URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2013, 12:53

Senatorul PNL Cristian Bodea: "Cornel Popa mi-a cerut să mă potolesc"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Până să candideze la Senat era etichetat "omul de casă" al preşedintelui PNL Bihor, Cornel Popa, căruia i-a servit 12 ani ca şef de cabinet parlamentar, iar anul trecut, câteva luni, ca director de cabinet la Consiliul Judeţean. Mai nou, însă, fiindcă îi critică pe miniştrii USL, Cristian Bodea a intrat în coliziune şi cu şeful de partid, nu doar cu liderul PSD Bihor, Ioan Mang.

Cu toate acestea, parlamentarul e convins că nu totdeauna "tăcerea e de aur", fiind dator să spună unde greşesc propriii colegi şi aliaţii, chiar cu preţul căderii în dizgraţie.

- Unii spun că vă luaţi de miniştri, mai ales de PSD-işti, din sete de imagine. Nu ar fi mai cuminte să vă ţineţi gura, cum fac aproape toţi parlamentarii USL?

- Când am acceptat să candidez, căci nu eu am cerut-o, am crezut că voi putea realiza mai mult pentru judeţ. Acum, întrucât critic Guvernul, sunt nevoit să tot explic că n-o fac ca să mă bag în seamă, fiindcă tot ce spun în interpelările adresate miniştrilor sunt probleme reale, pe care mi le ridică cetăţenii şi autorităţile locale. Nu eu inventez problemele, nu eu sunt de vină pentru ordonanţele cu care Guvernul dă peste cap Codul Fiscal, nu eu mă bâlbâi cu gazele de şist sau cu DN 76 Oradea-Beiuş, pe care dl Mang şi miniştrii PSD au promis că-l repară, nu eu am creat problemele cu arieratele primăriilor. Eu încerc să arăt Guvernului, pe care şi eu l-am votat, că există lucruri care nu funcţionează bine tocmai pentru a le îndrepta. Şi înainte, când l-am consiliat pe dl Popa, îi spuneam ce nu e bine, şi îmi zicea că-s Gică-contra. Şi nu atac musai PSD, eu critic şi miniştri ai PNL. E adevărat, un ziar poate titra că "Bodea l-a atacat pe cutare ministru PSD", dar eu mă aştept de la liderii PSD şi ai USL să citească dincolo de titlul unui ziar. Mai e o problemă: şi pe mine mă iau la rost oamenii pentru greşelile Guvernului. Aşa că nu doar liderii USL răspund în faţa electoratului.

Pupatul în fund şi democraţia

- De ce spuneţi că Victor Ponta repetă greşelile lui Emil Boc, că Guvernul lucrează dictatorial şi ignoră Parlamentul?

- Aşa cum până anul trecut a existat o "democraţie prezidenţială", acum avem o "democraţie guvernamentală", pentru că Guvernul tratează Parlamentul ca pe o maşină de spălat ordonanţele lui de urgenţă.

- Aţi spus "eu nu pup în fund niciun ministru pentru bani". Alegătorii vor zice că sunteţi doar bun de gură...

-  Dacă un ministru alocă bani numai pupat în fund, dacă eu nu pot să-i spun dlui Chiţoiu sau dlui Dragnea că ceva din ce fac ei nu e bine, înseamnă că avem o problemă cu democraţia. Pe de altă parte, nu eu am datoria să asigur fonduri de la ministere, ci liderii USL, care conduc şi judeţul. Imaginaţi-vă ce nebunie ar fi să cer eu bani pentru Aleşd-Beiuş, Boeriu pentru Salonta sau Cupşa pentru Oradea. Dacă dl Mang şi dl Popa, ca şefi ai USL şi ai CJ, sunt în poziţia de a putea aduce fonduri, şi sunt competenţi în acest sens, nu văd de ce le-aş dubla eu munca.

- La alegeri aţi obţinut cele mai multe voturi (63%) dintre toţi candidaţii din Bihor. A fost merit personal sau zestrea pregătită de şeful de partid, Cornel Popa?

- Eu nu mă îmbăt cu apă rece, ştiu că scorul mare se datorează muncii dlui Popa şi colegilor din teritoriu, căci dacă aceştia nu mobilizează electoratul poate fi un candidat oricât de deştept, că tot nu primeşte voturi. Dar, odată ales, parlamentarul trebuie să-şi reprezinte şi colegii care şi-au pus obrazul pentru el, şi interesele alegătorilor care şi-au pus încrederea în el. E adevărat, dl Popa m-a propus să candidez şi Crin Antonescu a semnat lista cu candidaţii, dar şi eu vreau să-mi fac datoria faţă de cei care m-au votat. Ar fi şi în interesul partidului şi al lui Crin, căci la anul, când vor fi alegeri prezidenţiale, cum aş putea să cer voturi pentru el fără să dovedim că am încercat să facem ceva pentru oameni? De aceea atrag atenţia şi colegilor: ca să putem îndrepta greşelile în timp util şi ca să nu creadă oamenii că nu ne pasă de ei.

- De ce nu aţi vrut alianţă cu UDMR la guvernare?

- Când ai 70% în Parlament, nu mai ai nevoie şi de alţi aliaţi. Pe de altă parte, nu cred că UDMR trebuie să fie permanent la putere. Ah, că dl Ponta are nişte socoteli cu UDMR, asta nu face decât să alimenteze suspiciunile că doreşte ca după adoptarea noii Constituţii să ne debarce pentru a aduce UDMR la guvernare.

Există suspiciuni că vom fi debarcaţi

- Câtă încredere aveţi în PSD?

- Nefiind un fanatic, nu urăsc niciun partid, deci nici PSD. Între noi şi PSD e o relaţie bazată pe interesul de a guverna, dar există şi suspiciuni din partea noastră că vom fi debarcaţi de la guvernare. Nici nu-i condamn pe cei de la PSD că vor să deţină singuri controlul. Nu ei au descoperit că poţi să ţii alături un partener o vreme, să te foloseşti de el, să împarţi responsabilitatea măsurilor dureroase, pentru ca apoi să culegi singur roadele. Asta se întâmplă în multe alte ţări, nu e politica românească mai murdară ca altele, atât doar că noi ne ţigănim mai mult la televizor.

- Dar în Bihor nici PNL nu pare un aliat fair-play. Cu dvs. şef de cabinet al preşedintelui CJ, vicepreşedinţii Ioan Mang şi Alexandru Kiss nu au primit atribuţii de conducere.

- Nu directorul de cabinet al preşedintelui dă atribuţii vicepreşedinţilor. A fost opţiunea dlui Popa, întrebaţi-l pe dumnealui dacă vreţi să aflaţi de ce.

- CJ funcţionează lent şi pe alocuri ciudat. De pildă, succesorul dvs., Horia Carţiş, e acuzat că a dat un contract firmei la care a fost angajat. Vi se pare normal?

- Nu cunosc contractul de consultanţă pentru strategia judeţului, din nou trebuie să-l întrebaţi pe dl Popa. Dar am înţeles că s-au respectat toate procedurile, a fost licitaţie, au fost contestaţii, s-au judecat, iar în final decizia a fost considerată legală.

- Ce trecut profesional vă îndreptăţeşte să emiteţi păreri critice despre alţii?

- Am fost jurnalist, am fost economist, am lucrat în marketing, l-am consiliat pe dl Popa şi am muncit la organizarea PNL Bihor nu puţini ani. Dar în acest moment sunt senator, iar un parlamentar e reprezentantul celor care l-au ales. Deci nu vorbesc în nume propriu, ci transmit problemele cetăţenilor, autorităţilor locale, specialiştilor şi întreprinzătorilor din diverse domenii. Pentru asta nu trebuie să fii inginer chimist, avocat, geolog sau fost primar. Rolul parlamentarului, dincolo de a vota legi, e şi să fie portavocea oamenilor. Iar eu chiar de la dl Popa am învăţat să-mi iau rolul în serios, pentru că şi dumnealui a fost purtătorul de cuvânt al cetăţenilor.

Decizia regionalizării a fost deja luată

- De ce menţine USL măsurile PDL de blocare a angajărilor în sistemul bugetar sau apetitul pentru exploatarea gazelor de şist?

- L-am întrebat pe dl Ponta şi mi s-a spus că nu sunt bani pentru deblocarea posturilor decât în sănătate. În privinţa gazelor de şist, nu sunt împotriva exploatării, dacă se poate face în condiţii de siguranţă, şi de aceea am vrut, împreună cu dl Boeriu, o lege specială în acest sens. Ar fi o prostie să nu profităm de resurse dacă ele pot fi valorificate. Dar repet, numai în condiţii de siguranţă.

- De ce USL pregăteşte regionalizarea în secret?

- Nu USL acţionează în secret, ci vicepremierul Liviu Dragnea. De altfel, cred că decizia regionalizării, care mie nu mi-e clar de ce se face, a şi fost deja luată acolo sus. Pe ce mă bazez? Proiectul de restructurare a CAS prevede structuri regionale, reforma fiscală la fel...

- Şi e normal să nu fie întrebaţi nici cetăţenii, nici autorităţile locale, nici parlamentarii? Veţi vota asemenea regionalizare?

-  Voi vota cum trebuie. Dacă USL îşi va asuma proiectul, eu nu am cum să-l împiedic.

- Veţi merge aşa, ca într-o turmă de oi?

- Păi, când faci o democraţie guvernamentală, parlamentarii devin o turmă de oi.

- Şi "oaia" Bodea se va duce în direcţia indicată de "ciobanii" Ponta şi Antonescu?

- Votul meu împotrivă nici nu ar conta, aşa că voi vota cum mi se va cere, dar ei vor suporta consecinţele.

- Păi nu, le veţi suporta şi dvs.

- Le voi suporta, că n-am ce face. Dar degeaba votez eu contra, că toţi vor respecta disciplina de partid.

Dacă o să mă excludă din partid, e decizia dlui Popa

- Din cauza criticilor dvs. la adresa miniştrilor aţi fost avertizat de preşedintele PNL, Crin Antonescu, să vă "potoliţi". Veţi asculta ordinul?

- N-am fost avertizat, ci mi s-a atras atenţia că nu e normal ca un parlamentar al puterii să depună moţiune de cenzură împotriva Guvernului, în contextul în care eu spusesem că aş face o moţiune împotriva ministrului Rovana Plumb din cauza timbrului de mediu şi a lipsei de transparenţă în problema gazelor de şist. Dar la Bucureşti nu mi-a spus nimeni să mă potolesc. În Bihor mi s-a spus.

- Cine?

- N-aş vrea să spun.

- Oricum era întrebarea următoare: aţi fost mustrat de Cornel Popa?

- (după o pauză) Da.

- Şi dacă o să vă excludă din partid?

- E decizia dumnealui.

- În aproape toate demersurile v-aţi asociat cu senatorul Valeriu Boeriu. De ce doar dvs. sunteţi urecheat, iar acesta nu?

- Cu dl Boeriu colaborez încă din 2001, când era consilier judeţean şi vicepreşedinte al PNL Bihor, iar dl Popa era deputat. Am lucrat foarte bine la organizare. Pe el nu-l trage de urechi nimeni pentru că, în timp ce eu sunt mai radical, dumnealui e mai glumeţ.

- Fiind purtătorul de cuvânt al PNL Bihor, credeţi că mai sunteţi reprezentativ?

- Nu mai sunt purtător de cuvânt. La ultima şedinţă a Biroului Permanent dl Popa ne-a informat că îşi face echipă de comunicare, în care nu am fost chemat, deci nu mai am atribuţii în acest sens.

Şi despre Năstase se zicea că e homosexual...

- Vă place compania unor colegi ca Fenechiu, Chiuariu ori Chiţoiu?

- Nu e datoria mea să-mi judec colegii, nici nu îi aleg eu. Ce treabă am avut eu, de pildă, cu intrarea lui Becali în PNL? Eu am fost desemnat candidat de colegii de aici şi votat de alegători din Bihor, şi nu mă interesează ce fac cei din altă parte.

- Dar tovărăşia unora ca Sorin Frunzăverde ori Mihai Stânişoară, refugiaţi la PNL după lungi cariere în PDL, vă place?

- Eu nu-i cunosc, dar nu m-aş mai grăbi, cum făceam odată, să judec oamenii după trecutul lor. Oamenii se mai schimbă. Dacă vă referiţi la traseism, da, sunt de acord ca un politician care trece dintr-un partid în altul să piardă funcţia câştigată de la partidul din care a plecat. În rest, însă, nu poţi interzice nimănui să renunţe la un partid când nu mai vrea să rămână.

- Are şanse Crin Antonescu să devină preşedintele României în 2016?

- Eu sper că da. Consider că e potrivit pentru funcţia aceasta.

- Dar se spune că e somnoros, leneş, superficial...

- Şi despre Năstase se zicea că e homosexual, despre Văcăroiu că era beţiv. Asemenea legende trebuie să vedeţi şi cine le lansează, şi cu ce interese...

- Când mergeţi în colegiu, ce le răspundeţi oamenilor care vă reproşează că USL nu se ţine de promisiuni?

- Iau act de problemele pe care mi le ridică şi le promit că le transmit mai departe, ceea ce şi fac, cerând să fie rezolvate. Dar le mai spun că ne-au ales pe 4 ani şi că nu ne-am angajat niciodată că vom face minuni sau că într-un an vom schimba totul.


CINE ŞI CUM
Caracterizări în trei cuvinte

Octavian Bot, deputat de Bucureşti - un infatuat

Crin Antonescu, preşedintele PNL - perfect ca preşedinte de ţară

Cornel Popa, preşedintele PNL Bihor - sufletist şi bun bihorean

Victor Ponta, preşedintele PSD, premier - ambiţios şi abil

Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor - politician priceput

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
BOLDEA = BOLDEA
BODEA = BOLDEA care baga boalde ( zazanie) = INCOMPETENT
Postat 22 Noiembrie 2013, 10:29 de adevarul
Ce aveti cu ei fratilor !?
Ce aveti cu ei fratilor !? Toata ziua POPA CORNEL ,PETI etc . !Cei daca la unii le plac femeile ,alcolul ,cartile de joc sau prafurile . Sa-si faca treaba asta conteaza .
Postat 24 Iunie 2013, 08:50 de NICU
INCOMPETENTII P.N.L.-ului
NULITATI= P.N.L. BIHOR ,in frunte cu POPa un anagramat si un incult ,iar bodea unul care nu a facut nimioc in viata lui un repetent ,nici scoala nu a fost in stare sa o termine fara partid (a repetat istorie-geografie 3 ani consecutiv,anii 1993-1996),un aerian ,un retardat mintal cu probleme vizibile ,derapaje de comportament si discurs,un nimeni promovat de POPA CORNEL pe criteriul nepotismului (individul este casatorit cu o nepoata de-a lui POPA CORNEL) si acest criteriu este suficient.....se pare .
Postat 23 Iunie 2013, 23:47 de jurnalistul
Popa cand se potoleste ?
Dar Popa cand se potoleste cu minciunile ?
Postat 23 Iunie 2013, 17:50 de Popica
vezi NUMELE ce inseamna, asta e vocatia ta nu alta !
MEREU sunt discriminat/intimidat/umilit in public ca am in PROFIL scoala de COMERT, dar nu are legatura ce licente am eu ca oricum toti avem ochiul mintii sa deslusim INFRACTIUNILE NECONDAMNATE de o JUSTITIE MOARTA !! Sunt oameni cu vocatie si fara licenta care au simtul DREPTATI, vezi NUMELE . Fiecare nume inseamna ceva ca VOCATIE. Toti avem un ROST , nu ne am nascut sa FURAM, sa UCIDEM , sa INSELAM si sa ne imbogatim INJUST !! sa nu crezi ca un profesionist nu poate UCIDE sau distruge viata multor oameni , poate si foarte USOR, ii ia DREPTURI, inclusiv dreptul de a se simti OM in tara LUI .
Postat 23 Iunie 2013, 09:47 de vocatia
Care PETI !?
Care PETI !? Teparul zis si CONTY ce-i sef mare la ARR-BIHOR ,trage pe nas prafuri !?
Postat 23 Iunie 2013, 09:42 de CETATEAN
rezulrtate dom`le, rezultate
numai pe forumu asta suntem cateva zeci care-l critica la fel de bine ca si stimabilul bodea pe oricare dintre ponta, usl, pdl si restu`magari si magariile politice - problema este ca tu, sub o imaginara umbrela ca esti porta-purtarea noastra, mai si primesti niste bani, din impozitu nostru pana la urma. Promisiunile au fost ca aduceti bani , baaahh... de scumpirea CET-ului de ce nu-l intrebi bihorele? sau va zice ca Scuzati, eu sunt ditai senatoru de alesd-beius ?!!! kk-makka de politicieni ce sunteti toti gramada
Postat 23 Iunie 2013, 08:20 de Crinuletz Pontescu
D.I.I.C.OT.
ce vorbiti de PETI ca este traficant de alcool, poate de mult ,acum a avansat la ceva mai tare am auzit ca vinde si prafuri si da si pe nas baiatu ,oricum are fata si comportament de drogat ,uitati-va atent la fata si la ochii tumefiati ,simptome de consumator .......
Postat 23 Iunie 2013, 01:43 de romanul simplu
Bravo BODEA !
Bravo Cristi ! Nu te lasa la POPA CORNEL ! Daca el crede ,(gresit ) ca PNL-BIHOR ,se lasa calcat in picioare de oameni promovati de ,,noi''ca acest PETI ALIN IOSIF ,director general la ARR-BIHOR si CORAS DANIEL director la I.T.R.S.V.R.-BIHOR ,eu personal NU II CUNOSC si din pacate MULTI NU II CUNOASTEM ,SE INSALA AMARNIC !? Facem alegeri si il schimbam cu tine sau cu Bolojan . Gata cu atata RUSINE pe capl nostru .
Postat 23 Iunie 2013, 01:12 de PNL-IST
De ce D-le Popa Cornel !?
CENZURAT
Postat 23 Iunie 2013, 00:37 de Bodea Cristian
D-LUI CIOCU MIC !
Cand tot ce stii e sa spui ,CIOCU MIC !! .LASA-NE ! Esti o calamitate politica ! LASA-NE ! Dar ,NU AI SA O FACI ! .,,Oamenii ca tine nu pleaca decat ,,biologic''sau prin ,,revolutie''.Asa ne trebuie !? Dar timpul trece ,incet dar trece . Niciodata dupa azi nu a venit ieri ci numai maine .!
Postat 22 Iunie 2013, 23:56 de atotstiutor din PNL
apa de ploaie
daca esti asa mare /scula/, si zici ca toti mint si doar tu esti corect si bla-bla-bla... da-ti demisia ! dar asta inseamna sa renunti la 'cascaval'.... ceea ce nu prea crede nimeni ca o sa faci.
Postat 22 Iunie 2013, 21:52 de mda
os de ros
pai, n-ar roade si asta un os ?
Postat 22 Iunie 2013, 21:48 de Sf. Loaici
Cristi
Un om critic care a avut curaj sa spuna lucrurilor pe nume.Este principial si are sfaturi bune pentru cei care merita. Judeca cu masura egala si culmea ,chiar are dreptate. Bure-pista
Postat 22 Iunie 2013, 17:58 de Bure-pista
Numai pe BODEA il vezi !?
CENZURAT
Postat 22 Iunie 2013, 17:43 de PNL-IST inca !
Mr. Ciocu’ mic de la PNL Bihor. Cu colegii din …Opoziţie.
I. ”Dar, odată ales, parlamentarul trebuie să-şi reprezinte şi colegii care şi-au pus obrazul pentru el, şi interesele alegătorilor care şi-au pus încrederea în el. E adevărat, dl Popa m-a propus să candidez şi Crin Antonescu a semnat lista cu candidații, dar şi eu vreau să-mi fac datoria faţă de cei care m-au votat. Ar fi şi în interesul partidului şi al lui Crin, căci la anul, când vor fi alegeri prezidenţiale, cum aş putea să cer voturi pentru el fără să dovedim că am încercat să facem ceva pentru oameni? De aceea atrag atenţia şi colegilor: ca să putem îndrepta greşelile în timp util şi ca să nu creadă oamenii că nu ne pasă de ei.” 1. Faptul că după decembrie 1989, Securitatea (revopsită) este în toate, inclusiv în (toate) partidele politice, o ştie şi don senator. 2. Dle Bodea: Despre MRU şi partidulețul său, nici un cuvinţel? Una din interesele PNL, deci şi a electoratului USL: asemenea politicieni, cu ochi albaștri (sau şi roşii) şi păpuşarii lor să nu mai ajungă la butoanele guvernării. Nu uita de la câte procente electorale a pornit partidul nazist a lui Adolf Hitler! Asemenea interese legitime ale poporului român, de ce NU le aperi? II. ”Nu eu inventez problemele, nu eu sunt de vină pentru ordonanţele cu care Guvernul dă peste cap Codul Fiscal, nu eu mă bâlbâi cu gazele de şist sau cu DN 76 Oradea-Beiuş, pe care dl Mang şi miniştrii PSD au promis că-l repară, nu eu am creat problemele cu arieratele primăriilor.” 1. Consideri că dnii Popa & Mang nu se zbat pentru interesele legitime ale bihorenilor? Dacă da, trage-i de mânecă, dar nu în public; 2. Arieratele primăriilor tot USL-ul le-a creeat? 3. Câte propuneri/soluţii eficiente legate de problemele bihorenilor, ai înaintat şefilor de la PNL, respectiv miniştrilor USL? Care sunt acestea? P.S. Pentru boşii USL Bihor: Pe când omul potrivit, la locul potrivit? Şi pentru aceasta electoratul USL va pus la ”butoane”!
Postat 22 Iunie 2013, 16:28 de stefan
politica este o mafie
politica este o mafie si nu fac decat sa ne considere sclavi, noi nu avem drepturi cat timp justitia e moarta !! ea figureaza in organigrama Statului numeric si absoarbe fonduri dar nu poate decat sa suspine in lanturi.
Postat 22 Iunie 2013, 09:16 de politica este o maf
BIHORUL este cel mai mizerabil din punct de vedere moral dar si legal,
BIHORUL este cel mai mizerabil din punct de vedere moral dar si legal, REGIONALIZAREA va face ORDINE insclusiv in JUSTITIE, ne am saturat de atata MIZERIE SOCIALA< ppppuuuutttteeeeee de drogati si ironie nici ei nu se mai simt pe ei @@!!!!
Postat 22 Iunie 2013, 09:10 de cuib de infractori
Bocșe,învață-l că singur nu știe...!
Se zice prin târg cum că nea Cornel Popa (chiar așa cărțaș mare îi,cum se vorbește..??!!) atunci când vrea să se pișe cere voie mărețului liberal, prof. de sport din Câmpani,Bocșe Raul.Și dacă eminența cenușie din Câmpani zice că nu are voie la pișat,nea Cornel P. nu se mai deschide la sliț... Nea Cornele,de când nu te-ai mai pișat?
Postat 22 Iunie 2013, 07:53 de bihoreanu
haha
Ai uitat cum ai facut facultatea d-le Crisi Bodea, iti spun eu ajutat de Popa si socrul tau, cica ai facut marketing, ce ai promovat, mancand o omleta de 6 oua zilnic stii tu unde. Fara Popa erai un amarat, fara sa-ti faca Doru senatorul campanie ce erai, putina decenta, si un pic mai mult bun simt.
Postat 22 Iunie 2013, 05:09 de una
Pentru POPA CORNEL ....
Pentru CORNEL POPA de la PADURARI CITIRE ! D-le POPA CORNEL cum ramane cu voturile de anul trecut ,noi am dat lemne la oamenii din zona DOBRESTI-ROSIA ,asa cum a-ti dat ordine ,pentru a va vota ,oamenii v-au votat ,in noiembrie 2012 ,seful de la I.T.R.S.V.,a mai adunat ceva bani de la padurarii din DOBRESTI in numele d-voastra ,pentru campania electorala a U.S.L.,de unde credeti ca erau acesti bani ,nu din padure si acum ne dati ani de puscarie in schimb ,astai recunostinta ,s-a mai veniti dupa voturi la noi ,voi PENELISTI ca va mai voteaza dracu ,cu ministra voastra cu tot.Personal nu am votat niciodata cu P.D.L.,dar la urmatoarele alegeri o sa fac si campanie pentru PDL ,am ajuns sa-l regret pe BOC si guvernul lui ,astia macar au lasat oamenii sa traiasca cum au putut fiecare.PADURARII VOTEAZA P.D.L.! postat de: PADURAR DOBRESTI
Postat 21 Iunie 2013, 23:39 de PADURARII
MANG
Pai Mang vreti sa va conduca? Ala nu-si platea angajatii de la firma lui cu lunile. Unii dntre ei aveau rate, copii de crescut, iar mang nu dadea salariile cu lunile. pai cum poate un astfel de individ sa fie la conducerea unui judet? Mai e si plagiator pe deasupra, adica HOT!
Postat 21 Iunie 2013, 22:20 de Vasile
aha..
'' Cand am acceptat sa candidez...."" ba frate da pretios te tii...vai mama ta .....asa bine n-am ras de foarte mult timp
Postat 21 Iunie 2013, 20:52 de eu
Nu te lua după Popa Prostu', fi tu însuţi !?!
...
Postat 21 Iunie 2013, 14:41 de Carp III
POPA CIORDEL SI MAREA POTOLIRE !
POPA CIORDEL si ,,MAREA POTOLIRE’’ ! popa cornel si hotii lui de paduri sunt la putere ,incepand de la hotul sef la ITRSV,cu dosare penale pentru furt de lemne de la TARCAITA ,se pare ca si condamnat in acest caz ,binenteles cu suspendare acest organ de control cu sediul in judetul bihor la 40 de km de jaful de la dobresti si nu a ...stiut nimeni nimic ,bravo POPA CORNEL ,acuma o s-a apari la ziar si cu TOTI HOTII DE LEMNE DIN BIHOR nu numai cu HOTII DE LA ARR , .BRAVO !!! P.S. ITRSV=CORAS ; ARR= PETI ;
Postat 21 Iunie 2013, 13:41 de POTOLIT
aas
de aia e prost romanu'....in urma cu un an "PUNEM BIHORUL PE PRIMUL LOC"..acum ..sa vezi..nu pot..n-am cum...bla bla...
Postat 21 Iunie 2013, 13:39 de sza
POPA CORNEL !
Dar lui PETI de la ARR-BIHOR si CORAS de la ITRSV-BIOHR , cand le spui ,,SA SE POTOLEASCA'' din FURT ,SPAGI SI CHIUL ,D-LE POPA !?
Postat 21 Iunie 2013, 13:36 de OBSERVATOR
Bine ! Aproape bine !
Crin Antonescu, preşedintele PeNaL - perfect ca preşedinte de ţară.Aproape bine ! Corect este : Crin Antonescu, preşedintele PeNaL - perfect ca preşedinte la ţară, la Isaccea la vreun colhoz !
Postat 21 Iunie 2013, 13:30 de penal
LICHELELE lui POPA C.
POPA CORNEL =cel mai mare papagal al politicii bihorene ,numai prostii si minciuni in ultimul timp si s-a inconjurat de tepari si gunoaie ,in special din zona folclorica a BEIUSULUI ,NUMAI LICHELE !
Postat 21 Iunie 2013, 13:16 de BINSAN
bodea
popa si excrementele lui !
Postat 21 Iunie 2013, 13:09 de p.s.d
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON