URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Ianuarie 2024, 19:01

Cluj-Napoca este pe locul 10 în topul celor mai bune orașe din Europa

Cluj-Napoca este pe locul 10 în topul celor mai bune orașe din Europa (sursa foto: Municipiul Cluj-Napoca/Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un clasament făcut de UE cu cele mai bune orașe de pe continent, din perspectiva calității vieții, plasează orașul Cluj-Napoca pe a zecea poziție. Topul este condus de orașul elvețian Zurich.

Raportul a fost realizat prin intervievarea a 71.153 de locuitori din 83 de orașe ale UE, sondaj realizat în perioada ianuarie-aprilie 2023.

Una dintre constatările specialiștilor este că 9 din 10 europeni sunt mulțumiți să locuiască în orașul lor. Cel mai puțin mulțumiți sunt locuitorii din Istanbul, Atena și Palermo.

În Cluj-Napoca, 94% dintre locuitorii intervievați au spus că sunt mulțumiți să trăiască în acest oraș. Raportul UE notează că municipiul Cluj-Napoca este cel mai important oraș din Transilvania și al doilea oraș din țară privind oportunitățile de angajare.

Pe locul 9 în clasament este orașul Braga din Portugalia, pe 8 - Rostock din Germania, iar pe 7 - Geneva din Elveția. Locul 6 a fost adjudecat de orașul suedez Stockholm, pe locul 5 s-a poziționat Gdansk din Polonia, iar pe 4 Leipzig din Germania.

Orașele europene cu cea mai mare satisfacție a locuitorilor este Copenhaga din Danemarca (locul 3), Groningen (Țările de Jos - locul 2) și Zurich, Elveția (locul 1).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
Calea Lactee Top City Management
@topograf, sunt sigur ca poti mai MULT. Cind zic mult, ma refer la cantitate. E loc destul. Top quality, as always... Era sa ratez topul :))
Postat 14 Ianuarie 2024, 14:32 de excalibur
ApropoS
Nu a luptat pt nimic, a avut o problema cu un constructor din Europa, la care el era subcontractor de care nu a fost plătit și a încercat sa impună primăriei să-l plătească
Postat 14 Ianuarie 2024, 14:15 de Sandu2100
Rip TDS
A murit înainte dar nu de covid
Postat 14 Ianuarie 2024, 14:04 de Sandu2100
RIP Tds
Karma nu iarta. Pentru cei neavizati, TDS a fost un user activ multi ani pe acest forum. A luptat pentru accesul la libertate si tratament egal al oradeanului. A fost luat la misto si batjocorit sistematic de aceasta creatura omniprezenta si agramata. S-a stins in pandemie . Ar fi fost fericit sa vada ca primata san-doo 2000x este coplesita de oameni care NU MAI AU RABDARE. So long... Stacheta Orazii s-a ridicat, in sfirsit.
Postat 14 Ianuarie 2024, 13:40 de excalibur
Mihaita
Dacă erai atent ai fi observat ca nu fac reclamă, dacă erai și mai atent ai fi observat ca nu am comentat nimic la acest articol despre eficiența Bolojan sau de aeroportul Cluj. La fel ca și Vasi propagandistu NU PREA LE ÎNȚELEGI. Stai liniștit ca sunt în lume și văd lumea cu sa dezvoltat, și Oradea merge pe aceeași direcție.
Postat 14 Ianuarie 2024, 13:22 de Sandu2100
vax albina
A uitat Oradea sa plateasca factura la "European Best Destination", "World Safest City" si "Calea Lactee Top City Management", altfel Clujul nici nu prindea topul ! Stati, ca imediat se achita factura, ca au inceput fraierii sa plateasca impozitele majorate si sunt bani si de platit reclame, sa vedeti atunci clasament !
Postat 14 Ianuarie 2024, 13:05 de topograf
sandu aviatorul
Ia spune-ne sandule, iti cere APTORUL, sa faci reclama ca aeroportul din Cluj e zero, si Oradea e peste. Ca poate prinde la unii oradeni analfabeti ca tine. Si aici te dai cu fundul de pamant, cu propaganda. Nu e articol sa nu pomenesti eficienta, Bolojan, propaganda, partidele. Dumnezeule ce retardat poti fi. Ia-ti un job adevarat, iesi in lume lasa tastatura ca nu prinde, mai rau faci pentru partid, chiar de-al naibii nu o sa va voteze
Postat 14 Ianuarie 2024, 10:30 de Mihaita
Una-i una, alta-i alta.
Paradoxal nu e un top platit (cum se obisnuieste la Oradea), e un sondaj comandat de EU (scrie clar in articol). Cat de reprezentativ este avand in vedere ca au fost chestionati 71.153 de locuitori din 83 de orase, e alta discutie. Cat despre Viena, ei ies constant pe primul loc prin monitorizare (compania americana Mercer), practic sunt evaluate criteriile ce produc o calitate superioara vietii, de la transport in comun la facilitati medicale si invatamant. Daca ar fi chestionati vienezii cu siguranta orasul nu ar iesi pe primul loc, sunt adevarate enclave de emigranti in Favoriten sau Ottakring (districte al Vienei).
Postat 14 Ianuarie 2024, 09:40 de User anonimizat
Robert, you made my day
Ai tangenta cu clujul? N-am nimic cu boc, doar mi s-ar fi parut abominabil ca succesul clujului sa i se datoreze, preponderent... Un fel de fractura logica, ceva unreal. Desi, fara discutie, are si el meritul lui. Doar ca i se potrivesc roluri de looser. No offence. Acuma , ca i-ai devoalat obsesiile lui narcisist-compulsive, realizez ca boala Oradiei de a se uita in oglinda si sa-si puna intrebarea "cine-i mai frumoasa din tara", se ia. Se ia de la Cluj, posibil de pe vremea AVE, sau cine stie, daca au baut din aceeasi sticla de palinka...
Postat 14 Ianuarie 2024, 01:42 de excalibur
Clasament
Ar fi fost interesant de aflat ce loc ocupa din aceasta perspectiva Viena, dacă era pe lista.
Postat 14 Ianuarie 2024, 00:33 de Simonette
..........
În presă din Cluj apar asemenea topuri săptămânal.Cluj a fost deja și peste Londra,New York,Paris etc Probabil singurul motiv pt care Cluj nu a fost încă declarat cel mai bun loc din univers e că omenirea încă nu a cucerit spațiul altfel ar fi apărut și un asemenea clasament.A fost un sondaj practic la care câteva orașe s-au înscris doar și care măsoară mulțumirea cetățenilor fata de orașul în care trăiesc deci titlul corect eventual ar fi de genul clujenii sunt in top 10 mulțumiți dintre cei întrebați care oricum au fost destul de putini cei mai mulți nedorind să participe la sondaj.Eu cred că cei din Cluj pot sa fie și mulți sunt mândri de orașul lor și fără ca Boc sa se umple de ridicol defilând cu tot felul de topuri fantazmagorice.Spre exemplu la calitatea vieții dc e sa luăm acest aspect măsurat pe parametri științifici nu pe impresii Viena apare în permanență în top 3 mondial iar în topul 10 al lui Boc Viena nici măcar nu exista.Cam atât despre seriozitatea acestui top.Intr-o alta ordine de idei este un nou motiv pt Boc sa se autolaude cum că el și administrația lui au dus Clujul in top (într-un nou top) sa iasă în presa locala și să confiște (și să treacă pe persoana fizica) munca toturor clujenilor care au pus umărul la construirea Clujului universitar,Clujului medical și nu în ultimul rând al Clujului prosper economic pt că indubitabil orașul de pe Someș are calitățile sale,calități la care insa Boc nu a contribuit mai deloc sau chiar a fost o frana prin incompetenta lui cronica de a livra o infrastructură care sa tina pasul măcar parțial cu nevoile urbei pe care o conduce de 20 de ani.Pt Boc topurile,titlurile de presă bombastice sunt ca aerul.Asa știe el sa comunice și să-și facă campanie și mai ales într-un an electoral asemenea topuri vor apărea și mai des ca de obicei deci nimic nou sub soare.
Postat 14 Ianuarie 2024, 00:32 de Robert
Cel mai bun nu înseamnă că e bun
Și eu, la școala, am fost cel mai bun din clasă la fotbal. Și eram recunoscut de toți pentru asta, în unanimitate. Eram mai bun chiar decât Messi și Ronaldo, că pentru ăștia lumea e împărțită.
Postat 14 Ianuarie 2024, 00:30 de User anonimizat
Am râs cu lacrimi
Știrea asta a fost cel mai bun banc al zilei!
Postat 13 Ianuarie 2024, 23:08 de Adrian1965
Delta Dunarii - Rezervatie a Biosferei, unica in Europa
De asemenea Delta Dunarii este singura delta din lume declarata in intregime rezervatie a Biosferei, fiind inclusa in Lista Patrimoniului Universal Cultural si Natural UNESCO. Pe site-urile, revistele si cartile de turism intalnim si Bucurestiul. Palatul Parlamentului si imprejurimile, Muzeul National de Arta Contemporana, Piata Universitatii, Centrul Vechi, Muzeul National de Istorie, Ateneul Roman, Lacul Snagov, Gradina Cismigia sunt doar cateva din atractiile amintite din Capitala. Bisericile din lemn din Maramure, Cimitirul vesel de la Sapanta, Valea Prahovei cu binecunoscutele statiuni turistice, Ansamblul sculptural Constantin Brancusi, "in situ" de la Targu Jiu, Parcul National Portile de Fier, binecunoscutele manastiri pictate din Bucovina si multe alte zone si localitati frumoase din Romania.
Postat 13 Ianuarie 2024, 22:47 de Timi
Ok, bravo lor.
Avem cateva orase faine in tara. Sper sa fie cat mai multe cu timpul. Acuma, raportul e bazat pe interviuri cu locuitorii nu pe factori care constituie/favorizeaza calitatea vietii. Mie de exemplu imi place si Bucurestiul dar oamenii de acolo sunt mai critici cu ce considera ei calitatea vietii asa ca in top de interviuri poate da mai rau ca orase unde locuitorii sunt mai usor de multumit.
Postat 13 Ianuarie 2024, 22:20 de nihil
Foarte onorabil
Cluj-Napoca in top 10 orase din UE, top facut de UE . Brasov a fost inclus in top 25 cele mai bune destinatii din lume in 2024 de catre Tripadvisor. Iata ce scrie Tripadvisor: "About Brasov - Smack in the center of Romania is Brasov, a harmonious mash-up of traditional charm and modern city life. Ride a double-decker bus around the city to get your bearings and see the sites whiz by, then hop off to squeeze down Strada Sforii, the narrowest street in Europe. Take a day trip to see the fortified church of Prejmer, the Libearty brown bear sanctuary, and the deliciously ominous Bran Castle, otherwise known as Dracula’s Castle." Sunt si imagini foarte frumoase. Am vazut orasul Brasov, imprejurimile, muntii si in alte reviste de specialitate "European City Breaks", etc. Si Oradea alaturi de Baile Felix este amintita si recomandata ca destinatie turistica, in special in tara. Lucrurile decurg bine.
Postat 13 Ianuarie 2024, 21:21 de Timi
Corecție
Nu ma sucesc
Postat 13 Ianuarie 2024, 21:00 de Sandu2100
vasi/adi13
Eu ma sucesc si nu ma intorc, nu le înțelegi tu.
Postat 13 Ianuarie 2024, 20:35 de Sandu2100
sandu cel cu buda-n curte
Iar minti? Tot cu asta esti in gura ca suntem numarul 1. Acum hop n-am zis, eu nu am spus, bine te stii suci si sa le intorci. In top da, bine spui si locul 100 si 300 e tot in top. Rau e cand nu stii decat doua cuvinte si doua fraze, si scrii dupa dictare.
Postat 13 Ianuarie 2024, 20:25 de vasi13
In ciuda <falusului>
Culmea e ca performanta s-a atins sub "mâna" unui personaj ca Emil Boc. România are capacitatea de a rezista oricaror abuzuri, renaste mai frumoasa si mai puternica, fara explicatie rationala...
Postat 13 Ianuarie 2024, 20:11 de excalibur
vasi/adi13
Nu am spus ca e cel mai oraș din țară, am spus ca e in TOP, dar nu te duce mintea sa înțelegi altceva
Postat 13 Ianuarie 2024, 20:04 de Sandu2100
sandu cel cu buda-n curte
Hai sandu, argumente ca spuneai ca Oradea e cel mai oras din tara. Hai convinge-ne? sau numai propaganda, si PSD stii
Postat 13 Ianuarie 2024, 19:50 de vasi13
vasi/adi13
Nu înțelegi tu multe.
Postat 13 Ianuarie 2024, 19:45 de Sandu2100
Oradea?
Parca Oradea era cel mai bun oras din Romania.
Postat 13 Ianuarie 2024, 19:37 de vasi13
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON