URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Noiembrie 2010, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şpăgile lui Beni Rus

Patronul grupului Selina e cercetat pentru că l-a mituit pe politicianul care i-a dat lucrări publice. Omul de afaceri Beniamin Rus este aşteptat în această săptămână la sediul DNA pentru a da explicaţii cu privire la două vacanţe plătite preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, şi la un sejur pe care PDL-istul şi 27 de apropiaţi ai săi, printre care prefectul şi mai mulţi primari, l-au petrecut în Băile 1 Mai, la pensiunea şi pe cheltuiala patronului firmei Selina.

Fetiţe pentru VIP-uri

Patru manechine din Oradea sunt implicate în scandalul sexual "Prostituţie de lux". Două dintre ele, Daniela Ruscaş şi Simona Dăncuş, au intrat în lumea sexului plătit prin intermediul unor agenţii de modeling, printre clienţii care s-au bucurat de serviciile lor numărându-se deputatul PSD Robert Negoiţă şi interpretul Adrian Enache.

Alţii la rând!

Episcopul ortodox Sofronie Drincec pregăteşte o pensionare în masă, în urma căreia preoţi consacraţi vor fi înlocuiţi, fără concurs, cu clerici tineri şi obedienţi. BIHOREANUL a aflat că lista pensionabililor este deschisă de fostul protopop Aurel Puşcaş, cel care a refuzat să cedeze curtea bisericii fostului episcop reformat Laszlo Tokes, şi de preotul Gheorghe Nemeş, cel decorat de Preafericitul Daniel cu cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei.

Mintaş cel şmecheraş

Patronul Adeplast îl acuză pe Ioan Mintaş, prim-vicepreşedintele Consiliului IMM-urilor din România, că îşi "plăteşte" datoriile firmei CIAC cu cecuri fără acoperire. Abonată la lucrări publice, firma întreprinzătorului PSD-ist a început să aibă probleme financiare imediat după înlăturarea de la putere a partidului său şi odată cu declanşarea crizei economice, care a făcut ca statul să întârzie achitarea lucrărilor comandate.

O luăm razna!

Stresul, depresia, drogurile şi chiar alimentaţia ne trimit la psihiatru tot mai mult şi de la vârste tot mai tinere. Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie înregistrează o explozie alarmantă a numărului de pacienţi şi mai ales a ponderii bolnavilor tineri, care s-au înmulţit în timp-record, în ultimii doi ani.

ORADEA NOASTRĂ:
Şcoli pentru natură

Două licee, un colegiu tehnic, o şcoală generală şi o grădiniţă sunt singurele unităţi de învăţământ din Bihor care se pot mândri că pun cu adevărat preţ pe mediul înconjurător.
Liceul Teoretic Lucian Blaga, Grădiniţa nr. 27, Şcoala Generală Avram Iancu, toate trei din Oradea, Colegiul Tehnic Vadu Crişului şi Liceul Teoretic Bratca au intrat în programul mondial Eco-Şcoala, şi au implementat acţiuni menite să educe în spirit "verde"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
sesizare DNA
Domnule procuror IANCU DNA ,sa va sesizati din oficiu,un caz dovedit de coruptie omul de afacere BENI RUS,la care este o regula si obisnuinta sa si duca coruptii in excursii ,la fel cum l a dus pe VLAD CODREANU atunci sef la SIF,pt ca i a pus de o parte cecurile refuzate,si multe altele ,halal mod de mituire pe bani de seminte,acesti oameni se prostitueaza pe o excursie,un mic ,si un gratar
Postat 15 Noiembrie 2010, 08:12 de cristi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON