URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Mai 2015, 14:53

Cei trei judecători ai Curţii de Apel Oradea cercetaţi disciplinar pentru că au schimbat "din pix" o sentinţă au fost declaraţi nevinovaţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Secţia de judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dat verdictul în cazul judecătorilor Gabriela Ţarcă, Antik Levente Farkas şi Adela Irina Condrovici, de la Curtea de Apel Oradea, cercetaţi disciplinar după ce au condamnat la închisoare cu suspendare un traficant de droguri, iar după o zi  au schimbat "din pix" sentinţa, dispunând o condamnare cu  executare.

Membrii CSM care au analizat cazul au dispus respingerea acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva celor trei magistraţi orădeni, ca neîntemeiată. Hotărârea a fost luată cu o opinie separată, unul dintre magistraţi fiind de părere că acţiunea disciplinară trebuie admisă deoarece judecătorii au greşit, nesocotind „din culpă, în mod grav, neîndoielnic şi nescuzabil, normele de drept material ori procesual”.

Hotărârea pronunţată miercuri nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ancheta disciplinară declanşată împotriva judecătorilor Gabriela Ţarcă, Adela Irina Condrovici şi Antik Levente Farkas, vizează o decizie dată într-un proces celebru: cel în care au fost judecaţi furnizorul şi dealerii de etnobotanice coordonaţi de patronii "magazinului de vise" Euphoria, fraţii Ciprian şi Ovidiu Iova.

Magistraţii au dat, în două zile, două verdicte diferite. Întâi l-au condamnat la închisoare cu suspendare pe furnizorul de droguri, un recidivist din Bucureşti, după care, deşi decizia era definitivă, au revenit asupra ei, dispunând o cu totul altă pedeapsă, de astă dată cu executare.

Greşeala celor trei judecători a fost descoperită de inspectorii judiciari în timpul controlului desfăşurat la Curtea de Apel Oradea în primăvara anului trecut, când s-au sesizat din oficiu cu privire la "o posibilă abatere disciplinară", declanşând o anchetă în caz.

Citiţi amănunte despre caz în articolul: Verdict fără judecată: Trei judecători orădeni, cercetaţi pentru că au schimbat "din pix" o sentinţă

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
La membrii CSM se potriveste ...
... mama prostilor e vesnic gravida ... iar in cazul lor se adauga si calificativul talhari ...
Postat 09 Mai 2015, 20:16 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON