URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Mai 2020, 00:16

Gafă de proporții de Ziua Eroilor: militarii din Turda au depus coroane la... monumentul soldaților ruși! (FOTO / VIDEO)

Gafă de proporții de Ziua Eroilor: militarii din Turda au depus coroane la... monumentul soldaților ruși! (FOTO / VIDEO) foto: Digi24.ro
Gafă de proporții de Ziua Eroilor: militarii din Turda au depus coroane la... monumentul soldaților ruși! (FOTO / VIDEO) foto: Digi24.ro
Gafă de proporții de Ziua Eroilor: militarii din Turda au depus coroane la... monumentul soldaților ruși! (FOTO / VIDEO) foto: Digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gafă de proporții comisă, joi, la Turda, de Ziua Eroilor. Autoritățile civile și militare au confundat cimitirele și au depus coroane de flori și au oferit onoruri militare soldaților ruși, și nu celor români, după cum anunță Digi24.ro.

Informația a ieșit la iveală după ce o localnică a observat gestul și i-a luat la rost pe militari.

„Au încurcat cimitirele Eroilor! Au depus coroane și au prezentat onorul la rusi, cu spatele la Eroii Romani! Rușine!!!!! Asta e când nu îți pasa! Ești plătit sa nu îți pese!!!! Ați pătat ziua asta! Ați bifat! Probabil urma sa puneți poze și toți idioții sa aplaude!!! Ce dracu aplaudați lucrurile ptr care sunt plătiți??? Ați raportat îndeplinirea sarcinilor la primarie ????”, a scris Manuela Moldovan pe Facebook, distribuind și o filmare cu gafa jenantă.

„Să vă fie rușine, împreună cu autoritățile din Turda. Nu mă interesează, v-am văzut, n-am știut ce faceți! Soldații s-au aliniat acolo. N-am știut ce faceți. Deci coroane pentru monumentul rușilor! Nu știți măcar că aici aveți eroii României... O să aveți plângere la MApN. Faceți-vă treaba, învățați unde vă sunt eroii!”, le-a strigat femeia oamenilor în uniformă. 

Cei din urmă au lăsat capul în jos și au plecat, dar situația caraghioasă a continuat. După ce au fost „prinși”, militarii au mutat coroanele de la monumentul militarilor sovietici la monumentul eroilor români.

Ziua Eroilor se sărbătorește în România pe 28 mai, încă din 1920, când, prin Decretul-lege 1693, s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul Înălțării Domnului.

MApN a declanșat o anchetă internă pentru a vedea cine se face vinovat de încurcătură.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON