URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Mai 2022, 09:55

Gheorghe Carp, șeful Spitalului Județean Oradea, găsit incompatibil de ANI și dat pe mâna parchetului pentru fals în declarații!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fost și actual manager al Spitalului Județean din Oradea și fost senator PNL, dr. Gheorghe Carp a fost declarat în incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate, care a și sesizat Parchetul Înaltei Curți sub acuza de fals în declarații.

Și cu firma, și cu spitalul, și în Parlament

Potrivit unui comunicat dat publicității de ANI joi dimineață, Carp „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 august 2018 – 21 decembrie 2020,  întrucât a exercitat simultan cu funcția de  manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea  și funcția de administrator al unei societăți comerciale”.

De asemenea, susține ANI, Carp a fost în incompatibilitate și în perioada 21 decembrie 2020 -  21 octombrie 2021 „întrucât a exercitat simultan cu funcția de  senator în Parlamentul României și funcția de administrator al unei societăți comerciale”.

Prin urmare, potrivit ANI, atât ca manager, cât și ca senator, Gheorghe Carp a încălcat prevederile articolului 82, alineatul 1, litera a din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. În conformitate cu aceste prevederi, calitatea de parlamentar ori de conducător al unei instituții publice este incompatibilă cu cea de conducător al unei societăți comerciale.

ANI precizează, în comunicatul său, că „a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către  Carp Gheorghe a infracțiunii de fals în declarații, întrucât nu a menționat funcția de administrator pe care o deține în cadrul societății comerciale în declarațiile de interese depuse în calitate de manager (în anii 2018, 2019, 2020 și 2021), precum și în calitate de senator (depuse în anul 2021)”.

Firma, suspendată în 2009

Contactat de BIHOREANUL, dr. Gheorghe Carp a confirmat că avea cunoștință despre demersurile ANI „de la sfârșitul anului trecut sau începutul acestui an”, când încă era senator și se pregătea să revină la conducerea Spitalului Județean prin intermediul unei firme de management.

Dr. Carp a afirmat că a și formulat explicații pe care le-a trimis ANI, arătând că firma cu privire la care este acuzat că ar fi condus-o în paralel cu calitatea de manager între anii 2018-2021 și apoi cu cea de senator în 2021 este, de fapt, suspendată încă din 2009.

De asemenea, a spus Carp, firma avea ca obiect de activitate producția de peleți și nu a avut niciodată o tranzacție cu spitalul ori cu Parlamentul, iar în ultimii 13 ani nu a semnat niciun document ca administrator al acesteia.

„Este vorba despre o firmă care producea peleți și care și-a suspendat activitatea în 2009, fapt care poate fi verificat la Registrul Comerțului. Firma nu a făcut niciodată afaceri cu Spitalul Județean și cu atât mai puțin cu Senatul României, ca să se poată interpreta că aș fi folosit în interes personal calitatea de manager ori de senator. Mai mult, de la suspendarea activității, cu 13 ani în urmă, nu am semnat niciun document în calitate de administrator al firmei, ceea ce este iarăși ușor de verificat. ANI nu a ținut cont de explicații”, a declarat Gheorghe Carp BIHOREANULUI.

Potrivit spuselor sale, managerul Spitalului Județean se va apăra și în dosarul care va fi deschis de Parchetul Înaltei Curți în baza sesizării ANI. Fapta de care este acuzat Carp, de fals în declarații, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Nici acum nu mă cred susținătorii PNL ...
... că liberalii sunt cei mai proști bipezi de pe planetă? I-au depășit cu mult pe democrați ori social-democrați, surclasându-i la pas pe progresiști chiar. Ca funcționar public, administrator public, ales local și/sau parlamentar, nu ai voie să deții societăți comerciale. Doar dacă, în termen de 30 de zile de la dobândirea calității publice, ai procedat la radiere prin actele aferente depuse la Registrul Comerțului. Nu suspendare de activitate, ci doar prin raduere. Mai grav este când, fiind parlamentar, ințiezi înregistrarea unei firme, indiferent de activitate, excepțiile fiind bine stabilite prin lege. Așadar, acest simulacru de doctor care de ani și ani profesează strict ocazional, nu știa lucruri atât de elementare? Sau era atât de încrezut și infatuat încât credea că îl protejează "Statul Paralel" ... dovedind astfel că e chiar un ignorant prin definiție.
Postat 20 Mai 2022, 08:06 de KP
Bravo, ilie, te pricepi la oameni!
Doua exemple (din zeci de exemple) de oameni de isprava sustinuti si/sau numiti de birtinez: dragos gligor (iertat de DNA!!!), inlocuit cu pramatia aia adusa de pe nu stiu unde, stanel necula (condamnat cu suspendare!!!).
Postat 19 Mai 2022, 18:01 de pinonel
Ghiță Carp , peștele de la cap se-mpute
Așa e , toată lumea știe cine este acest afacerist ... cu un apetit ieșit din comun pentru zona banilor publici. Se pare că a sosit momentul adevărului și pentru bătrânul Ghiță Carp , pasibil de închisoare la final de viață .
Postat 19 Mai 2022, 15:14 de Nelu_Cornel_Pantis
Era de știut
Nu-i firma lui , dar e a lui, aici a greșit, cu toate ca e un doctor bun și a făcut treaba buna in pandemie.
Postat 19 Mai 2022, 12:24 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON