URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Bizar

Din cauza unei boli rare, o tânără are doar 27 de kilograme!
Magazin
Chiar dacă mănâncă până la 8.000 de calorii pe zi, Lizzie Velasquez, o tânără în vârstă de 21 de ani din Texas are aproape 0% grăsime în corp, din cauza unui sindrom care provoacă pierderea grăsimii şi îmbătrânirea prematură.
28 Iunie 2010, 18:04
Prima pisică 'bionică' din lume
Magazin
Oscar, un motan din Marea Britanie poate să meargă din nou după ce, în urma unei intervenţii chirurgicale, a primit lăbuţe artificiale.
27 Iunie 2010, 18:17
Trăieşte fără o parte din craniu
Magazin
Un adolescent din Marea Britanie a rămas fără o parte mare din craniu după ce a fost lovit cu un ciocan peste cap de un grup de necunoscuţi. Medicii au fost nevoiţi să-i taie din craniu pentru a-i salva viaţa, însă, acesta a rămas cu o gaură în cap.
24 Iunie 2010, 17:15
Ploaie cu broaşte într-un orăşel din Ungaria (VIDEO)
Bihoreanul TV
Oamenii surprinşi pe stradă de vijelie, în oraşul Rákóczifalva s-au trezit că din cer cad nu doar tone de apă ci şi o grămadă de broscuţe. Vezi cum explică specialiştii fenomenul.
23 Iunie 2010, 00:47
Fetiţa de 56 de centimetri: la doi ani e cea mai mică din lume (FOTO)
Magazin
Charlotte Garside are 2 ani şi adoră să se joace cu păpuşile, doar că la cei 56 de centimentri pe care îi are, jucăriile sunt mai înalte decât ea. Fetiţa este din Marea Britanie şi suferă de o formă rară de nanism.
22 Iunie 2010, 15:51
A fost inventat prezervativul 'cu dinţi' care le apără pe femei de viol
Magazin
Un doctor sud-african a inventat "prezervativul cu dinţi" pentru femei care, potrivit inventatorului, le va ajuta pe potenţialele victime ale violurilor. Produsul este prevăzut cu striaţii asemănătoare unor cârlige şi va fi lansat pe piaţă sub denumirea de Rape-aXe.
21 Iunie 2010, 14:36
Medicii au 'îngheţat' un bebeluş pentru a-i regla bătăile inimii (VIDEO)
Magazin
Caz incredibil în Marea Britanie. Un bebeluş care a suferit o operaţie pe inimă a fost salvat de la moarte după ce medicii i-au coborât temperatura corpului până la 33 de grade şi l-au ţinut aşa timp de 4 zile.
18 Iunie 2010, 14:25
Unice în lume: siamezele care îşi pot citi gândurile
Magazin
Lipite în zona creierului şi conectate în zona vaselor de sânge şi a talamusului, două siameze din Canada au impresionat lumea întreagă pentru că îşi pot citi gândurile.
17 Iunie 2010, 09:24
Şi-a scos la bară fata de 7 ani!
Magazin
După ce i-a injectat botox fiicei de numai 15 ani, britanica Sarah Burge, femeia care deţine recordul mondial pentru cel mai număr de operaţii estice, şochează din nou opinia publică. Mama denaturată îi dă cursuri de dans la bară fetiţei ei de numai 7 ani.
Obligat să se însoare cu o vacă, după ce a violat-o
Magazin
Un indonezian de 18 ani care a violat o vacă a fost obligat de locuitorii satului să se căsătorească cu acest animal.
15 Iunie 2010, 13:26
Îşi încep viaţa sexuală de mici!
Magazin
Fetele de azi ajung la pubertate cu un an mai devreme decât în urmă cu două decenii, mai exact înaintea vârstei de 10 ani, ceea ce scade vârsta la care adolescentele îşi încep viaţa sexuală.
14 Iunie 2010, 20:38
Câinele cu aptitudini de pisici (VIDEO)
Magazin
E un câine şi arată ca atare. Însă nu se comportă ca un câine. Un patruped a impresionat lumea datorită abilităţii cu care se caţără în copaci. Ca o pisică!
12 Iunie 2010, 20:03
A făcut șapte copii cu fiica sa!
Magazin
Un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Brazilia, este acuzat că a avut şapte copii cu fiica sa, pe care a început s-o agreseze sexual de când aceasta avea numai 12 ani.
11 Iunie 2010, 16:41
Chiloţii care îţi salvează viaţa
Magazin
Un nou tip de chiloţi pentru bărbaţi, care se bucură de aceleaşi atribute ca şi celelalte articole similare - confort, rezistenţă şi stil -, dar care în plus poate să salveze vieţi omeneşti, a fost creat de cercetătorii americani.
11 Iunie 2010, 09:31
Românul zburător. Pe gratis!
Magazin
Incredibil dar adevărat: un român a zburat de la Viena la Londra agăţat de trenul de aterizare al unei aeronave. Şi nu a murit!
10 Iunie 2010, 10:52
Radioul fantomă: transmite emisiuni de acum 60 de ani
Magazin
Un aparat radio vechi de peste 70 de ani prinde transmisiuni vechi cu discursurile lui Winston Churchill. Culmea e că ele nu sunt transmise la niciun post, iar aparatul nu e băgat în priză.
10 Iunie 2010, 06:43
Scheme cu... fierul de călcat (VIDEO)
Bihoreanul TV
Un chinez reuşeşte să ducă aproape la perfecţiune arta călcatului, mânuind fierul de călcat ca un adevărat circar.
08 Iunie 2010, 22:08
Recensământ cu surprize: s-a găsit o femeie de 157 de ani
Magazin
Indonezienii au rămas cu gura căscată când Biroul de Statistică al ţării a anunţat că la recensământul ce se află în desfăşurare s-a găsit o femeie în vârstă de 157 de ani.
07 Iunie 2010, 15:56
Destin tragic: la doar 7 ani, arată ca o femeie de 50!
Magazin
Are numai 7 ani şi se află deja la jumătatea vieţii. O fetiţă din Marea Britanie suferă de o boală foarte rară şi îmbătrâneşte de opt ori mai repede. Speranţa de viaţă pentru ea este de numai 13 ani.
07 Iunie 2010, 01:10
Spray-ul care-i face pe bărbaţi să reziste la pat de cinci ori mai mult
Magazin
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California au dorit să vină în ajutorul bărbaţilor care au probleme cu durata actului sexual, creând un spray care îl prelungeşte. Testele au dovedit că acesta are efect, partidele durând de cinci ori mai mult.
05 Iunie 2010, 19:13
S-a deschis primul hotel făcut din deşeuri (VIDEO)
Magazin
În Roma s-a construit primul hotel din gunoaie. Clădirea făcută din deşeuri strânse de pe plajele lumii, în cadrul unei campanii intitulate "Salvaţi plajele", şi-a deschis porţile.
04 Iunie 2010, 17:14
Muzica lui Mozart curăţă canalele din Germania
Magazin
Germanii au găsit o metodă neconvenţională de a curăţa mai repede canalizarea din oraşe. Specialiştii difuzează Mozart în ţevi pentru ca microbii să dispară mai repede.
04 Iunie 2010, 12:42
Concediată pentru că e... prea sexy (FOTO)
Magazin
Debrahlee Lorenzana, în vârstă de 33 de ani, lucra la o sucursală a companiei Citigroup din New York, de unde a fost dată afară din cauza stilului ei vestimentar şi a siluetei. Ea şi-a dat fostul angajator în judecată.
03 Iunie 2010, 18:45
A născut după trei săptămâni de travaliu!
Magazin
O adolescentă din Marea Britanie a dat naştere unui băieţel sănătos după aproape trei săptămâni de travaliu, chiar dacă bebeluşul s-a născut prematur.
03 Iunie 2010, 17:35
Copilul care aduce ploaia
Magazin
Sătenii dintr-o localitate maramureşeană sunt terifiaţi de câteva zile de gândul că un copil din sat ar putea fi posedat. De fiecare dată când el intră într-o încăpere, din tavan începe să plouă.
03 Iunie 2010, 11:39
Au făcut un copil şi apoi au aflat că... sunt fraţi
Magazin
După ce au petrecut ani împreună ca un cuplu, ba mai mult au făcut şi un copil, un cuplu din Irlanda a aflat că de fapt pe ei îi leagă şi altceva: au acelaşi tată.
02 Iunie 2010, 19:21
Căsnicie trainică... cu fosta soacră (VIDEO)
Bihoreanul TV
În timp ce pentru majoritatea bărbaţilor soacra e un adevărat coşmar, pentru un britanic, soacra s-a dovedit iubirea vieţii lui. Britanicul Alan Monk are o căsnicie de 25 de ani cu mama fostei sale soţii!
01 Iunie 2010, 23:28
'Femeia junglei' a fugit din nou dintre oameni
Magazin
O cambodgiană poreclită "femeia junglei", care şi-a petrecut 18 ani din viaţă în sălbăticie, a fugit din nou în junglă, după eforturile eşuate de a se adapta în societate.
30 Mai 2010, 13:57
La 2 ani, un băieţel din Indonezia fumează 40 de ţigări pe zi
Magazin
Ardi Rizal, un băieţel în vârstă de numai 2 ani din Indonezia, a ajuns dependent de nicotină şi fumează 40 de ţigări pe zi. Tatăl său nu se arată deloc îngrijorat de sănătatea copilului, căci micuţul i pare "destul de sănătos".
29 Mai 2010, 19:11
E cea mai tatuată femeie din lume (FOTO)
Magazin
Julia Gnuse, o femeie în vârstă de 55 de ani din California a intrat în Cartea Recordurilor drept "cea mai tatuată femeie din lume". Denumită şi "Illustrated Lady", Julia are tatuaje pe 95% din suprafaţa totală a corpului, realizate pe parcursul a şapte ani.
28 Mai 2010, 15:13
  4 5 6  8  10 11 12  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON