URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Ianuarie 2022, 17:10

Managerul Spitalului Beiuș, prins de BIHOREANUL făcând chef cu subalternii, în plină pandemie de Covid! Intervenția polițiștilor (FOTO / VIDEO)

În timp ce pandemia de Covid continuă să facă ravagii, iar autorităţile statului continuă să interzică organizarea unor evenimente private în încercarea disperată de a preveni infectările, managerul Spitalului Municipal Beiuş, Claudiu Lupău, a ignorat total interdicţiile, deşi, culmea, unitatea pe care o conduce a avut de dus o luptă deloc uşoară cu virusul.

Sâmbătă seară, Lupău a organizat un chef de ziua lui, la o pensiune din satul bihorean Burda, comuna Budureasa, la care şi-a chemat subalterni şi colaboratori deopotrivă.

BIHOREANUL vă dezvăluie, în exclusivitate, cum l-a găsit pe managerul unui spital cu secţie Covid, deci, teoretic, conştient de gravitatea situaţiei şi obligat prin natura funcţiei să dea un exemplu de corectitudine, făcând exact contrariul: distrându-şi subalternii la party-ul clandestin oprit, în final, de poliţişti.

Interacţiuni şi rezonări pozitive

BIHOREANUL l-a prins în flagrant pe managerul Spitalului Municipal Beiuş (în montaj stânga, sus) sâmbătă seară, în jurul orei 20, după un pont primit chiar din rândul personalului revoltat al unităţii.

"În condiţiile în care oamenii continuă să moară, când există interdicţii, el organizează petreceri. Sunt invitate doar persoanele cu care a interacţionat pozitiv. Nu ştiu cine şi câţi vor merge, dacă sunt invitate doar persoane din mediul medical sau alte medii. O parte din invitaţi vor merge, mare parte dintre ei de frica unor repercursiuni. Că fiecare are fricile lui. E de ajuns să te bată la cap non-stop", a explicat o sursă BIHOREANULUI, refuzând să dea, însă, numele vreunui participant.

Informaţia a fost confirmată, apoi, de o captură (foto) după mesajele pe care Claudiu Lupău le-a trimis într-un grup de Whatsapp creat anume, intitulat "8 ianuarie ora 16.00", în care managerul a adunat mai mulţi subalterni, inclusiv medici din spital, dar şi medici de familie şi alţi amici.

"Am zis să profit de cei 48 ani pe care-i voi împlini în 6 ianuarie şi să vă adun pentru o seară / noapte altfel", a transmis managerul, explicându-le celor pe care i-a adunat că sunt cei "cu care într-o mică sau mai mare măsură am interacţionat pozitiv în acest an" şi cei "pe care mizez că vom rezona în 2022, atât la nivel profesional cât şi personal".

Doctoriţa la "examen de artistă"

Invitaţia a fost făcută pentru ziua de sâmbătă, 8 ianuarie, începând cu ora 16, la Pensiunea Trecătoarea Lupilor din Burda, "pentru o întâlnire relaxată - nicidecum gen nuntă", a mai precizat Lupău. Invitaţii urmau să aibă "bufet suedez", iar "tonusul bun" urma să fie asigurat de doctoriţa Carmen Stoica pentru că "dacă tot şi-a luat examenul pe post (examen pentru un post de medic specialist boli infecţioase, n.r.), să-i dăm şansa să-şi dea şi examenul de artistă".

Pentru cei care aveau chef să rămână peste noapte, managerul Spitalului Beiuş avea o veste bună: "Pensiunea are şi camerele rezervate pentru cei care aveţi chef să ne bem cafeaua de duminică dimineaţa împreună", mai scria în postare.

Chef de chef

Pentru a verifica informaţia, o echipă a BIHOREANULUI s-a deplasat sâmbătă seară la pensiunea cu pricina, o clădire cochetă, pe malul unui lac de la capătul satului Burda, din comuna Budureasa (foto jos).

Curtea şi şoseaua strâmtă din faţa pensiunii erau pline cu maşini, iar înăuntru, petrecerea era deja în toi, animată de muzica asigurată de un DJ. O parte dintre invitaţi erau în restaurant, la karaoke, iar alţii afară, pe terasă, evident toţi fără măşti de protecţie.

Pentru că era un eveniment privat, reporterii BIHOREANULUI au urmat calea legală: au sunat la 112, sesizând că se încalcă interdicţia organizării de petreceri private, solicitând ca un echipaj să se deplaseze la faţa locului pentru a constata ilegalitatea. Ceea ce s-a şi întâmplat...

... oprit de poliţişti

După circa 40 de minute de la apel, în faţa pensiunii au oprit patru autospeciale de poliţie. Oamenii legii, toţi cu body-cam-uri montate pe revere, au inventariat fiecare maşină şi au intrat în incinta pensiunii, însoţiţi de astă dată şi de jurnaliştii BIHOREANULUI.

Ce a urmat? Într-o clipă, toţi petrecăreţii şi-au pus, regulamentar, măştile de protecţie, iar amfitrionul, Claudiu Lupău, a încercat să dreagă situaţia şi să-i convingă pe poliţişti să discute doar cu el, "managerul", în loc să-i legitimeze pe toţi cei prezenţi.

Apoi, directorul le-a explicat poliţiştilor şi ziariştilor deopotrivă că, de fapt, cheful nu ar fi chef, ci un team-building, o socializare între colegi "după un an criminal pentru zona Beiuşului", ca şi cum situaţia nu ar fi ajuns în acest fel tocmai din cauza unora ca el, care respectă legea doar când nu contravine interesului său personal.

"O acţiune de genul acesta poate ne mănâncă o oră dintr-o seară care oricum nu ar fi fost lungă", a încercat el apoi să minimizeze acţiunea. 

Ba una, ba alta

Lupău (foto jos) a negat că evenimentul ar avea vreo legătură cu ziua sa de naştere, în ciuda mesajelor elocvente.

Claudiu Lupău, managerul Spitalului Beiuş

"Nu sărbătorim nicio ziuă a mea, sărbătorim, sărbătorim... Nu sărbătorim. Ne-am adunat să fim împreună să ne debarasăm de anul trecut, care a fost un an criminal şi dificil zona Beiuşului în special, să ne unim forţele şi să ne cunoaştem mulţi dintre noi între noi pentru că sunt medici noi veniţi în spital", explica managerul, care ba pretindea că e o adunare, ba un team-building, ba o petrecere, că de fapt orice team building "asta este".

Întrebat dacă ştia că sunt interzise evenimentele private, Lupău a încercat să se eschiveze. "Noi suntem aici într-un număr suficient, suntem cazaţi în această unitate, deci chiar deci chiar nu, nu", a spus el, încheind apoi nervos discuţia cu un "Atât am avut de declarat", după care a intrat în restaurant, unde poliţiştii au început legitimarea celor prezenţi.

Iniţial, sursele BIHOREANULUI susţineau că printre cei care au participat la petrecere s-ar fi aflat şi primarul PSD al comunei Budureasa, Adrian Magda, dar şi edilii PNL ai Beiuşului, primarul Gabriel Popa şi viceprimarul Balog Dragoş.

Primarul din Budureasa pretinde, însă, că nu a fost la cheful medicilor. "Sâmbătă dimineaţa am fost până acolo, dar am fost doar până în curte, am discutat cu patronul pensiunii. Seara, însă, nu am fost. Am fost în altă parte, am martori, eram în satul Budureasa", susţine Adrian Magda.

O notă de plată piperată

După legitimarea tuturor persoanelor şi discuţiile purtate cu organizatorul petrecerii, respectiv patronul pensiunii, poliţiştii le-au cerut să oprească evenimentul şi au plecat. Un echipaj a revenit, după ora 22, la pensiune, pentru a verifica dacă petrecăreții s-au conformat, ceea ce s-a și întâmplat, conform oamenilor legii.

Vestea “descinderii” s-a împrăştiat, însă, în scurt timp în toată zona Beiuşului, alarmându-i pe mai mulţi proprietari de localuri care, în seara cu pricina, au avut diverse evenimente şi care, vrând, nevrând, au închis regulamentar, la ora 22.

Cert e că petrecerea managerului s-a lăsat cu amenzi, atât pentru Lupău, care a fost sancţionat cu 3.000 de lei pentru organizarea petrecerii, cât şi pentru patronul pensiunii, care s-a ales cu o amendă de 5.000 lei pentru că a pus la dispoziţie spaţiul şi s-a implicat în organizare.

Ambele sancţiuni au fost dispuse pentru "nerespectarea interdicţiilor (...) de a organiza mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, în spaţii deschise, ori întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spaţii închise", după cum a comunicat, duminică, la solicitarea BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa.

„În momentul intervenției polițiștilor, în imobil se aflau 17 persoane, evenimentul fiind întrerupt de polițiști, iar persoanele prezente legitimate și verificate”, conform Poliției Bihor. Invitaţii au scăpat fără amenzi, fiind cu toţii vaccinaţi.

extras din HG privind restricţiile anti Covid / 6 ianuarie 2022

Extras din Monitorul Oficial / HG 34/2022 privind restricţiile anti-Covid

Cât despre managerul Lupău, supărat că i-a fost "spartă" petrecerea, duminică şi-a vărsat năduful pe grupul de socializare a spitalului de pe Facebook, explicând că sâmbătă seară "am avut prima noastră întâlnire în afara spitalului, evident cu respectarea normelor impuse de pandemie", scopul final fiind, atenţie, "Sănătatea şi siguranţa pacienţilor noştri".

Directorul s-a plâns, cum era de aşteptat, şi de "gazetarii unei publicaţii dornică de senzaţional" şi de la care "nu mă aştept să înţeleagă mai nimic" din "spiritul de echipă" pe care încearcă să-l implementeze în unitate, şi a promis că, pentru următoarele întâlniri, va anunţa personal BIHOREANUL despre dată, oră şi locaţie. Aşteptăm...

Vezi video reportajul mai jos! Video: Mădălina Sim, Montaj: Paul Lelea

Manager cu "scântei"

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Claudiu Lupău a fost numit în funcţie anul trecut, în urma unui concurs disputat cu doctoriţa Monica Teaha, aflată la cârma spitalului încă din 2012, şi care s-a lăsat cu scandal.

Asta pentru că Lupău era considerat un „outsider”, deci fără nicio experienţă în gestionarea unui spital, fiind jurist de profesie şi până atunci trainer în departamentele comerciale ale unor companii multinaţionale, precum Coca Cola, Aquila, Macromex şi Tuborg.

De altfel, precum a scris la vremea respectivă şi BIHOREANUL, după aflarea rezultatului, trei medici şi-au dat demisia, într-o singură zi, invocând motive personale, iar Teaha a şi deschis proces în care a cerut anularea rezultatului concursului, proces care este pe rolul Tribunalului Bihor.

Managerul are şi în prezent contestatari în rândul personalului medical.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Un Parvenit!
"Grași, pedanți, burdufi de carte și de învățătură goi Bogătași ce cu piciorul dați la inimi în gunoi Parveniți fără rușine, mizerabili ce la cârmă Faceți salturi de paiațe pe frânghie sau pe sârmă N-am cu voi nici un amestec căci în lume de a-ți trăit Este o satiră-ntreagă faptul ca v-ați zămislit."
Postat 12 Ianuarie 2022, 01:15 de iulia
O porcărie nu exemplu
Unde se răspândește virusul intr-un eveniment privat cu aceiasi oameni care lucrează impreună ore în sir zile la rând, 0 rsic intro pandemie închipuită în care mai crede doar cei slabi de înger. Toată iarna au fost evenimente private peste tot în țară și vor mai fii în continuare oamenii fug la munte pt a scapa de restricții în timp ce alții stau la tv spalandusi creerul cu mizerii și minciuni. Nu există pandemie dacă pandemia asta era cum propovaduiesc ei jumate eram morti deja.
Postat 10 Ianuarie 2022, 15:29 de TheWightlion
exemplu
medicii, motivati corespunzator cu salarii imense, se presupune ca dau un exemplu tarii in lupta cu pandemia. tocmai de aceea stirea asta a devenit nationala. indiferent ca e sau nu razbunare, din povestea asta deduc 2 aspecte: managerul unui spital, prins in fapta la un chef cu angajatii, minte in fata de crapa pietrele ca e negustor cinstit. mai mult, oaspetii vizati au fost vizitati de politie cu 40 min intarziere, iar politicienii ca prin minune nu mai erau la locul faptei cand a ajuns politia, deci au fost anuntati. inca o fapta care trebuie sanctionata. daca nu erau jurnalistii sa filmeze, nu se intampla nimic.
Postat 10 Ianuarie 2022, 14:58 de covidelu
Nu mai au voie oamenii să facă chefuri ...
... pentru că deranjează slugărnicia celor care se supun unor reguli isterice și clar dovedite, ca fiind fără noimă ca rezultat medico-sanitar.
Postat 10 Ianuarie 2022, 14:47 de KP
Reglare de conturi
o reglare de conturi pornita de dusmanii noului manager al spitalului, cu politia romana pe post de sperietoare si cu Bihoreanul pe post de sperietoare a sperietorii... nimic mai mult... fîîîsssss!!!!
Postat 10 Ianuarie 2022, 11:29 de TanarSiNelinistit
Pt Excalibur
Beneficiile alea de care amintești tu erau DOAR pentru producători. Ei se distrează și acuma deși nu-s vaccinați. Producătorii! Așa a zis șeful Pfizer: că el și firma nu se vaccinează, încă! Ridică ceva semne de întrebare! Degeaba, că mulți s-au lăsat păcăliți!
Postat 10 Ianuarie 2022, 10:35 de georgemarian
Ce contine vaccinul? ...Normalitate,sa pot sa-mi beau cafeaua cu prietenii
https://www.facebook.com/florinVcitu/videos/ce-con%C8%9Bine-vaccinul/3578647238901417/
Postat 10 Ianuarie 2022, 08:22 de excalibur
" Invitaţii au scăpat fără amenzi, fiind cu toţii vaccinaţi."
Pai bine,daca ma vakcinez, de 3-4 ori, nu pot sa ma dixtrez cu alti vaccinati? Nu era reclama aia, ce contine vaccinul? Libertate,excursii,chefuri ? Nu mai contine??
Postat 10 Ianuarie 2022, 08:16 de excalibur
Ei stiu ca nu-i pandemie
Ei stiu ca nu-i pandemie ca ne-am imunizat natural demult, dar se menține artificial pt salariile crescute ale medicilor, profitul producătorilor si spaga politicienilor. Cevaccin ii ala sa faci 3-4 doze intr-un an.?Sa fim serioși! Totu-i vrăjeală. Pe lângă, mai îmbolnăvesc si oamenii cu el sa aibă clienți pe termen lung. Care scapă! Media de apariție a efectelor secundare, statistic, este intre 0 si 6 luni. Nu va riscați. Cineva a făcut AVC zilele trecute după prima doză. Vorbire afectata definitiv. Ce ziceți, merge si la următoarea?
Postat 10 Ianuarie 2022, 01:42 de georgemarian
spiritul de echipa
astept un punct de vedere din partea D-lui Raed Arafat referitor la exemplul dat de Dl. Claudiu Lupau. in lipsa acetuia, sunt dispus sa accept si punctul de vedere al formatiei Divertis.
Postat 09 Ianuarie 2022, 22:11 de brancardierul_vesel
Beius vs Teleorman
campionat national de coruptie. prezenti toti granzii nationali. Udrea, Ghita, Ponta, Vanghelie, Firea etc in tribune meci dupa meci. niste necunoscuti dau omorul principalilor favoriti. final dramatic: fc Beius vs fc Teleorman. Liviu Dragnea, pocnit in amorul propriu de echipa selectionerului Dragos Balog, fost fundas in umbra unui celebru atacant local, Adi Domocos, actualmente suspendat. rezultat spectaculos in favoarea selectionatei Bihorene. fc Teleorman, abandon. 3-0 pt Beius intr-un tur de forta epic. asteptam ceremonia de decernare a premiilor
Postat 09 Ianuarie 2022, 21:43 de brancardierul_vesel
Interesant
Încurajam echipa Bihoreanul la o descindere asemănătoare și mai aproape de ei, in pasajul Vulturul Negru, in fiecare seara pe la 22:20 măcar, dar pot încerca și pe la 00 sau 01 noapte de miercuri incolo și 100% găsiți destui directori și oameni care petrec in voie, fără sa ii deranjeze nimeni; ca nu e cine ca ai noștri îs prin Binș de ceva vreme…
Postat 09 Ianuarie 2022, 21:25 de Vulturul
Talent
Chiar asa de tare o chinuie talentul pe dna. dr. Medic infectionist recent confirmata pe post?
Postat 09 Ianuarie 2022, 20:56 de User anonimizat
pinocchio
draga Bihorene, sunt foarte interesat sa aflu despre legatura dintre vicelel Beiusului Dragos Balog - noul manager Claudiu Lupau - si recentele angajari masive din spital. nu te opri!
Postat 09 Ianuarie 2022, 20:54 de brancardierul_vesel
interviu de megastar
felicitari d-lui manager pt acest interviu. a reusit sa ne dea un semn si noua de priceperea mariei sale. prins in fapta si evident viovat, daca il ascult ce zice ma emotionez si il cred ca cercul e de fapt un triunghi. ce dovada mai buna sa dai la tot poporul ca esti capabil sa vopsesti o cioara mare si neagra intr-un porumbel? discursul din reportaj ar trebui sa dea de gandit mai mult decat fapta in sine. si cand aud expresia aia un an criminal primul lucru care imi trece prin cap e ca are dreptate: criminal pentru spital acest manager, numit la ordinul vicelui din beius, care i-a angajat la reciprocitate in spital tot clanul.
Postat 09 Ianuarie 2022, 20:32 de brancardierul_vesel
eroare
acolo a fost petrecere privata,care e in contiunuare interzisa(chefuri,nunti,botezuri,etc)...reporterii n-au mintit...altii...
Postat 09 Ianuarie 2022, 20:05 de cetatean
Foarte fain!
Inceredibil ce porcărie, acest reportaj e o minciună gogonată, potrivit legii la ora 20 e voie să organizați petreceri private în anumite conditi. Dacă politia a luat vre-o masură aceasta este un abuz facut la presiunile presei, potrivit gh 34 publicat in monitorul oficial al romaniei partea 1 nr 18 din 06.01.2022 anexa 2 art 4 sunt legale astfel de evenimente in intervalul orar 05 - 22 cu anumite condiții. Dar bine înțeles că aici e vorba de rafuieli politice sau chiar personale. RUSINE REPORTERILOR MINCINOȘI RUSINE EBIHOREANUL CĂ IA POPULAȚIA DE PROSTI PRIN DEZINFORMARE
Postat 09 Ianuarie 2022, 18:24 de TheWightlion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON