URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Bizar

Răzbunare pe model african: i-a tăiat soţului penisul şi testiculele, apoi i-a dat foc
Magazin
O femeie din Zimbabwe a şocat lumea întreagă cu sadismul ei: supărată că soţul ei o lua la întrebări, femeia i-a tăiat organele genitale, apoi i-a dat foc bărbatului.
27 August 2010, 17:58
La 14 ani, e înaltă de 2,06 metri (VIDEO)
Magazin
O adolescentă din Brazilia măsoară, la doar 14 ani, 2,06 metri din cauza faptului că suferă de gigantism. Din cauza înălţimii ei mult mai mare decât cea a celorlalţi copii de vârsta ei, brazilianca nu poate să se joace cu ei.
26 August 2010, 10:05
N-are picioare, dar e as la breakdance (VIDEO)
Magazin
Un tânăr fără picioare a uimit India cu voinţa sa de fier. A devenit vedetă după ce a învăţat figuri complicate de break-dance şi a dat spectacole impresionante.
25 August 2010, 15:35
Tornadă de foc în Brazilia (VIDEO)
Magazin
Un fenomen cel puţin neobişnuit s-a petrecut pe un câmp de lângă Sao Paolo: seceta prelungită, incendiile de vegetaţie şi vântul puternic au provocat o tornadă de foc.
25 August 2010, 12:35
A ţinut corpul mamei sale în rucsac timp de 9 ani
Magazin
Poliţiştii japonezi au făcut o descoperire înfiorătoare. Un tânăr şi-a ţinut mama ascunsă în rucsac timp de nouă ani pentru că nu a avut bani să o înmormânteze.
24 August 2010, 11:48
"Vampirul" din Siberia: a omorât un bărbat şi i-a supt sângele în parc
Magazin
Viaceslav Juravlev, în vârstă de 19 ani, a atacat un bărbat în parc, l-a muşcat şi i-a supt sângele sub ochii unor adolescente asupra cărora s-a şi năpustit după ce a omorât bărbatul. "Vampirul" le-a declarat poliţiştilor că vroia să vadă cum e să ucizi pe cineva.
23 August 2010, 13:00
Iubirea îi provoacă paralizie temporară
Magazin
Un bărbat în vârstă de 39 de ani din Statele Unite rămâne literalmente paralizat atunci când sentimentele de iubire pentru familie în copleşec. Deşi americanul este conştient de ce se întâmplă în jur, rămâne încremenit şi nu poate reacţiona.
21 August 2010, 17:23
Un bărbat susţine că i-au apărut organe genitale feminine
Magazin
Un tânăr din Malawi susţine că i-au crescut peste noapte organe genitale feminine şi că acum nu mai poate să facă sex din această cauză. În timp ce medicii spun că acest lucru e imposibil, bărbatul crede că problema a apărut din cauză că fosta lui soarcă l-a blestemat.
20 August 2010, 11:54
Maşina lui Fred Flintstone există: Dai din mâini şi ajunge la 90km/oră
Magazin
Fred Flintstone avea o maşină originală: mergea doar cu forţa picioarelor! Un inventator britanic s-a inspirat din desenele animate şi a creat maşina propulsată de mâini.
20 August 2010, 10:12
Medicamentele antibebe te fac mai deşteaptă
Magazin
Un grup de cercetători de la Universitatea Salzburg din Austria au ajuns la concluzia că anticoncepţionalele au capacitatea de a mări anumite regiuni ale creierului, zone ce răspund de conversaţie şi memorie.
19 August 2010, 10:58
Moscoviţilor le e interzisă votca pe timp de noapte
Magazin
Primaul Moscovei a decis să interzică vânzarea băuturilor alcoolice cu tărie de peste 15% grade după ora 22 şi până a doua zi la ora 10. Anual, consumul de alcool în exces ucide în jur de 500.000 de ruşi.
18 August 2010, 16:59
Eco-înmormântare la belgieni: Îşi dizolvă morţii în soluţii caustice
Bizar
Pentru că nu mai au locuri în care să îi îngroape şi pentru că arderea unui corp uman elimină dioxid de carbon, belgienii vor să îşi dizolve morţii în soluţii caustice.
17 August 2010, 09:10
A păcălit două prostituate să-l ajute să se sinucidă
Magazin
Colin Birch, un bancher în vârstă de 44 de ani a păcălit două prostituate, pe care le "angajase", să-l ajute să se sinucidă. Omul a dus fetele în pădure şi le-a spus că vor face un joc erotic în care el va fi legat cu ştreangul de gât.
16 August 2010, 13:26
Un băiat de 13 ani a fost trăsnit pe vineri 13, la ora 13.13
Magazin
Ziua de vineri 13 chiar a fost cu ghinion pentru un băiat din Marea Britanie, în vârstă de 13 ani care a fost trăsnit în timpul unui festival, culmea, la ora 13 şi 13 minute, potrivit martorilor. Din fericire, deoarece ţinea o umbrelă în mână, englezul are doar câteva arsuri.
14 August 2010, 18:00
Record: Au făcut "domino uman" de peste 10.000 de persoane
Magazin
Peste 10.200 de chinezi au stabilit, joi, un nou record mondial intrat în Guinness Book, după ce au căzut unul peste celălalt, realizând astfel cel mai mare "domino uman" din lume, într-un oraş din Mongolia Interioară.
13 August 2010, 14:01
Maşina cu combustibil din rahat
Magazin
Volkswagen a prezentat un prototip al unei noi maşini care va funcţiona pe bază de combustibil făcut din fecale umane tratate şi transformat într-un tip de metan.
12 August 2010, 12:03
Îşi vinde din nou virginitatea pe internet!
Magazin
După ce şi-a scos la vânzare virginitatea pe site-ul eBay, câştigătorul licitaţiei oferind 200.000 de lire, o tânără de 18 ani din Ungaria a refuzat oferta britanicului deoarece bărbatul vroia să o ia şi de soţie. Fata vrea acum un alt cumpărător.
11 August 2010, 16:37
Un chinez doarme şase luni pe an şi stă treaz celelalte şase
Magazin
Un chinez în vârstă de 74 de ani suferă de o boală care îl face să doarmă timp de şase luni pe an fără a se trezi, iar în celelalte şase luni, omul stă treaz zi şi noapte.
10 August 2010, 11:41
Cursă record: 102 englezi s-au dat nud într-un montagne russe
Magazin
Peste 100 de oameni dezbrăcaţi s-au dat într-un montagne russe dintr-un parc de distracţii din Marea Britanie cu scopul de a stabili un record, dar şi în scop caritabil.
09 August 2010, 13:08
Finalist la Campionatul Mondial de saună, mort după ce a stat 6 minute la peste 110 grade
Magazin
Concurs încheiat tragic în Finlanda. Unul dintre cei doi finalişti ai Campionatului Mondial de Saună, un cetăţean rus, a murit, după ce a stat 6 minute la 110 grade Celsius!
Ţinea patru cadavre de bebeluşi în pod
Magazin
Descoperire macabră în casa unei olandeze în vârstă de 25 de ani: aceasta a ascuns în podul locuinţei cadavrele a patru copii înghesuite în patru valize.
07 August 2010, 16:48
Record naţional: 250 km pe oră pe Autostrada Soarelui (VIDEO)
Bihoreanul TV
Cine zicea că drumurile proaste din România sunt o piedică pentru şoferi? Un şmecher de 23 de ani a reuşit un record naţional, la volanul unui Porsche: a fost prins în timp ce rula cu 248 de kilometri pe oră pe Autostrada Soarelui.
Omul cu chip de extraterestru! (FOTO)
Magazin
Leon Botha suferă de o boală extrem de rară care provoacă îmbătrânirea prematură, făcându-l pe bărbat să arate de 80 de ani. În ciuda afecţiunii de care suferă, Leon face pe DJ-ul şi este pictor.
05 August 2010, 15:38
Legată de pat, a reuşit să cheme ajutoare tastând cu picioarele
Magazin
O tânără din Atlanta a reuşit să-şi alerteze iubitul după ce un hoţ i-a spart casa şi a legat-o de pat tastând cu picioarele la laptop un mesaj de ajutor.
05 August 2010, 13:31
S-a inventat autobuzul pe sub care circulă maşini
Magazin
Chinezii au inventat au autobuz alimentat cu energie solară pe sub care pot circula maşini. Pe lângă faptul că este ecologic, autobuzul ajută la decongestionarea traficului.
04 August 2010, 12:06
Şi-a scos jumătate din coaste pentru o talie minusculă
Magazin
La o vârstă la care altele trăiesc din amintirile vremurilor în care făceau furori printre bărbaţi, ea se consideră una dintre cele mai atrăgătoare femei din lume. Motivul principal? Are o talie cum nimeni alta nu are.
03 August 2010, 09:10
Născută în elicopter, a rămas cu certificatul în aer
Magazin
O fetiţă româncă, născută într-un elicopter ambulanţă, nu poate primi certificatul de naştere din cauza vidului legislativ din Italia.
02 August 2010, 10:03
Românii, ultimii la cunoaşterea ştiinţifică şi primii la superstiţii
Actual
Numai unul din zece români dispune de o cultură ştiinţifică consolidată şi activă, publicul românesc adult fiind însă unul din cele mai religioase şi superstiţioase din Europa, arată un raport al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială Bucureşti.
01 August 2010, 00:41
O vânzătoare a convins un hoţ să nu fure spunându-i despre Iisus (VIDEO)
Magazin
Nayara Goncalves, vânzătoare într-un magazin din statul Florida, a început să-i vorbească unui hoţ care o ameninţa cu pistolul, vrând să jefuiască magazinul despre învăţăturile lui Iisus. Culmea este că bărbatul a plecat fără să ia niciun ban.
31 Iulie 2010, 18:06
Viagra pentru copii tratează afecţiunile pulmonare
Magazin
O nouă nebunie în lumea farmaceutică: Pfizer a anunţat că va pune în vânzare o formă de Viagra pentru copii, menită să trateze o formă rară de afecţiune pulmonară.
30 Iulie 2010, 08:58
  2 3 4  6  8 9 10  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON