URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Iulie 2014, 11:57

Adăpostul Grivei, fără activitate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Câinii fără stăpân din Oradea nu mai sunt exterminaţi! Decizia Curţii de Apel Bucureşti de a suspenda normele de aplicare a Legii 258/2013, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, face ca în întreaga ţară să fie suspendată eutanasierea câinilor care stau cel puţin 14 zile în adăposturi.

Astfel, nici la Oradea, din ziua sentinţei, 23 iunie, niciun patruped nu a mai fost lichidat. "Conform legii, mai pot fi eutanasiaţi doar câinii bolnavi", a precizat administratorul adăpostului, Călin Ardelean. Până să fie suspendată legea, au fost eutanasiate în adăpostul orădean nu mai puţin de 149 de animale!

Prin decizia lor, judecătorii au sistat însă şi adopţiile câinilor, atât cele la domiciliu, cât şi cele la distanţă. Astfel, orădenii care au adoptat la distanţă un câine - devenind stăpânii unui animal ţinut în continuare tot în adăpost, contra unei taxe lunare de 100 lei - nu vor mai putea face acest lucru până când tot magistraţii vor decide ce se va întâmpla cu legea. Abia atunci vor putea fi relansate şi adopţiile la domiciliu. În prezent, în adăpostul Grivei sunt 35 de câini.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
bruna
sa-l duca pe primar wsi pe cei din jur
Postat 17 Septembrie 2014, 15:39 de georgeta
raspuns la o intrebare stupida
@aa : Intrebarea este STUPIDA si fara senes. TOTUSI, de unde stii ca \'nu plangem\' si dupa celelalre animale? DE CE nu stii ca s-au facut manifestatii si pentru un :Paste Vegetarian\'? Iara si un articol - scris cu un an in urma: https://www.facebook.com/notes/doina-paun/mieii-de-paste/4838597931985 Stii da iubitorii de caini sunt in proportie de 70% (si proportia creste) vegetarieni? Daca as protesta ca tu mananci carne, TE-AI SIMTI MAI BINE? Oricum, cainii nu se mananca (cel putin in Romanai)...Si daca sunt ucisi pentru CONFORTUL unora ca tine, aceasta se numeste CRIMA - la care esti COMPLICE.
Postat 12 Iulie 2014, 21:46 de Doina
stia ce spune dsp Bihor....
s-au trezit taranii pusi pe smardoiala pe net, hopa, CrpIII si ala,,io", vedeti ma ca va fac ziaristii ,,nespalati" in articolul de azi....judetul Bihor , un judet de nespalati....bravo presa de Bihor....
Postat 11 Iulie 2014, 08:06 de observator 2
Eutanasierea era singura activitate !?!
Altceva nu se face pe la Grivei !?!
Postat 10 Iulie 2014, 23:55 de Car®p III
aa
Dar daca tot sunteti asa mari "aparatori ai animalelor" sau iubitori sau ce va vreti a fi, de ce nu plangeti si dupa mieii taiati de paste, porcii taiati de craciun, pestii de revelion, etc? Dar carne mancati? Nu va e mila de animalele sacrificate sa mancati voi carne? E penibil ...
Postat 10 Iulie 2014, 22:28 de a
Caini
Nici eu nu sunt de acord sa umble cainii pe strazi dar eutanasierea NU este singura solutie, ori daca unii considera ca este inseamna ca nu me mai separa nimic de animale, nu suntem cu nimic mai presus ca ele si nu suntem in nicidecum oameni cu discernamant. Nu mi se pare normal ca niste "uameni" incompetenti sa isi bata joc de banii publici prin tepe de zeci sau sute de milioane de euro, iar pentru niste solutii competente si omenesti sa nu investesti cate zeci de mii de euro...Acceptam ca aceeasi uameni incompetenti sa dea astfel de legi dupa care sa arunce toata responsabilitatea si mai ales raca intre oamenii simpli..
Postat 10 Iulie 2014, 18:48 de Vlad
a`nceput de ieri sa caine...
si eu am vazut ieri 2, in locuri diferite si chiar ma intrebam ca n-am mai vazut comunitari de vreme buna... erau foarte cuminti, pesemne neobisnuiti inca sa posede un anumit teritoriu.
Postat 10 Iulie 2014, 15:56 de corel
Si minciuna-i vorba!
Ii omoara noaptea si-i trimit la prodan, ce tot ii dati cuu ,,hotararea"CAB... Andreica a ucis fetita la strandul Iosia si n-a patit nimic, il doare undeva pe el sau pe veterinarul mengele de lege....
Postat 10 Iulie 2014, 14:46 de io
bravo zoo.....
ba.. da ce stire....importanta.....Aline....perfect de acord cu tine....
Postat 10 Iulie 2014, 13:23 de observator 2
Alin
Se si observa in oras,deja au aparut caini vagabonzi si prin centru.zilile trecute un grup de nemti le faceau poze ,la mai mare zoofililor!
Postat 10 Iulie 2014, 12:26 de Alin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON