URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
14 Mai 2024, 09:40

Ziua alegerilor la Universitatea din Oradea: Profesorii și studenții sunt chemați să-și dea votul pentru al patrulea mandat al rectorului Bungău

Ziua alegerilor la Universitatea din Oradea: Profesorii și studenții sunt chemați să-și dea votul pentru al patrulea mandat al rectorului Bungău La fel ca la alegerile din 2020, candidatul Constantin Bungău este singur pe buletinul de vot
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproape 1.000 de angajați ai Universității din Oradea, cadre didactice, cercetători și studenți, sunt așteptați marți la Biblioteca din campus, unde se desfășoară primul tur de scrutin pentru alegerea viitorului rector.

Numărul exact de cercetători așteptați la vot este de 949, iar pentru ca turul de scrutin să fie validat este nevoie să ajungă la urne cel puțin jumătate plus unul dintre ei.

Procesul electoral pare o formalitate, dat fiind că singurul candidat înscris este actualul rector Constantin Bungău, care acum se pregătește să își înceapă al patrulea mandat și, totodată, primul de cinci ani, întrucât actuala Lege a educației universitare a mărit durata unui mandat de rector.

Până în anul 2029, Constantin Bungău (58 de ani) își propune să creeze o universitate sustenabilă, care să atragă tot mai mulţi studenţi din străinătate şi să fie tot mai digitalizată. De asemenea, rectorul vrea ca Universitatea să fie mai prezentă în urbe și în viața orădenilor.

Tot marți, reprezentații studenților din consiliile facultăților și din Senat vor putea să își voteze colegul care va face parte din Consiliul de Administrație al Universității. În această competiție electorală s-au înscris trei studenți: Andrei-Florin Bărcăuan, Anda-Camelia Darabanț și Valentina-Raluca Roșu.

Ambele procese electorale se vor desfășura la Biblioteca universitară, între orele 10 și 16. Dacă nu se va întruni cvorumul necesar validării alegerilor, al doilea tur de scrutin va avea loc pe 16 mai, în același interval orar. Este de așteptat însă ca universitarii să se mobilizeze și să meargă la vot marți, astfel încât colegii lor din Biroul Electoral Universitar să nu mai fie nevoiți să organizeze al doilea tur, în contextul în care rezultatul nu poate aduce nicio surpriză.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON