URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
12 Mai 2024, 14:00

Bihorel: Zece idei care s-au desprins după convorbirea dintre părintele Ciprian Mega și Vladimir Putin

Bihorel: Zece idei care s-au desprins după convorbirea dintre părintele Ciprian Mega și Vladimir Putin captură Youtube
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorel enumeră 10 aspecte ce se desprind în urma mult dezbătutei întâlniri dintre preotul Ciprian Mega și liderul rus Vladimir Putin, de la Moscova.

1. Cei doi au căzut de acord că, în continuare, preoții trebuie să-și țină epoleții sub sutană.

2. Putin a întărit ideea că și în Biserica Rusă există heterosexuali.

3. Alegerea lui Mickey Rourke ca imaginea politicianului american vicios putea fi înlocuită cu cea a purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe Rus.

4. Vladimir i-a cerut lui Mega să le explice românilor că celebrele cazuri de otrăvire cu poloniu a dizidenților sunt ale polonezilor, pentru că rușii otrăvesc exclusiv cu ruseniu.

5. Putin a dorit ca, în filmul „21 de rubini”, să se cenzureze partea cu pierderea ceasului, care trezește amintiri dureroase poporului român, odată cu intrarea trupelor sovietice eliberatoare.

6. Chefurile fețelor bisericești din filme au stârnit zâmbetele lui Putin, pentru că în Rusia la petreceri nu te întreabă cât bei, ci câte zile.

7. Off the record, Vladimir a cerut numărul de telefon al Loredanei.

8. Președintele Rusiei a sugerat schimbarea finalului, căci în filmele sovietice mereu câștigă rușii.

9. Părintele Mega a refuzat politicos ceaiul oferit de șeful statului Rus, pe motiv că la noi, dacă cineva îți dă ceaiul, se lasă cu vânătăi.

10. Preotul regizor nu știe exact cu care dintre sosiile președintelui Rusiei a vorbit.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Sugestia si autosugestia religioasa
Sugestia si autosugestia religioasa pot ajuta oamenii creduli sa depaseasca necazurile si sa astepte vremuri mai bune, insa, atentie, acestea isi au limitele lor.
Postat 12 Mai 2024, 18:43 de TheSolarConnection
Mistica
Religia, yoga, meditatia transcedentala, feng-shui, astrologia, superstitiile, vrajitoria etc sunt misticisme. Revenind la religie, majoritatea zdrobitoare a credinciosilor religiosi nu au cititi si nu citesc miturile de baza ale religiei imbratisate. In creierele lor e un amestec de credinte receptionate dupa ureche, in divinitati religioase, zodiacuri, vraj, superstitii, practici asiatice de divinatie, etc. In loc sa pacifice omenirea, religiile o dezbina si o contrapun in numele unor zei abominabili, inventati de oameni salbatici.
Postat 12 Mai 2024, 18:26 de TheSolarConnection
Pe cand un film despre agresiunea mistica
Pe cand un film despre agresiunea mistica - religie, yoga, meditatie transcedentala, feng-shui, astrologie, vrajitorie - asupra populatiei ? Religiile isi au radacinile primare in vrajitoria din comuna primitiva. Un film care sa includa minciunile si aberatiile din mitul biblic (vechiul si noul testament) ? Despre inexactitatile si imoralitatile din aceste scrieri, inexactitati care le descalifica, le dezbraca de pretinsul caracter revelat si divin. In realitate toate religiile invoca zei salbatici. Religia judeo-hrestina ascunde dupa cuvandul Dumnezeu (Dominus Dei) zeii tribali ai semitilor: Elohim, Eli, Sabaot si Yahve. Biserica reprezinta o societate economica rentabila. Dorinta de a smulge cat mai multi bani de la populatie este evidenta. Daca tot vorbim si vorbesti de morala, pe cand un astfel de film domnule Ciprian Mega ? Probabil niciodata.
Postat 12 Mai 2024, 18:16 de TheSolarConnection
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON