URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2012, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ştrandul inventat

Halucinant! BIHOREANUL l-a prins pe primarul Marghitei cu rapoarte falsificate mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu, despre fonduri europene făcute praf. După ce a tocat 1,4 milioane de euro pe un ştrand recepţionat în acte din 2010, dar care n-a fost deschis niciodată, primarul Dorel Talpoş s-a temut că va fi pus să returneze banii, aşa că a trimis la Guvern documente false, cu poze trucate pe calculator, care arată că ştrandul ar fi funcţional, populat şi apreciat de clienţi.

Cu actele pe faţă

BIHOREANUL a intrat în posesia dosarului de informator la Securitate al fostului rector Cornel Antal. Deşi a susţinut că nu îşi aminteşte să fi semnat vreun angajament cu Securitatea, Cornel Antal s-a pus în slujba ei chiar înainte să-i fi fost propusă colaborarea, oferind în mod secret şi conspirativ, în repetate rânduri, informaţii despre colegi.

A "votat" pentru nevastă!

De ce-a plecat Ştefan Seremi din PDL: colegii i-au bătut obrazul că, în loc să pregătească alegerile, se îngrijea de chivernisirea tinerei soţii cu slujbă, casă şi maşină. După 22 de ani în partid, de-a lungul cărora a fost deputat, preşedinte, vicepreşedinte de Consiliu Judeţean şi şef de filială, Seremi şi-a părăsit tovarăşii pentru că l-au umilit cu reproşul că-şi iubeşte nevasta mai mult decât partidul.

Ponturi pentru Mintaş

Ioan Mintaş şi-a băgat nevasta în conflict de interese, recomandând-o într-o comisie a Primăriei. Consiliul Local a aprobat numirea în Comisia de monitorizare a achiziţiilor publice a directorului executiv al CIAC, Smaranda Mintaş, deşi firma pe care aceasta o conduce participă la licitaţiile organizate de municipalitate.

Hoţie dezgropată

Universitatea, silită s-o concedieze pe fosta decăniţă de la Textile la un deceniu după ce profesoara a fost prinsă că a plagiat o carte! Deşi a fost condamnată în 2003 pentru furt intelectual, "sorboneii" s-au tot codit s-o penalizeze pe Daniela Ionescu şi pe linie profesională, astfel încât acum trebuie s-o facă doar pentru că i-o cere Consiliul Naţional de Etică în Cercetarea Ştiinţifică.

Fabrica de idei

Un grup de studenţi orădeni caută soluţii la cele mai fierbinţi probleme ale oraşului. Membrii cercului ştiinţific al studenţilor economişti au făcut un studiu pe baza căruia recomandă Primăriei ca, pentru evitarea aglomeraţiei din trafic, să decaleze orele de începere a cursurilor din grădiniţe, şcoli şi facultăţi.

Adulter în trei acte

Eterna poveste despre cum trădează El, cum trădează Ea şi cum se iubesc amândoi este jucată în pub-uri în savuroasa serie de spectacole "Plăcerile şi chinurile adulterului".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
mafia din marghita
votam PARTIDUL POPORULUI DD SA SCAPAM DE NEMERNICI SI HOTI
Postat 28 Aprilie 2012, 17:52 de crupas
mafia din marghita
mafia din Marghita ar trebui oprit de la Primar la Politie , si smecherii cu tigarile Rusine tuturor , rusine in Marghita de la mic la Mare trebuie cercetati sa nu fie ca si alte orase , smecheri, hoti si mafioti , ce sa mai zic salarii minime de mizerie , evaziune fiscala la zile mari toti care incalca legea arestati si sa plateasca pentru faptele lor
Postat 28 Aprilie 2012, 17:22 de crupas
re lelia
mai cacat de traseist nu te mai da cu identitate de fetita ca tu defapt esti CURVA care se vinde pe o ciorba
Postat 21 Aprilie 2012, 22:45 de marghitean
that's all folks
De analfabetul asta de primar (Talpos) se va scapa klar acum , problema este ca urmeaza un altul la fel ,care acum este viceprimar . Nasol!
Postat 20 Aprilie 2012, 15:22 de alin
Candidatii la primarie
Toata Lumea vrea oameni intelectuali si curati la primarie.Din pacate sunt doua motive pentru care acesti intelectuali nu se baga: 1 NU se duc ptr k sunt prea Intelectuali si cu capul pe umeri si nu vor sa intre si ei in mizeria care sa strans in Primarie 2: nu ii lasa legea din cauza locurilor de munca pe care le au. Asadar in urmatorii 20 de ani nu cred k se va ivi vreunul capabil si curat care sa-si ia inima in dinti sa candideze la primarie fie independent fie sustinut de un partid. Sa speram ca \"pionierii\" din PP-DD sa vina cu o solutie mai buna si cat de repede posibil ptr k sunt singurii in acest moment nepatati.
Postat 20 Aprilie 2012, 10:32 de Ionut
Candidatii la primarie
Toata Lumea vrea oameni intelectuali si curati la primarie.Din pacate sunt doua motive pentru care acesti intelectuali nu se baga: 1 NU se duc ptr k sunt prea Intelectuali si cu capul pe umeri si nu vor sa intre si ei in mizeria care sa strans in Primarie 2: nu ii lasa legea din cauza locurilor de munca pe care le au. Asadar in urmatorii 20 de ani nu cred k se va ivi vreunul capabil si curat care sa-si ia inima in dinti sa candideze la primarie fie independent fie sustinut de un partid. Sa speram ca \"pionierii\" din PP-DD sa vina cu o solutie mai buna si cat de repede posibil ptr k sunt singurii in acest moment nepatati.
Postat 20 Aprilie 2012, 10:31 de Ionut
mai bine fara
decat primar ca Talpos mai bine sa nu avem primar... tine si minunea asta cateva zile sau saptamani dupa care se uita si toata lumea ii fericita si merge viata mai departe... in halul in care arata Marghita nici nu se mai poate numi oras...eventual un sat cu blocuri uitat de lume... Bn ca a avut pe cine sa prosteasca iubitul nostru primar manca'lar canceru...sa isi cumpere lumanari si pastile de banii care i'a furat el si toti incompetentii din primarie...
Postat 20 Aprilie 2012, 01:55 de gigel
HOTILOR
PE CARE SA VA MAI VOTAM MAI FRATE SANTETI NISTE TILHARI UNDE ESTE POLITIA SI JUSTITIA ROMANA?
Postat 19 Aprilie 2012, 22:58 de COSTINEL
gigi
bihoreanule bagate si pe firma MARCONST sa vezi cei si pe acolo , prapad mare cea mai performanta firma din tara la smegherii pe ei si pe mama lor...
Postat 19 Aprilie 2012, 22:55 de gigi
om sinplu
dorim sa faceti dreptate sa ajunga acolo unde isi are locul si sa confiscati toate averile lui Talpos ce a furat de la popor sa stiti ca a fost un padughis pana nu a ajuns la Primaria oradului marghita
Postat 19 Aprilie 2012, 22:20 de om sinplu
sfat
verificati si alte institutii din Marghita, ca peste tot se fura... cu nerusinare si cu HIRTII.......tot ce este a statului sau alte institutii cu exceptia privatilor, peste tot se fura, toti sefi fura.........
Postat 19 Aprilie 2012, 17:44 de marghitan
primarul talpos?
ai dreptate,am vrut sa merg si eu la concursul de asistenta,dar deja se stia cine-l ia,ca-i fina primarului,asa ca am renuntat,tot pe pile marge,doar fina a primit bloc la ANL dupa ce a detinut un imobil,apoi a luat o casa ce apartinea primariei,la pret de nimic,apoi teren,apoi si un post de asistenta la fina primarului,adica INTELIGENTA de SCURT LOREDANA,care pun pariu ca nu are habar de medicina si-a cumparat diploma de la scoala GIORGIANA ORADEA,ea a facut scoala 3 luni echivalenta a 3 ani,PROASTA de da in gropi,vai de acei copii care ajung pe mana ei ,ca este asistenta la scoala maghiara de pe t.VLADIMIRESCU,cls I-VIII.
Postat 19 Aprilie 2012, 12:21 de ana
prostanacii parveniti
e ADEVARAT CA SE FACE CANALIZARE .Asta se discuta de 20 de ani...era si cazul....dar cite ar mai trebui facute !!!!! In consiliul local se stopeaza tot pt ca una e firma protejata de Talpos si o stopeaza Pocsaly cu ai lui iar alta e a lu Pocsali si o stopeaza Talpos ca nu care cumva unul sa ia spaga mai mare decit altul. Ce naiba suntem PROSTI ? nu vedem? Mai nasol e ca CACATUL de LUPAU merge pe mina UDMR -ului crede ca va ajunge el VICE. Ar mai ciordi si el ca amantele se tin cu greu.Apropo...Ce drac nu merge Lupau cu nepotii la plimbare sa mai lase tineretul sa-si faca treaba.Ne-am saturat de securisti comunisti...nesimtitul...cine drac il mai voteaza????????????
Postat 18 Aprilie 2012, 22:05 de lelia
Mafia locala MARGHITA
Astept-am autoritatile romane sa faca lumina in cazurile ilegale din Marghita...adica arestarea tuturoro mafiotilor...incepand cu primarul, si ajutoarele lui...Politia si fostii primari, securisti, Voicu si problema e ca nu e loc destul in puscarie pentru ei...si nici nu ar merita sa cheltuim cu tinerea lor in viata..in ce tara traim...cu primari care se ocupa cu ilegalitati - nu este un real lidl carefour in marghita cu atata petrol si sonde in zona,,,,parlamentari,,,care vin cand vreau la munca, si vreau si ei sa fie votati (VEZI PNL SI PSD) RUSINEEEE,,si toate pe banii romanilor,,,,cu partid al prostilor (PP)si acum la locale
Postat 18 Aprilie 2012, 19:38 de Un tanar :)
re septimiu
pana acum nu s-au contrafacut poze pentru a prosti guvernul si poporul.RUSINE PRIMAR(TALPOS)SI VICE (POKSALY)
Postat 18 Aprilie 2012, 14:30 de marghitean
cacat
cacat de primar !
Postat 18 Aprilie 2012, 14:06 de cacat
re marghiteanul
pina nu sa facut nimic in marghita asta va fost problema acum cand se face toata lumea ca este noroi ca sunt gropi, dar ce vrati fratilor in marghita se face canalizarea sa nu mai miroasa cacatul de sub voi............apropo mergeti la o sedinta de consiliu sa vedeti din ce cauza nu se face nimic in marghita , nu mai vorbiti in necunostinta de cauza.
Postat 18 Aprilie 2012, 13:54 de septimiu
jegmaneala
Sunt curios cat va mai trebui sa circulam perin noroi si gropi......asta ca asta da nu inteleg de ce au asfaltat gropile prin oras daca acuma au spart tot orasu.......si pe langa asta cum poate cineva,o persoana, nu trebuie sa dau nume ca presupun ca toata lumea o cunoaste sa i-a toate locurile de parcare din oras si sa ne mai si puna sa platim pentru ele,e jenant....din cate stiu in Oradea daca platesti loc de parcare banii merg la primarie nu la unu care vrea sa faca bani si sa-i mai dea si la primar "ceva din castig"......sa nu mai spun ca din cati au vrut sa investeasca si sa creeze locuri de munca in oras au fost opriti de primar si de altii.........asa sa-i ajute Dumnezeu cum ne-a ajutat primaru pe noi!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 18 Aprilie 2012, 13:27 de marghiteanul
Marghita
Parca suntem blestemati.De 23 de ani nu se gaseste un om capabil !!!!Ne-au condus toti smecherii care au fost primari doar pentru ei si clica lor.Luati-o pe rind si o sa vedeti ca nici unul nu a facut NIMIC .Am batut tara asta in lung si in lat dar atita mizerie si gunoi nu am vazut nicaieri.....Daca iesi pe strada inhalezi ptaf,cind ploua ai nevoie de cizme de cauciuc...locurile de joaca sunt pline de CACAT de ciini.bancutele jegoase.spatiile verzi neingrijite .Ce conducere...hotomani la drumul mare...Habar nu au de nimic gindul tuturor a fost acelasi...cum sa jegmaneasca....TOTI ...LA FEL::::RUSINE !!!!!!!!!!!!!! Consilierii merg acolo si ridica mina la comanda...ii intereseaza indemnizatia si ATIT..Cine sunt aia ????????? ADUNATURI !!!!
Postat 18 Aprilie 2012, 09:45 de ema
JENANT
Blestemul Marghitei :La alegeri ai de ales intre un prost(poksaly),un hot(talpos) un cioban(lazar)si un santazist(ciarnau).Oare de ce?
Postat 17 Aprilie 2012, 23:52 de ALT MARGHITEAN
re ema
DOAMNA PRIMARITA S-A FACUT INVATATOARE SI E TITULARA SI IN MARGHITA DUPA CE A TRANSFERATO PE MARGINEA LEGI DIN CHET .DAR AM UITAT LA CONDUCERE E PDL-UL ,POATE E INTAMPLATOR .OARE UNDE AJUNGE INVATAMANTUL DACA TOTUL E POLITIZAT? SAU ASTA SE VREA SA SE ANALFABETIZEZE POPORUL?
Postat 17 Aprilie 2012, 23:38 de marghitean
Marghita
Nu incape nici o indoiala..e prostanac cu diploma...Dar are nevasta intelectuala ! Cica la 40 de ani sa facut invatatoare......a facut-o EL .Pina nu demult facea cafele la schela pentru musafiri iar cind nu avea musafiri juca poker pe calculator....acum e DOAMNA.....invatatoare facuta la SORBONICA lui LUPAU .....mi-e rusine de rusinea lor....
Postat 17 Aprilie 2012, 22:47 de ema
Marghita
Cei de la Bihoreanul ar trebui sa mai faca investigatii la Marghita.Intrebati cit a costat parcul din centrul orasului...cica l-au amenajat ....bataie de joc...
Postat 17 Aprilie 2012, 22:38 de ema
pacat de bani
Toata marghita se mira de ce nu a primit Marghita bani de la guvernul portocaliu .Deci au primit numai ca i-au deturnat in cabane si altele. In primarie e o adunatura de pupincuristi care nu fac nimic ca sa nu-l supere pe bosul(primarul) care inainte de a fii primar ere un prostanac iar acum cica e intelectual de clasa .Pacat ca marghiteni au din nou de ales la alegerile locale intre 4 semianalfabeti.intelectuali unde sunteti?
Postat 17 Aprilie 2012, 22:31 de un marghitean
insfarsit l'au gasit pe paduchiusu asta
insfarsit l'au gasit pe domnul nostru primar cu ce se ocupa el.. inloc sa se ocupe de oras.. bine ca a avut timp si bani pentru el sa isi faca case si vile si masini... La racoare cu el. .pt ca merita.. si'a batut joc de cetatenii orasului.. gunoiul dracului !
Postat 17 Aprilie 2012, 18:19 de un marghitean
destepti
de unde ati luat suma de 1,4 milioane de euro
Postat 17 Aprilie 2012, 14:38 de septimiu
destepti
foarte destepti sunteti voi astia de la bihoreanul , macar anchetati corect situatiile si vorbiti de sumele reale
Postat 17 Aprilie 2012, 13:37 de septimiu
Fabrica de idei
Ideea e corectă. Să treacă liceenii şi studenţii la program de noapte, că şi aşa ziua dorm. Iar grădiniţarii să se scoale cu o oră mai devreme, ca să-i vadă pe primii cum se vine acasă, de la ..., în municipiul nostru experimental.
Postat 17 Aprilie 2012, 12:22 de Dihoreanul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON