URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2017, 15:45

Liber la traseişti: preşedintele ALDE Bihor, Traian Bodea, vrea „primenirea” cu „practicieni” veniţi din PNL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

ALDE Bihor primeşte cu braţele deschise toţi PNL-iştii care vor să facă parte dintr-un partid aflat la putere. Preşedintele organizaţiei judeţene, Traian Bodea, a dat semnalul că trădătorii din PNL vor fi bine primiţi în partidul lui Tăriceanu, între cei care deja şi-au negociat căţărarea în formaţiunea aflată alături de PSD la guvernare numărându-se deja fosta deputată PD Ionela Bruchental, „la pachet” cu cinci primari şi câţiva consilieri locali.

„Trebuie o primenire”

Traian Bodea a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că după „o perioadă de acomodare, de fuziune, între fostul Partid Conservator (n.r. – condus de Dan Voiculescu şi apoi de Daniel Constantin) şi fostul PLR (n.r. – Partidul Liberal Reformator al lui Tăriceanu), considerăm că trebuie să avem o primenire, să cooptăm pe cei care vor să vină spre noi, fie că încă sunt înregimentaţi în alte partide, fie că vor să înceapă să facă politică într-un partid”.

Prezentând calendarul alegerilor interne ce vor avea loc în cadrul ALDE, „de la filialele locale până la Conferinţa Judeţeană”, la o dată ce va fi stabilită pe 14 martie de către Delegaţia Permanentă a organizaţiei Bihor, Bodea a afirmat că există un adevărat entuziasm din partea trădătorilor din PNL pentru a intra în ALDE, numindu-i pe aceştia „practicieni”. „Avem solicitări din partea unor practicieni, care fac politică, să se înroleze în ALDE, inclusiv primari, viceprimari, consilieri locali sau alţi oameni care au activat în altă formaţiune”, a spus Bodea.

„Vrem o reformă şi un suflu nou, de aceea vrem să cooptăm forţe noi. Consider că este nevoie de o primenire, de o întărire a ALDE Bihor”, a mai spus şeful organizaţiei, adăugând că face un apel şi „la cei din mediul privat” deoarece „chiar vreau să vină alături de noi şi oameni care nu au mai făcut politică”.

Directivă de la centru

În condiţiile în care BIHOREANUL a aflat că marţi seară Bodea a şi prezentat-o în partid pe fosta deputată PD Ionela Bruchental, fină a fostului ministru Vasile Blaga, ca nouă „achiziţie”, bună să îndeplinească în ALDE Bihor chiar funcţia de prim-vicepreşedinte, ceea ce a determinat membri ceva mai vechi ai formaţiunii să-şi exprime opoziţia, reporterul l-a îndemnat pe şeful organizaţiei să relateze episodul. Bodea a confirmat desfăşurarea sa, precizând că în ciuda acestei opoziţii va continua să încurajeze „înrolarea” traseiştilor, cu atât mai mult cu cât aceasta este o dorinţă a conducerii centrale.

„Am avut o discuţie destul de avansată cu doamna Bruchental şi nu numai, de a ni se adresa nouă ca formaţiune politică. Au fost discuţii mai neconstructive în organizaţie faţă de cei care doresc să vină lângă noi, dar acest lucru nu înseamnă că ne blocăm aici, că închidem uşile partidului. Nu. ALDE Bihor va creşte, are uşile deschise pentru toţi cei care vor să ni se alăture, aceasta este atât dorinţa conducerii centrale, cât şi a conducerii locale, şi bineînţeles eu felicit că oameni ca doamna Bruchental şi primari din zona respectivă vor să se alăture ALDE, şi o vor face cu siguranţă”.

O nouă perversiune: cu carnetul în PNL, cu acţiunea la ALDE

În aceeaşi ordine de idei, preşedintele ALDE Bihor a precizat că fosta deputată PD va aduce în noul partid cinci primari din zona sa, Beiuş-Ştei, fără a preciza dacă aceştia sunt din fostul PDL sau din vechiul PNL, unde încă Bruchental „prestează”.

Întrebat de BIHOREANUL cum vor putea să devină respectivii trădători membri ai unui partid după ce şi-au obţinut funcţiile în numele altui partid, deoarece legea sancţionează traseismul cu pierderea funcţiilor alese, Bodea a dat de înţeles că traseiştii vor continua, de fapt, să rămână membri ai PNL, dar vor activa în folosul ALDE, urmând să-şi certifice noua apartenenţă mai târziu, în pragul viitoarelor alegeri locale, când nu mai riscă nimic.

„Legal ei nu pot trece la alt partid... Ei vor activa în cadrul ALDE în limita în care le va permite timpul, pentru că în primul rând ei se vor ocupa de administraţie, şi bineînţeles rămâne la latitudinea lor dacă şi când vor face pasul spre ALDE”, a spus Bodea.

S-ar bucura şi de Popa, şi de Lucia Varga

În condiţiile în care, la fel ca în preajma alegerilor locale şi a celor parlamentare, se vehiculează zvonul că ar fi interesaţi să adere la ALDE inclusiv senatorul PNL Cornel Popa şi fosta deputată Lucia Varga, BIHOREANUL l-a chestionat pe şeful ALDE Bihor şi despre aceştia.

„Nu ştiu acest lucru”, a răspuns Bodea, adăugând însă că „sincer să fiu, eu m-aş bucura şi eu îi aştept”, deoarece „consider că noi suntem adevăratul partid liberal. Dar nu doresc să mă bag eu în farmacia lor şi îi respect, şi pe dl Popa, şi pe dna Varga”.

„Eu m-aş bucura ca cei mai mulţi care doresc să plece din PNL să ni se alăture nouă, nu altor formaţiuni”, a mai spus Bodea, referindu-se la ipoteza că ar exista şi PNL-işti interesaţi să intre direct în PSD, care controlează guvernarea, fără a se mai „încurca” cu o formaţiune mică, precum este ALDE.

Corcheş, secretar de stat

În altă ordine de idei, întrebat ce funcţie va primi Dorin Corcheş după ce a demisionat din Consiliul Judeţean tocmai ca să promoveze la Bucureşti, preşedintele ALDE Bihor a răspuns că acesta va fi secretar de stat. La ce minister, însă, nu se ştie nici acum, întrucât negocierile nu s-au încheiat, a precizat Traian Bodea.

„Va fi secretar de stat, sunt vreo trei variante, la Ministerul Mediului, la Ministerul Agriculturii şi la încă unul. Va apărea decizia în Monitoriul Oficial şi vom vedea. Încă se negociază”, a spus şeful ALDE.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Care liberali, ca vor la ALDE numai rudele si afinii lui Vasile Blaga, zis Buldogul?
Mercenarii de la PD, care s-au spart in figuri de slabi ce sunt pe partea politica, se grabesc sa distruga si ALDE!
Postat 01 Martie 2017, 21:25 de WinDos
Nici bodea nu'i mai bun , degeaba se da el "marele corect"
O mizerie de "partida" si acest alde, ca cum liderul local si national !!! O adunatura de hoti , mincinosi, demagogi cu scoli facute la batranete la FF, imogagatiti de la buget' miseii zilei de azi adulmecatori de ciolane !!!!! alde-psd = mizerie haznala !!!!!
Postat 01 Martie 2017, 18:57 de scortosul
Cam are dreptate...
La ce haos si degringolada este in pnl, o sa pescuiasca multi penali! Sefii si potentialii sefi isi implanta şişurile in spate unii altora precum mardeiaşii de Obor, de care nu se deosebesc decat prin hainele de firma. Ce a mai ramas azi din pnl poate sa adere foarte bine si la alde si la psd, au acelasi fond genetic, hotia, marsavia, fostele si actualele structuri.
Postat 01 Martie 2017, 16:15 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON