URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Decembrie 2014, 13:38

Pesediştii noştri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Scandalul din PSD ar putea da de gândit tuturor cetăţenilor care, prin taxele şi impozitele plătite, finanţează mafia cu pretenţii de partid, indicând cum ar fi arătat România cu Ponta şi gaşca lui la Cotroceni. Ce s-a întâmplat săptămâna trecută la Comitetul Executiv al PSD se ştie, mulţumită lui Vanghelie care este, lui Geoană care nu mai este şi lui Şova care n-a fost nicicând. Primarul de la Sectorul 5 a dezvăluit grozăvii penale, fostul diplomat iresponsabilitatea aşa-zişilor lideri, iar ex-papagalul de la Marile Proiecte a ilustrat felul în care, pentru a masca eliminarea unor duşmani personali, poate fi exclus, temporar, chiar şi un tovarăş de zbenguieli al lui Ponta însuşi.

A fi atenţi doar la personajele principale ar însemna, însă, o mare eroare, pentru că spectacolul regizat de PontaGhiţăDragnea nu era posibil fără cei 80 de membri ai conclavului roşu, care au executat inamicii triadei, dar îşi ţin alături inşi care, judecând după cazierele lor administrative şi penale, ar fi meritat din plin evacuarea (doar câteva nume: Corlăţean, Nica, Mazăre, Duicu, Bejinariu, Andronescu, Govor, Cosma, Hrebenciuc, Mitrea). Ignorarea "simplilor" soldaţi ai CEx ar fi, aşadar, o imensă naivitate, pentru că aceştia sunt complicii activi ai lui PontaDragneaGhiţă şi tăinuitorii în formă continuată ai altor puşcăriabili.

Între ei se află, ca orice şef de judeţeană de partid, inclusiv şeful PSD Bihor, Ioan Mang, cel care, la fel ca şefii lui, se agaţă de funcţie ca să le poată târgui pe ale celor de sub el. Ca să înţelegem mai bine, să-l comparăm cu alţi politicieni bihoreni care au făcut la un moment dat sau fac încă parte din conducerea altor partide. Când PDL-ul lui Băsescu pregătea înscăunarea Elenei Udrea, Ştefan Seremi a avut bărbăţia să se opună, iar colegii săi au strigat la congres "Li-ber-ta-te!" şi l-au votat, bărbăteşte, pe Vasile Blaga. Când Crin Antonescu a plecat din fruntea PNL după europarlamentare, au demisionat şi vicepreşedinţii Ilie Bolojan şi Cornel Popa. Când UDMR voia perpetuarea guvernării cu PDL, Alexandru Kiss avea îndrăzneala să spună că maghiarii bihoreni doresc contrariul.

Să-l asemuim pe Mang, însă, şi cu un coleg de-al lui. Între turul I şi turul II al prezidenţialelor, când Olguţa Vasilescu a reproşat organizaţiilor PSD din Ardeal victoria lui Iohannis, senatorul de Maramureş Ovidiu Bota i-a amintit ţaţei de Craiova că PSD a ignorat Ardealul şi n-a mişcat un deget pentru dezvoltarea regiunii. Mang, în schimb, ce-a făcut? S-a făcut preş când au venit grangurii şi piţiponcii de la Bucureşti, a asistat complice şi arogant la  minciunile lor, ba chiar le-a şi umflat.

Morala? Până când va avea în judeţe tot felul de Duici, dar şi Mangi, PSD va rămâne neschimbat, o haită de baroni mânată de tot felul de PonţiDragneaGhiţi. Doar dacă vor să nu se descompună, poporul pesedist şi-ar putea aminti că peştele se împute de la cap, dar se curăţă tot de la coadă. Aveţi, "fă", curaj pentru aşa ceva?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
REPLICA la @Beiusean
@Beiusean... You taking to my?you taking to my? ca bine zisa Robert de Niro in Taxidriver admiranduse cu pistoalele si privinduse in oglinda !:))=)) Vorbesti cu mine bah @Beiusean ? ce sa inteleg din afirmatia ta ? NU iti este RUSINE sa vorbesti asa ?` prostul moare de grija altuia ` V-ati imburghezit la Beius, ati mers cu PNL Beius , si atunci PSD Beius a fost desfiintat de catre Ioan Mang PLAGIATORUL PSD, care sa amestecat in toate lucrurile in consiliul local si a exclus oameni vechi din PSD, si pus in locul lor oportunisti traseisti tradatori, va place asa la Beius nu-i asa? PSD Beius o organizatie moarta inchinata dictatorului PLAGIATORUL PSD Ioan Mang , NU valoareaza NIMIC, NU are forta care a avut-o candva va luat-o inainte PNL Beius .Felicitari va meritati soarta , sa traiti asa cum meritati @Beiusean, si lasa pe astialalti care i-ai facut `caini si prosti` sa moara ca si niste lei in lupta in mindrie si glorie.Glorie eterna eroilor luptatori martiri PSD-isti adevarati!DEMISIA lui Ioan Mang PLAGIATORUL PSD!DEMISIA conduceri corupte PSD Bihor!DEMISIA!Acesta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 04 Decembrie 2014, 06:30 de Romanul_Simplu
mai,mai
cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia
Postat 03 Decembrie 2014, 12:51 de Beiusean
REPLICA
`PSD-isti adevarati luati-va partidul inapoi ` acesta este un citat slogan a lui Mircea Geoana dupa ce a fost exclus abuziv din PSD pentru ca gashca mafiota alui Victor Ponta sa continue conducerea dezastruoasa a PSD.`Un partid social democrat PSD NU e un partid de patroni ,el trebuie reprezentat in alegeri de militanti social democrati fanatici , NU de oameni de afaceri.Altfel in ritmul actual se va produce o ruptura de electoratul traditional al PSD... citat Ion Iliescu presedinte de onoare al PSD din anu 2008 si de atunci ruptura dintre lideri si membri PSD s-a facut ,trist da adevarat. Eu @Romanul Simplu am luptat singur ca si un leu neinfricat impotriva coruptie din PSD Bihor si am vazut cum traseisti oportunisti foufe parashute sunt promovati in partid iar noi membri simpli fanatici PSD suntem marginalizati si exclusi din PSD Bihor pentru ca scriem si afirmam ADEVAR si DREPTATE despre coruptia din partid ,oameni care nu au nimic de a face cu social democratia cu moralitate indoielnica interlopi condamnati cu dosare penale sunt promovati in PSD ca sa-i apere , iar noi membri simpli fanatici PSD suntem marginalizati si exclusi .RUSINE!RUSINE!RUSINE PSD BIHOR!Demisia lui Ioan Mang PLAGIATORUL PSD din functia de presedinte a filialei PSD Bihor!Demisia conducerii corupte a PSD Bihor!DEMISIA!Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 03 Decembrie 2014, 08:26 de Romanul_Simplu
goron
Din pacate membrii PSD au ajuns ca membrii PCR. Le este frica sa vorbeasca sa-si spuna parerea ,dar aplauda orice ineptie debitata de sefi.
Postat 03 Decembrie 2014, 08:20 de GORON
DOMNUL PONTA...
........................STĂ CU LOPTA ÎN BRAŢE !!!! AM VĂZUT CE-AI REUŞIT!!!!!!!TU CU DRAGNEA ŞI CU TOATĂ...SCENA!!!!!!
Postat 02 Decembrie 2014, 22:54 de ADINA
IN OGLINDA
BLAGA(EADS), MRU(unguent sau kobe), IGAS(branconierul), BOGHICEVICI, BOTIS, NAZARE, BOAGIU, VASS, RIDZI,FUNERIU,UDREA, BASESCU(de la perdeluta) etc. etc. etc. CIUMA PORTOCALIE
Postat 02 Decembrie 2014, 14:56 de TDS
Mai rau n-a fii ...
Speram cu optimism ... ca toate cele rele sa se spele ... incet incet ar trebui sa ne ridicam si noi din ceatza facuta de PSD si sa privim spre lumina curata ... poate schimbarea asta (si trezirea romanului) ... va fii pentru un drum bun! Sarbatori Fericite ... tuturor ... (Ponta si asa a fii prin Dubai ... cu domnita de la Finante ... gaura de 6 miliarde de euro ... frumooooooooooooos ...)
Postat 02 Decembrie 2014, 14:31 de devilish
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON