URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2018, 08:58

Un agent al Poliţiei Locale Oradea a încasat 3 ani de închisoare cu suspendare pentru o şpagă de 100 lei

Un agent al Poliţiei Locale Oradea a încasat 3 ani de închisoare cu suspendare pentru o şpagă de 100 lei foto: generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un agent al Poliţiei Locale Oradea, trimis în judecată în decembrie 2016 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru o şpagă de 100 lei a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Cazul îl vizează pe agentul Ioan Ţica, ajuns în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor pe 6 aprilie 2014, ca urmare a unui denunţ depus împotriva lui la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor.

Delaţiunea a fost formulată de un orădean nemulţumit că, doar cu câteva zile mai devreme, pe 22 martie 2014, şi-a parcat motocicleta pe pietonala Republicii,  moment în care poliţistul local a vrut să-l sancţioneze cu o amendă între 900 şi 1.000 lei.

Bărbatul i-a cerut lui Ţica să-l „ierte”, şi să-i aplice doar un avertisment, iar poliţistul părea că a şi acceptat, cerându-i, însă, să se întâlnească ulterior pentru a stabili cum pot „să rezolve problema”.

„Cei doi s-au întâlnit în seara aceleiași zile, denunțătorul oferindu-i lui Ţica 100 lei, sumă pe care acesta a acceptat-o însă doar după ce, în prealabil, din precauție, i-a cerut să schimbe bancnota de 100 lei în două de 50 lei”, se arată într-un comunicat transmis de Direcţia Generală Anticorupţie pe 15 decembrie 2016, când procurorii au decis să-l trimită în judecată pe Ţica, pentru luare de mită.

Pe lângă pedeapsa de 3 ani de închisoare, a cărei aplicare a fost suspendată pe o perioadă de supraveghere de 3 ani, Ţica are interdicţie de a profesa în cadrul Poliţiei Locale pe o perioadă de 2 ani şi obligaţia de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Hotărârea pronunţată de Tribunalul Bihor nu este unul definitivă, fiind atacată deja de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
bravooooooooo
cel mai tare cazz dde coruptie rezolvat in romania banuiesc sa s au recuperat si banii hahahaaaaa
Postat 09 Februarie 2018, 13:37 de Rumanu
Pino
Bilanțul e Dragnea
Postat 09 Februarie 2018, 11:32 de Sandu1201
?!
Cu asta nu s-au laudat la bilant! Oare de ce nu si l-au asumat, doar pt. ca a fost singurul prins (adica prost!)?
Postat 09 Februarie 2018, 10:18 de pinonel
Cine i-a pus amenda-n mina
Caz scoala pentru romania:1.si-a parcat motocicleta pe pietonala contra unei amenzi de 900-1000 lei,probabil mai mult decit un salariu minim la acea data 2.amenda se rezolva cu 100lei. 3.intervine dna,nu stim ce pedeapsa a cerut procurorul,dar e nemultumit de pedeapsa, probabil acumulindu-se frustrari pe motiv de microsoft,eads etc. 4.remarcabila pedeapsa de 3 ani cu suspendare,dar mai ales interdictia de a mai fi politist timp de 2 ani. Dupa aia se considera pacientul vindecat. Sursa bolii: terorismul fiscal sub forma taxelor si amenzilor votate generos de elitele democratic alese.
Postat 09 Februarie 2018, 09:48 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON