URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Bizar

În 8 ani, s-a transformat din băiat în fată (FOTO)
Magazin
Un băiat din Statele Unite a trecut printr-o schimbare totală de-a lungul a opt ani. El şi-a transformat corpul dintr-unul de băiat într-un corp de femeie în toată regula.
Primul om infectat cu un virus de calculator
Magazin
Un profesor şi cercetător britanic este primul om care a fost infectat cu un virus de calculator, după ce şi-a implatat în mână un microcip şi a demonstrat că respectivul dispozitiv poate fi virusat.
27 Mai 2010, 09:18
Număr de telefon cu ghinion. Trei posesori au murit în mod brutal
Magazin
Un operator de telefonie din Bulgaria a retras de pe piaţă un număr de telefon, după ce trei dintre posesorii acestuia au murit, doi dintre ei fiind asasinaţi.
26 Mai 2010, 14:25
2010, cel mai călduros an din istorie!
Magazin
Cercetătorii climatici avertizează că 2010 ar putea deveni cel mai călduros an din istoria recentă, după ce înregistrările au indicat faptul că, în perioada ianuarie-aprilie, s-au atins niveluri record ale temperaturii.
25 Mai 2010, 08:59
Super-mamă: are 50 de copii!
Magazin
O braziliancă este fericita mamă a 50 de copii, din care doar 4 sunt ai ei. Propria ei mamă i-a spus că e nebună când a văzut că numărul copiilor adoptaţi e în creştere.
25 Mai 2010, 08:57
O familie a locuit în maşină, timp de opt ani, pentru a nu murdări casa
Magazin
O familie din statul american Florida a trăit în ultimii opt ani în maşina parcată în faţa propriei locuinţe. Şi mai grav e faptul că oamenii şi-au forţat şi fiica să locuiască în aceste condiţii. Totul pentru că mama nu vroia să facă mizerie în casă.
23 Mai 2010, 19:49
Dependent de ţigări la 2 anişori
Magazin
Ardi Rizal, un copil indonezian de 2 ani, a ajuns dependent de ţigări după ce chiar tatăl său i-a pus o ţigară în gură pe când avea doar 18 luni.
22 Mai 2010, 19:54
Hitler în uniformă roz îi scandalizează pe italieni
Magazin
Mai multe afişe de promovare a unei mărci de haine pentru tineri cu Hitler purtând un costum roz i-au scandalizat pe locuitorii oraşului Palermo.
21 Mai 2010, 16:06
Ciocolată-spray, fără calorii
Magazin
Pasionaţii de ciocolată primesc răspuns la rugile lor: ciocolata fără calorii, care se inhalează, se găseşte pe piaţă, în trei arome.
20 Mai 2010, 16:15
Un mafiot a fost eliberat din închisoare pe motiv că e deprimat
Magazin
Un italian responsabil pentru o crimă şocantă, şi anume dizolvarea în acid a fiului unui informator al poliţiei, a fost eliberat din închisoare, unde era condamnat pe viaţă, pe motiv că este deprimat şi că e bolnav de diabet.
20 Mai 2010, 15:06
Şi animalele sunt gay!
Magazin
Albatroşii, pinguinii, lebedele negre, girafele, fluturii, urşii koala, delfinii, caracatiţele: la aceste specii, dar şi la alte peste 1.500, biologii susţin că au întâlnit comportament homosexual!
19 Mai 2010, 19:56
S-a hirotonisit prima femeie-episcop lesbiană
Magazin
Lumea creştină are de-a face cu o premieră controversată. Dioceza episcopală din Los Angeles a hirotonisit prima femeie-episcop care este lesbiană. Mary Douglas Glasspool a fost unsă episcop în faţa a peste 3000 de credincioşi.
17 Mai 2010, 10:12
S-a lansat automatul care vinde aur
Magazin
Nu doar cafeaua se vinde la automat, mai nou şi aurul, mai ales în ţara unde se învârte atâta lume bună. În holul hotelurilor de lux din Emiratele Arabe Unite şi-au făcut apariţia automatele care vând aur.
16 Mai 2010, 20:57
Copil autist, acuzat de terorism din cauza unui desen
Magazin
Un puşti de 14 ani din Atlanta, suferind de autism, este acuzat de terorism, după ce s-a desenat pe el cu o armă întinsă spre o profesoară de-a sa.
15 Mai 2010, 21:00
A înconjurat lumea pe apă, singură, la 16 ani
Magazin
O tânără de 16 ani din Australia a fost întâmpinată cu fast în Sidney, după ce a făcut ocolul lumii, singură, pe un velier.
15 Mai 2010, 20:47
Japonezele îşi pot planta orez în... sutien (FOTO)
Magazin
O firmă celebră de lenjerie intimă a creat sutiene cu încă o utilitate. Este vorba de sutienul în care poate fi plantat orez sau orice altceva, dar şi de sutienul din care se poate servi masa.
13 Mai 2010, 17:59
Virilitate, nu glumă: la 90 de ani, tată a 21 de copii
Magazin
Un indian în vârstă de 90 de ani, cel mai bătrân tată din lume încă din anul 2007, şi-a întrecut propriul record: soţia sa i-a născut cel de-al 21-lea copil.
12 Mai 2010, 12:19
Trăieşte fără să mănânce şi să bea!
Magazin
Un indian în vârstă de 83 de ani, care susţine că nu a mâncat şi nu a băut nimic de şapte decenii, a lăsat mască o comisie de specialişti după ce a supravieţuit 15 zile fără apă şi mâncare într-un experiment medical.
12 Mai 2010, 00:00
Michael Jackson reîncarnat?
Magazin
Voci de pe internet susţin că Michael Jackson este încă în viaţă, "deghizat" în pielea unui supravieţuitor al unui incendiu, pe care Regele pop l-a ajutat cu ani în urmă. Mai mulţi bloggeri susţin că vocea lui Dave Dane seamănă cu cea a megastarului, iar ochii săi şi-au schimbat culoarea.
11 Mai 2010, 11:19
Cea mai scumpă maşină din lume
Magazin
30 de milioane de dolari! Un autoturism Bugatti 57SC Atlantic a devenit cea mai scumpa masina cumparata vreodata. Un muzeu a achizitionat-o pentru aceasta incredibila suma.
11 Mai 2010, 09:32
Fata ce nu îmbătrâneşte: la 17 ani e captivă într-un corp de copil
Magazin
O adolescentă din SUA are 17 ani, însă e "prinsă" într-un corp de copil mic. Fata nu vorbeşte, are încă dinţii de lapte şi se deplasează în continuare cu ajutorul unui cărucior. Oamenii de ştiinţă cred că ADN-ul ei poate oferi indicii importante despre îmbătrânire.
10 Mai 2010, 12:58
Spitalul ce are ca pacienţi broaşte ţestoase
Magazin
Un spital din Florida are deja, sub tratament, 25 de broaşte ţestoase şi le mai aşteaptă pe cele care au căzut victime în urma scufundării unei platforme petroliere din Golful Mexicului.
08 Mai 2010, 19:42
Un politician rus se jură că a fost răpit de extratereștrii
Magazin
Politicianul rus Kirsan Ilyumzhinov a declarat la o televiziune din Rusia că, în 1997, a fost vizitat de extratereștrii îmbrăcați în costume galbene. Mai mult, aceștia l-au dus într-un tur al navei lor spațiale.
07 Mai 2010, 10:22
Delicatesele unui chinez sunt becurile 'crocante'
Magazin
Un chinez, în vârstă de 54 de ani, spune că înfulecă becuri încă de la vârsta de 12 ani, reuşind să înghită până acum 1.500 de asemenea corpuri de iluminat.
06 Mai 2010, 12:18
Primele fotografii cu bărbatul care a suferit un transplant de faţă (FOTO)
Magazin
Spaniolul Rafael, primul om care a suferit un transplant de faţă, a ieşit în public pentru a le mulţumi medicilor care l-au ajutat. Rafael avea o serie de tumori pe faţă din pricina unei boli rare.
05 Mai 2010, 13:03
Şi-a ucis amanta, apoi a plimbat-o cu taxiul la malul mării
Magazin
Un constănţean şi-a ucis amanta cu care se iubea de opt ani, a pus-o moartă pe bancheta din spate a maşinii sale de taxi şi a plimbat-o de la Mangalia la Constanţa.
05 Mai 2010, 08:59
Un neamţ şi-a luat pisica de nevastă (VIDEO)
Magazin
Un bărbat din Germania şi-a regizat o ceremonie de căsătorie pentru el şi pisica lui, după ce a aflat că felina nu mai are mult de trăit.
04 Mai 2010, 16:20
A vrut să-l mănânce pe cel care i-a spus că-i grasă
Magazin
O americancă a fost arestată, după ce a muşcat un bărbat de ureche, retezându-i cu dinţii o parte din aceasta. Se pare că femeia a recurs la acest gest deoarece bărbatul îi spusese că e grasă.
03 Mai 2010, 10:05
Senatorul pedofil: s-a căsătorit cu o fată de 13 ani
Magazin
Un senator din Nigeria, în vârstă de 49 de ani a creat un scandal imens şi s-a trezit cu o anchetă, după ce presa a dezvăluit că s-a căsătorit cu o fată de numai 13 ani.
01 Mai 2010, 19:50
Un tânăr îşi iubeşte bunica şi vrea să facă un copil cu ea
Magazin
"M-am îndrăgostit de bunica mea, vom avea un copil împreună!", a declarat americanul Phil Carter, în vârstă de 26 de ani, care susţine că e de-a dreptul îndrăgostit de bunica lui, Pearl Carter, de 72 de ani şi că urmează să devină părinţi.
01 Mai 2010, 01:09
  5 6 7  9  11 12 13  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON