URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Ianuarie 2024, 17:16

A început încasarea impozitelor. Orădenii care își plătesc online toate birurile până la 31 martie beneficiază de reducere

A început încasarea impozitelor. Orădenii care își plătesc online toate birurile până la 31 martie beneficiază de reducere foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea orădeană a început miercuri încasarea taxelor și impozitelor locale, cu cinci zile înaintea termenului de 15 ianuarie anunțat pentru deschiderea ghișeelor.

„S-a reluat încasarea tuturor impozitelor”

Contribuabilii orădeni care vor să înceapă anul fără datorii își pot plăti impozitele încă de săptămâna aceasta.

Începând de azi, 10 ianuarie, s-a reluat încasarea tuturor impozitelor și taxelor datorate bugetului local, inclusiv impozitele pe clădiri, terenuri și autovehicule aferente anului în curs, având în vedere că Direcția Economică din cadrul Primăriei Oradea a finalizat mai repede acțiunea de deschidere a anului fiscal”, a anunțat miercuri Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Astfel, orădenii pot să își verifice obligațiile fiscale pe pagina de internet a Primăriei Oradea, www.oradea.ro, prin accesarea secțiunii „Ghișeul online”.

„Primăria Oradea încurajează în continuare plata online a obligațiilor fiscale, cetățenii beneficiind de o reducere de 10% dacă își achită integral impozitele locale datorate pentru întregul an până la data de 31 martie”, se menționează în informarea municipalității.

Plătiți online!

Concret, plata integrală impozitelor pe clădiri, teren și mijloace de transport prin intermediul site-urilor www.oradea.ro, www.ghiseul.ro ori a aplicației „Plata Impozite Mobile Play” atrage o bonificație de 10% în cazul persoanelor fizice și de 8% în cazul celor juridice.

De altfel, obligațiile fiscale datorate de persoanele fizice sunt afișate pe site-ul municipalității direct cu reducerea de 10% aplicată. „Suma de plată afișată este valabilă numai pentru plata online prin www.globalpay.ro/oradea și www.ghiseul.ro! Atenție! Plata prin internet banking nu înseamnă plată online!”, avertizează Primăria Oradea. 

Bonificația acordată persoanelor fizice și juridice va scădea la doar 4% dacă plata se va face la ghișeele Primăriei, Poștei Române ori CEC-ului, ori prin POS, ordin de plată sau internet banking.

Miercuri, în cursul orelor amiezii, la ghișeele de plată din incinta Primăriei încasările decurgeau normal, fără să se formeze cozi.

Funcționarii se așteaptă la o creștere a numărului de plătitori de lunea viitoare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Municipalitatea vrea, dar nu poate.
Ca de obicei funcționează principiul "caii înaintea boilor" la edilii orădeni, din moment ce rămâne valabilă tradiționala confuzie și inversare dintre scop și rezultat. Care-i scopul de fapt? Să se încaseze la bugetul local integral și cât mai repede obligațiile fiscale ale contribuabililor. Nu ca anul trecut, când municipalitatea a tras targa pe uscat mai ales în a doua jumătate a anului. Or, pentru asta, de ce naiba te apuci să bagi reduceri de 4%, 8% și 10%. De ce adtfel de fantasmagorii, când rata inflației preconizată de BNR pe 2024 va fi între 8 și 9% ?!? De ce să bag bani prin virament bancar cu o reducere de 4% când pot sta liniștit până în noiembrie spre exemplu, învârtind banii cu marfa și câștigând astfel, ca firmă, diferența de 4-5% ?!? Sau chiar ca persoană fizică ... care-i graba, dacă nu beneficiez de o reducere semnificativă față de inflație? Dacă vrei mult și repede, gândește-te la bani și încasarea lor. Nu la ce fel de persoane sunt contribuabilii, fizice sau juridice ... sau la o diferențiere fără rost între modalitatea de plată, online sau la ghișeu, prin virament bancar sau depunere directă. Bagă 10% pentru toată lumea și vei vedea că în primele trei luni vei afla în conturile bugetare peste 50% din ceea ce ai anticipat pe tot anul. Dar, pentru asta ar trebui în primărie minți clare și cu aritmetica la zi ... ceea ce nu este cazul la Oradea.
Postat 11 Ianuarie 2024, 08:16 de KP
Pt janos
Nimic in plus,am platit online anul trecut 577lei prin ghiseul.ro iar acum e 696lei tot online.
Postat 11 Ianuarie 2024, 07:29 de Phonyx
pentru Phonyx
Ori nu ai calculat bine ori ai ceva bunuri in plus fata de anul trecut. La mine, atat totalul la impozitele mele cat si la ale sotiei, cresterea a fost cu putin peste 5%, aproximativ 5,1%. Comparatia o fac pe exact aceleasi bunuri (nu avem nimic in plus) si fata de impozitele platite anul trecut.
Postat 10 Ianuarie 2024, 23:41 de Janos
Marire de 17%
Noroc ca nu s-a marit cu mult deh de la 577lei in care este inclus o masina hybrid 96lei (noroc ca la mitici e 5lei sau deloc) teren si casa la 696lei.Doar 17% si aici este inclus si bonificatia de 10% caci altfel era 772lei.Foarte bine la cat mai multe pentru salariile bugetarilor,privatul sa mance pita uscata.
Postat 10 Ianuarie 2024, 23:23 de Phonyx
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON