URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2023, 20:18

FC Bihor, victorie cu FC Argeș! Bihorenii s-au calificat în faza grupelor Cupei României (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o atmosferă antrenantă fotbaliștii de la FC Bihor au reușit să se califice în faza grupelor Cupei României, după ce miercuri seară au învins cu scorul de 1-0 echipa FC Argeș.

Meciul, desfășurat la Stadionul Iuliu Bodola, a reunit în tribună aproximativ 5.000 de spectatori, care au încurajat tot timpul echipa orădeană, iar aceasta le-a făcut o bucurie, reușind victoria, cu 1-0.

La pauză, scorul a fost egal, 0-0, golul victoriei fiind reușit de Daniel Stan, în minutul 52.

Dăruirea de pe teren și încurajările din tribună au creat o atmosferă cum doar în anii buni ai FC Bihorului s-a mai întâlnit.

De cealaltă parte, în tribuna dedicată suporterilor oaspeților s-a aflat un singur spectator, care a și fost salutat, la final, de membrii echipei FC Argeș.


 

Două bune ocazii şi în prima repriză

Prima mare ocazie a disputei a aparținut „roş-albaştrilor” şi s-a petrecut în minutul 22. După o incursiune în dreapta a lui Sergiu Jurj, acesta a trimis în interiorul careului, de unde Florin Chitaș a trimis periculos, dar puţin pe lângă bară. Apoi, în minutul 27, Ionuţ Ban a executat bine o lovitură liberă de pe dreapta, iar Ricardo Farcaş a reluat cu capul puţin pe lângă poartă.

Oaspeţii au replicat în minutul 38, când Buhăcianu a scăpat spre poartă, l-a driblat în fața careului pe portarul Pînzariu, ieșit la întâmpinare, dar Călin Jurj l-a deposedat din spate și trimis în corner.

După pauză, jucătorii orădeni parcă au fost şi mai motivaţi, şi-au intensificat atacurile, iar prima acţiune ofensivă s-a petrecut deja în minutul 48, când Călin Jurj a centrat de pe dreapta, iar Sergiu Jurj a reluat din careu peste poartă.

Daniel Stan, omul cu golul

În minutul 51, FC Bihor a avut o ocazie uriaşă. Răzvan Gunie a dezvoltat o cursă impetuoasă şi a şutat bine de la marginea careului, dar portarul piteştean a respins de sub transversală.

Nu a trecut decât un minut şi după lovitura de colţ ce a urmat, FC Bihor a deschis scorul.

Alexandru Sorian a centrat din stânga în careu, balonul s-a lovit de Ioviță și Rizzi și a ricoșat la Daniel Stan, iar acesta a tras puternic din 12 metri, din poziţie centrală și a înscris, cu toată opoziția portarului Bucur.

A fost momentul în care tribuna a „explodat”, iar echipa orădeană a fost ovaţionată.

În avantaj pe tabelă şi cu publicul care i-au împins de la spate, jucătorii bihoreni au continuat atacurile, iar în minutul 63 Andrei Moga a prins un şut bun, dar portarul Bucur a respins.

Pe final, oaspeţii au început să devină şi ei periculoşi, dar portarul orădean Mihai Pînzariu a fost la post şi a avut intervenţii salutate de public. Astfel, în minutul 72, Berdrand a fentat în interiorul careului gazdelor, a întors în stânga și a șutat cu stângul pe centru, dar Pînzariu a reuşit să reţină.

O ocazie uriaşă pentru argeşeni s-a petrecut în minutul 75, când Tofan a centrat din 6 metri în fața porții, iar Angelov a deviat cu capul, dar puţin pe lângă bara din stânga.

FC Bihor a reacţionat şi în minutul 82. Răzvan Gunie a expediat un șut periculos de la circa 35 de metri, dar portarul Andrei Bucur a scos de la vinclu.

Final pe contre

Impulsionaţi de public, jucătorii orădeni au rămas proaspeţi şi pe final de joc, iar în minutul 82, după o centrare din lovitură de colţ, Gunie a reluat cu capul şi mingea a lovit bara transversală.

Meciul s-a încins pe final, cu ocazii la ambele porţi. În prelungiri, în minutul 90+4, Bertrand de la piteşteni a șutat din stânga, din afara careului, spre colțul lung, portarul Pînzariu a plonjat frumos și a respins în corner, iar stadionul a eruput în urma acestei intervenții. Mingea centrată din corner a fost reluată cu capul pe lângă poartă, la colțul lung, de Scarlatache.

Ultima ocazie au avut-o însă tot orădeni, în minutul 90+6, pe contraatac, când Andrei Chindlea a scăpat în dreapta, s-a mișcat însă greu și a șutat în cele din urmă la colțul lung, dar portarul Bucur a intervenit salvator și a respins în corner.

Fluierul de final al arbitrului dâmboviţan Mihai Motan a declanşat fiesta în tribune, dar şi pe teren, unde jucătorii orădeni s-au bucurat alături de suporteri pentru calificarea în premieră în faza grupelor Cupei României.

Declaraţiile de la finalul jocului:

„Este o bucurie de nedescris, este un pas important pentru noi, pentru jucătorii noştri. Asta a fost dorinţa lor, de a merge mai departe în Cupa României. Nu pot decât să-i felicit, să felicit publicul acesta minunat, care a fost alături de noi, care ne-a susţinut şi ne-a împins de la spate. Jucătorii au depus un efort fantastic, pentru că am întâlnit un adversar de nivel superior, atât din punct de vedere tehnic, cât şi din punct de vedere fotbalistic, cu jucători de Liga I. Drept dovadă, eu cred că ne-am ridicat cât de cât la nivelul competiţiei şi cred că am făcut o figură frumoasă”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul echipei bihorene, Florin Farcaş.

„Este cel mai important gol din cariera mea de fotbalist. A fost o atmosferă foarte frumoasă, cu suporteri foarte frumoşi, iar acum sperăm să aducem o echipă cât mai mare aici la Bihor. Am avut puţine emoţii la început, dar au fost emoţii constructive, iar ca drept dovadă, eu cred că am făcut un meci mare, un joc reuşit, care ne-a adus calificarea în grupele Cupei României. În repriza a doua am jucat mai bine tactic şi chiar puteam să mai marcăm. Acest rezultat ne-a adus o mare bucurie, iar acum aşteptăm şi alte echipe valoroase aici la Oradea”, a declarat şi autorul golului, Daniel Stan.

„Vreau să felicit echipa pentru victoria de azi, victorie care au adus-o în primul rând cu inima. Mă bucur pentru rezultatul acesta foarte important pentru noi, care ne-a adus în premieră calificarea în faza grupelor. Le mulţumesc suporterilor care au fost într-un număr foarte mare alături de noi şi îi aştept şi la celelalte meciuri să fie alături de echipă”, a precizat, la rândul său, preşedintele clubului, George Tătar.


FC Bihor Oradea – FC Argeş Piteşti 1-0 (0-0)

A marcat: Daniel Stan (min. 52)

Stadion: ”Iuliu Bodola” (Oradea – Bihor). Teren: impecabil. Spectatori: aproximativ 5.000

Arbitru central: Mihai Motan (Târgovişte). Arbitri asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă: Andrei Florin Vremăroiu (Târgovişte). Observator de arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare). Delegat de joc: George Valentin Gîdea (Bucureşti).

FC Bihor Oradea: Pînzariu – C. Jurj, D. Stan, Farcaș (cpt.), Ioviță (min. 85 Al. Stoian) – Gunie, Sorian (min. 61 Drăgan) – I. Ban, Moga (min. 85 Chindlea), Chitaș (min. 61 Tib. Serediuc) – Sg. Jurj (min. 61 Hosu). Rezerve neutilizate: Bob – Paublusztig, Andr. Popa, Bactăr. Antrenor: Florin Farcaș

Campionii FC Argeș: Andr. Bucur – Tofan (cpt.), Balaur, Scarlatache, Rizzi (min. 58 Bertrand) – Andr. Panait, Babin (min. 46 Bg. Rusu) – Rădescu, Haită, P. Dulce (min. Y. Pîrvu) – Buhacianu (min. 58 M. Angelov). Rezerve: G. Micle – M. Tudose, Balgiu, D. Bujor, Mitoi. Antrenor secund: Eugen Beza

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Completare
multumim pentru ca ati completat stirea
Postat 31 August 2023, 09:25 de TanarSiNelinistit
RE: Completare
Păi ce credeați?
Postat 31 August 2023, 15:29 de Moderator
spirit de echipa si fair-play
a fost un meci frumos, cu o galerie si mai frumoasa! felicitari celor care au venit pe stadion sa incurajam FC Bihor si echipei care ne-a oferit bucurie, sursa de misto-uri si glume in stil ardelenesc, amintiri pretioase din meciurile cu FC Arges de acum 20-30 de ani... multi tineri, familii intregi care au venit ieri, ceea ce inseamna ca suntem multi in oras/judet care iubim sportul si dorim sa avem parte de competitii de calitate si motive de a iesi din casa pentru a incuraja echipele locale. cine nu practica sau iubeste sportul nu are cum sa inteleaga principii esentiale in viata ca spirit de echipa sau fair-play!
Postat 31 August 2023, 08:31 de roger
Cea mai tare stire
o stire de senzatie - 102 cuvinte.. bravo Bihoreanul!
Postat 30 August 2023, 22:13 de TanarSiNelinistit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON