URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Iunie 2018, 15:44

Cazul preşcolarilor cu Salmonella a ajuns şi în atenţia Prefecturii: Conducerea DSP sugerează că nu are cum să sancţioneze firma de catering

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Îmbolnăvirea de salmoneloză a 10 copii de la grădiniţa privată Crescendo Montessori şi a altor trei de la Joyfull a atras şi atenţia Prefecturii Bihor.

Miercuri, la reuniunea Colegiului Prefectural, după ce şefa Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Daniela Rahotă, a prezentat stadiul aplicării în primele cinci luni ale anului a programelor naţionale de sănătate derulate prin DSP, prefectul Ioan Mihaiu a cerut detalii cu privire la incident, iar din răspunsul dat de reprezentanta instituţiei reiese că orice sancţionare a celor responsabili, în primul rând a firmei de catering care a furnizat hrana caldă în data de 13 iunie, ar fi cu neputinţă, din cauza întârzierii cu care conducerile celor două grădiniţe au raportat îmbolnăvirile.

„Nouă ni s-a raportat situaţia pe 18 iunie, la cinci zile după îmbolnăvirea copiilor. Am declanşat imediat o anchetă epidemiologică, dar la cinci zile nu se mai putea recolta probe din mâncare fiindcă aceasta se păstrează numai 48 de ore”, a spus dr. Rahotă, adăugând că „este foarte greu să găsim după atâta timp o problemă în produsul alimentar”, dar şi că „ancheta este încă în derulare”.

Aceasta a evidenţiat, totuşi, că „singurul punct comun” în ambele cazuri a fost firma de catering, dar „nu am avut probe şi ne-am îndreptat către personalul care prepară meniurile, am făcut teste de sanitaţie, la bucătărie, pe mâini, rezultatele nu indică o încărcătură microbiană care să sugereze neconformităţi în ce priveşte igiena”.

Pe de altă parte, dr. Rahotă a precizat că din analiza probelor prelevate de la aparţinătorii copiilor a rezultat că unii au avut la rândul lor Salmonella.

Directoarea DSP a afirmat că în prezent mai este spitalizat un singur copil cu salmoneloză şi că pacienţii care au trecut pe la Spitalul Municipal au beneficiat de cele mai bune îngrijiri. „S-au respectat toate regulile de precauţie”, a spus dr. Rahotă referindu-se la evitarea răspândirii Salmonella şi la alţi pacienţi.

Mădălina Sim, studentă

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Film cu prosti
Pai distrugerea probelor e caz penal. Ascunderea faptelor se numește complicitate. Cum sa nu poti, deci daca parintii scelor copiii nu se aduna laolalta sa puna de-un avocat cu cap si sa ii bage la racoare oleacă pe catering si pe.l montesorri atunci inseamna ca e doar un episod trecator. Eu pt copilu meu merg pana la capat, adica iti baga copilu tau sanatos in spital, se confirma vinovatul prin alt caz (anuntat la timp, au luat probe daca au avut ce, sau si in al doilea caz au fost distruse) si DSP zice ca nu poate dovedi. Pana mea de incompetenti asezati politic pe scaune tapitate la loc caldut
Postat 28 Iunie 2018, 06:56 de poiu
?
Da dă ce ? E firmă afiliată PNL?
Postat 27 Iunie 2018, 15:46 de cainerau
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON