URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 28 IUNIE 2022
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu fac parte din categoria celor care sunt convinşi că hipermarketurile taman ce şi-au reînnoit stocul de bice, şi-au dat la galvanizat cătuşele şi au zugrăvit carcerele unde-i terorizează pe angajaţii recalcitranţi. Dar nu-i mai puţin adevărat că asupra unor angajaţi se exercită presiuni inadmisibile, profitând de starea lor de vulnerabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu surparea dealului Ciuperca e marele eşec al primarului Bolojan, chiar dacă ani de zile a fost tema preferată a opoziţiei locale, subiect de hate pe Facebook şi sursă de meme. Eşecul a fost invalidarea referendumului pentru Oradea Mare, prin unificarea cu Sânmartin, boicotată de UDMR şi de PSD. Dacă alde Szabó Ödön a avut o motivaţie practică, teama că în Oradea Mare UDMR ar fi urmat să aibă mai puţini consilieri şi postul de viceprimar pierdut (ceea ce oricum s-a întâmplat), PSD-ul lui Ioan Mang şi-a făcut socoteala că-i musai să moară capra vecinului liberal. N-a câştigat nimic din asta, dar Oradea a pierdut. Ura!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Primarul Florin Birta propune reabilitarea pietonalei Republicii, prin pavarea cu porfir și revenirea la modelul estetic cu cercuri, din perioada comunistă. Ce părere aveți?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 8 iunie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională, cu unanimitatea voturilor judecătorilor, o lege adoptată recent de Camera Deputaților prin care se prevedea, în esență, că neexecutarea în termen de 30 de zile a unei hotărâri prin care o amendă este înlocuită cu munca în folosul comunității constituie infracțiune.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi ("văduva neagră") şi scorpioni, care sunt foarte periculoşi atât pentru oameni, cât şi pentru animalele domestice.
26 Mai 2022, 14:17

Achiziția de echipamente IT în vederea creșterii gradului de utilizare a internetului în actul educațional în Beiuș

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

Mai 2022

Achiziția de echipamente IT în vederea creșterii gradului de utilizare a internetului în actul educațional

Municipiul Beiuș, în calitate de beneficiar, a finalizat cu succes proiectul inițiat în octombrie 2020, „Achiziția de echipamente IT în vederea creșterii gradului de utilizare a internetului în actul educațional”, COD SMIS 144040. Conform contractului de finanțare 18/233t din 26.04.2021, Municipiul Beiuș a implementat acest proiect finanțat prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020, Axa prioritară 4–Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale și pregătirea unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei, Prioritatea de investiții 13i: Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale și pregătirea unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei, Acțiunea 4.2.1. - Sprijin pentru procesul educațional on-line.

Autoritatea de management pentru P.O.C. 2014-2020 este Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Organismul Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate fiind Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Proiectul a avut ca obiectiv general creșterea numărului de elevi și profesori care utilizează serviciile și aplicațiile digitale în vederea derulării cursurilor online, respectiv 3.121 de utilizatori, conform indicatorilor prestabiliți de rezultat.

Beneficiarii direcți ai echipamentelor achiziționate prin proiect au fost cele patru unități de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Beiuș.

Obiectivele specifice ale proiectului:

O.S.1. Dotarea a patru unități de învățământ din municipiul Beiuș, cu echipamente IT și dispozitive necesare desfășurării activităților didactice în mediul online.

Rezultate obținute prin implementarea proiectului:

1) Sprijinirea a 2.910 elevi din învățământul preuniversitar de stat din Municipiul Beiuș cu echipamente mobile IT (tablete) pentru a participa la cursuri online;

2) Sprijinirea a 211 profesori din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Beiuș cu echipamente IT (laptopuri) pentru a participa la cursuri online;

3) Dotarea a 167 de clase din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Beiuș cu echipamente IT pentru a facilita accesul la cursurile online.

Echipamentele achiziționate în cadrul proiectului au fost următoarele:

- Tablete: 2.910 buc.;
- Laptopuri: 211 buc.;
- Sistem Desktop + Monitor: 28 buc.;
- Sistem AII-ln-One: 35 buc.;
- Cameră web: 35 buc.;
- Cameră web videocoferinţă: 62 buc.;
- Proiector: 47 buc.;
- Ecran proiecţie (trepied): 4 buc.;
- Ecran proiecţie (perete): 20 buc.;
- Tablă interactivă: 65 buc.;
- Router wireless: 48 buc.;

Valoarea totală a contractului de finanțare a fost 6.044.182,22 lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR 5.137.554,88 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național 785.743,69 lei, cofinanțare 120.883,65 lei.

Perioada de implementare a proiectului:  Aprilie 2021 - August 2022

Proiect cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

„Competitivi împreună”

Date de contact:

MUNICIPIUL BEIUŞ
Adresa: Str. Piața Samuil Vulcan, nr. 16, Municipiu Beiuș, jud. Bihor,
Manager de proiect: Şerb Beatrice
Telefon: 0259.321.935, Fax.: 0259.321.273,
Email: primaria.beius@cjbihor.ro
Website: www.primariabeius.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.673 RON
  • 1 EUR = 4.9459 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON