Fenomenul litigios continuă şi în prezent, iar dacă nu va fi stopat cât se poate de repede, prin măsuri legislative şi administrative, se va ajunge la acumularea unor sume de plată exorbitante, iar în final la imposibilitatea suportării cheltuielilor bugetare generate de procese”, arată nota Ministerului Finanțelor despre devastarea bugetară provocată de cei mai speciali dintre speciali.

Cu 4 miliarde de euro se putea face o autostradă de la Iași la Timișoara și una de la Satu Mare la Constanța, zeci de spitale, se modernizau toate școlile, se plăteau ani întregi pensiile muritorilor de rând... Iar socotelile pot varia după (ne)voia fiecăruia.

Toate beneficiile nesimțite (și nu-s toate, căci pe lângă munții de bani, magistrații au și alte privilegii: decontarea navetei sau a chiriei la parametri de lux, călătorii gratuite cu avionul, chiar și când merg în vacanță, sporuri de tot felul, gratuitate completă la îngrijiri medicale, bașca 10 zile de concediu în plus față de orice altă profesie) au fost acordate cu complicitatea politicienilor, pentru ca magistrații să nu cadă pradă corupției și să nu doarmă pe dosare.

Și, totuși, avem judecătoare care sifonează la traficanții de droguri, ba și consumă, judecătoare cu milioane de euro dosite, judecătoare neveste de politicieni care freacă procese privind proiecte cu fonduri UE până ce banii nu mai pot fi accesați, judecătoare - inclusiv din Oradea - foste cliente DNA, dar scăpate de dosare,  promovate ba la Curtea de Apel, ba la Înalta Curte, doar pentru a se pensiona rapid și apoi, cu altă lege specială la mână, să intre în avocatură ori în notariat. După cum avem și procurori - inclusiv de la DNA - sub care mucegăiesc dosarele, procurori care s-au îngrășat din șpăgi, procurori protectori de curve, procurori care găzduiesc polițiste noaptea în sediile parchetelor ș.a.m.d.

De partea cealaltă, ghinion, sunt justițiabilii care își caută degeaba dreptatea și adesea mor cu ea în mână, doar pentru că, în țara asta, cea mai ticăloasă grupare mafiotă e cea în robe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Stat mafiot, vorba lui Petrov ...
Volum de munca redus, termene de judecata lungi( pana la 6 luni sau mai mult),multi fara logica, prea tineri astfel ca nu au o experienta sociala, stapanesc chestiuni juridice de exceptie,pur teoretice ,dar se poticnesc in fata un fapt juridic comun, nu sunt maturi la 48 ani sunt deja pensionari, peste 90% sunt femei..prostia si neputinta tind sa fie mixate cu aroganta si egocentrism. Da, un ins din Botosani aude ca intr o entitate de stat s-a dat un spor sau o majorare salariala,imediat da in judecata statul pentru a primi si el respectivul beneficiu. Procesul se stramuta in alt judet,chipurile pentru a nu fi judecat de colegii lui. Castiga, iar precedentul judiciar astfel crreat este urmat la scurt timp de toti ,din intresga tara. Totodata , de respectiva majorare ,de drept beneficiaza toti pensionarii di sistem ,chiar si cei care au iesit in urma cu 30 ani. De exemplu , un astfel de pensionar tanar de 50 ani,care avea o pensie de 5.000 euro ,mi a spus ca urmare a cresterilor salariale din aceasta toamna ,pensia lui a ajuns la..7.000 euro..
Postat 18 Octombrie 2023, 07:53 de Anuta
Zeul, robii și "robarii"
"Ascultaţi altă pildă: Era un om oarecare stăpân al casei sale, care a sădit vie. A împrejmuit-o cu gard, a săpat în ea teasc, a clădit un turn şi a dat-o lucrătorilor, iar el s-a dus departe. 34. Când a sosit timpul roadelor, a trimis pe slugile sale la lucrători, ca să-i ia roadele. 35. Dar lucrătorii, punând mâna pe slugi, pe una au bătut-o, pe alta au omorât-o, iar pe alta au ucis-o cu pietre. 36. Din nou a trimis alte slugi, mai multe decât cele dintâi, şi au făcut cu ele tot aşa. 37. La urmă, a trimis la ei pe fiul său zicând: Se vor ruşina de fiul meu. 38. Iar lucrătorii viei, văzând pe fiul, au zis între ei: Acesta este moştenitorul; veniţi să-l omorâm şi să avem noi moştenirea lui. 39. Şi, punând mâna pe el, l-au scos afară din vie şi l-au ucis. 40. Deci, când va veni stăpânul viei, ce va face acelor lucrători?" (Matei 21, 33-40)
Postat 18 Octombrie 2023, 07:35 de User anonimizat
Foarte bun articolul!
Simțeam nevoia să vă felicit, domnu Adrian. Mai rău e că nu prea avem o ieșire din situația asta cu justiția.
Postat 18 Octombrie 2023, 06:58 de Vio_427
Mafiotii s-au prins cum merg treburile pe lumea asta
Prin urmare mafiotii au trecut la actiune dupa principiul "Cine poate oase roade". Doar daca ii vor opri alti oameni, nu vor mai face tot felul de matrapazlacuri. Pe zeii religiosi nu-i intereseaza pt ca nu exista. Ei exista doar in mintile misticilor religiosi de toate confesiunilor. Ar fi chiar mai grav daca ar exista pt ca asta ar insemna sa nu-i intereseze de soarta celor multi, slabi si nevinovati (victime fara aparare) sau, terifiant, zeii ar fi complicii mafiotilor, infractorilor - ceea ce eu nu cred!
Postat 17 Octombrie 2023, 22:12 de OrbanKula
Politicienii infractori...
... si-au cumparat libertatea coplesindu-i pe magistrati si pe cei de la ccr cu pomeni nerusinate. Culmea e ca magistratii cred ca le merita! Nu vom schimba nimic stand in casa nici votand pe x sau y care promit cate-n luna si-n stele (vezi rares bogdan & ciuma galbena). Solutia este sa iesim in strada cu sutele de mii, milioane, sa punem presiune pe ei. Si sa nu plecam din strada pana nu-si dau demisia cei din ccr. Personal cred ca ar trebui alesi la alegerile prezidentiale cu obligativitatea depunerii candidaturii cu minim 6 luni inainte, sa aiba timp presa sa afle cine sunt. Si NIMENI sa nu poata fi ales in parlament, consilii locale, primarii, etc, etc, mai mult de doua mandate!
Postat 17 Octombrie 2023, 12:37 de pinonel
@Adrian Cris
Datorita FAVORURILOR nu beneficiilor mentionate la alin.5, persoanele incadrate in sistem prezinta o schimbare de atitudine si comportament. Cunosc cazuri, in care aceste persoane nu mai calca pe pamant, devin foarte importante in sinea lor, atingand un nivel de comportament dubios.
Postat 17 Octombrie 2023, 11:19 de Christa
pe cand un cod de etica?
Propun de "lege ferenda" un cod de etica. De exemplu in companiile de interes strategic (militar, servicii, cercetare strategica) nu se angajeaza intreaga familie. Motivele sunt n+1. Mai ales pentru a se evita creeare clicilor si piedicilor in dezvoltare. La noi e ceva de genul: tata procuror, fiul notar, nora avocata sora norei notar si tot asa. Cum se poate face justitie cand un membru al familiei e Judecator, celalalt avocat, altul notar, un altul procuror si unul executor. CORB LA CORB NU-SI SCOATE OCHII!! Propunerea ar fi astfel: un membru in "sistemul de justitie" in consecinta, nici afinii si nici rudele nu au ce cauta in sistem pana la un anumit grad. Asta pentru DURA LEX SED LEX. Ca altfel e cumetrie, balacarie si poate cloaca maxima.
Postat 17 Octombrie 2023, 11:12 de Christa
„Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele”
Domnul Abrudan , cu putin efort, ar putea chiar spala mortii. Desi are dreptate in articol, mintea cea de pe urma a celor ce au fost linsi ani si ani de zile, nu mai ajuta la nimic. Mirajul PDL@basescu , rebranduit pnl@guvernul meu a dat chix. Intentia a fost buna, operatia reusita, pacientul decedat. Unde am gresit? Daca nu exersam experimentul pnl, alternativa usr, am fi avut o frustrare eterna. Le-am bifat deci, codruta, US Embassy, licuriciul. Democratia e un sistem deficitar, dar e cel mai performant descoperit de umanitate pina in prezent. Rezultatele se vad. O luam la vale in timp ce ni se inculca ca urcam culmile.Crestere ecobomica vs deficit bugetar. E timpul patriotilor, care nu sunt. Surprinzator cum aceasta tagma bugetara, justitiarii, sa fie total incompatibila cu interesul general, singurul task fiind buzunarul propriu. Din aceasta sleahta de oameni educati, echilibrati, pusi sa imparta dreptatea, sa nu fie unul care sa simta deraierea? Sa ia atitudibe...Poate piperea, dar el e avocat, saracul viitor prezidentiabil . Drama Romaniei este abolirea ratiunii. Vaccinati cu fonduri europene si dogme discutabile, asteptam Apocalipsa. Nu e nimeni care sa gindeasca pentru tine, esti pe cont propriu. Speram ca limba autorului sa nu poposeasca (si) pe fesele domnului bolos...ar fi prea mult.
Postat 17 Octombrie 2023, 11:02 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON