URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Aprilie 2018, 16:01

Şeful Gărzii de Mediu Bihor: "Orădeni, staţi în casă şi închideţi geamurile, fumul este toxic!" (VIDEO)

Intervenţia pompierilor la incendiul de la fabrica UAMT din Oradea este foarte dificilă, fumul inundând mai multe hale. Şeful Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor, face un apel la orădeni să rămână în case şi să închidă geamurile.

"La ora asta nu putem să vă dăm toate informaţiile exacte, pentru că nu ştim localizarea incendiului, ce magazie a afectat, nu cunoaştem încă ce materiale ard. Din informaţiile noastre, e vorba despre uleiuri şi materiale plastice. Sunt toxice, bineînţeles. Ar trebui populaţia municipiului să nu deschidă geamurile şi să încerce să nu circule pe străzi", a declarat Mihai Togor pentru jurnaliştii aflaţi la locul incendiului, după ce a inspectat curtea fabricii în care s-a produs incendiul, însă nu a reuşit să înainteze din cauza fumului.

"Fumul este foarte toxic şi te îneacă imediat", a spus Togor. El a dezvăluit că este o intervenţie foarte dificilă. Echipajele de pompieri lucrează pentru a putea pătrunde în hale, ca să vadă ce anume arde.

"Din punctul meu de vedere nu cred că este vorba de o magazie dezafectată", a precizat Togor. Acesta a mai spus că pompierii nu reuşesc să ajungă încă la nucleul incendiului, tocmai din cauza fumului înecăcios.

Togor a mai precizat că vântul bate spre nord-est, astfel că fumul nu afectează majoritatea populaţiei din Oradea. Ajunge, însă, la zona de dealuri şi, oricum, este indicat ca toţi orădenii să fie precauţi şi să evite ieşirile în aer liber.

Alături de poliţişti şi pompieri, la faţa locului se află atât reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului, cât şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bihor. Cei din urmă vor preleva probe şi vor face analize ale fumului, pentru a vedea exact ce substanţe se deajă în aer. 

Se pare că aproape toate halele sunt cuprinse de fum. Din informaţiile BIHOREANULUI, patronul UAMT, Ioan Stanciu, se află şi el la faţa locului. Din fericire, în fabrică nu se aflau, duminică, angajaţi.

UPDATE:

Incendiul de la UAMT a fost stins după cinci ore. Aproape 100 de pompieri au intervenit pentru a lichida flăcările. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON