URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Octombrie 2020, 19:20

Bolojan, somat „să fie OM”! Preşedintele CJ Bihor e criticat că face concedieri „discreţionar” de către o adversară ajunsă la şefia PMP Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prima reacţie la anunţul lui Ilie Bolojan privind reorganizarea Consiliului Judeţean, inclusiv prin concedieri, aparţine fostei deputate Lucia Varga, plecate din PNL după ce în urmă cu patru ani Bolojan îi blocase candidatura la un al patrulea mandat.

Acum şefă la PMP Bihor, Varga susţine că liberalul acţionează „discreţionar” şi sugerează că, făcând concedieri în plină pandemie, este lipsit de... omenie.

„Să amâne”

Lucia Varga, devenită de aproximativ o lună preşedintele PMP Bihor, îi cere noului preşedinte al Consiliului Judeţean, Ilie Bolojan, „să amâne restructurarea instituției și să facă o analiză serioasă a activității angajaților”.

Printr-un comunicat dat publicităţii miercuri, la o zi după ce Bolojan a anunţat că activitatea CJ Bihor va fi reorganizată radical, Varga susţine că analiza făcută de acesta este “pripită și nefundamentată, iar motivele invocate sunt subiective”.

Şefa PMP Bihor susţine că „nu stă în picioare” afirmaţia lui Bolojan că mulţi angajaţi ai CJ nu au obiectul muncii, deoarece „fiecare angajat are o fișă a postului în care sunt prevăzute sarcinile de serviciu”. Varga ignoră, însă, tocmai faptul că angajaţii nu îndeplineau în realitate sarcinile din fişa postului.

Varga afirmă că „într-o perioadă atât de scurtă de timp”, de doar o săptămână de la preluarea funcţiei, noul preşedinte al CJ nu avea cum să evalueze modul în care şi-au îndeplinit sarcinile „cei 86 de angajați aflați pe lista de disponibilizări”.

Reorganizare să fie, dar fără concedieri!

Pe de altă parte, şefa PMP Bihor îi cere lui Bolojan „să facă reorganizarea fără a disponibiliza personal” şi să reevalueze angajaţii şi calitativ, nu doar după volumul de muncă, iar acolo unde schema de personal este supraîncărcată și există structuri întregi fără obiect de activitate “să  facă o redistribuire a personalului, în funcție de pregătirea acestuia și să folosească expertiza profesională a fiecărui angajat în acord cu noua viziune a conducerii CJ Bihor’’.

Voit sau nu, Varga ignoră însă un fapt de notorietate, şi anume că majoritatea angajaţilor CJ provin din clientela partidelor care au condus instituţia, mai ales în ultimii patru ani, dar şi că dacă activitatea acestora ar fi fost bună, instituţia s-ar fi remarcat prin numeroşi indicatori uşor de cuantificat, de la gradul de accesare a fondurilor UE până la starea drumurilor din judeţ, disponibilitatea locurilor de muncă, înalta calitate a infrastructurii sanitare şi şcolare etc.

„TREBUIE să fie OM!”

Şefa PMP Bihor consideră că „nu este vina angajaților că au fost implicaţi  în proiecte cu mize şi valori mici” şi că „performanța managerială negativă a vechii conduceri nu trebuie aruncată în spatele angajaților”, ba chiar sugerează că Bolojan e lipsit de omenie.

„Indiferent de doctrina politică sau viziunea pe care o are un conducător de instituție ales vremelnic pe acel post, este important să nu uite că, înainte de toate, TREBUIE să fie OM”, transmite Lucia Varga, folosind majusculele.

Aceasta conchide că „indiferent de motivele care determină această grabă nejustificată de a arunca oamenii în stradă în plină pandemie”, Bolojan „trebuie să aibă în prim plan grija față de oameni și abia după aceea alte priorități”.

Cine este Lucia Varga

Lucia Varga a fost deputată PNL Bihor timp de două mandate, iar în 2016, după ce nu a mai fost pe listele de candidaţi la parlamentare, a intrat în conflict cu preşedintele organizaţiei, Ilie Bolojan, cerându-i demisia de la conducerea PNL Bihor. Ea a candidat atunci în judeţul Constanţa, dar fără a fi aleasă.

Ulterior, în 2017, Lucia Varga era aşteptată în ALDE Bihor, dar a rămas în PNL doar pentru a-l concura pe Bolojan în alegerile interne din partid, pierzând însă răsunător. După un an, în 2018, Varga şi-ar fi negociat adeziunea la Pro România, iar anul acesta a aderat la PMP după alegerile locale, când fosta conducere a organizaţiei judeţene şi-a dat demisia.

În perioada 2005-2008, Lucia Varga a fost secretar de stat la Ministerul Mediului, iar între 2013-2014 ministru al Apelor şi Pădurilor.

Intrată în PMP şi preluând şefia organizaţiei Bihor de la începutul acestei luni, Varga deschide lista de candidaţi a PMP Bihor pentru Camera Deputaţilor în alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
D-NA VARGA , DUPĂ CE A-ȚI ,,INFULECAT" PE SĂTURATE DIN POZIȚIILE OFERITE DE PNL,ACUM ÎI ATACAȚI!!!DE CE NU A-TI LUAT EXEMPLUL D-LUI BOLOJAN ÎN MATERIE DE REALIZĂRI PENTRU COMUNITATE?!!?UNDE VĂ ESTE OMENIA?!!CINE NU E OM ACUM?!?
Supărarea și frustrarea de a nu mai fi dorit in prima linie a PNL Bihor a transformat-o pe d-na Varga in pittbull-ul de serviciu al PMP.Pana nu demult Dna Lucia Varga ne explica prin Bihor ce fel de politică toxică promovează PDL istii lui Băsescu iar acum ce să vezi, pentru oferta politică de a ocupa locul unu la camera deputaților ,ne facem frate și cu dracu nu Dna Lucia?!??
Postat 29 Octombrie 2020, 15:47 de User anonimizat
poate te d abase din partid cu prostiile pe care le debitezi...
si oare ce partid ce te mai accepta, defapt solutii vei gasi ca doar politica e o c.u.r.v.a. si are nevoie de oameni potriviti
Postat 29 Octombrie 2020, 12:05 de Traian
Model de ,,omenie,,
Da, desigur, doamna respectivă fiind într-o perioadă mai mare peste pădurile națiunii, a dezvoltat un asemenea model de ,,omenie,, față de jaful de la Dobresti, unde David Alin zis Gulescu a ras toată zona de păduri. Oare cat costă astfel de modele de,,omenie,,.
Postat 29 Octombrie 2020, 11:30 de mechanic
Fiți OM
Dl Bolojan fiți OM și angajați la CJ pe cei care rămân fără locuri de munca din pricina pandemiei și dați-le pomana măcar un salariut de 2000€ și ceva prime,trebuie sa găsiți posturi unu umple ștampila,unu verifica pixurile,unu tine loc la altu când nu are chef sa vina la “munca”,sau sa stea la cafea,sunt locuri Dl Bolojan cum sa nu fie nevoie de așa ceva.
Postat 29 Octombrie 2020, 05:39 de ProCivilizatie
Luci, pa limba ta ce....
Luci, pa limba ta ce inseamna sa fii om? Sa platesti din truda si munca mea o gasca de putori incompetente de dragul psd-alde-udmr? Uite ca sa nu fiu rau sunt de acord sa-i pastreze dar sa-i platesti tu si gasca ta, OK? Ma scoti pe mine din ecuatia platitorului si platesti tu! E bine asa? asstept raspuns Lucica! Luci, stii tu cati din privat au ramas in pandemie fara slujbe? Dar bugetari si din aia care stau la stat? Ia zi ca sunt curios ce stii!
Postat 28 Octombrie 2020, 23:58 de scortosul
Nu-i bai
Bolojan nu permite training in Maldive pe bani publici, dar nici vânătoare de elefanți pe bani publici, unde poți să-ți iei tot familionu si rudele apropiate si câțiva vecini. La munca trantorilor sau taraturi care sunteți.
Postat 28 Octombrie 2020, 22:57 de Sandu2100
3-30-3000-5000 ?
consiliul judetean are realizari in ultimii 30 de ani cat sa justifice activitatea a 3 angajati! maxim! despre ce vorbim? multi si prosti. dar bine platiti. cand am citit ca sefii din primarie au salarii de 3000 euro net... parca se aduna si mai mult amar in pahar... la judet cat or avea? 5000?
Postat 28 Octombrie 2020, 21:31 de scotianu
Asa trebuie...
... sa procedeze cum procedeaza, daca vrea sa fie om. Bataia de joc la care a fost supus bugetul tarii prin liberalizarea salarizarii bugetarilor dupa bunul lor plac, asa cum a decis PSD, trebuie sa inceteze. Cei care produc bugetul, adica firmele private, isi platesc salariatii, vorba lui nenea Iancu, dupa bugetul lor sarman, iar veniturile pe care societatile private le asigura bugetului de stat sunt bataia de joc al bugetarilor. Aceasta situatie este facuta de oameni de omenoie, doamna Varga!? Eu cred ca nu.
Postat 28 Octombrie 2020, 21:18 de marginan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON