URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Inaugurări electorale: În prag de alegeri, constructorii trag tare, să le deschidă politicienilor front la tăieri de panglici (FOTO)

Inaugurări electorale: În prag de alegeri, constructorii trag tare, să le deschidă politicienilor front la tăieri de panglici (FOTO) EXECUTAREA! Sâmbăta trecută, la prânz, când alţi muncitori erau la ştrand sau iarbă verde, angajaţii firmei Selina lărgeau şoseaua de centură de la două la patru benzi pe porţiunea de lângă Cimitirul Municipal. Investiţia, revendicată atât de activiştii PDL, cât şi de cei ai PNL, trebuie finalizată înainte de 10 iunie, ca să dea bine în ochii alegătorilor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii ar trebui să ia în calcul varianta organizării de alegeri în fiecare vară. Ar face toţi banii!

Oradea n-a mai văzut atât elan muncitoresc de pe vremea comunismului. În prag de alegeri, drumarii asfaltează, zidarii tencuiesc, iar grădinarii plantează pe rupte. Pentru ca politicienii să aibă motiv de "forfecări" de panglici în campanie...

Inaugurare sub umbrele

Sezonul inaugurărilor electorale a fost deschis săptămâna trecută cu darea în folosinţă a celor 515 metri de promenadă de pe malul Crişului Repede dintre fostul Centru de Calcul şi Podul Decebal. Directorul Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, Pasztor Sandor, candidatul UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean, şi primarul Ilie Bolojan, înscris în cursa pentru al doilea mandat, au inaugurat lucrările sub umbrele, pe o ploaie rece care, altfel, ar fi mutat întâlnirea la adăpost, în Sala Mare a Primăriei.

Cum era de aşteptat, politicienii au devenit mai sensibili la imagine în perioada de precampanie. Lucrările de amenajare a malului Crişului şi cele de întubare a pârâului Adona, de altfel lăudabile, au fost inaugurate în ultimele săptămâni, pe porţiuni, în mod repetat. Şi e doar începutul...

Nu-i pentru cine se pregăteşte...

Coincidenţă sau nu, extinderea şoselei de centură de la două la patru benzi se va finaliza tot în campanie. După ce ani de zile a finanţat lucrarea cu pipeta, pe motiv că a fost începută de liberali, la sfârşitul anului trecut Guvernul Boc a alocat 48 milioane lei ca să treacă investiţia la realizări în alegerile din 2012.

02 Beniamin Rus.jpgN-a mai apucat să se bucure însă de tăiarea panglicii! Culmea ironiei, înlăturaţi luna trecută de la putere, democrat-liberalii au lăsat inaugurarea pe seama guvernării USL. "Ne-am pus pe lucru imediat ce au fost alocaţi banii. Centura va fi gata înainte de alegeri", spune Beniamin Rus (foto), patronul firmei Selina, executantul lucrărilor.

După toate probabilităţile, în funcţie de vreme, inelul ocolitor va fi dat în folosinţă în prima săptămână din iunie. "Îi vom invita la inaugurare atât pe domnul Călin Popescu Tăriceanu, cel care a semnat proiectul de extindere a şoselei de la două la patru benzi, cât şi pe doamna Anca Boagiu, fostul ministru al Transporturilor", spune împăciuitor primarul Ilie Bolojan.

Pe bandă rulantă

Edilului îi dă mâna să fie generos. Dacă ar fi să taie panglica la toate lucrările care vor fi terminate în următoarele trei săptămâni, ar face bătături de la foarfecă. Selina va finaliza săptămâna aceasta drumurile de acces spre Cartierul Tineretului şi peste 100 de locuri de parcare în zonele Cazaban şi Peneş Curcanul. Tot atunci vor fi date în folosinţă clădirile colegiilor Andrei Şaguna şi Lorantffy Zsuzsanna, reabilitate din fonduri europene. Apoi, săptămâna viitoare, se va finaliza modernizarea străzilor Henri Coandă, Islazului, Ana Ipătescu şi a drumului spre noua grădiniţă din strada Liszt Ferenc.

Întâmplător sau nu, după patru ani de lucrări, Parcul Liniştii, amenajat cu terenuri de sport, fântâni arteziene, pistă de alergare, locuri de joacă şi ţarcuri de plimbare pentru câini, va fi dat în folosinţă pe 1 iunie. Tot cu o săptămână înaintea alegerilor vor fi încheiate construcţia noului drum din faţa Lotus Center (care va lega Cartierul Seleuş de centură), amenajarea de parcări deasupra porţiunii întubate a pârâului Adona, noua cale de acces în parcarea din curtea interioară a Primăriei. Iar lista ar putea continua. Pentru că în fond, alegerile sunt un examen, iar candidaţii vor să se prezinte cu temele făcute...


02 Cseke Attila.jpgMETODA CSEKE
Inaugurări cu repetiţie

Metoda inaugurărilor "pe bucăţi" a fost aplicată cu succes de fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila (foto), candidatul UDMR la Primăria Oradea. Udemeristul, care a alocat spitalelor bihorene 20 milioane euro în cele 20 de luni de mandat, a ştiut să-şi facă imagine pentru fiecare eurocent adus în judeţ. Cseke a tăiat panglica la pornirea şantierului Centrului de Oncologie de la Spitalul Municipal, a inaugurat, pe rând, secţii ale Spitalului Judeţean şi ambulatoriul Maternităţii orădene şi, nu în ultimul rând, a tăiat panglica inaugurală a celor patru bazine reabilitate de la Spitalul de Recuperare din Băile Felix chiar şi când nu mai era ministru...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Tovarasului Invatator
.........Tovarasului Invatator Bolojan ,azi 28-05-2012 la o plimbarica ,prin frumosul parc Olosig ,,,Stupoare ! Functionau artezienele ,doar ca angajatul primariei sa poata fotografia ???. Oraselul copiilor Unde tu mai i-ti faci campania Lunea e inchis Stupoare !!! si cum se face ca azi este luni si sa deschis taman acu cind vi tu sa-ti faci campanie ,,,Dar pentru copilasi nu e deschis ,iar la Olosig satateau cei mici la rind , ??? Nu te toare sufletul sa poti privi asa ceva ,sau scuzati ca din birou asa ceva nu se vede .....pentru detalii concrete am si eu fotografi ,nu nu mai angajatul de la stat ,pe cere-l retribuiesc din inpozite si taxe ,sa faca fotografii ...CONCRET TOVARASE CRED CA RAMASESI CU CAPACUL DE LA BORCANUL CU MIERE ,CA EU NU-TI VOI ACORDA VOTUL , IAR CU INVAZIA DE MACULATURA IN CUTIILE POSTALE ,CU LISTA COLEGILOR ,MANGLEALA , CARE 8 ZILE REZISTA ??? nu te ispira ....sau te expira ,,,Recomand sa-ti faci campanie pe UMBREI Nr.2 Cu siguranta ca vei fi aceptat ,iar vei avea si trecere ,in fata capelei orasesenesti , ca deh ,i-ti dau astia un loc mai in fata ,,,,
Postat 28 Mai 2012, 17:32 de Ciumpalacul
...
Ideea asta ca se trage tare in prag de alegeri e total eronata. In ultimii 4 ani s-a tras tare in fiecare primavara-vara-toamna pentru a se reabilita drumuri si pentru a se construi noi poduri si drumuri in Oradea. Numai un cretin ar putea nega evidenta ca bolojan a facut in 4 ani cat ceilalti toti primarii de dupa 89 la un loc. Ca face cu Selina, ca le face cu melina, cu dracu, cu lacu, important e ca face si ca sunt si calitativ bune lucrarile.
Postat 22 Mai 2012, 14:19 de unu
pedisti mincinosi!
soseaua de centura n-are nici o legatura cu pedistii, pricepeti odata! aia mint de ingheata apele, iar voi ii mediatizati fara o minima documentare! bravo
Postat 22 Mai 2012, 12:27 de mihnea
Simai viseaza cai verzi pe pereti
Simai, dragule, cand l-ai vazut tu, EVER, pe Bolojan taind panglici? Nici macar cand a fost inaugurat podul Sovata n-a vrut sa ia foarfeca in mana. Asa ca las-o balta, ca macane.
Postat 22 Mai 2012, 11:38 de Xena
satul de dezinformari!
Mai terminati cu selina asta, ca nu sunteti toti radu tarle, obsedatul! El macar are o scuza, selina i-a stricat jocurile clientelare. Dar voi fraierilor ce tot o tineti langa cu selina? De unde pana unde selina e singura pe piata? Vorbiti prostii si nici macar nu va documentati in prealabil. Va sar in ochi utilajele selinei pentru ca sunt de zeci de ori mai multe decat a drumurilor orasenesti, de exemplu, care la randul lor presteaza (jalnic ce-i drept) pe tarlaua asta. Deci mai opriti-va cu dezinformarile!!!
Postat 22 Mai 2012, 09:35 de mihai
SELINA = CONSTRUCTII BIHOR
Asa cum Bolo o favorizeaza pe Selina, asa o favorizeaza Tarle si Groza pe Constructii Bihor, firma pdlistului Ghilea. Asa merge la noi. VA ROG NU FITI NAIVI DRAGI ORADENI. Nu ati invatat nimic in ultimii 20 de ani? Mai lasati-ma cu "albul imaculat" al PDL ului!
Postat 22 Mai 2012, 08:26 de @ oradeni
tendentios rau autorul
In prag de alegeri pe mama naibii! Dan Simai, tu ori esti orb, ori esti rau intentionat. Dupa parerea mea, esti ambele! Pai in ultimii 4 ani am avut parte de lucrari non stop cat n-au fost in ultimii 20! Adevarat, eu locuiesc in Oradea, nu la Hidisel ca tine.
Postat 22 Mai 2012, 08:21 de sign
vai mama voastra
da mai Dan Simai, asa-i, tu din ce-ai trait in orasul asta ai observat ca toate lucrarile se finalizeaza acum, de alegeri. Nu s-a facut nimic in oras pana acum, doar s-a furat, nu s-a construit nimic, si acuma primarul in nerusinarea lui s-a apucat sa faca drumuri si parcari pe ultima suta de metri. Esti destept de puti ma nu alta
Postat 21 Mai 2012, 20:54 de Marius
parcare in bataie de joc pe penes curcanu
foarte prost gandita parcarea de pe penes curcanu, nici practica nici logica, fara forma sau ordonata in vreun fel! au marginit-o nedrept si au lasat mult spatiu nefolosit, punand borduri inalte. cel putin 20 locuri de parcare s-au furat astfel, plus ca spatiul verde cu patrunjel, urzici si ceapa verde a ramas la fel de larg si scarbos ca si pana acum! proiectantii chiar nu au pic de vedere de ansamblu sau imaginatie ca sa fi putut scoate din atata spatiu o parcare in adevaratul sens al cuvantului?! sunteti jenanti si idioti maxim!
Postat 21 Mai 2012, 20:12 de Q15
selina
apoi cred ca PDL-istii nu mint cand afirma ca Bolojan lucreaza doar CU SELINA IN POZE E DOAR SELINA, de ce oareeeeeeeeeeeeeee...............stie Ilie care sper sa nu mai fie la primarie, asa ca votez Groza sau poate chiar Cseke
Postat 21 Mai 2012, 18:07 de eu cu mine
...postacii PDL iar
Sa profite de guvern? De care guvern ma de acum 3 ani? De guvernul PDL ist care si-a bagat picioarele in Oradea si Bihor si a trimis bunatati catre Cluj la spagaru Apostu si la interlopu' Falca in Arad si catre alte orase pedeliste? Pai ma PDLabo........singurul PDList care a facut ceva cu oradea in ultimii..hai sa nu zic 8, ci 5 ani este BLAGA. ATAT!!!!!!! Sa iti intre in cap bine tie si la ceilalti postaci PDL!!!!!! Acum hai, incepeti sa poluati pe aici ca stiu ca asta urmeaza.
Postat 21 Mai 2012, 17:34 de Dihoreanul
Pentru Interesant
Cu toate ca si acuma se trage tare, eu am observat ca de tras, s-a tras tare inca de acuz 2-3 ani, nu numai acuma in prag de an electoral.
Postat 21 Mai 2012, 17:24 de ro
Interesant
felicitari ce sa zic in 4 ani nu ati stiut profita de cele oferite de guvern si acum va treziti sa faceti oardea, pe langa faptul ca tatiati copaci si distrugeti ecposisteme, va dati mari si tari cu parcari si sosele, de parca 100 ar ajunge!
Postat 21 Mai 2012, 16:56 de Interesant
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON