URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2020, 19:12

Anunţ al ministrului Mediului: Fără taxă auto pentru maşinile second hand în 2020

Anunţ al ministrului Mediului: Fără taxă auto pentru maşinile second hand în 2020 foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

​Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat sâmbătă că Guvernul nu va implementa în acest an o nouă taxă auto pe maşinile second-hand importate. Motivul? Autorităţile încă nu sunt pregătite şi măsura "trebuie gândită şi întoarsă pe toate fetele". Totuşi, săptămânal i se semnalează sute de probleme de mediu, a adăugat ministrul.

"În opinia mea a fost o sarabandă a taxelor auto în România încă din 2007. Iar această sarabandă i-a costat exclusiv pe români. Banii luaţi prin taxe care au încalcat dreptul comunitar au ajuns înapoi la populaţie dupa foarte mulţi ani. Cele 3-4-5 formule încercate, câte au fost, au intrat în gravă contradicţie după cum a menţionat şi premierul cu directivele europene. Eu cred că o asemenea măsură trebuie gandită bine şi întoarsă pe toate feţele. Trebuie să informăm cetăţenii că, până acum, nicio formulă nu a reuşit, de aceea nu cred, cum a declarat şi premierul, că în acest an vom avea o asemenea măsură implementată", a spus, sâmbătă, ministrul Mediului, Costel Alexe, la Antena3, conform HotNews.ro.

Acesta a mai precizat că, deocamdată nu există în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor un draft de proiect despre o nouă posibilă taxă auto, "sunt doar drafturi de lucru fie la Minister fie la Administraţia Fondului de Mediu, dar în momentul acesta nu s-a facut nimic concret în acest sens".

"Anul acesta cu siguranţă excludem pentru că asta a fost decizia Executivului", a afirmat Alexe.

După cum se ştie, taxa auto pe prima înmatriculare a maşinilor second-hand importate a fost eliminată în 2007 după ce Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement. ANAF a anunţat în septembrie că a restituit banii către populaţie.

Ministrul Mediului a mai precizat că i se semnalează, săptămânal de către cetăţeni, sute de probleme de mediu.

"Cert este că eu personal, pe toate problemele de mediu pe care le are astăzi România, sunt de acord că poluatorul plăteşte. Pentru că noi astăzi datorită faptului ca s-au închis ochii pe poluarea aerului, pe calitatea aerului, pe deşeuri avem foarte multe proceduri de infringement pe relaţia cu Comisia Europeană şi foarte multe probleme de mediu pe care zeci, sute de cetăţeni ai României mi le semnalizează săptămânal", a declarat ministrul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
sunt de acord că poluatorul plăteşte
Consumul de carburant in Romania este de cca 6 milioane tone.Taxele care ajung direct in bugetul statului pentru fiecare litru vindut sunt de 2.5lei.Inmultim si obtinem 6mld litrix2.5lei/litru=15 miliarde lei.Desigur suma este mult prea mica pentru a putea fi folosita pentru masuri de contracarare a poluarii.Noroc ca i-a oprit ue sa mai inventeze ceva taxe...
Postat 18 Ianuarie 2020, 20:03 de excalibur
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON