URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Septembrie 2021, 17:35

Bănci care își așteaptă profesorii. Casa Corpului Didactic din Bihor anunţă noile cursuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Debutul de an școlar e în linie dreaptă. Este vorba despre un eveniment care antrenează nu doar elevi și cadre didactice, ci și alte numeroase entități interesate de dezvoltarea tinerei generații – instituții guvernamentale, organizații având ca preocupare educația, părinți, antreprenori din zona activităților private. În județul Bihor, Casa Corpului Didactic (CCD) este un astfel de vector.

Programe acreditate

Printr-un comunicat de presă transmis miercuri, CCD Bihor le reaminteşte dascălilor că au obligaţia de a se instrui în permanenţă şi anunţă ce cursuri va relansa în această toamnă: „Educația în școala pentru toți” (25 credite profesionale transferabile), „Engleza pas cu pas. Dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză” (22 credite), „Management performant în instituțiile de învățământ preuniversitar (30 credite), „Strategiile comunicării la nivelul unității de învățământ” (16 credite), „Consiliere și orientare în mediul școlar” (25 credite).

„Cadrele au obligația de a se instrui în permanență, iar Casa Corpului Didactic concentrează informații de care angajații din sistemul de învățământ au nevoie, pentru a fi agenți ai inovației și reformei în educație. Profesorii interesați pot obține detalii suplimentare solicitându-le dnei prof. Denisa Luca, metodist CCD Bihor (tel. 0771 272 189)”, se arată într-un comunicat al instituţiei, asumat de directoarea Mioara Ţigan.

Site îmbunătăţit

De asemenea, Casa a notificat printr-o adresă remisă unităților din întreg județul că în intervalul 9-14 septembrie se desfășoară întâlniri cu responsabilii cu formarea continuă și dezvoltarea profesională din unitățile de învățământ preuniversitar. Aceste reuniuni de lucru sunt găzduite de școli din municipiu și din județ, conform unei arondări zonale (la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea, Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei, respectiv Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita), și vor aduce precizări legate de sistemul de acumulare, recunoaștere și echivalare a creditelor profesionale transferabile.

Cu sediul pe strada Mihai Eminescu nr. 1, CCD Bihor reunește resurse orientate spre formarea și dezvoltarea profesională a cadrelor didactice. Instituția ţine să contribuie la modernizarea și implementarea unor standarde care să asigure o ținută europeană școlii românești, după cum se mai arată în comunicat.

Doritorii pot accesa şi site-ul www.ccdbihor.ro, care a trecut printr-un facelift tehnologic, intuitiv și bogat în informații.

„Paperless”

Pe lângă programele de formare, CCD mai pregăteşte ceva: o publicaţie electronică, dedicată şcolii.

„Pentru prima parte a acestui semestru, această instituție, care funcționează pe lângă Inspectoratul Școlar Județean, are în vedere și lansarea unui periodic în format electronic, care să aducă la aceeași masă profesori, elevi, părinți, protagoniști din zona educației, pentru un schimb fertil de idei și viziune. Secțiunile acestui flipbook (aplicații digitale, știință și popularizare, ecologie, digitalizare, tehnologie, etică) sunt gândite astfel încât să includă informații și opinii de interes, într-un limbaj publicistic contemporan. „Paperless” vă va aduce pe telefonul mobil o școală oricând frecventabilă”, se mai arată în comunicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
frectie cu tocat bani
am cateva prietene care lucreaza in invatamant... aceste cursuri sunt bune la tocat bani.
Postat 09 Septembrie 2021, 08:29 de sasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON