URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 SEPTEMBRIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Există orădeni veşnic nemulţumiţi. Acum câteva săptămâni, când s-a anunţat că Parcul Petofi intră în reabilitare, au fost voci care au apelat urgent la haştagul "Bolojan-betoane". Aş fi curios să-mi explice cei nemulţumiţi unde s-a turnat beton şi trebuia să se pună chirpici. Bietul parc e neschimbat încă din vremea când ne scotea la plimbare tovarăşa educatoare de la grădiniţă, dar atotştiutorii sunt convinşi că se va betona frumuseţe de spaţiu verde.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
Multe măști ce afișau inteligență și onestitate au căzut săptămâna trecută. În timp ce milioane de cetățeni sunt terifiați de scumpirea energiei (care o va agrava pe cea a produselor și serviciilor), într-un context oricum frustrant, creat de o alianță care și-a îngropat toate promisiunile, premierul Florin Cîțu s-a dovedit un brigand de Liga a III-a, autor de mișelii și de prostii impardonabile nu doar de către partenerii din USR-PLUS, ci în mod normal nici de către propriii colegi din PNL.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre intenția municipalității orădene de a reînființa Fotbal Club Bihor, cu intenția de a promova echipa până în prima ligă?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La mijlocul săptămânii trecute am încheiat un mandat de exact 7 luni în calitate de secretar de stat la Ministerul Justiţiei (9 februarie - 8 septembrie 2021). La final de drum, este interesant de făcut o mică retrospectivă a celor întâmplate în acest interval de timp şi o sinteză a proiectelor pornite şi aflate în derulare.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Muşcătura multor specii de păianjeni produc iritaţie locală, iar unele specii pot produce intoxicaţii mortale. În SUA există 2 specii de păianjeni importante din punct de vedere medical: văduva neagră şi păianjenul singuratic.

În pat cu tata: Un bihorean şi-a abuzat sexual fiica vitregă de 12 ani şi a obligat-o să-i nască doi copii

În pat cu tata: Un bihorean şi-a abuzat sexual fiica vitregă de 12 ani şi a obligat-o să-i nască doi copii OBSEDAT ÎN CASA GROAZEI. Adolescenta abuzată dormea în aceeaşi încăpere cu mama ei şi cu tatăl vitreg, Augustin Costel Varga (foto). "Bărbatul cobora din patul soţiei şi se urca în patul fetei", dezvăluie sursele BIHOREANULUI. Totul se întâmpla sub ochii nepăsători ai mamei, care şi-a folosit propria fiică pentru a-i face poftele monstruosului ei soţ. O poveste incredibilă, rămasă nesancţionată cum se cuvine... (foto: Facebook)
În pat cu tata: Un bihorean şi-a abuzat sexual fiica vitregă de 12 ani şi a obligat-o să-i nască doi copii MACHO PE FACEBOOK. Augustin Costel Varga (foto) se etalează pe Facebook ca un veritabil "macho-man", prezentându-se inclusiv "sex columnist la Fabrica sufletului tău". În ciuda faptului că şi-a siluit fetiţa vitregă, magistraţii l-au condamnat cu blândeţe, ajungând după gratii numai pentru că a încălcat condiţiile eliberării condiţionate (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Copilăria unei adolescente din Bihor a fost definitiv mutilată de propria mamă şi de tatăl vitreg.  Bărbatul îşi dorea propriii copii, dar cum femeia nu mai putea rămâne însărcinată, cei doi au folosit-o pe fetiţa ei de 12 ani ca să le îndeplinească dorinţa.

Monstruozitatea s-a petrecut în satul Almaşu Mare, comuna Balc, şi a fost descoperită abia când fata a intrat în travaliu şi a ajuns la Maternitatea Oradea.

Culmea, după cum a aflat BIHOREANUL, deşi sesizate, autorităţile judiciare au întârziat să ia măsuri împotriva părinţilor dezaxaţi mai bine de un an. Urmarea? Adolescenta a mai născut între timp un copil...

Copil cu copil

În satul Almaşu Mare, toată suflarea cunoaşte trista şi cumplita poveste a copilei care a ajuns, fără voia ei, mamă "surogat". "O familie destrăbălată", aşa îi descrie unul dintre săteni pe Augustin Costel Varga şi pe soţia acestuia, Maria, un cuplu care-şi ducea veacul muncind cu ziua pentru vecini.

Femeia avea un copil din prima căsnicie când s-a măritat cu Varga, în urmă cu aproape un deceniu. "Un copil cuminte", o portretizează localnicii pe fata care merita o soartă mai bună. Calvarul adolescentei a început în 2014, pe când avea doar 12 ani, iar tatăl ei vitreg a decis că vrea urmaşi. Cum mama fetei nu putea rămâne însărcinată, cei doi au hotărât să se folosească de copilă pentru a-i îndeplini bărbatului dorinţa.

Când a început individul să-şi violeze fiica vitregă nu ştie nimeni exact, însă cel care a semnalat pentru prima dată existenţa unui abuz a fost medicul din sat, în aprilie 2015, când, la un control, a descoperit că aceasta este însărcinată. A sunat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor, însă pentru că adolescenta a refuzat să spună numele celui care a profitat de ea, a fost lăsată acasă.

Luna următoare, pe 2 mai 2015, fata a născut un băieţel, iar medicii de la Maternitatea Oradea i-au alertat, din nou, pe reprezentanţii DGASPC Bihor. Abia atunci, spun sursele BIHOREANULUI, fetiţa a dezvăluit cine e tatăl copilului, inclusiv motivul halucinant pentru care acesta a batjocorit-o, cu complicitatea mamei ei.

Mamă a doua oară

Şocaţi, asistenţii sociali au solicitat instanţei - şi au şi obţinut - decăderea femeii din drepturile părinteşti şi, în paralel, au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita. În mai puţin de o jumătate de an, pe 22 decembrie 2015, Augustin Costel Varga a fost trimis în judecată, dar în stare de libertate, pentru act sexual cu un minor, în timp ce faţă de soţia lui, deşi a recunoscut că a fost complice la abuzuri, procurorii nu au formulat nicio acuză.

Urmarea? Maria Varga a dispărut imediat din sat, iar de atunci nu a mai văzut-o nimeni. Şi bărbatul a plecat, dar nu singur, ci luând-o cu el şi pe fată, dar şi pe copilul de câteva luni. Cei trei au fost găsiţi un an mai târziu, bântuind pe o stradă din Cluj Napoca, oraş în care, după cum avea să se descopere, adolescenta a mai născut un copil, conceput tot cu tatăl vitreg. Copil pe care, la îndemnul lui Varga, l-a abandonat în maternitatea clujeană.

Până la urmă, atât ea, cât şi copiii ei au fost preluaţi de reprezentanţii DGASPC Bihor. Nou născutul a fost plasat în grija unui asistent maternal, iar adolescenta şi copilul mai mare, care abia împlinise un an, au fost internaţi într-un centru special, pentru mame şi copii, unde se află şi în prezent, după aproape 4 ani.

Clemenţă pentru pedofil

Cât despre Varga, imediat după preluarea copiilor, juriştii Direcţiei au depus o nouă plângere penală, tot pentru act sexual cu un minor, însă cazul, după cum a constatat BIHOREANUL, a ajuns în faţa instanţei abia pe 26 martie 2018, când procurorii au catadicsit să-l trimită pe bărbat în faţa instanţei.

Între timp, primul proces declanşat pe numele lui Varga s-a încheiat cu un verdict de-a dreptul ridicol. Deşi procurorii i-au reţinut infracţiunea în formă agravată, pentru că victima nu împlinise 13 ani şi se afla în grija lui, iar în acest caz legea penală prevede pedepse între 3 şi 10 ani de închisoare, judecătorii din Marghita l-au condamnat pe bărbat la doar 2 ani de detenţie, adică sub minim. Motivul? Individul nu avea antecedente şi şi-a recunoscut faptele...

Pedeapsa, pronunţată în septembrie 2016, nici măcar nu a rămas în picioare, căci câteva luni mai târziu, magistraţii de la Curtea de Apel Oradea au schimbat-o, însă tot în beneficiul pedofilului, suspendând executarea ei pe o perioadă de supraveghere de 3 ani. Ce a însemnat asta? Că bărbatul care a abuzat sexual luni în şir o copilă de 12 ani, a rămas în libertate, la fel ca un amărât de hoţ de portofele.

Fugit de la muncă

Povestea nu s-a terminat, însă, aici. Pe durata termenului de supraveghere, Varga ar fi avut obligaţia, printre altele, să anunţe orice deplasare care depăşeşte 5 zile şi să presteze o muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Balc sau Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea, pe o perioadă de 60 de zile. În caz contrar, i-au atras atenţia judecătorii, suspendarea urma să fie revocată, iar el va ajunge după gratii.

Bărbatul a ignorat, însă, toate îndatoririle, după cum au constatat reprezentanţii Serviciului de Probaţiune Bihor. Deşi a plecat în trei rânduri din ţară, în Ungaria, Germania, iar apoi şi în Scoţia, Varga nu i-a anunţat niciodată, iar din cele 60 de zile de muncă, a executat doar 40. "Fiind contactat de către consilierul de probaţiune, acesta, fără să ofere o explicaţie plauzibilă pentru neefectuarea restului de ore de muncă, a afirmat că nu se va prezenta la Primărie", au explicat consilierii în acţiunea înaintată în vara anului 2018 la Judecătoria Marghita, prin care au solicitat ca bărbatului să fie trimis după gratii.

Cererea le-a şi fost admisă, printr-o hotărâre pronunţată pe 8 mai 2019 de instanţa locală şi menţinută, apoi, pe 5 noiembrie, şi de Tribunalul Bihor, când Augustin Costel Varga a fost, în sfârşit, încarcerat pentru a-şi ispăşi cei 2 ani de închisoare.

Justiţie strâmbă

În prezent, Varga e judecat, încă, în cel de-al doilea proces, declanşat pe numele lui tot de procurorii din Marghita şi tot pentru infracţiunea de act sexual cu un minor în formă agravată. Acuzaţia vizează faptul că bărbatul a continuat să-şi abuzeze fiica vitregă chiar şi după naşterea primului copil. El a şi fost condamnat, deocamdată în primă instanţă, la Judecătoria Marghita. Din nou, ridicol de blând...

Pedeapsa dispusă a fost tot de 2 ani de detenţie, adică tot sub minimumul prevăzut de lege, iar asta în ciuda faptului că, iată, individul a perseverat în conduita ilegală. Hotărârea nu este însă definitivă, căci, nemulţumit de verdict, Varga a atacat-o la Curtea de Apel Oradea, unde procesul va reîncepe în luna iunie. Şi cum să nu o facă, la ce judecători îngăduitori a găsit până acum, care nici măcar despăgubiri nu au acordat victimei minore, profitând şi de faptul că nici procurorii şi nici avocaţii din oficiu nu i-au reprezentat corect interesele?

Poate că, în al 12-lea ceas, alţi magistraţi, mai cu suflet, se vor apleca cu seriozitate asupra cazului şi îi vor face dreptate unei copile batjocorite chiar de propriii părinţi, care ar fi trebuit să o protejeze.


CRESC ABUZURILE
Violaţi, maltrataţi, munciţi...

Abuzurile îndreptate împotriva copiilor au crescut în ultimii ani, datele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului indicând creşteri între 15 şi 20% ale cazurilor în care minori, chiar şi de 3 ani, au căzut victime ale unor violuri, maltratări, au fost puşi să muncească până la epuizare ori au fost transformaţi în cerşetori.

Potrivit ultimului raport, din decembrie 2019, Autoritatea a înregistrat anul trecut nu mai puţin de 15.996 de cazuri de violenţă asupra copilului, dintre care 1.435 de abuz fizic şi 994 de abuz sexual, 86% din cazurile raportate având loc în familie.

Dintre copiii abuzaţi fizic şi sexual, cei mai mulţi sunt de vârsta adolescenţei, între 10 şi 17 ani, însă există victime şi în rândul copiilor sub vârsta de 1 an (27 de cazuri de abuzuri fizice şi 1 caz de abuz sexual).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Asta e link ul din The Sun :
https://www.thesun.co.uk/news/11740951/evil-stepdad-raped-12-stepdaughter-jail-two/
Postat 30 Mai 2020, 00:54 de Vloggie
Fiti atenti la formulare
''Am facut toate demersurile sa fie solutionata treaba ''... https://www.youtube.com/watch?v=eY667W-s7fI&t=14s
Postat 30 Mai 2020, 00:52 de Vloggie
Deja e publicata...
Se aude deja in Occident despre cazul asta. Uitati aici : https://www.thesun.co.uk/news/11721889/minister-robert-nichols-41-sexually-assaulted-11-year-old-boy/ Ma bucur ca ati scris despre cazul asta, sa se faca presiuni sa se schimbe lucrurile. Sunt de vina si politicienii si judecatorii, cum adica a fost cercetat in liberatate ? De ce sunt lasati asemenea nenorociti de izbeliste ???
Postat 30 Mai 2020, 00:50 de Vloggie
@rowald
Aveti dreptate si daca nu iesim in strada impotriva justitiei nu se rezolva nimic.
Postat 26 Mai 2020, 21:42 de Salontanu
ACUM
Trebuie castrat!!!
Postat 26 Mai 2020, 15:52 de Mathias
Judecatorii sunt vinovati
Eu cred ca cea mai mare problema in aceasta tara nu sunt politicienii, ci judecatorii care nu isi fac datoria. Ei sunt suprastatali, nu au raspundere pentru verdictele pe care le dau si isi permit astfel de abuzuri. Au salarii uriase, care impovareaza bugetul tarii, precum si cele mai mari pensii speciale. Oare chiar nu exista nici o modalitate prin care aceasta stare de lucruri sa se schimbe?
Postat 26 Mai 2020, 13:10 de rowald
societatea decade
acesta este nivelul de competenta al organanelor statului când e vorba de dreptatea pt oamenii simpli. cu complicitatea institutiilor, avem aici 3 victime - fata si cei 2 copii nefericiti si abandonati, facuti cu debilul acesta uman. este groaznic când totul se face superficial, in detrimentul copiilor, spre bucuria pedofililor si a altor dezaxati ca ei. nu se putea chema un psiholog care sa vb cu fata si care sa o faca sa vorbeasca? sau o fi vorba de o familie de tigani si s-au gandit ca nu merita sa se bage? societatea decade cu ajutorul judecatorilor. ce trist...
Postat 26 Mai 2020, 10:21 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.1843 RON
  • 1 EUR = 4.9481 RON
  • 1 HUF = 0.0142 RON