URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Octombrie 2021, 11:21

Incendiu devastator într-un spital de boli infecțioase: 7 morți! (VIDEO)

Incendiu devastator într-un spital de boli infecțioase: 7 morți! (VIDEO) FOTO: IGSU

Un nou incendiu devastator îndoliază România. Cel puţin 7 persoane au murit, după ce flăcările au cuprins, vineri dimineaţă, secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa.

Potrivit Digi24.ro, a fost activat planul roşu de intervenţie, autorităţile evacuând pacienţii.

Imagini publicate de presa centrală au surprins momente dramatice, cu asistente care încercau să salveze pacienţii scoţându-i pe geam.

În total 10 persoane erau internate în secţia de Terapie Intensivă unde a izbucnit incendiul.

Sursa citată a publicat, citând surse, informaţia că până la ora publicării acestei ştiri, nouă persoane au decedat. De altfel, din câte se pare, persoanele decedate sunt pacienţi care nu ar fi avut cum să se auto-evacueze, având în vedere starea gravă de sănătate.

Într-o intervenţie la Digi24, ministrul interimar al Sănătăţii, bihoreanul Cseke Attila, a declarat că nu se poate confirma un număr de persoane decdate, dar a confirmat că sunt persoane decedate.

"După ce ISU va finaliza intervenţia va comunica cum a decurs. Am dispus DSP Constanţa să găsească soluţii pentru relocarea pacienţilor, majoritatea vor fi duşi la Judeţeean, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la Spitalul Militar, dacă e nevoie şi la Medgidia. Din informaţiile pe care le avem, 113 pacienţi erau internaţi, din care 10 la ATI", a spus ministrul.

Acesta a refuzat să se pronunţe legat de o posibilă cauză a incendiului, aceasta urmând să fie stabilită de ISU. 

"Cauzele pot fi şi legate de infrastructură, de suprasolicitarea instalaţiei, dar pot fi şi cauze umane", a spus Cseke.

Incendiul a fost lichidat la ora 10.55. "Nu mai este niciun alt pericol", a declarat un reprezentant al ISU la Digi24.

Anterior, autoritățile au anunțat că 9 persoane au decedat. 

Șeful ISU Constanța, Cristian Amarandei, a declarat că nouă din cei zece pacienți care erau în secția ATI Covid a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța au decedat și că au fost găsiți în pat. Ulterior, ministrul de Interne Lucian Bode a declarat ca este vorba de șapte persoane decedate, comunicarea inițială a victimelor fiind „o greșeală”.

Toţi pacienţii vor fi transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la un spital mobil ISU. Au fost activate de către DSP Constanţa şi unitatile sanitare din Medgidia şi Mangalia, în caz de nevoie, arată HotNews.ro.

Sursa citată mai arată că Guvernul a transmis că premierul Florin Cîţu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la faţa locului pentru a se asigura că operaţiunile de acolo se desfăşoară fără probleme.

"Premierul a fost informat despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi continuă să ţină legătura cu reprezentanţii MAI, Ministerul Sănătăţii şi cei ai prefecturii Constanţa. În acest moment, este activată o celula de criză la MAI pentru a coordona intervenţia şi a se asigura că sunt evacuaţi pacienţii şi că sunt locuri pentru ei în alte spitale", au transmis reprezentanţii Executivului.

Este al treilea incendiu petrecut în ultimul an în spitalele din România și soldat cu decese în rândul pacienților.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Neutryno
Romanii care refuza vaccinara sunt vinovati
Postat 01 Octombrie 2021, 21:45 de Sandu2100
O parere
Din mai pana in septembrie ministerul sanatatii si guvernantii trebuiau sa suplimenteze paturile si personalul la ATI, sa modernizeze sectiile si sa nu mai dea vina pe cetatenii platitori de taxe. Nu romanii sunt de vina pentru efectele Covid, ci politicienii care nu sunt capabili sa creeze un sistem medical solid.
Postat 01 Octombrie 2021, 21:00 de Neutryno
Vinovati sunt NE-VACCINATII in frunte cu Aur si Sosoaca
Acesti oameni fara bun simt sunt VINOVATI
Postat 01 Octombrie 2021, 19:44 de Sandu2100
Arafat si toti ministri sanatatii ,sa raspunda penal pentru aceste crime!
La puscarie Arafat..asta e singura solutie .... De ce ai scos in strada bolnavii internati,cu tot felul de afectiuni cronice.grave ? Pentru ce atiti suplimentat cu paturi sectia ATI de la Constanta, stiut fiind ca instalatiile sectiei nu sunt dimensionate corespunzator mariri capacitatii consumatorilor electrici,aferenti paturilor suplimentate ?Sunteti principalul vinovat de aceste crime,impreuna cu medicii ,managerul si directorul spitalului,care au executat ordinul dvs,criminal. La puscarie,impreuna cu toala sleahta de doctori si medici vanduti OMS-ului.
Postat 01 Octombrie 2021, 15:57 de platona
Of,
Ce sa faci daca Ceausescu nu a construit spitalele durabile ? Vina lui !
Postat 01 Octombrie 2021, 15:50 de Olguta
Cat va mai suportam.
Nu vinovați nu sunt politicieni și hoți din sănătate care fura și au furat de 30 și ceva de ani și n-au fost în stare să facă un spital ba din contră uni au și închis spitale, nu sunt vinovații nici cei care au cheltuit 17 mii de euro pe o targă cu plastic deasupra" izoleta "care zac acum aruncate prin magaziile MApN ului nici cei care au cheltuit 140 de milioane de euro pe achiziții covid nici cei care au dat 50de milioane de euro pentru media să facă isterie cu covidu nici cei care sau certat 3 luni pentru ciolan și i-au durut in basca de români de preturi care au explodat la absolut tot în schimb facem MM uri pozam in Super Man și suntem îndemnați să jucăm golf ,nu nu ăștia sunt vinovați știți cine sunt vinovați români, știți dece că nu sau vaccinat oare cat va mai suportăm .
Postat 01 Octombrie 2021, 15:28 de sss
Vionovatii,Arafat si toata sleahta de specialisti in raspandirea acestei plandemii,sa faca puscarie
Specialistii in asa zisa "raspandire" a virusului Covid, pentru splimentarea numarului de paturi in sectiile ATI, suprasolicitand instalatiile,fara nicio avizare din partea institutiilor abilitate cu aceste atributiuni.... Acuma sa ne raspunda specialistii nostri criminali ,Arafat,Cseke Atila, DSP-urile,CNSU-urile, manajerii si directorii tuturor spitalelor a caror preocupare si initiative se rezuma doarla aceeia de a aporta la ordinele politice impuse de"guvernul meu",la implementarea programului plandemic impus de OMS, contrar juramantului lui Hipocrat,a constiintei unui medic onest,cu frica de Dumnezeu.
Postat 01 Octombrie 2021, 14:33 de platona
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON