URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 August 2023, 13:41

Fotografie istorică: Donald Trump, imortalizat ca inculpat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru prima oară în istorie, a fost realizată și făcută publică fotografia judiciară sau „mugshot” a unui fost președinte american. Donald Trump a fost fotografiat joi în calitate de inculpat într-o închisoare din Georgia, iar apoi a fost eliberat pe cauțiune după ce a plătit 200.000 de dolari.

În instantaneul istoric, miliardarul apare cu faţa posomorâtă şi sprâncenele încruntate, notează Libertatea.ro, care adaugă că imaginea a apărut în toată presa americană și s-a răspândit pe rețelele de socializare.

Fostul lider de la Casa Albă a fost înregistrat în cadrul acestei anchete ca orice urmărit penal, fiindu-i menționate semnalementele: 1,90 m, 98 kg, păr blond şi numărul de înregistrare P01135809.

După ce a ieșit din închisoare, ex-președintele american a spus că se petrecere „un simulacru de justiție”, adăugând: „Nu am greșit cu nimic”.

Donald Trump este inculpat într-un dosar privind încercarea de deturnare a rezultatului alegerilor prezidențiale din Georgia, alături de 18 asociați de-ai săi. 

În Georgia, procuroarea Fani Willis și echipa sa au formulat 41 de capete de acuzare împotriva lui Trump și a asociaților săi, inclusiv fals în acte și șantaj.

Potrivit Libertatea.ro, Trump este vizat de 13 capete de acuzare. Rechizitoriul arată că suspecții „s-au alăturat cu bună știință și în mod deliberat unei conspirații pentru a schimba în mod ilegal rezultatul alegerilor în favoarea lui Trump”. 

În statul Georgia, Donald Trump a pierdut la limită alegerile pentru un nou mandat la Casa Albă. În ianuarie 2021, Trump a fost înregistrat în timpul unei convorbiri telefonice în care îi cerea secretarului de stat din Georgia, Brad Raffensperger, să „găsească” 11.780 de voturi, de care ar fi avut nevoie pentru a-l învinge pe Biden în acest stat.

Acesta este cel de-al patrulea caz penal în care Donald Trump a trebuit să se prezinte la o închisoare, pentru a fi plasat în arest, pentru ca la scurt timp să fie eliberat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Treaba e clară
Cum zicea un cetățean american de culoare după primele două dosare în care e cercetat: "doar o inculpare a lui Trump mai lipsește să mă convingeți să îl votez" Se pare că cetățeanul respectiv îl va vota acum. Și nu va fi singurul.
Postat 26 August 2023, 02:03 de CivisUlpianum
daca nu ar fi tragic, ar fi comic
cum truda sa acuzi si sa vrei sa bagi la puscarie avocatii lui Trump ptr vina de a il reprezenta si apara in justitie? Ce imunitare mai au avocatii ca sa reprezinte pe cei acuzati (si potential nevinovati). Asta e democratie functionala, cu separarea puterilor in stat, cu prezumptie de nevinovatie in mintea asa-zisilor “democrati” autoritari? Trump desi vorbeste multe, in campanie zicea ca Hillary merge la puscarie daca el castiga, totusi nu a coborat atat de jos reguli nescrise si standarde. Daca (presupunand) va castiga, ar trebui sa raspunda cu aceeasi moneda, reciproc, si sa il bage pe Biden la puscarie?
Postat 25 August 2023, 14:43 de unu
2024 va fi un show
pe de-o parte ai o marioneta cu dementa, care poate muri in orice clipa (si cel mai neplacut si mincinos vicepresedinte), pe cealalt, un afacerist narcisist, care (procedural si legal, daca lumea il voteaza) ar putea fi ales ca presedinte chiar si din inchisoare.
Postat 25 August 2023, 14:32 de unu
doar show ptr media
Repede a ajuns si fotografia la presa. Intenționat au ales sa ii ia amprentele “la inchisoare”, nu la secția de politie. Nu a fost chemat acolo ca sa fie “arestat” si apoi eliberat, ci doar ca sa i se notifice ca e pus sub acuzare, ca inculpat. Logic ca l-au eliberat, ca inca mai este procedura legala si nu e nimic dovedit. Toata acuziatia asta e doar o justitie politica, ca pe vremea comunista, unde pe de-o parte incerci sa bagi opozitia la închisoare. S-au injosit asa de rau “democratii” ca in New York Times (fox newsul stangii) scot articole despre cat de daunatoare e libertatea de exprimare, democratia. Presa romaneasca nici nu mai vorbeste de cocaina din casa alba care acum s-a zis ca ar fi ajuns acolo doar prin cercul membrilor familiei extinse a lui Biden. Orice om normal care nu e hater partizan, citind transcripul convorbirii telefonice din Georgia intelege ca cererea de a gasi 11.000 voturi netabulate, nu e deturnare a alegerilor, nu a cerut sa fabrice voturi inexistente, ci doar sa auditeze rezultatul ptr ca doar 11mii e o diferenta mica care schimba castigatorul. Vorba americanilor e populara, daca stanga nu ar avea dublu-standard, atunci nu ar avea standarde deloc. Cum merge ancheta drogatului curvar?, tot nevinovat, tot discret, tot cu negocieri casa sa il scoata nevinovat.
Postat 25 August 2023, 14:28 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON