URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Bizar

De 10 ani, în greva foamei
Magazin
O militantă indiană pentru drepturile omului se află de zece ani în greva foamei, împotriva unei legi care sporeşte puterile forţelor armate în nord-estul Indiei, şi are intenţia să continue această acţiune de protest.
04 Noiembrie 2010, 15:47
A căzut de la etajul şapte în braţele unui trecător
Magazin
Minune pe străzile Parisului: o fetiţă de un an şi jumătate a scăpat fără nicio rană după ce a căzut de la etajul 7 al unui bloc în braţele unui trecător.
04 Noiembrie 2010, 08:30
A murit pentru că juca rolul unui motociclist asasin
Magazin
Un actor filipinez a fost împuşcat mortal în timp ce filma în rolul unui asasin mascat care conducea o motocicletă. Acesta a fost omorât de un agent de pază care a crezut că bărbatul este un hoţ.
03 Noiembrie 2010, 12:17
Ştiţi cum face spaţiul? Vă spune NASA! (VIDEO)
Magazin
Ca un cadou de Halloween, NASA a făcut publice cele mai ciudate sunete captate vreodată în Univers. Aşa că pe întreg pământul s-a putut asculta muzica stelelor!
01 Noiembrie 2010, 10:38
Trafic cu mumii: A ascuns rămăşiţele de 700 de ani ale unui copil într-un colet
Magazin
Poliţia boliviană a confiscat mumia unui copil, datând de aproximativ 700 de ani, de origine peruană, care era pe cale să fie expediată prin colet în Franţa. Cel mai probabil în cadrul unui trafic de piese arheologice.
30 Octombrie 2010, 16:48
Călător în timp, surprins într-un film din 1928? (VIDEO)
Magazin
Un producător irlandez de film independent a prezentat ceea ce el crede că este dovada prezenţei unui călător în timp într-o scenă din filmul "Circul" al lui Charlie Chaplin, realizat în 1928.
29 Octombrie 2010, 11:44
NASA vrea să trimită oameni pe Marte şi să-i lase acolo
Magazin
Agenţia Spaţială Americană lucrează la un proiect extrem de îndrăzneţ, vizând înfiinţarea pe Marte a unor colonii umane.
29 Octombrie 2010, 08:57
Maimuţele care strănută când plouă
Magazin
O nouă specie de maimuţă cu nasul cârn care strănută de fiecare dată când plouă a fost descoperită în pădurile himalayane din Burma.
28 Octombrie 2010, 10:13
O chinezoaică se mărită cu ea însăşi
Magazin
O tânără din China a decis să se ia singură de nevastă, sătulă să-şi caute bărbatul ideal şi mai ales pentru a scăpa de gura rudelor care o chestionau despre o posibilă nuntă. Mireasa şi-a cumpărat deja rochie şi a închiriat o sală de petreceri.
27 Octombrie 2010, 09:45
Îngrăşate cu forţa, conform tradiţiei
Magazin
În Mauritania, unde obezitatea este un criteriu de frumuseţe la femei, conform tradiţiei, fetele sunt hrănite şi îngrăşate încă din fragedă copilărie. Guvernul încearcă astăzi să schimbe mentalităţile şi previne asupra riscurilor asociate obezităţii.
26 Octombrie 2010, 09:02
Căţeii newyorkezi la bal mascat
Magazin
În parcul Tompkins din New York s-a dat startul la Parada de Halloween a câinilor. Sute de patrupede costumate de stăpânii lor au defilat, care mai de care mai gătit şi mai aranjat.
25 Octombrie 2010, 09:12
11 oameni s-au aruncat de la etaj speriaţi că li s-a arătat Diavolul
Magazin
11 oameni, parte a aceleaşi familii, s-au aruncat de la etaj, iar un copil de patru luni a murit în incident. Oamenii se aruncaseră speriaţi că l-au văzut pe Diavol, însă arătarea s-a dovedit a fi un membru al familiei care vroia să-i sperie.
24 Octombrie 2010, 19:21
Vrea sperma soţului său mort pentru a-şi întemeia o familie
Magazin
O văduvă care locuieşte în Manhattan, New York vrea să obţină sperma soţului care s-a sinucis pentru a-i îndeplini visul de a avea o familie. Copilul ar urma să fie conceput cu ajutorul unei mame surogat.
23 Octombrie 2010, 00:29
Barbie de 300.000 de dolari!
Magazin
O păpuşă Barbie care poartă la gât un colier cu diamante a fost vândută pentru 302.500 de dolari, o sumă record, la o licitaţie care a avut loc la New York.
21 Octombrie 2010, 16:38
Cea mai lungă pisică din lume
Magazin
Stewie, o pisică americană de 5 ani, rasa Maine Coon, lungă de un metru şi jumătate, a bătut recordul mondial ca fiind cea mai lungă pisică domestică.
21 Octombrie 2010, 07:44
A primit o factură de curent de un miliard de dolari
Magazin
O femeie din Statele Unite a tras o spaimă serioasă după ce factura la energie electrică pe ultima lună era de peste un miliard de dolari.
20 Octombrie 2010, 08:57
Şi-a donat toată averea pentru că banii îl făceau nefericit
Magazin
Un milionar din Austria a renunţat la averea sa pentru că era nefericit. Karl Rabeder, în vârstă de 48 de ani, a decis că nu mai vrea să trăiască în lux şi şi-a donat tot ce avea pe numele său.
19 Octombrie 2010, 09:10
A condus 1.000 de kilometri cu spatele
Magazin
Un bărbat din Malaezia a ajuns în Cartea Recordurilor după ce a condus mai bine de 1.000 de kilometri cu spatele. Omul a realizat performanţa pe şosea, cu viteză între 50 şi 60 de kilometri pe oră, cu aprobarea poliţiei rutiere.
18 Octombrie 2010, 14:40
Casa de un miliard de dolari şi telefonul de 5 milioane de lire sterline! Merită?
Magazin
De curând s-a lansat iPhone-ul Diamond Rose, încrustat cu 500 de diamante încrustate şi navigator din diamant roz, care valoarează aproximativ 5 milioane de lire sterline. O sumă exorbitantă valorează şi casa unui bogătaş din Mumbai, care şi-a ridicat un ditamai blocul, estimat pe piaţă la un miliard de dolari.
16 Octombrie 2010, 22:16
Un copil sârb a vorbit engleza peste noapte
Magazin
Pe când avea doar trei ani, Dimitrije Mitrovic din Serbia s-a trezit şi a început brusc să vorbească în limba engleză. De atunci, vorbeşte mai mult în engleză, iar medicii spun că abilitatea câştigată de băiat are o natură autistă.
15 Octombrie 2010, 10:23
Hotel în ţevi de canalizare unde plăteşti cât vrei
Magazin
În Austria s-a deschis primul hotel din lume care are camere individuale în... ţevi de canalizare. Temerarii care au avut ideea le oferă turiştilor posibilitatea de a înnopta într-o astfel de cameră plătind atât cât vor.
14 Octombrie 2010, 08:34
Transformare uluitoare: de la un nas ars la un zâmbet care sfidează Islamul
Magazin
Aisha, de 19 ani, a şocat o lume întreagă când a dezvăluit ce urme i-a lăsat mutilarea făcută de soţul ei: nasul ars cu acid. Acum, tânăra uimeşte din nou, prezentându-şi noua faţă şi noul zâmbet.
Un pianist fără mâini a câştigat "China's Got Talent" (VIDEO)
Magazin
Pianistul chinez fără mâini, Liu Wei, a fost declarat, duminică, câştigătorul concursului de talente "China's Got Talent". Tânărul a impresionat juriul cântând cu picioarele la pian melodia "You're beautiful".
12 Octombrie 2010, 10:26
Săpun fabricat din grăsimea lui Berlusconi, expus în Elveţia
Magazin
Silvio Berlusconi te ajută să ai mâinile curate! Ar fi sloganul potrivit pentru un săpun fabricat din grăsimea extrasă din corpul Premierului Italian. Săpunul va fi expus luna viitoare într-un muzeu elveţian.
11 Octombrie 2010, 02:57
Mii de cecuri trimise către morţi, în planul american de stimulare economică
Magazin
Serviciile fiscale americane au trimis din greşeală peste 70.000 de cecuri, în cadrul planului de stimulare economică, unor contribuabili decedaţi, irosind astfel 18 milioane de dolari, potrivit unui raport.
09 Octombrie 2010, 18:37
A uitat cu cine se mărită... în ziua nunţii
Magazin
O tânără britanică a uitat cu cine se căsătoreşte chiar înaintea ceremoniei, deoarece şi-a pierdut temporar memoria. Femeia a mers pe încredere şi l-a luat pe bărbatul despre care familia îi spunea că e alesul.
08 Octombrie 2010, 12:52
Stoarce lămâi cu sânii! (VIDEO)
Magazin
O asiatică a vrut să demonstreze că sânii ei sunt cei mai mari şi puternici aşa că după ce i-a pus pe cântar şi a arătat că bustul ei este de aproape două kilograme, tânăra a stors o lămâie între sâni.
07 Octombrie 2010, 10:13
Pensionarii americani, fani ai sexului oral
Magazin
Secretele din dormitor ale americanilor au fost dezvăluite. Numărul celor care practică sexul anal s-a dublat în 20 de ani, iar 38% dintre bărbaţii de după 60 de ani fac sex oral, arată Studiul Naţional de Sănătate şi Comportament Sexual.
07 Octombrie 2010, 01:32
400 de britanici, "piese" de domino pentru a bate un record (VIDEO)
Magazin
Sute de britanici s-au aliniat în cel mai mare domino din lume având în spate saltele care le-a atenuat căderea. Astfel, oamenii au stabilit recordul mondial pentru cel mai mare domino cu saltele.
06 Octombrie 2010, 10:52
A mâncat o tarantulă... pentru caritate
Magazin
Directorul unei şcoli din Londra a mâncat o tarantulă dintr-o singură înghiţitură, în prezenţa elevilor în cadrul unor activităţi cu scop caritabil.
05 Octombrie 2010, 15:04
  1 2  4  6 7 8  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON