URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Decembrie 2016, 14:51

Care pe care: Exilată la Constanţa şi rămasă fără mandat, Lucia Varga îi cere „dictatorului” Bolojan demisia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucia Varga se întoarce! La două luni după ce PNL Bihor, sub conducerea lui Ilie Bolojan, i-a refuzat candidatura la cel de-al patrulea mandat în judeţ, ceea ce a obligat-o să-şi rezolve un loc pe listele PNL în judeţul Constanţa, pe poziţia a doua, dar eşuând în obţinerea mandatului, Varga a dat publicităţii, joi, o scrisoare deschisă extrem de violentă la adresa preşedintelui interimar al PNL Bihor, pe care îl acuză că a pierdut ruşinos alegerile, precum şi că a înlocuit vechea democraţie din partid cu dictatura.

Să plece dictatorul!

„Ilie Bolojan, preşedintele interimar al  PNL Bihor, a venit ieri în fața presei, cu explicații și scuze în loc să anunțe o demisie de onoare. Deși PNL Bihor a pierdut rușinos alegerile parlamentare din 11 decembrie, nu vedem nicio persoană, care să își asume responsabilitatea pentru acest eșec. Ba mai mult, vedem cum actuala conducere spune că PNL Bihor este o filiala performantă, sfidând bunul simț și arătând o accentuată indiferenţă faţă de evidenţa politică actuală”, spune Lucia Varga în comunicatul intitulat „Conducerea PNL Bihor se ascunde de responsabilitatea eşecului la alegerile parlamentare”.

Varga îl acuză pe Bolojan că şi-a însuşit fraudulos funcţia de preşedinte al PNL Bihor, profitând că o avea pe cea de secretar general al partidului, iar ulterior a rezolvat alegerea unui Birou Judeţean care să-i aprobe politicile: „În calitate de Secretar General al PNL, dl Ilie Bolojan și-a făcut cadou președinția filialei PNL Bihor, imediat după alegerele locale, iar în spiritul “democratic” care-l caraterizează, Ilie Bolojan și-a făcut un Birou Politic Județean, după cum a vrut dumnealui, îndepărtându-i pe liberalii incomozi în detrimentul unora care să ridice mana și care să nu comenteze deciziile propuse de dânsul”.

De asemenea, Varga susţine că Bolojan „a înlocuit democrația din partid cu dictatura”, deoarece „a făcut personal nominalizarile pentru Senat și Camera Deputaților după bunul lui plac, fără a exista o competiţie care să asigure egalitatea de șanse colegilor care și-au depus candidaturile pentru funcția de parlamentar”, evitând să arate că Biroul Politic a fost ales ca urmare a unificării vechiului PNL şi fostului PDL, iar membrii acestuia au fost cei care au votat lista de candidaţi a PNL Bihor.

„Acum vedem rezultatele proaste, fără precedent pentru PNL Bihor, și consider că se impune urgent ca dl Ilie Bolojan să își depună demisia de onoare din funcția de Președinte PNL Bihor. Și sper ca acest cuvânt, onoare, să nu fie unul necunoscut de dl Bolojan”, mai spune Varga, completând că Bolojan, „de dragul funcţiei, vrea să continue același mod de a face politică în interiorul partidului și în afara lui”, iar acest lucru „ar însemna  slăbirea și decredibilizarea în continuare a principalului partid de dreapta din Bihor”.

Varga afirmă că „sub vechea conducere (n.r. – a lui Cornel Popa, faţă de care era apropiată), PNL Bihor a adus prosperitate judeţului”, în timp ce „sub conducerea dlui Bolojan nicio primarie liberală nu are nici măcar o posibilitate de dialog cu actuala conducere a Consiliului Județean Bihor”.

În finalul scrisorii deschise, Varga consideră că „singura soluție pentru PNL Bihor este revenirea la valorile liberale care caracterizau aceasta organizație: democrație, meritocrație și egalitate de șanse”, ceea ce înseamnă, concret, că „trebuie să impunem o conducere  interimară formată din oameni care nu s-au compromis, din oameni, care care au demonstrat performanţă electorală și care să asigure organizarea în maxim 2 luni a alegerilor interne în fiecare organizație locală și la nivel de filială”. În caz contrar, spune Varga, „tot ce am construit timp de ani de zile se poate nărui în foarte scurt timp”.

Varga nu demisionează

Telefonic, Lucia Varga a declarat BIHOREANULUI că nu a reuşit să obţină un nou mandat de deputat în Constanţa, deşi a candidat pe poziţia a doua, dar cu toate acestea nu vrea să demisioneze din funcţia de vicepreşedinte al PNL pe care o deţine la nivel naţional. „Nu mă simt vinovată, pentru că am fost singura care le-am spus colegilor, constant, că suntem pe un drum greşit. Vreau să rămân (n.r. – în funcţie) pentru a porni reforma în partid, pentru a ajuta partidul să recâştige încrederea oamenilor”.

Întrebată pe cine ar vedea preluând funcţia de preşedinte interimar al PNL deţinută în prezent de Ilie Bolojan, Varga a afirmat că aceasta „ar fi alegerea primarilor”, dar propunerea sa este „primarul localităţii unde PNL Bihor a obţinut cel mai bun rezultat”. În acest caz, succesorul la şefia PNL Bihor ar urma să fie primarul comunei Vârciorog, Vasile Cociuba, unde localnicii au votat listele liberalilor în proporţie de peste 50%.

Contactat de BIHOREANUL pentru a comenta cererea Luciei Varga, Ilie Bolojan a refuzat, spunând doar: „S-o ajute Dumnezeu şi să-i dea sănătate!”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Partidul Patocrat. Doamna Luci! (V-aş spune varga dar nu v-ar avantaja deloc tremuratul.) Aveţi ocazia să ajungeţi moda din urmă (spre să nu se schimbe între timp) şi să treceţi la matriarhat.
Dacă tot aţi început demersul de a-i reproşa domnului Ilie conduita din partid, măcar faceţi-o profesionist şi cu argumente. Cred că veţi mai rămâne cel puţin 20 de membri până la şedinţa de analiză a activităţii PNL Bihor! Ca să nu vă „execute” pe loc actualul şef, puteţi invoca individual („Cei ce dansaţi cu lupii”) câteva dintre motivele pentru care nu v-au votat foarte mulţi bihoreni (despre care predicatorul galben ar trebui să vă ţină o slujbă): 1. Suprimarea individualismului (de care sunteţi plină) şi a creativităţii (de care oricum, nu daţi dovadă) – ca urmare, s-o invoce alt membru PNL; 2. Sărăcirea valorilor artistice (inginereşti, în cazul dumneavoastră) – aici n-aveţi şanse fiind mecanic(ă) ca şi el; 3. Sărăcirea valorilor morale (pe care le puteţi doar ghici); 4. O structură politică bazată pe interes propriu şi supremaţie (acesta ar putea fi punctul dumneavoastră forte dacă nu tocmai asta aţi contesta); 5. Ideologie fanatică, aparent legitimă şi democratică, ce îmbracă în esenţă forma coruptă a ideologiei partidului, iar ca formă prezintă paşaport valabil şi viabil, acţionând în teritorii cu forţa calului troian, ideologie care in fond este pervertită într-o formă patologică ce poartă foarte puţine asemănări de substanţă comparativ cu originalul doctrinei; 6. Intoleranţă şi suspiciune faţă de oricine este diferit sau care nu este de acord cu partidul. 7. Control centralizat (devenit acum – localizat); 8. Corupţia răspândită la toate nivelele şi în toate structurile partidului; 9. Activităţi secrete în interiorul partidului, fără transparenţă, continuă supraveghere a membrilor prin diverse metode. (În contrast, într-un partid sănătos, activitatea ar fi transparentă şi nu ar lipsi respectul pentru viaţa privată a fiecărui membru); 10. Preşedinte paranoic şi reacţionar; 11. Statut arbitrar, abuziv şi inflexibil; 12. Zilnic, din viaţa membrilor de partid, este redusă / eliminată puterea luării deciziilor; 13. Atitudine ipocrită şi plină de dispreţ demonstrate prin însăşi acţiunile clasei conducătoare, faţă de idealurile care pretind că le urmează şi faţă de membrii care pretind că-i reprezintă; 14. Controlul total al mass-mediei, dominată puternic de propagandă; 15. Inegalitate extremă între şefi şi membri simpli; 16. Utilizarea continuă şi endemică în faţa cetăţenilor a motivelor privitoare la psihologia corupţiei prin: gândire conversivă, falsă şi dublă; 17. Instituirea regulei prin forţă şi/sau teamă de forţa represivă a partidului; 18. Oamenii sunt consideraţi „resurse” ce trebuiesc exploatate (iată de unde se naşte termenul de „resurse umane”), mai degrabă decât indivizi cu valori umane intrinseci (nu e cazul dumneavoastră); 19. Diviziunea socială a muncii (arbitrară) a membrilor de partid care generează conflicte între aceştia (aici, repartiţia aleatoare v-ar putea face mari surprize). 20. Mai puneţi un motiv şi dumneavoastră, ca să puteţi conduce ostilităţile justificat. (Şi restul partidelor ar trebui să facă acelaşi lucru, însă unele au câştigat alegerile şi din acest motiv îşi permit să mai amâne analiza).
Postat 16 Decembrie 2016, 17:25 de eutanasiu
mda...
Nu va faceti probleme doamna, va pune cineva la vreo Directie nou infiintata extrem de complicata si importanta, luati acolo un 5-6000 de lei lunar pentru munca grea si peste 4 ani reveniti in forta. Curaj!
Postat 16 Decembrie 2016, 15:45 de seth
Felicitari..
...doamna Varga,aveti perfecta dreptate!
Postat 16 Decembrie 2016, 14:00 de grigore
Bolojan Ilie Pavlov şi câinele lui dungat.
Gra(e)ţioasa doamnă Varga, lucea dacă ar fi tăcut. Dacă doamna şi-ar face un peeling ar avea remuşcări descoperind că nu diferă cu nimic de cel pe care îl acuză. La trei zile (după script_uri), când a devenit sigură că nu „prinde” un loc la stat, ne anunţă oficial că Bolojan a pierdut alegerile. Ca urmare, îl declară nul. Dacă în vară striga pe oriunde apuca: „Stima nostră şi mândria, Bolovanu, România!”, din toamnă s-a supărat (singură) când şeful nu a mai fost dispus să-i cauţioneze menopauza. Ne mai spune că, Bolojan nu e creţ dar, scoate raţa din coteţ! Un fel de evaziune politică. Peelingul profesional îi găseşte identici pe cei doi şi la acest capitol. Mecanici amândoi. Limba română o folosesc pe post de manivelă. Nu vi se pare că o sfidaţi (limba, cu gravitaţia nu aţi reuşit), când afirmaţi despre Ilie că „…sfidând bunul simț și arătând o accentuată indiferenţă faţă de evidenţa politică actuală”? Accentuaţi „puţin” (şi eu pot să scriu cum vorbiţi dumneavoastră) blondul! Faceţi-vă doamnă o intarsie! Aveţi grijă să nu confundaţi procedeul cu piercingul, deşi unul în limbă, v-ar avantaja probabil. Păreţi decisă să nu mai reacţionaţi la BECuleţ şi să treceţi în rândul medicilor, că doctor parcă sunteţi deja. Când reflexia luminii din chelia lui Bolojan v-a descoperit pentru prima oară, aţi găsit şi ciolanul. Când LED-ul albastru-verzui, bascula precum cele din bordul Daciilor înainte de `89, aţi muşcat vaca în loc să beţi laptele la MM şi P. Din câte am înţeles, la Hidroelectrica a fost invers. Aţi „aprins” becul ca să vadă ăia osul. Oricât doriţi să ajungeţi la între-rupător, mi se pare că nu corespundeţi nici postului de aportor. Având în vedere dungile, aduceţi mai mult cu preferaţii lui Ţiriac. Delirul care cuprinde elementele principale- introducere, cuprins şi încheiere – aş spune că poate fi provocat de băutură. Gradul de ipocrizie seamănă cu gradul de alcoolemie. Beţie, ce mai! PNL 30%. Săniuţa, cum ar veni. Plasarea duşmanului interior în afara partidului, este actul fondator al organizaţiei condusă Grav de il. De la distanţa cuvenită de la care doamna scrie deschis, opera reuşeşte să dezinformeze chiar mai mult decât dacă ar conţine informaţii. Doar cei ce nu vor (mă refer aici la procurorii care acum sunt mai preocupaţi de posturi – adică funcţii – şi de porci) nu recunosc definiţia traficului de influenţă. Le-o/I-o fi picat la examen fix (pentru) subiectul ăsta. Pe procurori. După părerea mea, acum că aţi şi scris şi semnat, ar trebui să fiţi condamnată pentru tăinuire şi, implicit, pentru favorizarea făptuitorului Ilici. Bolojan din cântăreţ la vioara întâi, a ajuns cântăreţ la toacă (tocător- la baptişti).
Postat 16 Decembrie 2016, 00:26 de eutanasiu
Daca intri in tarate, te mananca porcii!
Cata vreme legile sunt facute sa poata fi interpretate prin licitatie, abuzurile de toate felurile vor continua. Fie pe plan local, fie la nivel national. In acest sens nici un partid nu poate sa se scuze. Fiecare a facut parte dintr-o majoritate parlamentara ce putea schimba situatia. Mai cu seama PSD-ul. Asa ca, nu va amagiti ca sa nu fiti dezamagiti!
Postat 15 Decembrie 2016, 22:15 de User anonimizat
NUANTE
@ pinonel: Te rog, TDS, nu tsd ! Sigur poti ! Dragnea nu a fost condamnat pentru omor, talharie, viol, constituire de grup infractional organizat ! A fost condamnat pentru niste SMS-uri, de-astea ! Eu nu am condamnare penala dar ce mi-am luat-o pe civil nu vrei sa stii ! Multi juristi, foarte multi, cunoscand speta, mi-au dat dreptate 100% ! Si, ce era sa fac? Daca mergeam la ICCJ riscam plata unor cheltuieli de judecata de chiar 10.000 euro ! M-am oprit ! Bolojan mi-a dat dreptate pana la data de 09.09.2013 ! Stiu ce l-a rasucit ! Stiu numele persoanelor care l-au rasucit ! Raman cu ele...Nu pot proba ! NU AM CUM ! Asta e ! Cica suntem STAT DE DREPT ! Nu suntem ! Dar si eu a trebuit sa ma prefac si sa zic: DA !Deci de-asta spun...evident ca acea condamnare penala in carca lui Dragnea chiar exista ! In opinia mea NU ESTE JUSTA !
Postat 15 Decembrie 2016, 21:27 de TDS
@
Ma bag si eu in vorba... scriam candva, prin primavara parca, despre conducerea Primariei Oradea tot timpul impotriva curentului national (minus primele cinci luni ale administratiei Bolojan). Iarasi s-a intamplat! Era clar dupa scorul din vara, cand s-a votat in principiu omul nu partidul, ca PNL-ul o va lua in toamna in freza. Recunosc, nu m-am asteptat la asemenea urecheala! Bine ca la CJB e PSD-ul ca altfel era jale. @TSD, eu zic sa nu-ti faci sperante desarte. PSD-ul o sa ne dezamageasca. Partea buna e ca sunt sigur ca o sa dezamageasca mai putin decat PNL-ul. Coana Lucica zice bine, mi-a scos vorbele din gura!
Postat 15 Decembrie 2016, 20:54 de Kid
@tsd, pudicule!
Tu nu esti conectat la (ne)realitatile mass-mediei?! Esti facut in toate felurile prin metode ,,se zvoneste" sau ,,din surse care vor sa-si pastreze anonimatul". Prin aceste ,,procedee", mercenari fara rusine si fara cea mai mica dovada desfiinteaza pe oricine. De acord, @eutanasiu este cel mai bun. Cu psd-ul, ce sa spun... Ce poti spune despre o adunatura de puscariabili manati de un vataf condamnat definitiv care, culmea! se vrea si premier... Peneleii nu-s cu nimic mai buni int-ale furatului, poate mi timizi, dar se trateaza la greu. P.S. Daca tot e moda cu post script, ceva pt. tine dar si pt. amicul nostru, @moderatorul: ,,CEDO a statuat că autorităţile statului trebuie să tolereze critica, chiar şi atunci când aceasta este considerată provocatoare sau insultătoare (cauza Ozgur Gundem c. Turciei, hotărârea din 16 martie 2000, parag. 60)." Asa ca, pudicule, da-i drumul daca ai ceva de zis!
Postat 15 Decembrie 2016, 20:52 de pinonel
TOT SE VA INTAMPLA era TITLUL
@pinonel: Pe aproape ! Dar ce mai conteaza...Melodia se numeste " Va veni o clipa " iar primul vers suna asa: " Va veni o clipa CAND VEI REGRETA..."...Ce am vrut sa subliniez cu asta ? Ca Ilie Gavril Bolojan a gresit MULT ! Prea MULT ! Ca orice om am tras spuza in primul rand pe...turta mea! Teoretic ma mir de ce pana in 2013 BIG a corect si mi-a dat dreptate ! Dupa s-a rasucit ! Stiu de ce ! Nu pot scrie pentru ca nu am probe scrise ! Dar il asigur pe BIG ca lupta continua ! PS: Adio Filip ! Vezi-ti de centrul istoric ( oricum distrus de BIG) ! Dormi in pace, primar BLAND ! PS2: eu cred ca cel mai bun dintre noi e eutanasiu ! Poate stie el ce fumeaza PS3: Fereasca al de sus sa fiu dezamagit de PSD
Postat 15 Decembrie 2016, 20:10 de TDS
ca tot veni vorba de PUPINCURISTI;;;
poate se baga ORGANILI in pagina 'oradea sintem noi' unde se practica un cult desantat pentru sustinerea 'primarului Bolo Jean' . mai concert de unde vin banisorii pentru plata unei *** leberale pre nume bogdan belea covschi..
Postat 15 Decembrie 2016, 19:41 de Aghaurr
ROBUL lui Dumnezeu a demisionat!
Sfântul Ilie şi arhanghelul Gavril?
Postat 15 Decembrie 2016, 19:31 de eutanasiu
he, he, he ! Adu-ti aminte, @tsd !
Articol din (e)bihoreanul din 08 Noiembrie 2016, 22:30 cu titlul ,,PNL Bihor şi-a lansat candidaţii la alegerile parlamentare. Bolojan: Vrem un scor de 45%." Atunci ai fost jignit de niste d*bit*ci cu ,,binecuvantarea" moderatorului. Totul a pornit de la niste melodii. Tu ai ales " Tot se va întâmpla" compozitor Paul Urmuzescu, interpretă Margareta Pâslaru eu Tudor Gheorghe ,,Ce chin, ce dor, ce jale". Speram sa devina hitul iernii la pnl. Am nimerit amandoi! P.S. Observ ca boala primarului nu-i de ieri, de azi si s-a instalat incet-incet. El e precum ceausescu, vede lumea prin ochii pupincuristilor de care s-a inconjurat. Auzi ce visa el, 45%!!! @tsd, tu esti mai informat, stii ce fumeaza? E marfa, nu junk!
Postat 15 Decembrie 2016, 18:41 de pinonel
Doamna Varga
este cunoscuta de romani ca si ministru al Padurilor si Apelor , unde a facut o treaba buna . Bolo Jean este cunoscut ca ala care creste impozitele si mai ales DISTRUGATORUL DEALULUI CIUPERCA. HAI JET , BOLO JEAN.
Postat 15 Decembrie 2016, 18:27 de Aghaurr
Frumos...
ce frumos...ce-mi place...
Postat 15 Decembrie 2016, 17:51 de Tinas
care pe care
Lucica draga, te duci si tu frumos la meserie. Pe Bolojan il asteapta DNA!
Postat 15 Decembrie 2016, 17:09 de andreimagheru
NE-AM SATURAT!!!
LUCICOOOOOOOOOO, NU NE MAI TREBUIE EXPERIENTZA DUMITALE!!!! SA VINA SI TINERII CA AU MAI MULTA PUTERE, IS MAI VANJOSI!!!!
Postat 15 Decembrie 2016, 16:00 de ADINA
Exilata
Nu cunosc nicio realizare a exilatei Lucia Varga, nici ca parlamentar, nici ca ministru. N-a facut nimic, nici pentru Oradea, nici pentru Bihor, nici pentru tara. Pe cand ce a facut Bolojan se vede si de pe Statia orbitala internationala ! Mult tupeu are Lucica!
Postat 15 Decembrie 2016, 15:43 de User anonimizat
cum de unii, odata parlamentari ajunsi, nu mai pot renunta....
insists si insista si insista CA LI SE CUVINE!!! IA MAI LASATI SI PE ALTII....
Postat 15 Decembrie 2016, 15:33 de ADINA
VISUL UNEI NOPȚI DE IARNĂ
Întărâtă-i drace, că și mie îmi place !
Postat 15 Decembrie 2016, 15:21 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON