URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.

Eduard Florea, city-managerul Oradiei: Datoria publică este de 320 de euro pe cap de locuitor

Eduard Florea, city-managerul Oradiei: Datoria publică este de 320 de euro pe cap de locuitor TEHNOCRAT LIBERAL. Eduard Florea, directorul economic al Primăriei, a fost considerat, pe rând, omul primarului Petru Filip, apoi al lui Mihai Groza şi, acum, al lui Ilie Bolojan, însă numai acesta din urmă a reuşit să îi smulgă "virginitatea" politică. Din luna februarie, Florea este membru PNL cu acte în regulă, explicându-şi decizia cu respectul pe care îl are faţă de primarul Ilie Bolojan.
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă aţi plătit măcar un leu în visteria oraşului, acesta a trecut prin mâna lui. Angajat în Primărie din 1998, directorul economic Eduard Florea şi-a început cariera ca simplu inspector.

"Eu nu sunt orădean, am venit din sud, puteam să termin facultatea şi să plec, dar am avut şansa de a-l cunoaşte pe Marcel Boloş, fostul director al DMPFI, care mi-a fost profesor, şi mi-a oferit un loc de muncă", povesteşte directorul.

Florea vrea acum să aplice aceeaşi metodă pentru a ţine tinerii în Oradea. "Va trebui să ajutăm studenţii să îşi găsească de lucru încă din facultate", spune cel care de luna următoare va fi primul city-manager din istoria Oradiei. Cu sprijinul direct al primarului Ilie Bolojan, care a spus de la bun început că altul mai bun n-ar fi avut cum să găsească...

Datoria fiecărui orădean - 320 euro

- Sunteţi de ani de zile şeful vistieriei oraşului. Cum stă Oradea cu banii, comparativ cu alte oraşe?

- Oradea este între primele 10 oraşe din ţară după numărul de locuitori şi buget. În ultimii ani s-au redus cheltuielile administrative, inclusiv cele de personal, cu circa 25% faţă de 2008, iar prin organizarea de licitaţii transparente au scăzut costurile lucrărilor cu 30%-40%. Dacă Oradea ar fi o familie, ar fi una care reuşeşte să se gospodărească fără a se îndatora excesiv.

- Care este gradul de îndatorare a oraşului, cum evoluează şi la cât se ridică datoria publică pe cap de locuitor?

- Anul trecut a fost primul de după Revoluţie în care am reuşit să restituim mai mult decât ne-am împrumutat. Ca valoare, soldul datoriilor s-a redus cu mai bine de 2,5 milioane euro, de la 65,5 milioane euro la finele lui 2012 la 62,9 milioane euro în decembrie 2013. Asta înseamnă că datoria publică este de 320 de euro pe cap de locuitor. Atâta ar trebui să plătim fiecare dacă am vrea să lichidăm toate creditele la zi.

Împrumuturi doar pentru dezvoltare

- Mai poate face Oradea împrumuturi? Pentru ce fel de proiecte ar trebui să mai ia credite?

 - Având în vedere gradul de îndatorare, Oradea poate lua împrumuturi fără probleme. Strategia de accesare a creditelor prevede însă strict cofinanţarea proiectelor europene. În momentul de faţă avem două linii de credit din care putem face trageri. Ambele vor fi folosite la asigurarea cotelor de cofinanţare şi la asigurarea unei rezerve pentru plata proiectelor până la decontarea de către finanţatorul european.

 - Dacă ar trebui să definiţi Oradea într-o singură cifră, care ar fi aceasta?

- 120 milioane lei. Atâta este impozitul pe venit global estimat pentru 2014, sumă mai mare cu 10 milioane lei decât anul trecut. IVG-ul reprezintă 50% din veniturile proprii şi vorbeşte despre dezvoltarea economică a oraşului, reflectând nivelul fondului de salarii aferent forţei de muncă locale.

- Ce măsuri se pot lua pentru creşterea veniturilor fără a majora însă impozitele şi taxele locale? Până unde vor mai creşte birurile?

 - În ultimii ani impozitele au crescut doar proporţional cu rata inflaţiei. Tendinţa a fost de a taxa serviciile prestate de municipiu în detrimentul impozitării. E mai decent să încasezi o taxă ca plată a unui serviciu decât să colectezi un impozit în schimbul unei chitanţe.

Orădenii, buni-platnici

- Experimentul pentru lărgirea bazei de impozitare prin reîncadrarea terenurilor agricole intravilane la categoria curţi-construcţii, impozitată mai consistent, s-a lăsat cu sute de contestaţii şi debite neîncasate de zeci de mii de lei. Vă asumaţi acest eşec?

 - Nu i-aş zice experiment. A fost o măsură menită să corecteze o situaţie anormală, în care proporţia terenurilor agricole o depăşea pe cea a terenurilor pentru construcţii, precum şi neconcordanţa informaţiilor deţinute de Direcţia Tehnică, Registrul Agricol şi Urbanism. Nu a fost un eşec. Numărul mare de contestaţii s-a datorat faptului că anul trecut am făcut această verificare pe două acte normative, lucru care a provocat în rândul contribuabililor o agitaţie în faza de depunere a actelor doveditoare. Dar statutul unui teren nu e bătut în cuie...

- Sunt orădenii buni-platnici care se înghesuie la ghişeele de plată încă de la începutul anului sau au ajuns la fundul sacului? Sunt executările silite o soluţie pentru recuperarea debitelor?

- Cei care au fost buni-platnici şi-au păstrat acest obicei. Pentru cele 90.000 de clădiri din oraş 55.000 de proprietari îşi plătesc integral impozitele încă de la prima dată de scadenţă. Majorarea bonificaţiei pentru plata integrală a impozitului de la 8% la 10% determină tot mai mulţi orădeni să-şi achite obligaţiile de la începutul anului.

Executarea silită a celor care nu se încadrează în termenele de plată este un rău necesar. În luna octombrie a fiecărui an, după expirarea celui de-al doilea termen de plată, toate debitele peste 15 lei sunt trecute la executare silită. Funcţionarii ies în teren, discută cu datornicii şi fac eşalonări la plată, fapt pentru care numărul restanţierilor este în scădere. La 130.000 de contribuabili avem cam 20.000 de restanţieri, majoritatea cetăţeni care au trecut prin Oradea lăsând în urmă amenzi neplătite...

"Amenda CET nu se va răsfrânge asupra oraşului"

- Luna trecută Electrocentrale a primit o amendă de 33 milioane euro pentru că nu a depus la timp certificatele de dioxid de carbon aferente anului 2012. De unde va plăti oraşul această sumă?

- Amenda CET-ului nu se poate răsfrânge asupra oraşului. Juridic, Electrocentrale este singura răspunzătoare de neîndeplinirea acestei cerinţe. Municipiul este doar acţionar. Eu cred că, fiind o situaţie generată înainte de înregistrarea insolvenţei Electrocentrale, această sumă va intra la masa credală, deci nu poate fi plătită de cetăţean.

- În 2009 aţi concurat de unul singur pentru funcţia de director economic al Primăriei, iar acum două săptămâni aţi fost, de asemenea, singurul candidat pentru funcţia de city-manager. Nu v-aţi săturat să evoluaţi fără concurenţă?

- Lipsa concurenţei nu depinde de mine. Concursul pentru postul de director economic a fost promovat potrivit legii, iar dacă la concursul pentru funcţia de city-manager nu s-a făcut mai multă publicitate acest lucru a fost sancţionat de presă. Nu cred, însă, că asta a fost problema. Funcţia de city-manager poate fi adoptată sub varianta de funcţionar public cu tot ce decurge de aici sau pe bază de contract de management, limitat la durata mandatului primarului. Unele persoane se poate să fi văzut în durata limitată şi în legătura directă cu primarul un inconvenient.

"Filip nu avea încredere în oameni"

- City-managerul este prin definiţie "omul primarului". Sunteţi omul lui Ilie Bolojan? Cum e să lucrezi cu un şef ca Bolojan?

- Să lucrezi cu Bolojan este uşor pentru că îţi lasă libertate de decizie, fireşte cu răspunderile aferente, şi greu deoarece dacă nu te achiţi de sarcini rişti să intri sub controlul lui. În schimb, Petru Filip avea două agende: una din care dădea sarcini şi alta în care nota răspunsurile. Nu avea încredere în oameni, dorea să conducă tot, ceea ce - dacă erai un om comod - era un avantaj, pentru că decizia aparţinea primarului. Groza a fost primar o scurtă perioadă, într-o perioadă agitată de campanie electrorală, deci nu am lucrat foarte mult împreună. Încercând să ia cea mai bună soluţie, era uneori indecis, nehotărâre pe care ţi-o transmitea şi ţie ...

- Există zvonuri că v-aţi înscris în PNL. Vizaţi o carieră politică sau vă păstraţi tehnocrat? Este postul pe care îl veţi ocupa o trambulină pentru o eventuală candidatură de primar, aşa cum se zvoneşte?

- Nu neg că m-am înscris în PNL. A fost o alegere personală. Din respect faţă de domnul primar Ilie Bolojan, am ales să îi fiu alături şi să îl sprijin în acţiunile sale. Nu am, însă, în vedere o carieră politică, şi cu atât mai puţin o candidatură de primar.

- Ce înseamnă city-manager? Ce atribuţiuni veţi avea şi cum le veţi îndeplini?

- Termenul de city-manager, adoptat din sistemul anglo-saxon, defineşte o interfaţă între primar şi departamentele subordonate. În cazul de faţă, realităţile momentului impun existenţa unei persoane care să promoveze oraşul. Mă voi ocupa de implementarea proiectelor europene astfel încât să le închidem pe toate până în decembrie 2015, fiindcă altfel va trebui să le finanţăm din bugetul local. O altă direcţie e legată de implementarea unei scheme care să stimuleze angajatorii orădeni, oferindu-le o reducere de 100 lei din impozitul pe proprietate pentru fiecare angajat. Apoi mi-aş dori să închiriez o sală de prezentări în Cluj şi să le demonstrez firmelor invitate avantajele Oradiei. Dacă Emerson a venit aici dinspre Cluj, vor veni şi alţii! Apoi, mai este proiectul "Oradea - oraş metropolitan", care va intra din iunie în dezbatere publică. Până acum, la invitaţia lansată localităţilor vecine au răspuns doar Biharia şi Borşul, care au spus că nu vor să facă parte din Oradea. Ceilalţi, inclusiv Sânmartin, nu au răspuns defel. În acest proiect stă şansa de dezvoltare a oraşului, căci Oradea şi-a epuizat rezerva de terenuri pe care ar putea atrage investitori. E şansa comunelor limitrofe să le ofere. Altfel promovezi un teren din Oradea, şi altfel unul dintr-o comună. Este apoi brandul turistic. Oradea înseamnă Băile Felix, după cum şi Băile Felix înseamnă Oradea. Dacă întrebi în ţară, nimeni nu ştie de Sânmartin. Mult mai uşor promovezi cele două localităţi sub un brand comun, cu oferte comune.

"Am avut creştere de 8%!"

- Mai are Oradea vreo şansă în competiţia cu municipii precum Cluj şi Timişoara sau se pregăteşte să devină un fel de Aleşd mai mare? Ce măsuri trebuie luate?

- În ultimul an, încasările la buget din Impozitul pe Venitul Global, un indicator al dezvoltării locale, au avut în Oradea un ritm de creştere mai mare decât în Cluj şi Timişoara. Noi am avut o creştere de 8%, ei de 4%-5%. Este un trend care trebuie păstrat. Infrastructura - unde am făcut paşi importanţi - şi forţa de muncă sunt primele lucruri pe care le caută un investitor. Am început deja colaborarea cu şcoala profesională Eurobusiness şi cu Inspectoratul Şcolar pentru a pregăti tineri în domenii cerute de agenţii economici.

- Oradea este mai scumpă, mai aglomerată şi mai poluată decât oricare dintre localităţile limitrofe. De ce ar vrea locuitorii acestora să devină orădeni?

- Toate marile oraşe s-au dezvoltat prin încorporarea localităţilor vecine. Acestea nu sunt argumente că Oradea este mai scumpă, mai aglomerată şi mai poluată. Mai scumpă poate fi doar în privinţa impozitelor, iar aici putem găsi o soluţie să nu crească imediat. Mai aglomerată şi mai poluată? Toate măsurile pe care le-am luat în oraş vizează decongestionarea circulaţiei!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
datoria publica
Datoria publica a Municipiului Oradea este in suma absoluta mai mica decat veniturile proprii ale municipiului pe un an si jumatate! Daca eu as avea pentru constructia unei case datorii la banca pe 10 ani egale cu salariul meu pe un an si jumatate, cred ca as respira mult mai usor... Suma precizata nu reprezinta decat un calcul statistic, pentru ca nimeni nu cere bani pentru achitarea datoriei publice, asta se face din veniturile municipiului.
Postat 09 Iunie 2014, 11:10 de angajat
?
@@TDS: Ete, te-au cenzurat? Hmm, imi inchipui ce mi-ai scris!
Postat 18 Mai 2014, 10:02 de TDS
buna
CENZURAT
Postat 18 Mai 2014, 01:04 de @TDS
Si lumina se facu!
In mod deschis il invit pe city-manager sa explice cum i s-a oferit locul de munca la Primaria Oradea! Marcel Ioan Bolos(Conchita Schuwitz)putea SA-I OFERE UN LOC DE MUNCA? Daca nu o face pana marti 20 mai 2014 probabil voi apela la alte autoritati sa faca lumina!
Postat 17 Mai 2014, 13:57 de TDS
O-ferta
La inceput a locuit la bloc! Din 2013 detine doua case(una in constructie). Ca orice om care se respecta a primit cate un mic imprumut de la mama soacra sau a luat credite! De unde? De la Banca unde era angajata sotia! Care sotie scrie pe pagina de FB ca a absolvit liceul " emanuel" gojdu(o fi "neo", de aceea crede ca prenumele bietului gojdu este "emanuel" si nu emanuil?). Cum spuneam, D-na Florea nu mai este angajata Bancii respective! A ajuns la ADP! Ei cine i-o fi oferit postul? Pentru ca observ ca la Primarie si in general la stat posturile SE OFERA!
Postat 17 Mai 2014, 11:37 de TDS
Datori pe viata
Oradenii sunt datori pe viata prin conducatorii sai din Primarie, Filip credite si obligatiuni de 120 milione lei (pe vremea aceea erau f multi bani) pentru firmele Keviep si Selina, acum aceleasi lucrari (in cea mai mare parte) sunt refacute pe credite noi de Bolojan cu aceleasi firme (normal), urmatorul primar la fel si tot asa. Orice prost stie sa faca pe banii altora, in loc sa-i puna creierasul la treaba pentru atragerea de investitori fara sa le ceara taxa de ,,intrare"
Postat 17 Mai 2014, 08:13 de sts
Io
Auzi mai la asta Florea. Esti un nimic. Nu ai fost ales de nimeni. Esti un tatar care nu are treaba cu Oradea. Adevaratul City Manager Oradiei este ROMI NEGUS cu gasca lui! Tu baiatule esto un nimic, cu seful tau taranu aia din Vadu Crisului. Inapoi la coteti fuga mars!
Postat 16 Mai 2014, 19:57 de Oradeanu
@ion
Cine vorbea de datorie publica? Citeste articolul si vei vedea ca scrie de grad de indatorare. Acest city manager e un alesdean, sa vii sa spui in campanie electorala de datoriile in bani ale cetateanului? Prost tre' sa fii, dar Bolojan e obisnuit cu alegerile de alesdeni prosti: Carp care atat de tare l-a enervat cu fuserelile si matrapazlacurile lui incat l-a exilat din primarie la spitale, Anca Brad care a falimentat spitalul municipal, spitalul nu mai are bani de salarii,bonuri de masa si sporuri. Rsine Bolojane! Rusine!
Postat 16 Mai 2014, 18:17 de Corleone
S-au redus cheltuielile de personal cu 25%
Parca il si vad pe Boc iesind firav si spunand ca urmeaza sa iasa Basescu la televizor ca sa ne anunte scaderea cu 25% a salariilor. Unii cu scaderea salariilor si pastrarea locurilor de munca, iar altii cu pastrarea salarizarii prin scaderea cu 25% a numarului de angajati. Restul, ajunsi in somaj, pot papa banii tuturor si care nu se vad direct din bugetul local. Bestial, cat de prosti pot fi cei din administratia locala.
Postat 16 Mai 2014, 18:05 de Fuel
Toate măsurile pe care le-am luat în oraş vizează decongestionarea circulaţiei!
Punct ochit, punct lovit. Urmeaza o noua taxa locala, pe fiecare masina in viata si inca neeutanasiata.
Postat 16 Mai 2014, 18:00 de Zoom
Intrebare si raspuns in afara interviului, eliminata apoi la cerere!
Simai: Pe scurt domnule city-manager, ce ati remarcat pozitiv la Filip in anii in care l-ati cunoscut ca subordonat? Florea: Filip dispunea dimineata ca pe toti stalpii de pe arterele principale de circulatie sa fie agatate glastre cu flori, iar seara cerea sa se deplaseze masinile de la RER ca sa le ude! Simai: Dar la Bolojan, ce credeti ca a facut rau in acesti ultimi ani, cu ce s-a remarcat negativ? Florea: Ne-a chemat odata la miezul noptii si ne-a imputat costul apei pentru flori din toti anii dinainte, invocand ca pnl-istii lucreaza si nu au timp sa priveasca stalpii, iar dimineata ne-a pus sa aruncam glastrele cu flori uscate la groapa cu gunoi pdl-ist!
Postat 16 Mai 2014, 17:58 de Love
De fapt cat e datoria?
Ati pus la socoteala ca si cetateni : copiii, batraniii si pe cei care n-au nici un venit. Datoria pe cap de locuitor al orasului care munceste si aduce plusvaloare este de: 900 euro. Domnul primar sa faca bine sa-si prezinte demisia de onoare. JOS BOLOJAN SI ACOLITII LUI!
Postat 16 Mai 2014, 16:04 de CINEVA
wikipedia
Prin datorie publică se înțelege datoria pe care o are statul față de terți, precum persoane private, persoane juridice, bănci, intreprinderi, din țară sau din străinătate, care au cumpărat obligațiuni emise de stat pentru a acoperi nevoile financiare ale statului.
Postat 16 Mai 2014, 15:33 de ion
DATORIE PUBLICA
Adica banii pe care mai marii primariei i-au impremutat de la Banci si altele, in numele orasului ca sa faca..... multe pentru oras. pentru noi si pentru ei mai mult. Va rog sa-mi spuneti unde sa ma duc sa platesc repede datoria mea de cetatean.
Postat 16 Mai 2014, 14:26 de petru
DATORIE PUBLICA
Adica banii pe care mai marii primariei i-au impremutat de la Banci si altele, in numele orasului ca sa faca..... multe pentru oras. pentru noi si pentru ei mai mult. Va rog sa-mi spuneti unde sa ma duc sa platesc repede datoria mea de cetatean.
Postat 16 Mai 2014, 14:26 de petru
mai lasati-ne fratilor...
Asa toata lumea stie sa faca pe primarul iau imprumut juma-l fur si tampitii care m-au votat sa plateasca...PUSCARIE începând de la primar pana la ciy kakakakat
Postat 16 Mai 2014, 14:12 de incsi chioru
erata(ca la CCR)
La întrebarea nr. se va citi, evident, SINTAGMA
Postat 16 Mai 2014, 14:05 de TDS
întrebări pentru city-manager
1. Ce înțelegeți prin sintaga „ Marcel Boloș ...mi-a oferit un loc de muncă” ? În Primăria Oradea persoanele fizice oferă locuri de muncă?(dacă vă oferea un loc de muncă în firma de audit în care a fost la un moment dat acționar, OK! De-acolo „dottore” Boloș cică a demisionat din calitatea de acționar! Dacă un lector universitar poate comite o asemenea gafă, să spună că a demisionat din calitatea de acționar, ce să mai zic!!!!) 2. Considerați că Marcel Boloș, după trei admiteri ratate înainte de 1990 a devenit brusc o inteligență remarcabilă în anii post revoluționari? Sau a profitat de o conjunctură favorabilă, sprijinit fiind și de Petru Filip? 3. Marcel Boloș v-a învățat cumva și despre incompatibilități&conflicte de interese? 4. Marcel Boloș v-a predat cumva și lecții eurovision-istice? 5. Marcel Boloș v-a învășat cumva și cum să facă un director SĂ NU RESPECTE CONTRACTELE semnate între AIO și diferite persoane juridice? În detrimentul cetățenilor municipiului!(vezi cazul contractului de asociere în participațiune 14.519/2004!) 6. Marcel Boloș v-a învățat cumva și ce să faceți cu înregistrarea în contabilitate a penalităților dispusă de Camera de Conturi a județului Bihor?(vezi același contract de asociere în participațiune!) 7. Ce v-a spus Marcel Boloș despre centrala pe gaz atunci când a lansat proiectul? A pomenit cumva ceva și despre gazele rusești? 8. Dar despre proiectul de reamenajare a Pieței Unirii dat la refăcut de mai multe ori? 9. V-a învățat Marcel Boloș cum se înmoaie busuiocul la Bobotează? Asta în scopul de a drege busuiocul ori de câte ori este nevoie!
Postat 16 Mai 2014, 13:28 de TDS
sictir, linge-blide !
"din luna februarie, Florea este membru PNL cu acte în regulă, explicându-şi decizia cu respectul pe care îl are faţă de primarul Ilie Bolojan" - sa mori tu ! De-aia l-a lasat el pe Balbajan sa-i ia "virginitatea politica" (ce jegos suna !), din respect !? Eu cred ca era musai sa se-ntoarca cu dosul, daca vroia postul de city manager, de unde sa gireze in continuare furturile ! Deci cine vrea functie in primarie, tre' sa stea cu dosul la primar ???? Cam asta se intelege din acest... "articol" !?
Postat 16 Mai 2014, 12:59 de Agentul Termic
datorie
despre ce datorie vorbesti,inteligentu lui bolojan",explicate inteligentule......caaaa asa oricine vorbim"inteligentule,Fiiiii mai atent inteligentule cu........datoriile....mai inteligentule.
Postat 16 Mai 2014, 12:30 de ganditorul
dece sa platim noi?
noi platim ,imozite si taxe mult-mult.daca nu puteti gospodari,schimbati meseria, cine a facut datoria sa plateasca.
Postat 16 Mai 2014, 11:23 de edu
Aiurea
Cum se face ca eu sunt dator cand sunt la zi cu impozite si taxe si nu am nimic sa va dau; voi spuneti ca sunt dator pe cap de locuitor??? Adica ce nu sunteti instare sa va incasati banii de la rau platnici si impartiti datoria publica la toata lumea?? Cum vine asta ??? Iar daca esti din alta parte sau din sud pleaca de aici ca nu te vrem noi ne-am nascut in Bihor si suntem Bihoreni tu esti o vinitura caruia i-am dat scoala hai pleaca urgent ca ti-ai terminat studiile, mergi in treaba ta nu fa umbra prin primarie ca sunt destui pe acolo care cu asta se ocupa.
Postat 16 Mai 2014, 11:16 de Bogdan
incapapililor adica hotiilor
Cine a facut datoria orasului cetateanul sau voi hotiilor.Nu mai stiti ce sa faceti sa ne furati mai mult....\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\noi poporul sintem de vina ca va lasam de capul vostru sa va plimbati cu masini scumpe si ne radeti si in fataSper ca intro zii ne vom trezi si va vom cere socoteala ca si la amaritul de CEAUSESCU........El macar doarme linistit ca a facut ceva ce se vede pt tara asta Dupa voi politicieni jegosi in24 de ani nu se vede decit pirjol......
Postat 16 Mai 2014, 10:05 de cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON