URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Bizar

Salvată de la moarte de silicoane
Magazin
O americancă a supravieţuit după ce a fost împuşcată direct în piept. Medicii spun că femeia a scăpat de la moarte datorită silicoanelor.
26 Februarie 2010, 10:56
Merg la biserică în pielea goală! (VIDEO)
Magazin
În capela unui orăşel de pe Coasta de Est a Statelor Unite, credincioşii pot merge să se roage în pielea goală, la îndemnul preoţilor, care sunt nudişti şi ei.
25 Februarie 2010, 13:10
Fumatul, totuna cu sexul oral
Magazin
O reclamă împotriva fumatului i-a scandalizat pe francezi. Posterul arată o adolescentă în genunchi în faţa unui bărbat, ca şi cum ar fi forţată să facă sex oral, însă în gură fata are o ţigară.
25 Februarie 2010, 09:35
Cel mai mare câine din lume
Magazin
115 kilograme şi peste un metru înălţime. Sunt dimensiunile celui mai mare câine din lume. George doarme într-un pat şi are nevoie lunar de 50 de kilograme de mâncare.
24 Februarie 2010, 16:27
Se bat în justiţie pentru capul unei femei moarte
Magazin
O femeie din Colorado se luptă în justiţie pentru a obţine cadavrul mamei sale cu reprezentanţii unei companii de criogenie. Bătrâna semnase un contract cu prin care oferea dreptul de a-i conserva capul şi creierul.
23 Februarie 2010, 16:20
Ăsta da iepure: un metru şi 19 kile! (VIDEO)
Magazin
Faceţi cunoştinţă cu Ralph, considerat de presa din Marea Britanie ca fiind cel mai mare iepure din lume.
22 Februarie 2010, 11:18
Cu capacul de pix în penis!
Magazin
Un bărbat de 46 de ani a şocat cadrele medicale din Galaţi prin dorinţa lui de a experimenta. Omul a ajuns la spital cu un capac de pix în organul sexual.
20 Februarie 2010, 10:45
A înviat în timp ce era îmbălsămată
Magazin
Un incident macabru s-a petrecut în Columbia. După ce la spital o femeie a fost declarată moartă, când a fost dusă la salonul de pompe funebre, s-a constatat că era de fapt vie. Ea a fost transportată de urgenţă din nou la spital, dar medicii nu-i acordă şanse mari de supravieţuire.
19 Februarie 2010, 23:14
La 73 de ani, a jefuit trei bănci ca să-şi plătească ipoteca
Magazin
Un bătrân în vârstă de 73 de ani din SUA a fost arestat după ce a jefuit trei bănci pentru a-şi plăti ratele. El folosea un bileţel pe care îl înmâna omului de la ghişeu şi pe care scria „acesta este un jaf".
18 Februarie 2010, 12:10
Preşedintele a renunţat la fetele virgine
Magazin
Preşedintele Nepalului, Ram Baran Yadav, a renunţat la tradiţia ciudată potrivit căreia trebuia condus la maşină sau la aeroport de către cinci fete virgine.
16 Februarie 2010, 12:23
Un copil cu pareză merge datorită unei răţuşte (VIDEO)
Magazin
Poveste incredibilă în Marea Britanie unde un copil în vârstă de patru ani a învăţat să umble de la o raţă de numai câteva luni. Băiatul are pareză pe partea dreaptă şi nimeni nu a reuşea să îl facă se se ridice din scaunul cu rotile. Medicii credeau că nu va putea merge niciodată.
15 Februarie 2010, 12:39
Fantoma unei tinere, fotografiată la un castel din Anglia
Magazin
O femeie tânără apare într-o fotografie făcută la un castel părăsit din Marea Britanie. Fotograful e convins că a surprins o fantomă în poză.
15 Februarie 2010, 10:05
De Valentine's Day, cehii beau bere roz
Magazin
Comercianţii din întreaga lume speculează din plin perioada de dinainte de Valentine's Day. Anul acesta, se pare că cehii au fost cei mai inventivi deoarece oferă o nouă băutură: berea roz.
12 Februarie 2010, 11:06
Un arab şi-a anulat căsătoria pentru că mireasa are barbă şi e saşie
Magazin
Un arab şi-a anulat nunta în momentul în care a descoperit că viitoarea lui nevastă are barbă şi este saşie. Bărbatul îşi dăduse seama exact de felul în care arată femeia pentru că aceasta purta un văl pe faţă.
11 Februarie 2010, 16:12
Violul, un joc pentru japonezi (VIDEO)
Magazin
Japonezii au scos pe piaţă jocul RapeLay care permite utilizatorilor să simuleze un viol. Scopul jocului este să facă victima virtuală a violului să avorteze.
10 Februarie 2010, 18:43
Şopârle crude şi sânge de cobra, doar pentru soldaţi
Magazin
Soldaţi, marinari, puşcaşi marini şi piloţi din şase ţări iau parte la un exercitiu militar mai mult decât extrem în Thailanda unde trebuie să mănânce şi să bea alimente scârboase!
10 Februarie 2010, 16:21
Cea mai tare distracţie: sărituri de pe bloc în zăpadă! (VIDEO)
Bihoreanul TV
Dacă pentru unii iarna este un calvar, pentru alţii reprezintă o nouă modalitate de distracţie. Ca de pildă pentru aceşti tineri teribilişti din Rusia...
09 Februarie 2010, 13:03
La 9 ani, este inginer la Microsoft!
Bizar
Puştiul Marko Calasan stă în Macedonia şi, ca orice copil, este pasionat de calculatoare. Faţă ce ceilalţi, însă, la numai 9 ani, Marko are o diplomă de administrator de sistem şi o slujbă de inginer la Microsoft.
09 Februarie 2010, 09:27
Spectacol de striptease pentru sinistraţii din Haiti
Magazin
Oamenii din lumea întreagă doresc să adune bani pentru a ajuta victimele cutremurului din Haiti, sub orice formă. Un club de striptease din Statele Unite a conceput o reprezentaţie specială ale cărei încasări sunt destinate sinistraţilor seismului.
08 Februarie 2010, 15:18
Magazinul de iubiţi
Magazin
Un magazin din Beijing vinde dragoste! Pe aceste rafturi sunt expuse poze cu persoane care îşi caută perechea, iar proprietarii magazinului se laudă cu peste 1.000 de clienţi fideli.
08 Februarie 2010, 08:47
La 88 de ani, are 5 neveste, 46 de copii şi 239 de nepoţi
Magazin
La cei 88 de ani ai săi, americanul Joe Jessop, din Short Creek, Utah, se mândreşte cu o familie mai mult decât numeroasă. Barbatul are nu mai putin de 5 neveste, 46 de copii şi 239 de nepoţi.
06 Februarie 2010, 20:37
De zece ani, mănâncă pământ!
Magazin
O tânără din Africa de Sud, în vârstă de 22 de ani, se hrăneşte de zece ani încoace cu pământ. Ea se asigură că nu rămâne niciodată fără soiul preferat, căci este dependentă de lutul dulce.
05 Februarie 2010, 17:19
I-au amputat piciorul sănătos!
Magazin
Doctorii peruvieni au amputat piciorul sănătos al unui bărbat în vârstă de 86 de ani. Când au realizat că au greşit, medicii l-au amputat şi pe cel bolnav.
04 Februarie 2010, 13:43
Oile vor avea paşaport, în Kirghistan!
Magazin
Fosta republică sovietică Kirghistan va lansa un nou sistem conform căruia cele peste patru milioane de oi din acest stat muntos vor primi propriul paşaport high-tech.
03 Februarie 2010, 14:58
Şi-a pierdut şase dinţi din cauza unei ţigări care a explodat
Magazin
Un indonezian şi-a pierdut şase dinţi, după ce ţigara pe care o fuma a explodat, în mod misterios. Compania producătoare şi-a cerut scuze şi a plătit cheltuielile medicale ale victimei.
02 Februarie 2010, 13:59
O pisică cu puteri paranormale a prezis 50 de morţi
Magazin
O pisică cu abilitatea de a detecta când vor muri pacienţii unui spital şi-a dovedit puterile în 50 de cazuri, apropiindu-se de persoanele suferinde, în ultimele ore de viaţă, arată carte publicată de medicul David Dosa.
02 Februarie 2010, 09:23
Prima patiserie pentru câini, la Timişoara
Magazin
Prima patiserie din România cu produse naturale pentru câini, s-a deschis în Timişoara. Deserturile sunt făcute din produse de bază precum cerealele, fructele sau carnea fiartă de pasăre.
01 Februarie 2010, 14:58
Unul dintre fiii lui gemeni nu e copilul său biologic!
Magazin
În urma unor teste ADN, un turc a făcut o descoperire şocantă. Bărbatul a aflat că numai unul dintre gemenii lui este fiul său biologic.
30 Ianuarie 2010, 09:24
Uriaşul de 15 ani are 2,09 metri!
Magazin
Deşi e doar un adolescent, britanicul Bradley Fisher are o statură impozantă. La doar 15 ani, băiatul înalt de peste doi metri, pare un gigant printre colegii lui de şcoală.
29 Ianuarie 2010, 16:26
O canadiancă a fotografiat un OZN deasupra oceanului
Magazin
Darlene Stewart, o canadiancă din provincia Newfoundland susţine că se afla pe stradă şi fotografia apusul atunci când a văzut ceva zburând pe boltă. A îndreptat obiectivul înspre obiectul neidentificabil şi a fotografiat. Femeia spune că imaginea reprezintă un OZN ieşind din ocean.
29 Ianuarie 2010, 09:26
  8 9 10  12  14  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON