URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Octombrie 2014, 14:59

Strategii Bihorului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fiecare judeţ de pe graniţa de vest poate să prezinte un proiect strategic pentru accesarea de fonduri europene transfrontaliere. Aradul vrea să-şi facă un centru oncologic, iar Timişul un depozit uriaş în care ţăranii să-şi poată păstra recoltele.

Numai ai noştri s-au gândit "să pună Bihorul pe primul loc" făcând un drum prin pădure, între metropola Şuşti şi staţiunea Moneasa din Arad. În motivare se arată că aşa vor veni turişti unguri şi polonezi în zona montană. Cum ar veni, gânditorii de la Consiliul Judeţean consideră că pentru bihoreni e strategic să aducă unguri şi polonezi prin judeţul Arad.

Ideea a fost a lui Cornel Popa, dar deopotrivă de vinovaţi sunt şi vicepreşedinţii Kiss şi Mang, care i-au dat girul. Ca să nu mai vorbim că onor consilierii judeţeni au votat ca oile un proiect de care habar nu aveau.

Raţiunea acestui viitor fiasco a fost să torpileze un alt proiect, şi anume centura metropolitană a Oradiei. Poate că nici asta nu era fezabilă, căci ar fi costat minim 25 milioane euro, pe când "felia" Hu-Ro este de 12 milioane. Numai că, pe lângă că drumul de Şuşti e o aberaţie în sine, nici el nu poate fi terminat din aceşti bani. Vreo 4 milioane euro vor fi cheltuiţi pe dispensare şi heliport în zona montană (singurele lucruri benefice din tot proiectul) iar drumul, în cel mai fericit caz, va face 15 milioane euro. Restul, de unde?

Să te înhami la un proiect pe care din start ştii că nu-l poţi duce la capăt arată că la Consiliul Judeţean nu e suficientă intervenţia energică a electoratului, ci şi a unui medic psihiatru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
chirila=MARE STRATEG
Bade chirila(cu c mic),ai depasit stadiul de ridicol si ai trecut in stadiul de PERICOL...!(si te lauzi ca esti ing.de Timisoara...)
Postat 14 Octombrie 2014, 08:52 de bihoreanu
Proiect gandit de Tirle
Pt. cei care nu stiu: ideea si proiectul cu drumul de Susti-Moneasa sunt de pe vremea lui Radu Tirle si nicidecum nu apartine actualilor sefi de judet.
Postat 14 Octombrie 2014, 08:39 de Bihorean
mda
mustaciosului ii plac sponzorii udemeristi gen defunctul mudura, cel portofelul gros.
Postat 13 Octombrie 2014, 17:28 de TKO
anti beiuseni
Nea Chirila are o aversiune fata da oltenii Bihorului .Se stieeeeee!!!!!!Nu-i place nici padurea,nici Moneasa,dar oare ce-i place mustaciosului?????Astept raspunsuri....
Postat 13 Octombrie 2014, 15:43 de gil
Beiusul si Aradul
Ideea unui drum asfaltat intre Stei si Moneasa nu e chiar atat de lipsita de importanta pe cat ar parea.Numai cine nu cunoaste legaturile (istorice,economice,culturale) ale romanilor din sudul Bihorului, deci din Tara Beiusului, cu Aradul , poate crede acest lucru.Aceste legaturi au fost odinioara(inainte de 1918 si chiar pina in perioada interbelica) mai stranse cu Aradul decat cu Oradea.Tinutul Beiusului apartinea de Episcopia Ortodoxa a Aradului pina la infiintarea Episcopiei Ortodoxe de Oradea, doi dintre cei mai importanti episcopi de Arad(Papp din Pocioveliste si Mangra din Saldabagiu Mic) fiind beiuseni.Sa nu uitam ca pe vremuri nu prea indepartate taranii din juurul Beiusului se duceau vara la munci agricole in Banat, cum spuneau ei, iar in Targul din fiecare joi de la Beius veneau ft multi noameni din Arad(mai ales de pe Crisul Alb)Apoi nu trebuie uitati oamenii originari din zona Beiusului care locuiesc azi in Arad, care sunt aproape la fel de numerosi ca si cei din Oradea.Numai aceste motivatii sunt suficiente pt a justifica un drum de legatura intre valea superioara a Crisului Negru si cea similara a Crisului Alb.
Postat 09 Octombrie 2014, 09:45 de Anna
Chirila nu pricepi nimic sau esti rau intentionat !!!
Sustiu - Moneasa este un proiect lansat inca de pe vremea cand tu Chirila erai UTC-ist debutant la Uzina Infratirea, ca de aceea exista acolo inclusiv retea de apa pentru comunele de pe traseu !!! Centura metropolitana e iarasi mai veche chiar decat coborarea lui Bolojan pe drumul caprelor de la Birtin catre Vadu Crisului, find gandita sa se realizeze ciclul bugetar european 2020 - 2026, ca altfel nu e realist din moment ce nu e gata nici macar prima centura iar a doua nu e inca fezabila la traficul actual !!!
Postat 09 Octombrie 2014, 09:43 de WinDos
apa,sanatatea si turismul
Sa fie limpede :un drum spre Moneasa pe partea dinspre Stei este f.f.necesar.Moneasa are apa foarte buna dar se ajunge greu. Niciodata nu vor fi toti multumiti + ca jud.Bihor nu inseamna doar Oradea...asa cum Romania este mai mult decat Bucuresti...
Postat 08 Octombrie 2014, 21:35 de popas
domnilor uitativa
DOMNILOR UITATIVA CUM SE FURA BANUL PUBLIC DIN EXTERNALIZARE LA DGASPC BIHOR IN SPECIAL FUNDATIA COPII FAGADUINTEI LA CP2 ORADEA PT 82 DE BENEFICIARI SI MAI MULT DEATIT SAMUEL MITRA ASCUNDE ABUZURI F GRAVE PETRECUTE ACOLO MINORE CARE AU NASCUT RELATII SEXUALE INTRE BENEFICIARI AVORTURI O GRAMADA ABANDON SCOLAR SI FOARTE MULTE ABATERI ACESTI ASA ZISI[ BAIETI DESTEPTI] TREBUE SA DISPARA SA NU MAI FURE BANUL PUBLIC
Postat 08 Octombrie 2014, 18:02 de biro
Kiss+Pop+Mang
Popa + Mang + Kiss = dezastrul Bihorului is ramanerea in urma fara de Cluj Arad s.a. NU tu aeroport, NU tu muzeu, NU tu centuri Stei etc etc. Astia numa sa rada stiu si sa nu lase nimic in urma!!!!
Postat 08 Octombrie 2014, 15:38 de Kiss+Pop+Mang
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON