URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Noiembrie 2017, 12:27

Doliu la Universitatea din Oradea: La numai 32 de ani, un dirijor s-a sinucis!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Universitarii şi artiştii orădeni au primit o veste tristă: colegul lor, dirijorul Tudor Ciupeiu, asistent universitar la Facultatea de Arte din Oradea, s-a sinucis în noaptea de marţi spre miercuri, în oraşul său natal, Cluj Napoca.

Bărbatul avea doar 32 de ani, dar preda de mai mulţi ani la Universitatea din Oradea. De altfel, era căsătorit cu o colegă de la facultate, iar împreună au o fetiţă în vârstă de 8 ani.

Tudor şi-a luat viaţa spânzurându-se cu o funie de creanga unui copac, în zona străzii Câmpului, din cartierul Mănăştur. În jurul orei 2.30, l-a găsit fratele său, cu care dirijorul locuia, de o vreme, în casa lor părintească din Cluj.

"Tudor a fost un geniu, un specialist de excepţie. Dar nu şi-a găsit locul pe lumea asta", a declarat, joi, pentru BIHOREANUL, fostul decan al Facultăţii de Arte, Agneta Marcu. Profesoara l-a cunoscut bine pe dirijor, a colaborat cu el şi spune că moartea lui este o mare pierdere pentru lumea artei.

Colegii dirijorului spun că în ultimii doi ani acesta a suferit mai multe dezamăgiri: mama sa, de care era apropiat, a murit, iar el n-a putut să-şi facă doctoratul la Cluj, aşa cum a dorit, pentru că nu şi-a permis să plătească taxele de studiu, aşa că a urmat unul la Timişoara. Drept urmare, risca să-şi piardă locul de muncă, pentru că nu avea un doctorat în Muzică, aşa cum legea îl obligă. 

În plus, Tudor s-a înstrăinat de soţia sa, Andrada Ciupeiu, şi ea un cadru didactic al Facultăţii de Arte din Oradea. Cei doi erau în proces de divorţ, cu un prim termen fixat pentru luna ianuarie a anului viitor. 

Pe de altă parte, dirijorul avea probleme şi la Universitate. În ultima lună, a absentat nemotivat de la multe cursuri şi urma să fie cercetat de o comisie disciplinară. În semn de doliu, instituţia a arborat, joi, steagul negru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
sesiunea 3
diplomele reprezinta un business infloritor inca, felul psd de a educa populatia. nu va speriati, ministru invatamantului - ghiolbanul de liviu pop - tocmai a propus existenta sesiunii nr 3 de bacalaureat, ca sa il poata trece toti ghinionistii!
Postat 17 Noiembrie 2017, 07:40 de roger
momente de tristeţe
mă încearcă din cauza asta..Dar în ce ţară mai există învăţător(oare) cu doctorat!?Păi oameni buni!Orice lucrător de la orice ghişeu amărât din fundu judeţului tre să aibă licenţa cel puţin!?Şi nu doar atât!Pe lângă asta,sunt o grămadă de elevi ce termină gimnaziul şi nu ştiu să scrie şi să citească cum trebuie!Nu vorbim de exprimare!!Halal !!
Postat 16 Noiembrie 2017, 23:10 de crisan
....
...taxele lu pește (nu sunt chiar o avere...faci suma si daca canti la vioara 2 zile in Viena). A avut omu alte probleme.
Postat 16 Noiembrie 2017, 15:18 de Cleopard
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON