URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Bizar

Jucării sexuale vechi de 200 de ani
Magazin
Un set de două falusuri din lemn menite să stimuleze sexual femeile, datând din secolul 18, a fost vândut pentru 3.600 de lire sterline, la o licitaţie organizată în Marea Britanie.
29 Martie 2010, 02:17
El e bărbatul cu cel mai mari sâni din lume
Magazin
Chinezul Guo Feng are 53 de ani şi a uimit lumea medicală cu o pereche de sâni demni de o femeie voluptoasă. Bărbatul a ajuns batjocura vecinilor, iar medicii spun că în viaţa lor nu au mai văzut aşa ceva.
27 Martie 2010, 19:21
Profesoară snopită în bătaie de elevi (VIDEO)
Magazin
Mai mulţi elevi de la o şcoală din Siberia i-au dat profesoarei lor o "remarcabilă" lecţie de cruzime. Au bătut-o, au târât-o pe jos şi au postat filmuleţul pe internet. Mai crud e faptul că unii colegi de-ai profesoarei ştiau de bătaie, dar n-au spus niciun cuvânt.
26 Martie 2010, 09:31
Bunică la 29 de ani!
Magazin
Are numai 29 de ani şi este deja...bunică. Este vorba despre o italiancă din Napoli care a devenit de curând cea mai tânără "mamaie" din Europa.
25 Martie 2010, 16:31
Primeşte 9 milioane de dolari de la amanta soţului pentru că i-a stricat căsnicia
Magazin
O soţie părăsită a făcut-o pe amanta soţului său să plătească, la propriu, pentru că i-a stricat căsnicia. Americanca Cynthia Shakelford a câştigat procesul în care a dat-o în judecată pe amantă, pentru 9 milioane de dolari.
24 Martie 2010, 17:18
Sângele lui a salvat 2 milioane de copii
Bizar
Sângele unui australian în vârstă de 74 de ani a salvat până acum vieţile a două milioane de bebeluşi. Asta, fiindcă bărbatul are un tip foarte rar de sânge, din care s-a făcut chiar un vaccin.
24 Martie 2010, 11:24
Parfum cu miros de vagin (VIDEO)
Actual
Pentru nici 40 de euro, o firmă nemţească vinde parfumuri cu miros de vagin. "Vulva Original" este produsul mai multor recoltări de probe biologice de la mai multe zeci de femei.
23 Martie 2010, 12:14
Copiii de 5 ani pot avea permise de conducere
Magazin
Copiii din Amiratele Arabe vor avea voie să ia lecţii de conducere auto într-un nou sat de vacanţă, începând de la 5 ani.
22 Martie 2010, 09:39
Cea mai lungă barbă din lume
Magazin
Un preot sikh a stabilit de două ori la rând recordul pentru cea mai lungă barbă din lume. Podoaba îi măsoară aproape 1,9 metri.
22 Martie 2010, 08:14
Un american şi-a transformat Hummerul în căruţă (VIDEO)
Magazin
Un amercan şi-a transformat Hummerul într-o căruţă, din pasiune, spune el, dar şi pentru a proteja mediul.
21 Martie 2010, 00:14
Cântă la vioară în timpul unei operaţii pe creier! (VIDEO)
Magazin
Roger Frisch, un violonist renumit, cântă la vioară în timpul operaţiei pe creier! Artistul suferă de un tremur al mâinilor, iar pentru că nu ştiau cauza, medicii au vrut să vadă ce se întâmplă în creierul său când cântă!
19 Martie 2010, 15:24
O femeie şi-a deghizat bebeluşul în dictatorii secolului XX (FOTO)
Magazin
O artistă din Danemarca şi-a îmbrăcat bebeluşul în costume asemănătoare cu cele ale celor unor dictatori precum Hitler şi Stalin, iar apoi l-a fotografiat şi a publicat pozele pe internet.
18 Martie 2010, 16:28
Rujul care spune când ai chef de sex
Magazin
Buzele te pot trăda, transmiţând celor din jurul tău când ai sau nu chef de sex. Americanii au găsit formula de ruj care îşi modifică nuanţa din roz în roşu aprins pe măsură ce femeia e tot mai cuprinsă de hormoni.
17 Martie 2010, 10:26
Vrea să devină cea mai grasă femeie din lume
Magazin
Deşi cântăreşte deja 270 de kilograme, o americancă din New Jersey vrea să se mai îngraşe cu încă aproape 200 de kilograme cu scopul de a deveni cea mai grasă femeie din lume.
Prima persoană de sex neutru din lume
Magazin
Un australian născut în Marea Britanie, în vârstă de 48 de ani, a fost declarat în acte prima persoană de sex neutru din lume, după ce a făcut mai multe operaţii în acest sens.
15 Martie 2010, 20:18
Gândurile pot fi citite!
Magazin
Cercetători britanici susţin că pot să afle cu exactitate care sunt evenimentele trecute la care se gândesc oamenii, prin examinarea activităţii creierelor lor.
15 Martie 2010, 10:03
Îşi pictează capul, pentru că a început să chelească (FOTO)
Magazin
Un londonez de care se confruntă cu pierderea părului la 28 de ani a luat decizia că mai bine îşi vopseşte scalpul decât să poarte perucă sau să rămână complet chel.
13 Martie 2010, 22:46
A trăit un an fără să polueze
Magazin
Un scriitor din New York a reuşit o performanţă deosebită: a trăit un an fără să polueze mediul înconjurător.
12 Martie 2010, 16:11
A născut la trei ore după ce i s-a spus că e gravidă
Magazin
Belinda Waite, o coafeză din Devon, Anglia, a devenit mămică deşi nu ştia că e însărcinată. Doctorii i-au spus că ar avea probleme colonul şi de aceea s-ar fi simţit balonată. La trei ore după ce a aflat că va avea un copil, britanica a născut-o pe Louise, o fetiţă perfect sănătoasă.
12 Martie 2010, 11:39
Complex hotelier din peste 200.000 de cărţi de joc (VIDEO)
Magazin
Un arhitect american a folosit 218.792 de cărţi pentru a crea o replică a complexului hotelier Venetian din oraşul Macau, aflat sub administraţia Chinei. Lucrarea i-a ieşit, astfel că şi-a doborât propriul record mondial!
11 Martie 2010, 14:53
Şi-a tăiat penisul pentru că s-a certat cu soţia şi amanta
Magazin
Medicii din Vaslui s-au confruntat recent cu un caz uluitor al unui bărbat care rezistase o zi întreagă cu răni cumplite. El îşi tăiase penisul din răzbunare după o ceartă cu soţia şi cu amanta.
10 Martie 2010, 10:38
I-a crescut un corn în frunte!
Magazin
Zhang Ruifang, o bătrână din China are un ditamai cornul în frunte. Mai întâi, semnul a fost o pată neagră care s-a dezvoltat într-o formaţiune cutanee lungă de şase centimetri.
09 Martie 2010, 17:03
S-a găsit soţia perfectă!
Magazin
Cercetătorii au bătut în cuie: soţia perfectă trebuie să fie cu cinci ani mai tânără decât soţul ei, să aibă acelaşi background cultural, dar să fie mai isteaţă decât el.
09 Martie 2010, 09:26
A stat 3 ore îngropat în jumătate de tonă de cioburi (VIDEO)
Magazin
Eveniment demn de Cartea Recordurilor într-un mall din Piatra Neamţ. Un tânăr cascador a stat mai mult de 3 ore îngropat în jumătate de tonă de cioburi de sticlă.
07 Martie 2010, 17:49
O bunicuţă e DJ apreciat în Franţa (VIDEO)
Magazin
În loc să croşeteze şi să se îngrijească de nepoţi, o femeie de 69 de ani mixează prin cele mai tari cluburi de noapte din Paris.
05 Martie 2010, 15:05
Un oraş american şi-a schimbat numele în Google
Magazin
Un oraş din statul Kansas a hotărât să renunţe pentru un timp la numele său şi să adopte numele Google. Reprezentanţii localităţii încearcă să atragă compania Google să instaleze aici proiectul său pentru reţele de internet de superviteză.
04 Martie 2010, 14:12
Îi ies din piept membrele fratelui său
Magazin
Părinţii unui copil de şapte ani din India caută cu disperare un medic care să le opereze fiul, prin al cărui piept ies mâinile şi picioarele fratelui său siamez mort.
03 Martie 2010, 09:02
Stă ascuns într-o cutie şi îi premiază pe cei care îl găsesc
Magazin
Un DJ de radio din Marea Britanie s-a închis într-o cutie de metal unde vrea să stea 30 de zile. Nimeni nu cunoaşte locul unde se află cutia, iar cine reuşeşte să îl descopere primeşte nu mai puţin de 40 de mii de euro. A stat deja închis în cutie timp de 15 zile.
02 Martie 2010, 16:55
Ultimul răcnet: cristale Swarovski în zona pubiană! (VIDEO)
Magazin
Nouă modă în saloanele de înfrumuseţare din SUA. Femeile cu dare de mână îşi pot împodobi, mai nou, şi zona pubiană. Şi nu oricum, ci cu pietre preţioase...
01 Martie 2010, 14:15
O limbă vorbită doar de doi oameni
Magazin
Cea mai rară limbă din lume este Ter Sami, un dialect al limbii lapone pe care îl mai vorbesc doar doi oameni de pe Terra. Kayardild este o altă limbă rară pe care o folosesc zece persoane.
27 Februarie 2010, 14:16
  7 8 9  11  13 14  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON