URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Octombrie 2021, 20:41

Ioana Mihăilă, propusă pentru funcţia de ministru al Sănătăţii în Guvernul Cioloş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul Naţional al USR a agreat, duminică, lista de miniştri care ar urma să formeze Guvernul Cioloş, precum şi forma finală a programului de guvernare, acesta prevăzând între altele şi introducerea unor sancţiuni pentru medicii care răspândesc mesaje anti-vaccinare, precum şi alte măsuri pentru stăpânirea pandemiei Covid-19. Pentru portofoliul de ministru al Sănătăţii, Dacian Cioloş o propune tot pe orădeanca Ioana Mihăilă, medic endocrinolog.

Ioana Mihăilă a fost ministru al Sănătăţii şi în Guvernul Cîţu, ea dându-şi demisia alături de ceilalţi colegi din USR după ruptarea produsă în coaliţia PNL - USR - UDMR.

De altfel, din cabinetul Cioloș fac parte aproape toți foștii miniștri USR din guvernul Cîțu: Dan Barna la Externe, Stelian Ion la Justiție (demis de Florin Cîţu), Cristian Ghinea la Fondurile Europene, Cătălin Drulă la Transporturi, Claudiu Năsui la Economie.

Singurul ministru care își pierde postul este Ciprian Teleman, înlocuit de Monica Berescu la Ministerul Cercetării.

Alte portofolii grele sunt adjudecate de Ionuț Moșteanu (Ministerul Dezvoltării), fostul prefect Alin Stoica (Interne), Cristina Prună (Energie), europarlamentarul Dragoș Pîslaru (Finanțe), Nicu Fălcoi (Apărare) și Mihai Goțiu (Mediu).

Lista de miniștri și programul de guvernare, validate de Comitetul Politic, vor fi depuse luni în Parlament de premierul desemnat Dacian Cioloș.

Printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Dacian Cioloş a făcut un apel la PNL şi chiar la PSD să voteze Guvernul Cioloş. 

"Poate ne rupem gâtul și veți scăpa de noi sau poate vom reuși să ținem lucrurile sub control și vă vom permite să vă numărați liniștiți procentele. Oricum ar fi, ieșiți în câștig, pentru că sunt convins că nu vreți să vă treziți pe tavă cu o țară demolată", a scris preşedintele USR.

Şansele ca Guvernul Cioloş să treacă de Parlament sunt slabe. Negocierile pentru obţinerea susţinerii din partea PNL au eşuat, iar Florin Cîţu i-a transmis public lui Cioloş că ar trebui să discute cu "partenerii" din PSD şi AUR, cu referire la faptul că cele două partide, alături de USR, au demis Guvernul Cîţu, prin moţiune de cenzură.


Prim ministru - Dacian Cioloş
Ministerul Finanţelor - Dragoş Pîslaru
Ministerul Afacerilor Interne - Alin Stoica
Ministerul Afacerilor Externe - Dan Barna
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - George Căţean
Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor - Mihai Goţiu
Ministerul Justiţiei - Stelian Ion
Ministerul Apărării Naţionale - Nicu Fălcoi
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului - Claudiu Năsui
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene - Cristian Ghinea
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei - Ionuţ Moşteanu
Ministerul Energiei - Cristina Prună
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii - Cătălin Drulă
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale - Oana Ţoiu
Ministerul Sănătăţii - Ioana Mihăilă
Ministerul Culturii - Iulia Popovici
Ministerul Tineretului şi Sportului - Tudor Pop
Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării - Monica Berescu
Ministerul Educaţiei - Corina Atanasiu

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Asistent medical depune marturie in Senatul American
(...)
Postat 18 Octombrie 2021, 07:38 de spaima_trepadusilor
RE: Asistent medical depune marturie in Senatul American
Potolește-te cu spamurile și cu linkuitul excesiv, sau îți suspendăm contul.
Postat 18 Octombrie 2021, 10:48 de Moderator
???
Cseke Attila a umplut spitalele din Bihor de bani. Ioana Mihăilă și-a umplu jeburile de bani; ei și medicilor din sistemul privat. Cel puțin așa bârfește gura târgului.
Postat 18 Octombrie 2021, 06:51 de Shogun
degeaba ii bihoreanca daca nu se pricepe la nimic
sa nu sarim in sus ca e bihoreanca, ca degeaba e daca nu face nimic, dupa cum a explicat si comentatorul de mai jos. In rest un guvern tipic comunist, care promite mai putina libertate de exprimare, mai multe sanciuni politice celor ce nu au aceeasi opinie precum guvernul, inlocuirea meritocratiei cu cote de egalitate pe sexe, dezorientari de preferinte de festisuri, culori de piele, si alte idionetii ale radicalilor de stanga de prin tarile occidentale
Postat 18 Octombrie 2021, 05:47 de unu
Propunere pentru ce ?
O propunere egala cu 0. A dovedit ce ministru bun e. Cu tot respectul, dl C. Atilla a adus bani in Oradea/Bihor din toate pozitiile de ministru pe care le-a avut … dansa? Dansa a fost in stare sa ii spuna lui Citu ca MS nu are bani, abia ce a dat-o afara din functie.
Postat 17 Octombrie 2021, 21:37 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON