URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Mai 2022, 21:56

Descinderile DIICOT s-au lăsat cu arestări: Fiul unui cunoscut om de afaceri din Oradea a ajuns după gratii pentru trafic de cocaină

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Șase persoane au fost arestate preventiv, vineri, după percheziţiile procurorilor DIICOT desfăşurate în Bihor, Arad şi Vâlcea.

Este vorba despre operaţiunea declanşată de Structura centrală a Direcţiei, care, înainte cu o zi, a descins la membrii unei importante grupări de traficanţi de droguri care, într-o singură săptămână, au tranzacţionat 200 de grame de cocaină și peste 5.000 de pastile de MDMA.  

În urma acţiunii, șapte persoane au fost ridicate şi conduse la audieri, iar șase au fost prezentate, vineri, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

În finalul dezbaterilor, vineri seară, judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis solicitarea procurorilor şi a trimis în spatele gratiilor cele șase persoane, pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura mai poate fi contestată de inculpaţi la Curtea de Apel Bucureşti.

VIP-uri din Oradea

BIHOREANUL a aflat că între cei încătuşaţi se numără Lucian Romaniuc (foto dreapta), 42 ani, proprietar al unei firme orădene profilate pe activităţi ale centrelor de fitness, dar şi Andrei Bara (foto stânga), 36 ani, fiul antreprenorului Octavian Bara, patron al dealerului Auto Bara, implicat în mai multe formațiuni politice în ultimii ani.

Andrei Bara, Lucian Romanciuc

Foto: Twitter / Facebook

Bara jr., cunoscut ca Andy între prieteni, lucra în firma tatălui său, dar are şi propria firmă de transport, ambele cu cifre de afaceri de zeci de milioane de lei pe anul trecut.

Potrivit surselor publicaţiei, Romaniuc și Bara sunt bănuiţi de trafic de cocaină şi au fost monitorizaţi vreme de câteva luni de Structura centrală a DIICOT, procurorii infiltrând în anturajul lor investigatori şi colaboratori sub acoperire.

Procurorii au refuzat să facă publice deocamdată acuzaţiile concrete aduse celor doi orădeni și detalii despre rolul lor în gruparea care era coordonată de Uţu Claudiu Rohozneanu, zis „Împăratul”, şi el arestat, vineri, tot pentru 30 de zile.

"Împărat" eliberat 

Rohozneanu este liderul uneia dintre cele mai violente grupări interlope din judeţul Arad, profilată pe șantaj, camătă, dar şi trafic de cocaină pe relaţia cu Venezuela, despre care BIHOREANUL a mai scris, în trecut, când a comandat uciderea unui rival, Florin Moldovan, şeful unei grupări de alba-neagra. Bărbatul a fost atacat de mai mulţi bătăuşi, între care s-au numărat şi trei bihoreni: Alexandru Bundea (fratele fotbalistului Zeno Bundea), respectiv Kopar Sandor şi Lakatos Laszlo, membri ai clanului Neguş.

În final, în 2010, Rohozneanu a ajuns în spatele gratiilor, fiind condamnat în mai multe dosare penale la o pedeapsă totală de 26 de ani, o lună și 20 de zile închisoare. 

Deşi ar fi trebuit să rămână închis până în 2040, el a fost eliberat condiţionat în 2017, pentru ca în toamna lui 2020 să fie din nou încătuşat. A fost prins în flagrant tot de procurorii DIICOT - Structura Centrală, în timp ce încerca să vândă în capitală 2.749 de comprimate MDMA şi arestat preventiv. Măsura a fost, însă, înlocuită, ulterior, cu controlul judiciar.

Rețea „productivă”

Procurorii DIICOT au descins, joi, la 16 adrese din trei judeţe, în ancheta ce priveşte noua grupare de traficanţi specializată în distribuirea de droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, cocaină și MDMA (ecstasy).

Potrivit informaţiilor făcute publice, membrii grupării comercializau drogurile doar unor persoane de încredere, pentru a asigura caracterul conspirat al tranzacțiilor.

"Pentru a împiedica descoperirea activității grupării de către organele de urmărire penală, transporturile de droguri au fost efectuate doar după verificarea în prealabil a traseului, locațiilor folosite pentru depozitare și a zonelor unde urmează să aibă loc tranzacțiile", scria în informarea transmisă de anchetatori.

Din verificările făcute de procurori, în perioada 30 martie - 7 aprilie 2022, gruparea a tranzacţionat 200 de grame de cocaină și peste 5000 de pastile de MDMA.

Descinderi în paralel

DIICOT și Poliția Română au făcut publice și fotografii cu drogurile și armele găsite (foto), precum și imagini video de la percheziții, în care se poate vedea cum mascații descind în mai multe locuințe, sărind gardul unor case și spărgând ușa unui apartament.

Acţiunea a fost coordonată de procurorii Structurii Centrale a DIICOT şi a fost derulată de poliţiştii din cadrul Serviciului Antidrog din Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate cu sprijinul poliţiştilor din Brigăzile de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Pitești, din Serviciile de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, Gorj, Hunedoara, precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș”.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
mechanic
Colonelul Rosie întreabă de tine, cum stai cu pensia??
Postat 07 Mai 2022, 01:17 de Sandu2100
Protectorii să fie și ei arestați!
Chiar așa...ce mai așteaptă DIICOT Central și DNA Central. Doar știa și ultimul tembel de consumator de coca și amfetamine de unde și de la cine poate să își procure marfă. Exact așa stiau și mai marii structurilor locale ...BCCO, BOS, DIICOT, Poliție...plătiți regeste de statul român să își facă datoria. Dar aceștia au preferat să închidă ochii, să tacă, să ascundă probele și toate acestea pentru ce oare ???!!! Acum trebuie să se facă lumină! Poate dacă DEA (Drug Enforcement Administration din cadrul Departamentului de Justiție al USA ) va pune la dispozitie toate datele obținute atunci avem o șansă să aflăm adevărul despre această megaafacere cu cocaină și amfetamine care a atras foarte mulți consumatori...cu nume mari desigur...nu oricine are 100 de euro pentru 1 gram de coca.
Postat 06 Mai 2022, 22:50 de mechanic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON