URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Aprilie 2023, 09:00

Lupi „curentaţi”: Un nou caz de furt de curent, depistat la o cunoscută pensiune din Țara Beiușului

Lupi „curentaţi”: Un nou caz de furt de curent, depistat la o cunoscută pensiune din Țara Beiușului (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectorii Electrica Distribuţie din Cluj descind tot mai des în Ţara Beiuşului, unde furtul de curent pare că e deja sport zonal. După ce l-au prins fentând contoarele pe însuşi ex-managerul Electrica, Nicolae Coroiu, dar şi pe rubedeniile sale, doi ingineri de la Sucursala orădeană, Raul Coroiu şi Dorin Petriş (cel din urmă anchetat penal), zilele trecute clujenii au ajuns şi la pensiunea Trecătoarea Lupilor, din satul Burda, comuna Budureasa.

Pensiunea e cunoscută, chiar celebră, după ce BIHOREANUL l-a prins aici pe boss-ul de la Spitalul Beiuş, Claudiu Lupău, chefuind de ziua lui în plină pandemie cu mai toţi medicii din subordine, inclusiv o doctoriță ce era pontată ca fiind de gardă la Maternitate.

Contorul clădirii, zic sursele lui Bihorel, nu înregistra întregul consum, având deviate firele ce alimentau aparatele cu consum mare de energie. În schimb, sigiliul era intact şi părea a fi al companiei, de unde bănuiala că manevra fusese făcută de un slujbaş al Electrica. Pe care, însă, ia-l de unde nu-i, căci „pecetea” nu era înregistrată nicăieri în scripte ca fiind repartizată vreunui lucrător.

Până se găseşte „piratul”, proprietarul pensiunii, Ioan Fâşie, s-a ales cu dosar penal şi îl aşteaptă o factură babană de „regularizare”...

UPDATE. Patronul respinge acuzațiile. „Îmi voi angaja avocat”

Patronul pensiunii Trecătoarea Lupilor a contactat redacţia BIHOREANULUI după apariţia articolului, susţinând că nu a fost informat despre ancheta penală declanşată în urma constatărilor făcute de echipa Electrica Distribuţie. "Mi-au lăsat procesul verbal şi mi-au spus că voi fi sunat ca să mă prezint la Oradea, pentru a clarifica lucruril", a explicat Ioan Fâşie, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Potrivit acestuia, aparatul de măsurat a fost montat în cursul anului 2022.

"Lucrările la reţeaua pensiunii le-a făcut o firmă din Maramureş, ei au prelungit instalaţia până la limita de proprietate. Însă cutia, contorul le-a montat un echipaj al Electrica. Ei au făcut legăturile şi tot ei au pus şi sigiliul. Nu ştiu cine sunt, pentru că nu-i cunosc", spune Fâşie.

Proprietarul susţine totodată că, în urmă cu trei luni, contorul de curent a mai fost verificat de un echipaj al Electrica Distribuţie Beiuş, care nu l-a contactat şi nici nu i-au lăsat vreun document.

"A fost un echipaj, a stat aproximativ o jumătate de oră lângă contor. Eu nu eram acasă. I-a văzut soţia, m-a sunat, mi-a spus că era o maşină cu scară. I-am zis să-i lase în pace, căci e contorul lor, treaba lor ce fac. Ca acum să vină şi să spună că am furat curent! Eu nu am umblat în aparat, iar dovada e că sigiliul e neatins", declară Fâşie, negând că ar fi avut cunoştinţă despre faptul că aparatul nu înregistrează întregul consum de energie electrică al pensiunii.

"Nu am observat nicio schimbare pe valoarea facturii. Întotdeauna am plătit mult, pentru că am un consum de peste 1000 kwh, lunar, se poate verifica", se apără Fâşie, care nu exclude ca incidentul să fi fost provocat de o eroare a angajaţilor Electrica. "Nu ştiu ce au făcut ei, acolo, nici nu mă pricep. Oricum, nu mă las, îmi voi angaja avocat, pentru că eu nu fur curent", spune patronul pensiunii Trecătoarea Lupilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Piatră, păduri...
...acum curent și fără să mai spunem de evazioniștii din piață care pentru nimic nu dau o chitanță sau bon de casă, evazioniștii sunt liberi la afaceri și să înșele statul, PNL-ul e plin de ei, dar și PSD-ul, oameni care au plătit posturile în instituțiile de stat furat din bunurile statului.
Postat 20 Aprilie 2023, 01:29 de Morometul
1000 kwh plătiți lunar?
La cum arată din poză pensiunea cu pricina, cei 1000 kwh sunt chiar prea mult la un consum normal lunar. Dacă-i cum spune omul, e clar că inspectorii sunt ei înșiși "curentați" ... așa cum se întâmplă cu funcționarii companiilor de stat care, atunci când au dat de "un fir" deja arătat, o țin ca orbul de bâtă o vreme. Dacă curentul ar fi avut un preț decent și corect, nu unul care să facă profit pentru demnitarii României în mod semnificativ, precis că astăzi nimeni nu se împingea să fure ceva de la "puterea" politică nejustificată de azi.
Postat 19 Aprilie 2023, 14:26 de KP
o subventie ceva?
Dar vaaaaai, dar nu se poate, se va inchide, nu va face profit nu gasim cumva o metoda sa-l salvam? Ceva subventii, scutiri de taxe, eventual o prescriere a dosarului? (Sper ca s-a inteles ironia)
Postat 19 Aprilie 2023, 09:25 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON